-->

31 Dis 2011

Segmen:Jom Upkan Follower Bersama Deyawanny



Due-31 Januari 2012
Nyatakan sekali apa yang bestnya di blog anda berbanding blogger lain? 
apa yang best ek??emmm susah nak cakap sbb pandangan orang berbeza-beza kan..saya cuma harap saya dapat berkongsi pendapat/ilmu/hobi dan byk lagi dgn para blogger lain..so Salam Perkenalan untuk semua..^_^

referrer:Eiqa Azra

Read More »

Segmen:Blogwalking and Follow by Tintan


Assalammualaikum,
thanks to tintan kerana telah menjemput untuk join segmen beliau..
meh korang pun join sekali yer..kita meriahkan ramai2
due date-31/12/2011 at 8.00 pm
Salam Perkenalan untuk semua.. ^_^
Read More »

JoZaN DaLaM FiNaL MaHarAJa LaWaK MeGa ^_^

meh tengok video diorang kat bawah ni ^_^

memang terbaik laaa
rindu kat jozan..haha gamat satu stadium..terbaekkk!!
jozan jozan jozanners
korang perasan x ayam dh berbunyi banyak kali..diorang releks jer dok buat lawak..last2 AC kena masuk campur hehe..n diorang x sempat nk kutuk2 manja kat AC Hehe..
luv n support JoZan forever..
Read More »

30 Dis 2011

Segmen Terjah by Fyraa


Due-2 JaNuaRi 2012
korang semua pun meh join segmen yg dianjurkan oleh Fyraa nih..
Salam Perkenalan untuk semua..
thankz coz sudi singgah blog ni..

tag

Read More »

Review OMBaK RiNdU VS TeNtaNg DHia

VS

Assalammualaikum..
hari nih 30 disember dh..x lama tahun baru 2012..n hari ni aku berkesempatan menonton online filem Ombak RiNdu dan juga TentaNg Dhia episod akhir...
kalau tengok persamaan kedua-dua cite nih adalah kedua-duanya cite ni sedih n jalan cerita die pun best..pelakon2 kedua-dua cerita diatas juga berjaya membawa watak masing2 dengan berkesan..lagu2 dlm cite tersebut juga sedap2 belaka dan bersesuaian..dan persamaan seterusnya kedua-dua cite nih belum berjaya membuat aku menangis/mengalirkan airmata..hehehe..terutamanya Ombak Rindu..heran juga kenapa ramai sgt yg lain boleh menangis bagai nak rak..aku tengok releks jer..biase jer..jalan cerita Ombak Rindu memang okey..aku suke jalan cerita filem nih..tapi belum cukup kuat nak buat aku menangis laa..haha..lagu2 dalam filem nih mmg best laa terutama lagu nyanyian Adira ngan Hafiz tuh..dlm Ombak Rindu nih aku nak tergelak dgn watak sampingan filem nih..sape die cuba teka??hehe tentulah kucing si Izzah yg bernama Comel tuh hehe.masa Haris ambik Izzah kat stesen Bus tuh slumber jer si Izzah ni angkut kucing tuh sekali masuk kereta Haris hehe..nasib Haris x halau kucing tuh..siap haris suh Izzah tukar nama kucing tuh jadi poli la saly la..last2 comelpun comel lah hehe.. 

N jinak pulak kucing tuh..maya karin pegang die..senyap je die..x meronta-ronta pun..slumber je duduk atas meja tuh x lari pi mana2 pun..syabas utk kucing izzah..hehe..part sedih cite nih aku biase2 je..xde la nak feeling sedih sgt coz aku rasa releks jer..xdela sebak mana pun..part paling aku suke emm maybe part bila Mila meluahkan perasaan sedih dan kecewanya pada haris dekat Izzah..x taula ada sambungan Ombak Rindu 2..kalau ikut novel izzah keguguran kot lau x silap n mila yang mengandung nanti..n izzah nanti menumpang kasih kat anak mila tu laa..pastu nanti mila ingin kembali pada Haris semula sbb x dpt nk lupakan Haris walaupun mila dah ada kekasih dh time nih..n nanti pakcik izzah yg jahat tuh akan kembali semula dan menyamar dgn bekerja dkt umah izzah nanti..nanti izzah akan hilang ingatan dan mcm2 lagi la..hehehe.tu kalau ikut novel la utk sambungannya..apa pun Ombak Rindu berada pada tahapnya yg tersendiri..n aku enjoy menontonnya..

