-->

24 Dis 2010

Award...mekaSih...

Lama x update blog nih..hehe..bukan pe busy kit dok join GA/contest kat bLog satu lagi..jadi x sempat nak mencorat-coret disini..sekarang nih ada la kelapangan sikit..

So nak selesaikan hutang awards2 yg diberi oleh para bloggers yg baik hati nih sume..award sume cantik2 belaka…rugi x amik tau..
Terima kasih cik eiyda kerana sudi beri saya award k..jemput2 jenguk blog cik eiyda kite k..

Award seterusnya

Dari eB@mamaAerish’n’Aed

Next awards

Cantikkan award nih.. dari http://hafidzahhafidz.blogspot.com

Tapi untuk award atas nih kena jawab soalan dulu tau..
Jawab soalan nie,


"Siapakah orang yang anda cintai/sayang dan mengapa?"..mesti bermula dengan ayat, 'Saya memang da lama jatuh cinta/sayang dengan..................sebab........................'
*pilih jatuh cinta atau sayang je..no need tulis dua2
Contoh: Saya memang da lama jatuh cinta dengan anak Mak cik Bedah kat belakang rumah saya sebab selalu bagi kucing saya makan..
JaWapan-Saya memang dah lama sayang ngan kucing saya sebab mereka lah peneman dan penenang jiwa saya.. ^__^


Ni plak dapat Award dari Umar yang Cute
 

Untuk award Beautiful Blogger kena jwb soalan


thanked the person who gave u this award and tell 7 things about yourself
Thanks Umar krn sudi bagi saya awards nih k.. lain kali bagi lagi hehehe
7 things about me??

-LUV CATS
-LUV BLoggiNg
-LUV HiStoRy
-LUV NoVeL
-LUV PLAYiNg GAMES
-LUV MiLo AiS
-LUV WatcHiNg MoviEs

Nih plak award dari cik Lady Barbella.

Lepas ambik award jawap soalan yang diajukan..

(1) Apakah pandangan awak terhadap blog CIK LaDy BaRBeLLa
Pandangan saya, Blog cik Lady Barbella sangat menarik untuk dilawati kerana blognya yg sweet dan ceria dgn cerita2 Arjun kesayangannya..bisa membuatkan ku tersenyum soarang2 membacanya..we are cats lovers betul x cik lady barbella??hehe..selain itu cik Lady Barbella kite nih pandai memasak orangnyer..hehe boleh tgk dari gambar2 resepi masaknnya yg ada dlm blognya tuh..hehe..


(2) Kenangan manis dalam hidup awak?
Masa di sekolah, masa di UM dan banyak lagi..susah nk cite sbb banyak sgt..


(3) Kenangan pahit dalam hidup awak?
Pun banyak sgt..x nak mengenangkannya dah..biarlah berlalu menjadi debu..


(4) Adakah anda dah berpuas hati dengan kehidupan anda sekarang?
BeLum berpuas hati..banyak benda belum dicapai..saya masih ketinggalan berbanding orang lain..


(5) 3 impian yang belum tercapai lagi.
Hehehe nak cakap biaRLah RaHsiaa..


(6) Tag seploh orang menerima award ini.

.
Read More »

"1st Giveaway From Keyna Chan"


SaLAM..jom join GA nih..
tarikh tutup-31januari 2011
aku tag
Read More »

"Friends Giveaway"


Salam sume..jom join GA nih..
tarikh tutup-10 jan 2011
3 org pemenang bertuah dicari
cabutan akan dibuat..
join jgn x join k..

aku tag
http://ladybarbella.blogspot.com
Read More »

19 Dis 2010

KeMBaNg PeRaWaN-Gita GutaWa..

Ketika surya menampakkan cahayanya

Ku gapai hari terangku
Menanti sebuah cerita
Yang pasti akan terjadi di diriku

Kini ku mulai mengerti artinya cinta
Walau senda tawa
Namun hatiku mulai merasa
Bila dekat lelaki aku pun malu…


Akulah kembang perawan
ingin mulai merasa
Perasaan yang pasti
milik semua insan


Aku mulai jatuh cinta
Papa biarlah aku
menikmati semua anugerah
di hidupku

aku nak tukar lagu blog aku ke lagu kembang perawan dri gita gutawa..lagu nih ost filem sepi..pastu dlm rncngn MaRi MeNari..pasangan Razif ada menarikan lagu nih..tahniah psngn razif menang..aku mang sokong diorang menang..diorang menari best tau...
Read More »

DoNt BE TeNsioN..

