-->

31 Jan 2013

"Segmen : Lagu Favourite saya by Leeyana Amzar"


Assalammualaikum,,
Nak join segmen ni pula..segmen ni ada hadiah 
so jom join ramai2
Lagu yang diminati~ Takkan Pisah ~ Eren..

tag
Bella
Dhia
Read More »

Segmen Tambah Follower!! ~~KasihLestariAbadi~~


Assalammualaikum.
dh lama x join segmen..so hari ni nk join segmen laa
due date-9 Februari 2013
Jom Join Ramai2
Salam Perkenalan untuk semua..
Jumlah Follower Terkini-1810



Read More »

29 Jan 2013

Tomorrow Is The Day

Assalammualaikum..
Sorry kepada semua sebab dh lama tak blogwalking...busy sikit ditambah dengan esok pagi ada interview huhuhu uwaaa cuak cuak haha so korang doakan aku supaya dapat jawab soalan penemuduga tuh dgn baik..hope aku x dapat soalan pelik2 moga aku dapat jawab soalan dengan tenang dan semoga semuanya dipermudahkan amin..
mood skrg tgk cuak, takut hahaha apa la yg nak ditanya huhu..nanti dah selesai interview ni semua boleh laa aku start blogwalking semula...
Read More »

23 Jan 2013

WoRdLess WedNesDay-JOZAN Dulu dan SekaRaNg

Assalammualaikum..
Jom Imbas kembali semua pertandingan yang JOZAN sertai sebelum akhirnya bergelar Juara bersama-sama atas Nama JOZAN..
Tahun 2007~Raja Lawak musim 1~JoHaN & Zizan Tempat ke-2 & ke 3
2011~MaHaRaJa LaWak~Naib Juara Maharaja Lawak
sedih plak ingat masa ni..ohh tidak..

2012~Super Spontan~Bertanding sesama sendiri ZizaN & JoHaN~Juara & Naib Juara Super Spontan

2012/2013 ~ akhirnya merangkul kejayaan bersama-sama atas nama JOZAN sebagai JuaRa dalam MahaRaja LaWak MeGa 2012.

JOZAN bermula dari bawah dan kini di puncak kegemilangan =)
Read More »

CoRat-CoRet JOZAN daLam FiNaL MaHaRaJa LaWak MeGa 2012

Assalammualaikum..
hari ni saja nak share pasal JOZAN lagi hehe..minggu ni mmg cite pasal diorang kat akhbar dan kat mana2 je hehehe nk baca mengenai artikel2 akhbar mengenai diorang leh la singgah blog JOZAN FC ye..dlm blog aku ni lak aku nk share 1 video yg aku jumpa di Youtube yg dirakam secara live di JB oleh peminat Jozan..Video ni ttg situasi yang berlaku ketika pengumuman pemenang2 hadiah untuk MLM2012..kalau tengok kt tv punya x lengkap sbb die x tunjuk betul2 apa yg berlaku atas pentas sebab dok sibuk fokus kat penonton kan..so mmg harus tgk video ni.clear pun clear cuma abaikan sikit bunyi jeritan dan sorakan diorang untuk JOZAN hahaha..kuat gak diorang jerit hahaha...


Ni plak video JoZan dari Gala TV(Astro Awani) Sweet je tgk JOZAN ditemuramah sama2..Johan duduk atas kerusi roda masa ni..jadi Zizan pun melutut disebelah..sweet je hehe..JamBu pon ade gak dalam video ni.


last sekali jeng2 GiF (Gambar BergeRak) JOZAN part Kiss..Credit to Nur Hazwani Ghazali.
"MEMELUK seseorang kepada saudaranya yang lain di samping menCIUMnya adalah dikira sebagai salah satu amalan daripada sunnah nabi s.a.w yang mulia. Padanya terkait sifat kasih sayang, menguatkan lagi kemesraan dan pertemuan, yang diakui sebagai sebaik-baik cara dan sikap kesantunan serta penghormatan diri. Dengan cara ini, lenyaplah perasaan sifat dengki, mengeratkan lagi ukhwah sesama Islam, menambahkan pahala dan sempurna Qudwah Hasanah terhadap nabi s.a.w dan sahabatnya r.a."
http://halaqah.net/v10/index.php?topic=8292.0