Masuk pula drama TeNtaNg DHia dah tamat pun episod akhirnya..wow dramatik sungguh episod akhir cite nih..x sangka pula..sebak juga sebab jalan cerita dia tak dapat nak diduga..xsangka Dhia dan Zikir meninggal sama2..waaa...suka scene melly,raffi n azmi datang serang umah Dhia n time tu gak Mak zikir iaitu Ku Salmi terkantoi..yg bencinya Ku salmi setakat terkantoi je kot..setakat kena pukul2 manja oleh nenek si Zikir tuh jer..alahai..x setimpal dgn perbuatan die..tapi padan muka die gak last2 si Zikir pun tinggalkan dia gak..grrrr..lakonan Liza Abdullah mmg mantap,ramai yg benci dgn watak die ku salmi tuh..Lakonan Nora Danish juga menyakinkan..lembut jer..sesuai ngan muka die yg comel tuh..Adiputra pulak versatil..die leh bawak watak lelaki yg berbudi bahasa mcm zikir dan ganas mcm dlm KL Gangster..pendek kata aku suke drama Tentang Dhia nih sbb jalan cerita yg best yg susah nak duga,elemen romantik ada,sedih ada,seram pun ada,dan mcm2 ada laa..
para pelakon pun best2 belaka..sesuai ngan watak masing2..cuma dlm drama nih ramai sungguh yg kena mati kan..sampai watak utama pun last2 mati..huhu..n ramai juga yg komplen tentang waktu tayangan cite nih pada waktu maghrib..macam aku..aku selalu tengok kat tonton.com.my..aku x tgk kt tv..apa pun rindulaa kat Dhia pasni..dh habis dh cite nih..huhu..

p/s-nak tgk Final Maharaja Lawak Mega nanti..ada Aaron Aziz laaa hehehe,n dikatakan juga ada JOZAN yeaaayyy nak tgk Jozan..windu juga kat Jozan..dh lama x tgk JoZan dikaca tv..asyik asing2 je..
Read More »

29 Dis 2011

HuKum Pre-WeddiNg pHotoshoot?!!



Assalammualaikum...
Dalam Berblogwalking..aku tertarik dengan 1 entry yg ditulis oleh seorang Blogger nih..
dia berbicara mengenai Pre-Wedding: Trend Jahiliah Modern. Jahilkah Anda?? wahh memang x dapat dinafikan mmg betul apa yg dikatakannya..
sekarang ni mmg trend kan ramai pasangan yg bakal berkahwin akan buat pre wedding photoshoot terlebih dahulu..posing sana posing sini,pegang sana sini..sedangkan ikatan antara keduanya belum halal..ini antara apa yg dikatakan oleh blogger tersebut iaitu jejaka terhangat (http://www.jejakaterhangat.com)

Definisi pre-weddingPre-Wedding, trend yang semakin tersebar luas. Bagi sesiapa yang tak tau, Pre-Wedding ni adalah rakaman romantis pasangan yang bakal berkahwin, samada dalam bentuk gambar ataupun video SEBELUM hari pernikahan mereka.
Biasa la masa pre-wedding, pasangan tu akan photoshoot sana-sini. Pegang tangan, berpelukan. Laga-laga pipi sikit sambil berposing. Konon2 romantik la tu.
Trend ni kalau untuk mat saleh, dan yang bukan agama islam boleh la. Yang sampai orang melayu pun ada pre-wedding ni apa cer? Korang tu belum nikah lagi. Tak kan tak tahu hukum kot.
"Ish, orang kan dah nak kawen. Dah confirm dah. Tak kan tu pon salah kot"Ewah-ewah. Dah confirm yek. Buatnya sehari sebelum hari pernikahan engko, tiba-tiba engko eksiden. Mati. Macam mana? Sempat ke kau nak ucapkan kata taubat?
Walaupun engko nak kawen, tapi masih belum akad nikah. Engko pun tahu, kalau lelaki dan perempuan yang masih belum ada sebarang ikatan, tak boleh pegang tangan. Hukumnya HARAM. Kau tau kan tu? Tapi, kenapa masih buat?
"Ala, aku pre-wedding ambil gambar, mana ada peluk-peluk pegang tangan"Engko tak usah nak sejuta alasan. Tak pernah pulak aku tengok gambar-gambar pre-wedding lelaki dengan perempuan dok jarak semeter. Selalunya takde jarak pemisah pun. Kalau betul pun engko tak pegang-pegang, apa faedahnya engko buat benda ni? Engko nak sangat ke ikut trend omputeh? Nak sangat jadi jahil?
Kalau dah lepas kawen tu, engko nak photoshoot sampai ke bulan sekalipun, engko buat la. Takde orang nak kisah. Tapi, sebelum ada apa-apa ikatan. Jangan sesekali engko beri orang lain peluang untuk buat fitnah kat engko. Ngerti?
Photographer jangan bersubahatPhotographer aka jurugambar, watak paling penting dalam sesi pre-wedding. Sebagai jurugambar, jangan pulak korang bersubahat. Jangan ingat korang tak dapat saham dosa, sekiranya client korang bergambar tanpa pedulikan apa yang dilarang Islam. Tolong jangan jahilkan hati, semata-mata untuk duit.
Harap pembaca semua take note. Aku tak nak korang semua pun nanti terjebak dalam pre-wedding yang tak berfaedah ni. Benda ni trend barat, yang semakin menular ke budaya kita. Terlalu ikutkan sangat budaya barat, korang tak kisah ke kalau dipanggil orang jahiliah modern? Fikir-fikirkanlah..
sumber-http://www.jejakaterhangat.com/2011/07/pre-wedding-trend-jahiliah-modern.html
Read More »