Read More »

GaMbaR KeNaNgaN ZaMaN PerSeKoLaHaN


Hehe..cuba teka aku yang mana satu???yg mana??? Dimana??tekaan korang salah..aku xde dlm gambar tuh laa..hehehe..nmpk sikit jer budak2 tuh n x meriahkan sbb aku xde dlm gambar tuh..wahhh sedih tau gambar kelas yg last muka aku yg comey nih xde..actually aku dan kawan aku Linda..mmg nak datang hari tuh..time pagi nak pergi sekolah tuh..entah cmne laa kami leh tertinggal bus sekolah..x tahu laa..bus sek tu yg dtg awal or kteorg yg kuar lewat..rasanya kuar cm biasa jer..so bile dh tertinggal bus..another option adalah naik bus awam..faham2 jela kalau pagi2 bus awam mcm mana kan..sesak mcm ikan sardine..pastu kena jalan lagi..utk smpai ke kwsn sek..sbb sek kteorg di kwsn belakang..emm jadi nak x nak kiteorg dua org pun patah balik umah dgn slumbernyer dan amik cuti sendiri hehehe..

So bile malam aku sms member aku..die gtau diorang tngkp gmbr kelas hari nih..wahhh terkezuuttt…kiteorg..huhuhu..sedih laaa xde muke kiteorg…kalau ade muke kiteorg baru laa cunnn..huhu..


Ni plak gambar masa form 4ss3…n masa ni guru kelas kteorg adalah Pn Lim..mmg sempoi la Pn Lim..leh layan kerenah budak2 nakal 4ss3..lupe nak gtau masa form 1-5 aku sekolah perempuan jer k..lelaki not allowed..haha..bila form 6 baru masuk sek campur balik..

Aku ade gmbr form 4 ni jer..time gmbr form 5 xde.terkilan tul..ni semua sebab ketua tingkatan lambat buat pesanan dan bayaran untuk order gmbr form 5..xde gambar ngan Pn Yusmaliza merangkap guru kelas kiterog..susah sikit nak handle budak2 5ss3..so ketua tingkatan kteorg dok tggu bayaran dri diorang nih punye la lama..sampai last2 pesanan dh ditutup..last2 semua melopong sampai ke sudah..kalau aku jadi ketua..aku hantar je awal2 pedulikan yg lmbt bayar..kena tegas sikit dgn budak2 nakal cenggini..hehe..aku dlm kelas tu budak baek okey..xde uat hal k..rekod disiplin bersih..x caya gi check hehehe..


Ni plak gambar masa form 3..sape la photographer nih..bengang tul aku..x professional langsung..tgk la cmne die tngkap gambar..punye kecik..dgn nmpk budak2 lain dok jalan kat sebelah..grrrr..cacat gambar sume..burukkkk…muke aku pun x nmpk..dh la kena berdiri..bengong tul..kelas nih 3sm1..dikatakan kelas pandai la kononnya..nmpk x berapa kerat je budak melayu..banyak Cina..kan..x best la duduk kelas nih..kawan2 sehati sejiwa aku banyak masuk kelas lain..aku keseorangan dan dikelilingi budak2 pandai..bowink hehe..time nih kwn baik aku adalah budak india namanya puvnesh..merangkp Pen.ketua tingktn..ala yg duduk sebelah cikgu kt dlm gmbr tuh..



Apapun tula gmbr kenangan zmn persekolahan.
Read More »

14 Dis 2010

DaY 12-How yoU found oUt about BLog and wHy yoU made oNe?+JPBC2

Rasanya lepas aKu baca bLog member aku kot..rasa cam tertarik lak nak ada bLog sendiri..so dari situLah aku pun mengambil langkah-langkah untuk mempunyai BLog sendiri..Tapi mula-mula blog aku simple giler..maklumlah baru-baru lagi..mula belajar sikit2 dari bawah dan tengok bLog orang lain..mmg xde sape ajar semua belajar sendiri2 jer..

