-->

5 Feb 2013

SEGMEN : Blogwalking & Kenali IPT


Assalammualaikum
hari ni nak join segmen nih pula..segmen ni mmg lain dari yg lain tu yg nak join tu hehe
due date-7 Feb 2013
Jom Join Ramai2
Salam Perkenalan untuk Semua..
Saya Graduan dari Universiti Malaya (UM) Kat KL tu..
Saya asal dari Pulau Pinang tapi tercampak kt KL hehehe..apapun rasanya semua pun tahu UM adalah universiti yang tertua di Malaysia..banyak pemimpin yg dilahirkan dari UM dan kalau dapat masuk UM tuh mmg sangat2 bertuah..sbb mcm2 ada kat sini..
pensyarah2 kat sini semua berpengalaman dan semuanya popular haha sebabnya masing2 memang penulis buku rujukan,buku teks dan muka2 diorang ni selalu masuk tv..kadang2 aku selalu nampak wartawan keluar masuk jabatan aku..nak interview laa tuh...masa kt UM tuh aku selalu terserempak dgn Prof Khoo Kay Khim die memang sentiasa tersenyum kalau jumpa orang..
Course yg aku amik kt universiti tu biarlah rahsia hehe..tapi pendek katanya mmg best belajar di UM nih..
masa first year aku ditempatkan di Kolej Kediaman ke 4..agak dekat dgn Fakulti jadi selalu gi kuliah jalan kaki jer..tahun kedua aku duduk di umah sewa beramai-ramai..n waktu ni aku gi UM naik Rapid KL atau pun Bas UM..perkhidmatan Bas UM disediakan n semuanya percuma jer..
Pengalaman manis mmg banyak di UM..Paling seronok bila tahun akhir, kami semua kena buat tesis..n tesis aku pulak dapat A memang happy giler lah susah payah buat penyelidikan untuk buat tesis tuh dan akhirnya dapat markah yg berbaloi..Pensyarah kt sana semuanya best2 n peramah..byk kenangan manis..waktu konvo juga adalah salah satu kenangan manis bagi aku..haha windu plak dgn UM nih..
Pengalaman pahit bila duduk umah sewa ni jauh sikit dari UM so terpaksa naik bus mcm Rapid KL..so masa habis kuliah tu terpaksalah berebut nak naik bus tu, kalau x lambat sampai umah la jawabnya..tertinggal bas,kejar bas semua tuh mmg perkara biasa dh haha..lagi satu kalau hujan lebat di UM tuh memang traffic Jem la jawabnya..
konvo dulu kat sini laa DTC
Ni masa nk pulangkan jubah untuk konvo sblum tu posing2 dulu..hehe

Jamuan Hari Raya bersama student dan pensyarah di bangunan baru Fakulti Sas dan Sains Sosial.

Senarai Fakulti di UM..
Selain Fakulti2 diatas terdapat 2 akademi iaitu Akademi Pengajian Melayu (APM) dan Akademi Pengajian Islam (API)...
Umtuk keterangan lanjut pasal UM ni lagi bolehla singgah ke Portal Rasmi Universiti Malaya klik SINI kat situ ada mcm2 maklumat lengkap pasal UM..jadi bolehlaa singgah ke sana..

27 ulasan:

  1. Wah!! panjang lebar penerangannya....Selamat Bersegmen...

    BalasPadam
  2. UM macam best :D hehehe sy mmg ada apply situ mse isi UPU :D

    terima kasih sebab join kak ;)

    haa, saya dah follow back k.

    jika ada banner yang hendak di kongsi, sila beritahu di cbox saya supaya senang saya nak lihat semula! :)

    oh yeee, TOLOOOOONG gerak ke blog sy, tulis di cbox samada anda pengguna celcom/maxis/digi supaya senang utk saya beli topap dulu *jika anda menang* :)
    Jika anda tidak berbuat demikian, anda tidak akan diambil kira untuk dijadikan pemenang :)

    sini senarai peserta, sila blogwalking -> http://milikhusnahumairah.blogspot.com/p/senarai-peserta-segmen.html

    BalasPadam
  3. wah..cantiknye UM...dulu tringin nk study situ..tp abg cakap kos dia mahal..ye ke

    BalasPadam
  4. Salam ziarah dari segmen yang sama, ramai kawan di UM :) jemput singgah
    http://thobibi.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-dan-kenali-ipt.html

    BalasPadam
  5. nice =), singgah segmen saya jugak
    http://www.ubaidullahjaafar.my/2013/02/segmen-blogwalking-kenali-ipt.html

    BalasPadam
  6. UM antara U yang aku salute dari dulu lg.. xtaw sebab apa, mungkin kakak aku pernah study situ dulu dan aku idam2kn nak blaja kt sini jugak satu hari nnt...tpi disebabkan malas, so x dapat masuk...kah3...

    BalasPadam
  7. selamat bersegmen miss banu

    BalasPadam
  8. UM? Wah... best tu.. U terbaik :D

    Datang dari segmen yg same. Salam perkenalan. Kite dari UTM :)

    BalasPadam
  9. selamat bersegmen miss banu. amboi panjang btl penerangannya...

    BalasPadam
  10. bangga=)nurul nk join ker dok eh..nak cerita pasal apa kat uitm tuh,huhu

    BalasPadam
  11. bertuahnya dapat masuk um.. :)

    jemput baca entry sy tntg segmen yg same ye ;)

    BalasPadam
  12. datang dr segmen yg sama..

    seronoknye dah konvo..:)
    btw, i follow, & gud luck !

    BalasPadam
  13. dari segmen yang sama, saya Unimas, sarawak, kalau datang sana jangan lupa cari saya ya .. done follow u

    http://ceritasukadukasaya.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-kenali-ipt.html

    BalasPadam
  14. dari segmen yang sama, saya Unimas, sarawak, kalau datang sana jangan lupa cari saya ya .. done follow u

    http://ceritasukadukasaya.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-kenali-ipt.html

    BalasPadam
  15. salam..dari segmen yang sama... saje terjah.. done Follow here.. Follow Me Back.. Tq and GOOD LUCK ! !

    http://tirasigigiarnab.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-kenali-ipt.html

    BalasPadam
  16. pin.. pin.. pon.. pon.. ^_^ hai budak UM.. jom melawat UPSI.

    HIDUP UM!!!

    http://kurakuramenari.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-kenali-ipt.html

    BalasPadam
  17. Wahh um lah :D

    http://fardiyah.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-kenali-ipt.html

    BalasPadam
  18. alahai menariknya segmen ni..tp esok dah due

    BalasPadam
  19. PERHATIANNNNNNNNN!

    Pemenang dah diumumkannnn--> http://milikhusnahumairah.blogspot.com/2013/02/pemenang-segmen-blogwalking-kenali-ipt.html

    Adakah anda pemenangnya? CHECK IT OUTTTTTT! :D

    BalasPadam
  20. This site was... how do you say it? Relevant!! Finally I've found something which helped me. Thank you!

    Also visit my weblog Workouts to improve vertical jump

    BalasPadam
  21. you're really a good webmaster. The web site loading velocity is amazing. It kind of feels that you're doing
    any unique trick. Moreover, The contents are masterpiece.
    you have done a magnificent job in this subject!


    Here is my weblog ... vertical jump exercises

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017