"Segmen : Up Traffik Akhir Tahun!".


Due-30/12/2011
Today nk join segmen yg dianjurkan oleh Nabila Medan..
SaLaM Perkenalan untuk semua yg sudi singgah kt blog ni yer..

tag
Read More »

" Tagline Blog Aku CUN "


Assalammualaikum..

today nak join aktiviti geng fiqra lak..
due-31/12/2011
tagline blog saya emmm baru terfikir nih sebelum nih xde tagline pun..
"DoNt Ask Me Why But Please UndersTand Me"
maksudnya kalau boleh saya nak setiap entry yg saya tulis dalam blog saya nih tidak dipersoalkan terlebih dahulu tanpa memahami entry itu secara keseluruhannya dulu..
hehe faham x???

Kategori hadiah yg saya pilih adalah:-kategori 1
- tudung by Miss Ladyanna Shop
Read More »

28 Dis 2011

WoRdLeSs WeDneSday

Read More »

segmen strawberry maneh


Due-31/12/2011
Salam Perkenalan yer ^_^
Azam untuk tahun 2012:-
~Ingin menjadi lebih baik dari sebelumnya
~perubahan sikap yakni saya ingin menjadi lebih positif dan yakin diri ^_^

tag

Read More »

Segmen rerama berterbangan - Jan 2012

                                                        

Assalammualaikum,
Hari ni nak join segmen yg dianjurkan oleh blog kakyong
tarikh tutup-31 disember 2011
kena jawab soalan sikit ye
~ceritakan 5 fakta tentang diri anda @ blog anda?
+merupakan Anak tunggal
+graduan dari UM
+amat sayang pada kucing
+cepat marah cepat gak sejuk =)
+Blog ni sudah wujud sejak tahun 2009

~Salam Perkenalan yer~

Read More »

26 Dis 2011

Pencarian Blogger Aktif oleh Mialiana.com

Pencarian Blogger Aktif
NAK JOIN KLIK SINI..
 
Due-31 Disember 2011
korang semua meh join sekali yer..
Salam Perkenalan untuk semua ya..
thankz coz sudi singgah ke blog ini..
jangan lupa follow sekali ye ^_^
Read More »

25 Dis 2011

FLoWeR BoY RamYuN ShoP Sgt keLaKar ^_^


Assalammualaikum...
beberapa hari lepas aku dapat la tengok episod final drama korea nih..
cite nih amat menghiburkan,kelakar,para pelakon yg mmg terror laa..terbaikk!
drama nih berjaya buatkan aku gelak x hengat dunia utk pertama kalinya haha..setiap episod mesti ada je yg kelakar...sampai sakit tekak aku gelak hehehe hahaha..
so sape2 yg nak santai dan happy2 leh la tengok cite nih..
mmg x jemu n x rugi tengok cite nih..
aku cadangkan untuk korang tengok k...