Aku uat BLog untuk luahkan apa yang terpendam, nak bercerita, berkongsi apa yang aku rasa, apa yang aku fikir, apa yang aku suka dan x suka…actually mmg best ada blog sendiri..x kisahla ramai follower ke x..yang penting apa yang kita tulis tuh ikhlas datang dari hati kita sendiri kan..xde unsur2 fitnah dan sebagainya..apa yg penting keikhlasan dalam penulisan..

tukar dan lari topik sikit heheehe
Korang dh tgk dh cite JaNgaN PaNdaNg BeLaKaNg CoNgkaK 2??

Aku baru tgk..bagi aku kureng best laaa..mungkin xde shaheizy sam kot..hehehe..
Nak harap cat dan mazlan jer..x best jdnyer..dgn mazlan x hbis2 berckp terjerit-jerit..bowin tgk muka diorang berdua je..nora Danish boleh laa..nmpk sgt qiut dan cun dlm cite nih..lisa surihani dgn azlee bleh laaa..Cuma azlee ala2 gatal skit kali nih dlm cite nih hehe…
Pendek kata..filem JPBC 2 kureeennggg sikit laaa…
Read More »

13 Dis 2010

DaY 11-Another PictuRe of yoU and yoUr FriEnd?sad story..

ReuNion kiter2 jer di kfc..hehehe..nih masa nih hari raya ke-5 kot lau x silap..


                                                         Nih time dh nk balikkk dh..

Ni plak reunion form 6..ni plak time hari raya haji nih hehehe..

Bila tengok pic kawan2 nih..teringat zaman2 sek dulu..n 12/12 besday member aku..merangkap kawan baik+rapat tapi tu dulu laa..sekarang ni x lagi..dh berubah..bukan aku tapi die yang berubah…aku mmg ingat nak wish time 12/12 tuh..tpi rasa malas lak..so tggu la petang2 sikit baru nak wish tup tup terus lupa hahaha..esoknya 13/12 baru teringat..so pagi2 aku wish la Happy Belates Besday..sempat la gak aku kata jgn lupe kan kawan hang dah laa..pastu die balas die kata “Thanks Banu, Aku x lupa kt hg..aku ingt semua kwn2 n kenangan zaman sek dlu…kawan tetap selamanya.”



Yg tula ayat yg die balaz..ikutkan hati aku..aku nak je reply dan cakap baguslaa..jgn cakap x serupa bikin dah ler..tapi aku x uat pun..aku x balaz balik sms die..malaz la..kang die sentap lak..x best laa kan..besday die lak tu..


Tapi aku mmg menyampah la tgk ayat sms die tuh..x nampak apa kebenarannya..lain di mulut tp lain yang jadi.. die cakap jer die selalu ingat kat aku kat kawan2 yg lain tpi hampeh..x pernah sekali pun die ajak aku or kwan2 lain kuar..kalau masa sek dulu..kami selalu kuar sama2..die asyik2 kuar ngan bf die jer..maklumlah Bf die ada kereta..jadi x yah la susah2 nak naik bus dengan kami sume dah..kami selalu ajak die kuar..tpi alasan die sibuk kerja..member lain pun kerja gak..tapi sentiasa je ON lau nak kuar ngan kwn2 tgk wyg ke x…lagi satu kalau die cuti pun die bukannya nak singgah mai umah aku..mai melawat ke apa ke..lau masa sek dulu rajin je die datang..sekarang nih x nmpk bayang dh..bukan jauh pun rumah aku ngan die..seberang jalan jer pun..tensionn jerrr..teringin aku nak sound die kaw2 nyer..tpi x sampai hati lak..jadi aku biarkan je..walaupun kdg2 hati sakit gak tgk die terlalu lebihkan boyfren die..berbanding kami kwn2 die..


X lama lagi sorang kawan aku akan kahwin..selalunya kalau ada member2 kahwin..kami akan janji sama2 untuk pergi sekali..dan share duit beli hadiah sume..nih sekarang x tahu laa..dengar cite die nak gi kenduri tu nanti ngan Bf die naik keta..mungkin bf die gi hantar dan amik balik t..x nak la aku tumpang sekali..bukannya aku kenal bf die tuh..ingatkan die nak gi ramai2 ngan kami sume..entahlaaa…makin diingat kelakuan die makin menyampah lak..malazzzz aku ngan org cmni…cmne laa die leh berubah smpai mcm tuh..tapi leh kata gi x lupa kat kwan2…cisssss….grrrrrrr…
Read More »

11 Dis 2010

DaY 9 & 10 (-30 day challenge-)


DaY 9-SometHing yoU’re pRoud of in tHe past feW days..?