Genre: Romance, Comedy
Episodes: 16
Broadcast network: tvN
Broadcast period: 2011-Oct-31 to 2011-Dec-20
Air time: Monday & Tuesday 23:00
Para pelakon:-
Jung Il Woo as Cha Chi Soo
Lee Ki Woo as Choi Kang Hyeok
Lee Chung Ah as Yang Eun Bi
SiNopsiS

This romantic comedy deals with “pretty boys,” who with good looks and individuality, operate a ramen shop with lively college girls and experience the happenings of daily life.
Cha Chi Soo looks cool, confident and fascinates women with his bright smile and pure love. He then becomes involved in running a ramen shop with other beautiful men and a woman.
antara dRAMa korea yg menarik pilihan aku 
Read More »

Segmen:Tentang Diri


Assalammualaikum,
Hari ini nak join segmen yg dianjurkan oleh Cik Az
Nama penuh saya SahBanu Osman dan berasal dari Pulau Pinang..
Saya Graduan dari Universiti Malaya..gambar kat atas tuh masa saya dalam kelas tutorial hehe..sempat lagi snap gambar guna hp hehe..saya yg bertudung hitam tuh ^_^
Salam Perkenalan saya ucapkan pada cik Az,saya ni orgnya simple jer,happy go lucky..dalam happy ada tegasnya dan dalam tegas saya ada lembutnya hehe..
so peace u all ^_^
sesape nak join segmen nih leh la singgah kat SiNi yer!!

Read More »

23 Dis 2011

You're BeaUtiFuL ^_^


Assalammualaikum,apa khabar korang semua hari ni?
firstly sorry sebab 3-4 entry aku kebelakangan ini lebih menjurus kepada review drama2 korea yg aku dh tgk..hehe..bukan apa bila kita tengok sesatu drama yg best mestilah kita nak share dgn yang lain kan..sharing is Caring kan hehehe..kalau yg x suke drama2 korea tuh sorry lah ye..
okey..beberapa hari lepas aku baru habis tengok drama korea yg bertajuk You're Beautiful lakonan
Jang Geun Suk,Park Shin Hye,Lee Hongki,Jung Yong Hwa..drama nih dh lama release dah iaitu pada tahun 2009..n dh ditayangkan kat 8tv pun..tapi aku baru je berkesempatan tengok..dalam top list drama nih dlm kedudukan num 1..sbb tu aku try tgk apa yg best sgt kan..
kelakar juga bila perempuan menyamar jadi lelaki n join pula band boy group n tinggal sekali dan mcm2 hal lah yg terjadi kan..sampai akhirnya ketiga-tiga lelaki tuh jatuh cinta pada wanita yg menyamar jadi lelaki tuh setelah mengetahui identiti sebenar wanita berkenaan..
pendek kata mmg enjoy sangat tgk cite nih hehe ^_^
meh tengok sinopsis drama nih yer...


Go Mi Nyu is a sister-in-training. Her twin brother Go Mi Nam successfully auditions for the musical band A.N.JELL but is forced to leave for the United States to correct a botched plastic surgery. Mi Nyu is approached by Mi Nam's manager to pose as Mi Nam while he recovers. She is against it at first but agrees in order to fulfill her dream of finding their mother. Now, posing as Mi Nam, Mi Nyu enters the group A.N.JELL and meets its members: Hwang Tae Kyung, Kang Shin Woo and Jeremy. Initially disliked by Tae Kyung, who is also the group's leader and composer, Mi Nyu falls in love with him and finds herself being entangled in a triple love between Tae Kyung, Shin Woo and Jeremy. Additionally, Mi Nyu finds herself being the target of actress Yoo He Yi's hatred, as He Yi also likes Tae Kyung. But unfortunately, Yoo He Yi will be surprised at what Go Mi Nam have. Three superheroes are on there way to save there precious star from getting hurt by someone evil.
 

Read More »

22 Dis 2011

T0p 23-KoReaN DraMa

Assalammualaikum,
hari ni aku nak listkan senarai top 23 drama korea hehe..ranking drama2 ni bukan aku yg tentukan tapi berdasarkan result undian para peminat(most popular)yg aku amik kat satu laman web nih..
jom kita tengok list2 drama korea mengikut ranking..tempat pertama(yg paling diminati ramai)jatuh kepada jeng jeng jeng
1)You'Re Beautiful (aku baru tengok cite nih hehe mmg best..lagu dlm blog aku ni adalah dari drama ni lah hehe ^_^ sape yg x tgk drama ni harus tgk nanti k..number 1 tu..


Tempat ke-2 ~Boys Over Flowers
tempat ke-3~Personal Taste
Nombor 4~Secret Garden
Nombor 5~Coffe Prince
Nombor 6~PLayFull Kiss


NomBor 7~Mary Stayed Out All Night
Nombor 8~City Hunter
Nombor 9~My GirlFriend is a Gumiho

Nombor 10~Dream High

Nombor 11~HeartStrings
Nombor 12~Full HouSe
NomBor 13~Lie To Me
NomBor 14~My PRiNcess
Nombor 15~PrinceSS Hours
No 16~BaBy and I

Nombor 17-My GiRL
No 18~PRotect the Boss
No 19~PaSta
No 20~49 Days
No 21~CiNdeRella's Step Sister
No 22~ShiNing Inheritance
No 23~Oh! My Lady



ya itulah dia senarai mengikut ranking yer..dlm senarai tuh aku hanya pernah tengok 10 je drama2 dari senarai diatas..yg lain x tgk pun..hehe..aku tgk pun if ada kelapangan jer..
Read More »

17 Dis 2011

"SEGMEN PROMOSI SESAMA BLOGGER".



DUE-18/12/2011
Hari nih nak join segmen yg dianjurkan oleh pak joe nih
Salam Perkenalan kpd semua
thankz sbb sudi singgah kat blog nih ye ^_^

Read More »

"segmen : blogwalking bersama ayuinsyirah".


Due-18/12/2011
Salam Perkenalan untuk semua ya,welcome to My Blog,thankz sbb singgah kat blog ni ye..
lau sudi follow la sekali yer^_^ hehe
nice to meet you all
=)
Read More »

16 Dis 2011

KoNtRak BaRu waJibkaN GuRu SaNdArAN(GSTT)KeRja setiap HaRi!!!!

Kesian para guru GSTT!!


Seramai 8,000 Guru Sandaran Tidak Terlatih (GSTT) mengeluh dan merayu kerajaan mempertimbangkan semula kontrak perkhidmatan baru mereka yang dianggap membebankan termasuk perlu hadir di sekolah pada hari Sabtu dan Ahad.
Pengerusi Jawatan Kuasa Bertindak GSTT Shamil Nor berkata penukaran daripada "Kontrak Khidmat kepada Kontrak untuk Berkhidmat juga menghendaki guru berkenaan memulangkan semula perbezaan gaji yang telah diterima sejak bulan Oktober hingga Disember berjumlah RM 3,476 setiap seorang.
"Kontrak yang baru ini juga tiada caruman Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) selain perlu hadir di sekolah tujuh hari seminggu termasuk cuti umum, sungguhpun tiada sesi pembelajaran atau gaji dipotong," katanya kepada pemberita di Ibu Pejabat Pemuda Umno, di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di Kuala Lumpur, semalam.
Beliau juga berkata di samping itu semua mereka hanya dimaklumkan mengenai penukaran kontrak itu pada 10 Nov sedangkan kontrak ini telah berkuat kuasa pada 17 Okt.

"Walaupun kontrak yang baru ini telah berkuat kuasa namun saya dimaklumkan terdapat Pejabat Pendidikan Daerah yang masih tidak memaklumkan perkara itu kepada guru sandaran di daerah mereka sedangkan esok semua guru sandaran diminta menandatangani Surat Akujanji berhubung kontrak yang baru itu," katanya.
Sementara itu Setiausaha Pemuda Umno Datuk Megat Firdouz Megat Junid berkata pihaknya akan berbincang dengan pihak Kementerian Pelajaran bagi mencari jalan penyelesaian terbaik berhubung masalah itu.
- BERNAMA


Emmm first time baca mmg kesian n cam x percaya pun ada,biar betul?sampai macam tu sekali??
sampai xde cuti,dah la kerja sbg guru ni byk tekanan..kerja biasa2 pun ada cuti kot
rasanya mmg lepasan spm n stpm boleh mohon gstt nih..tpi kebanyakan guru gstt nih byk merupakan pemegang ijazah juga.cuma diorang dulu x amik kos pendidikan..
berdasarkn pengalaman kwn aku tugas guru gstt sama je ngan guru2 tetap kt sekolah tuh,cuma guru gstt ni slalu dipandang rendah oleh guru2 tetap/senior(x semua la gitu)n kdg2 selalu kena buli mcm kena buat kerja org lain..ni kawan aku yang cerita laa...
so dgn wujudnya kontrak tuh aku x taulaa what happen next....tpi kalau dlm diri tuh dh wujud semangat keguruan yg padu terpaksalah harungi juga nama pun cari rezeki kan..
Read More »