Emm ape ek?? Apa yang dibanggakan ek??
Mungkin tengah syok menunggu hadiah GA kot hehe..x sampai lgi..risau gak..kot2 hilang ker..posmen uat hal ker..ok..berbalik pada soalan xde apa yg nak dibanggakan pun..tapi mungkin aku bangga kerana tanpa aku sedar aku masih mempunyai kawan yg ambil berat ttg aku..yang sedia berkongsi cerita suka duka, yg sentiasa berkongsi tips, nasihat,pandangan dan panduan dengan aku..walaupun x ramai..mungkin hanya seorang je pun, dah memadai untuk aku..thankz FreN..sebab masih ingat dengan Aku…


DaY 10-SoNg yoU ListeN to wHeN yoU aRe Happy, Sad, BoRed, Hyped, Mad
Waktu HaPpy seMua Lagu pun boleh Layan maaaa…tapi time Happy seLalunya aku suka dengar Lagu RancaK laa mcm lagu Hindustan ker, Pop Rock kerr..

KaLau tenGah MaRaH, aku suke dengaR lagu Maher Zain or Lagu2 Nasyid yang mampu menenangkan jiwa dan mententeramkan Hati…paLing suke lagu Insyaallah…
KaLau time sedih..lagu balada ker..slow rock..ala2 jiwang gitu hehehe..baru Layan jiwaa ye tak..lagu2 korea yg slow mmg best gak didengar time sedih2 nih..
kaLau time bosan..emmm dh nama pun bosaN..dengar jeLaa mana2 lagu secara random yg ada dalam hp aku tuh hehe..
kalau nak suruh aku senaraikan 1 persatu lagu2 yang aku suke dsbnya susah sbb terlalu banyak sampai x ingat dh hehe..
Read More »

7 Dis 2010

DaY 6, 7 & 8 (30 Day Challenge)

Day 6-FaVouRite SuPerHeRo and Why?

saLam dah terlajak beberapa hari Lak..hehe..sepatutnya hari ni dh kena uat cabaran yg ke-8 dh..hehe..bukan pe aku demam laaaa..huhu..ni pun x berapa sihat lagi..tapi dh semakin baik la..ALhamdulilah..doakan aku cepat2 sembuh k… =)

Berbalik pada topic..emm aku ni bukan nya penggemar cite kartun..sangat…
jadi masa aku kecik2 dulu aku minat PoweR RaNgers..yeah!! tapi aku minat yg musim2 awalnyerrr..yg lepas2 dri tu or yg the latest ke apeke..mmg hampeh dh..merapu meraban je..baik yg mula2 besttt jerrr…gambar power rangers tuh mmg xde simpanan lngsung dlm laptop aku hehe..


seterusnya tentunya la SaiLoRMooN.. “Dengan Kuasa BuLan akan MenghukumMu” hehehe…siap leh nyanyi lagi lagu die..lalalalala..aku mang giler la ngan sailormoon nih serta kawan2 die mcm SailorJupiter, SailorMars,Sailormercury..entah x ingat dh la..hehe..

sume comey2 dan ada kuasa tersendiri mcm kuasa api, air, halilintar, bintang dll..
ingat lagi masa aku form 2..aku selalu akan suruh budak cina yg duduk sebelah aku gi beli sticker sailormoon kat pasarmlm umah die.. kami sama2 minat Sailormoon..
so bila hari sabtu or ahad dlm pukul 9 or 9.30pg..aku dh terpacak depan tv tggu cite Sailormoon..lani dh xde dah ek??dh lama x tgk kartun dh heheehe..


namun dlm suka ada gak yg x suka sbb cite sailormoon nih terlalu stereotype..kalau nak tahu apa maksudnyer gi cari kat entry aku sebelum2 nih ttg “Stereotype cite SaiLormooN”satu lagi sudah tentulah GoKu..hehe DragoN BaLLz.. kelakar dan x jemu tgk cite tuh..
k..laaaa..kite terus ke hari ke-7

DaY 7-PictUrE of SoMeoNe tHat Has a Big iMpact On yoU…

Of course la My Mom…

Day 8-ShoRt term GoaLs foR this MoNth and Why…


Alahaiii…apa ek..x terpikir pun sebenarnya..hahaha..maybe nak masuk banyak2 contest/GA yg ada..pastu harap2 ada tuah dan rezeki…sebabnya nak menang hadiah laaaa..hehe..so hanya berblogging jer kite dh leh menang sesuatu kan.. ^__^
Read More »

3 Dis 2010

Day 5-A PictuRE Of SomewHere yoU’ve BeeN to?