14 Dis 2011

"Jom Join Blogwalking 2012 by JiwarOsak"

Read More »

WoRdLeSs WeDneSday

Read More »

"Segmen : Satu Malaysia by Azhafizah.com"


Assalammualaikum
Hari nih nak join segmen yg dianjurkan oleh Fiza
due-15 disember 2011
kena jawab soalan dibawah ni ye
Tempat tinggal sekarang?~Ayer Itam,PuLaU PiNaNg
Makanan famous di tempat tinggal sekarang:Nasi Kandar ^_^
Tempat Best untuk di lawati di situ:Bukit BeNdeRa ^_^~jom pakat ke Penang hehe~
Read More »

13 Dis 2011

PLayFuLL Kiss~KoRean drama~^_^



Assalammualaikum,
hehehe baru habis tengok drama korea Playfull Kiss/Mischievous Kiss/Naughty Kiss,banyak tul tajuk drama nih.yg dilakonkan oleh Kim Hyun Joong&Jung So Min..
sape pernah tgk cite nih meh lapor diri kat entry nih =) hehe
actually hero cite nih mmg aku dh kenal dh sbb die pernah berlakon dlm drama Boys Over Flowers kan..hehehe..tapi masa tuh aku x brp gemar ngan watak die dlm B.O.F tuh..tapi untuk drama nih aku suke mmg sesuai watak nih ngan die..dri segi raut wajah dan reaksi mmg sgt sesuai dgn watak sombong,berlagak dan ego tuh hehehe..heroin pun comellll...
jalan cerita die sweet n rasanya dalam realiti mmg susah nak jumpa perempuan macam Oh Hani nih hehehe..dahla die berani tulis surat cinta pastu kena reject depan satu sekolah tuh haha..seriously die walaupun malu giler die tetap tebalkan muka dan slumber je dtg sekolah..hehe...walaupun direject,diperli die tetap ambil berat pasal Baek Seong Jo nih sampai last2 Seong Jo mula jatuh hati sikit demi sikit pada dia..mmg x putus asa la Oh Ha ni nih..
yg sgt kelakar mestilah emak Seong Jo nih sgt sweet n sentiasa cuba dekatkan Oh ha ni ngan anak die tu..dlm erti kata lain awal2 lagi die mmg nak sgt Oh Hani jadi menantu die hehe..

SiNoPsis
Based on the popular manga, Oh Ha Ni is a clumsy student who falls for the perfectionist, Baek Seung Jo. However, Seung Jo is indifferent towards her and rejects her love. When Ha Ni's house collapses, she and her father moves into his long-time friend's house. It turns out that Seung Jo is the friend's son and Ha Ni is given the opportunity to be near the guy she loves. Will she be able to move Seung Jo's heart?

Apa paling Best cite nih Happy Ending..hero dan heroin cite nih last2 kahwin dalam usia muda 21 tahun kot..aku juga turut tengok special episode yg dipecah jadi 7 bahagian yg memaparkan kehidupan diorang selepas diorang berkahwin selama 1 tahun..hehe..lepas tuh kan dalam dok baca komen2 peminat cite nih kt dlm 1 laman web nih aku terbaca dan dapat tahu bahawa watak2 dalam cerita nih ada diari mereka masing2..so maknanya jika kita baca diari setiap watak nih,kita akan memahami perasaan yg terlindung untuk setiap watak..kreatifff kan..aku paling suka diari watak Hero cerita nih la Seong Jo,bila dah baca kita akan tahu perasaan sebenarnya,walaupun die berlagak sombong tapi dalam hati lain cerita hehe..selain tuh aku suka gak baca diari adik seong Jo nih iaitu Eun Jo haha mmg lawak..bila baca diari adik die ni kite lebih memahami cerita nih menerusi perspektif adik die..
kat bawah nih contoh salah satu diarinya..lau nak baca korang klik dulu..biar jadi besar kit.
 Aku terjumpa gak 2 video yg tjuk the making of special episode cite nih..best n seronok tgk cuma x brp nk faham tgk the making sbb x de subtitle english yg ada hanya lah bahasa Cina..aigooo..
apa pun lepas cite My GirlFriend Is A Gumiho aku suke drama nih ^_^
Sape yg dh tengok yer cite nih??sape dh tengok mesti faham apa yg aku tulis ni hehe..

Read More »

11 Dis 2011

"Segmen:Jom Singgah Dan Kenal!"


Salam,
hari ni nk join segmen dari Nabila Medan nih..
jom sume join ramai2..
Salam Perkenalan untuk semua
n thankz coz sudi singgah ke blog ini..

tag
http://nurulauni123.blogspot.com
http://namasayeain.blogspot.com
Read More »

9 Dis 2011

My GiRLFriEnd iS A GuMiHo 2!!?


Assalammualaikum,
Percaya tak??My Girlfriend is a Gumiho ada sambungannya hehehehe...
actually rasanya xde pun huhuhu tapi aku harap ada ler..ramai yg mintak ada sambungannya..
tapi aku rasa kemungkinan besar xde sambungannya kot huhuhu sedihnyer...
dgr kata setakat ni hanya drama bersiri Dream High je ada sambungannya..menjadi Dream High 2..waaaa nak jugak4x...
sangat suke cite nih.sweet jer,walaupun cite nih x brp masuk akal skit tpi ttp best hehe...
semua elemen ada, gembira,sedih,kelakar,sedih,seram sikit2 hehe..
Part paling sedih bagi aku dlm cite nih adalah part bila setiap kali diorang terpaksa berpisah huhu
aku bukan peminat k-pop..lagu2 pun mmg x layan sgt..aku just layan sikit2 drama korea nih..
tapi dlm cite nih lagu2 tema,lagu latar sumenyer mmg best sedap dan sesuai dgn jalan cerita..
aku dh download semua lagu dlm cite nih dah hehehe..siap masuk dlm phone lagi hehe..lagu dlm blog nih pun adalah lagu tema cite nih la..cuma ianya adalah instrumental.. 

Aku dah tgk cite nih dah dua kali..first time di internet second time kat dvd..sungguh x jemu =)
dengar kata sekarang cite nih tgh ligat ditayangkan di 8tv yer..sape x tgk sila tgk yer..rugi besau lau x tgk..tapi percakapan diorang dlm bahasa cina ke?kalau bahasa cina kurengg umph laa..coz dgr suara diorang sendiri lagi best laa...mmg  seronok bila tgk dae wong jadi gelabah bila miho dh x brp pedulikannya pastu baru die sedar yg die pun suka kat miho jugak hehe so sweet ^_^
hope sangat ada sambungannnya..n pelakon asal dikekalkan =)    
lepas habis tgk cite nih rasa rindu jerrr kat cite nih lagi coz cite nih so sweet..               

haha  angau la dengan cite nih... ^_^
Read More »

"SEGMEN | Jom Blogwalking !"


Salam,
hari nih join segmen nurrul plak
Salam Perkenalan untuk semua
n thankz coz sudi singgah blog nih...
Read More »

8 Dis 2011

LaGu MeNaNgis DaLam HujaN


Assalammualaikum,
korang pernah dengar lagu Menangis dalam Hujan nyanyian Nursyella..actually ni lagu lama dah..
tapi best didengar hehe..saje je nk kongsikan lirik lagu nyer kat sini..
so sape2 yg x pernah dengar bolehla search cari lagu nih..ada punyer..
lagu nih sapa2 yg pernah putus cinta baru putus ke lama putus mmg sesuai la hehehe..tapi xde kaitan ngan aku la,aku saja je suka dengan melodinyer..ala2 lagu balada2 dulu2nyer2
meh tengok liriknyer lalala

MeNaNgis DaLam HuJaN

Biarpun kau tak pedulikan ku lagi
aku harus teruskan hidupku ini
Walaupun lukaku semakin parah
Biarlah ku hadapi sendiri
Sudah nasibku ini

Di dalam hujan lebat ku membawa diri
Petir berdentam dentum menggoncang kalbuku
Tiada siapa yang peduli
Menggigil tubuhku

Di Dalam basah kuyup aku Menangis tersedu
Menahan kesedihan
Terbayang aku wajahmu
Menambahkan lukaku
Lalu aku pun berlari
Ingin melupakan dirimu
Cinta yang ku bina
Berkecai akhirnya
Kau bina mahligai
Bersama dia dari air mataku


Mendung di awan tidak selamanya
Mungkin sebentar lagi cerahkan menjelma
Begitu juga kesedihan bukan selamanya
Yang patah akan tumbuh
Hilangkan berganti
Yang pergi biar pergi
Tak guna ingati
Mudah mudahan suatu hari
Bahgia kembali