Haaaa..korang pernah datang x?or pernah dengar nama PERTIWI nih..actually lawatan kami ke PERTIWI nih dah lama dh..masa aku second year..kiteorg amik paper GeNder..ttg Badan2 bukan Kerajaan (NGO) so as a assignment kiterog kena uat lawatan dn kumpulkan maklumat laa..so kump aku pilih nak gi PERTIWI nih..

Best giler pi sini..kami dilayan dengan baik sekali..peramah diorang sume..ada Prof Nik Safiah Karim sume..kami dibekalkan byk buku2 pasal Pertiwi nih..senang nak uat assignment nanti hehe..actually paper yg kiteorg amik tuh mmg Prof Nik Safiah Karim yg ajar pun..so buat lawatan ke Pertiwi mmg tempat die pun so senang la kami berurusan.hehe..apa pun mang best datang ke PERTIWI..
Read More »

2 Dis 2010

x SuKe EnDing ciTE uLik MayAnG..

Slot lagenda tv3 dah ade cite baru..Putera Katak..emm aku tgk sikit jer..xde follow sgt pn lg..mcm kureng minat plak aku nak tgk cite nih hehe..

Korang tgk x ending cite Ulik MayaNg tuh..aku x puas hati tul ngan ending cite tuh sbb si Ali tuh leh tggl je mak die sorang2 n pi ikut si Puteri Mayang Sari balik kayangan..kesian mak die..walaupun mak die dah restu tapi mcam x patut betul laa..walaupun Puteri tu x paksa Ali ikut die..tapi ada ke patut..lain la lau bawak mak die sekali ker..x pun si Puteri tu jadi manusia..hidup ngan Ali dan mak die..
Entah mcm x best la ending cite ulik Mayang tuh..nak harapkan kawan Ali si Madi tu la kan jaga mak Ali..emmm nasib ada si Madi..
Demi cinta..kasih sayang ibu pun dilupakan..
Read More »

DAY 4-A HaBit tHat YoU wiSh yoU Didn’t HavE..


Emmm apa ek tabiat buruk aku huahuahua..x tercapai dek akal lak nak pikir..emmmmm

Rasanya dulu aku ni suke berangan-angan..sangat suke haha..
Tapi sekarang nih dah berkurang dh..x selalu dh mcm dulu..x tau la kenapa..mungkin dah insaf kot hehe..kena sentiasa berdepan dengan realiti kehidupan..
Lagi satu aku nih mang jenis cakap kuat2..hehe..kadang2 x sedar sound terover la plak…biasalah aku nih bukan jenis yg control2 ayu sume nih..aku adalah aku..haha..so bile dh sound terlebih kuat automatic org ingat aku kasar..huhu
Kadang2 kalau cakap byk tuh tekak boleh rasa pedih lepas tuh..maklumlah nada suara aku yg agak tinggi tuh..hehehe..so nak kena bercakap lemah lembut sikit skrg bagi menjaga suara haha supaya maintain jer..cewaah ingat penyanyi kerr..lalalaa…
Read More »

1 Dis 2010

DAY 3-A PICTURE OF YOU AND YOUR FRIENDS(30 Day Challenge)

OKey kat sini aku share pic aku ngan my fren..aku letak 3 pic sempena cabaran yg ke-3 nih hehe..

Me, dalila n rina…kami same kolej masa 1st year..Cuma beza floor hehe..pastu kami jadi coursemate n then housemate..sentiasa sama2..amik subjek pun n 1 geng sama2 dri first year hinggalah ke third year…n then we all konvo…winduuu korang..

PeNang+Selangor+Kelantan= ^__^

Ni gambar ramai2 budak sejarah masa lawatan kat MeLaka..walaupun byk halangan pada mulanya utk merealisasikan lawatan nih..akhirnya berjaya gak..mmg seronok jalan2 dan melawat Melaka..

                                                       Dalila, Me and Nurul

Bergambar kat pokok..hehe..time nih last exam di UM..dh hbis exam so merdeka la jap..merayakannya dgn tngkap gmbr ramai2..yehaaaa…
Well semuanya kenangan…

p/s-seronoknya jdi korang..cita2 korang dh tercapai..
Read More »
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017