Read More »

''segmen up follower dengan sepantas kilat''



Assalammualaikum,
hari ni nak join segmen nih plak
salam perkenalan untuk semua
n thankz coz sudi singgah ke blog ini =)
korang sume pun meh le join segmen ni sekali kerana:
' BELOM COBA, BELOM TAW !  ^_^
Read More »

7 Dis 2011

WoRdLeSs WeDneSday

Read More »

"JOM TAMBAH FOLLOWER"


Salam,
hari nih nak join segmen yg dianjurkan oleh Lulu Caldina nih
due date-11/12/2011
Saya join segmen nih adalah untuk berkenalan dengan para bloggers sekalian disamping menambahkan lagi jumlah followers yg ada..
maka Salam Perkenalan saya ucapkan pada semua...
n thankz kerana sudi singgah ke blog ini..

Read More »

TeNtaNg Dhia yg Best^_^


Assalammualaikum,
rasanya ramai yang menonton cite TentaNg Dhia kat tv3 kan..
aku pun x ketinggalan tgk setiap episod..tapi aku x tgk kt tv3 sbb selalu terlepas coz kalau tgk mesti tgk half jer..so selalunya aku tgk kat tenet la heeee kat www.tonton.com.my so sng kit tgk je bila2 waktu yg kita free kan..episod demi episod berlalu dan jalan cerita die makin best kan..
cuak gak tgk episod yang Dhia kena buatan orang tuh siap dikatakan meninggal lagi..ish2x
pastu nasib la ada ustaz nih yg sedar..kalau x arwah la jadinya si Dhia tuh..
Banyak ttg stereotype org Melayu yg ditunjukkan dlm drama nih,contohnya macam x leh tgk orang lain senang,hasad dengki,kes dadah,tangkap basah,buat fitnah,suka bomohkan orang dan mcm2 lgi..
Mmg perkara2 diatas tula yg sering berlaku dlm masyarakat kita..
penulis skrip drama nih x silap aku azlina pa'wan kan?aku suke tgk drama2 hasil dari olahan skrip beliau..selalunya mmg penuh dramatik gitu...
x sabar nk tgk ending cite nih..moga2 happy ending.. =)
rasanya dlm cite nih paling kesian kat Azmi,asyik kena aniaya jer..Mak si Melly tu pun kesian x pasal2 kena bunuh huhu,bila lah si Melly tuh nak berubah?lakonan izreen azminda yg memegang watak Melly tuh mmg menjadi laa..

Lepas habis drama ttg Dhia nih sudah ada drama terbaru yg mnunggu iaitu Gemersik Kalbu adaptasi dari Novel karya Anis Ayuni lau x silap..dua watak utama cerita nih adalah Suffian dan Raihana yg dilakonkan oleh Aqasha dan Ayu Raudhah..
aku ada novel tuh dah baca dua kali dah..so dh tahu jalan cerita die cmne dah..harap2 best la jugak..actually aku suka tgk drama yg aku x tau jalan ceritanya dari awal baru lah suspen hehe..

update!!-29/12/2011
wah x sangka azmi dgn melly ingatkn melly ngan raffi..azmi ni mmg baik..boleh terima melly walaupun mcm2 dh jadi..kesian dhia ada kanser plak..huhu..
Read More »

6 Dis 2011

" INTRO PLEASE "



Hiii..nak join aktiviti geng fiqra nih..
meh jawab soalan dulu yer
bagi number blogger card kamu ( ada di album blogger card )
~No. Blogger Card - A02fiQ'Ra21~
- bagitahu nama penuh dan nama samaran
~Nama penuh:Sahbanu osman
~nama samaran:Miss BaNu
- umur kamu
~Rahsia hehehe cer teka~
- tarikh lahir kamu ( nak tau jugak ! ) hehe
~23 ApRiL nak bagi hadiah ker hehe~
- kamu orang negeri mana?
PuLau PiNaNg~
- asal kamu dari keturunan ape?
~Melayu~
- masih belajar? dimana? course?
Graduan Universiti Malaya
- impian kamu yang belum tercapai?
banyak sangat
- harapan kamu dalam GENG fiQ'Ra ?
~dapat kenal lebih rapat ngan geng2 fiQ'Ra nih,n dpt join lebih byk aktiviti menarik~
Read More »
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017