Kemudian di JohaRa Pagi Era-Ray dan Haniff ada menelefon JoHan pada isnin lalu,sempat gak diorang bertanyakan JoHan tentang gambar Zizan kiss pipi JoHan yg tersebar meluas di Twitter dan FB hahaha klik SINI untuk dengar apa komen JoHan..lawak jer..Antara yg JoHan ckp "Aku suruh die Cium tangan die Cium Pipi Aku suruh die Cium Pehaa Nak cium kaki" haha lawak jer..n ada lagi yg die ckp klik je untuk dengan lebih lanjut..

P/s- Review Final MLM2012 x buat lgi...haha

Read More »

JoZaN JuaRa MaHaRaJa LaWaK MeGa 2012

Assalammualaikum..
Alhamdulilah berkat sokongan dan undian peminat JOZAN akhirnya bergelar Juara MahaRaja Lawak Mega 2012..ini adalah kejayaan terbesar atas nama JOZAN..Para peminat JOZAN semestinya happy tak terkira hehehe..Kehadiran JoHaN di pentas final memberikan impak sekaligus membuatkan JOZAN menjadi lengkap diatas pentas dan secara x langsung menggembirakan seluruh penyokong JOZAN..
Bagi aku JOZAN layak bergelar Juara lagipun keputusan pemenang bukanlah ditentukan berdasarkan undian sms semata-mata sebaliknya markah daripada juri juga..undian sms hanya membawa kepada kpd 30% sahaja juri 70 % dan untuk Maharaja Lawak Mega 2012 ni JOZAN menghadapi banyak dugaan dengan Johan Operation Zizan terpaksa perform Solo..nasiblah semangat Zizan tu kuat die perform juga walaupun solo ikutkan die boleh kalau nak tarik diri..dan Ketika di final semua peminat mengharapkan JoHan kembali..ternyata JoHan tidak menghampakan para peminat dengan beraksi juga walaupun dirinya masih tidak berapa sihat..ikutkan untuk tahun 2012 masa Super Spontan dulu Zizan yg masuk hospital ni masa MLM2012 Johan plak masuk hospital..dua2 akan merasa benda yg sama itulah JOZAN.. =) 
Ikutkan Masa Raja Lawak musim pertama lagi Zizan hanya mampu berpuas hati ditempat kedua manakala Johan ditempat ketiga..bergabung sebagai JOZAN dalam Maharaja Lawak 2011 pun hanya dapat jadi Naib Juara..Namun mereka tak berputus asa untuk kembali semula dalam Maharaja Lawak Mega 2012 dan mengalami pelbagai cabaran dan dugaan sbelum diakhirnya kejayaan menanti mereka..inilah kejayaan terbesar JOZAN..
Ketika persembahan pertama diorang aku mmg dah agak JOHAN pasti akan muncul dan betul tekaan aku hehehe masa lampu digelapkan tu yeayyyy Cakkkk JoHan is Back lihat sajalah sorakan dan jeritan penyokong yg happy giler tgk Johan aku yg terharu hehehe..dgr cite kaki die bengkak..tpi still demi peminat die datang n siap menari sikit2 hehehe..mmg best tgk JOZAN together..rindu oo pasni mesti susah nk tgk gandingan JOZAN hope byklaa event or program tv  yg gandingkan diorang..selain dari Raja Lawak..untuk segmen pertama tu mmg sweet jer tgk Johan tarik kerusi Zizan pastu die duduk hehehe pastu ada part spontan yg zizan ckp "kalau berani sangat cer sepak cer sepak cer sepak" hahaha comel Johan sepak gak tapi kaki yg sebelah lagi hahaha..comel dua2 ni.. pastu masa last Zizan tersalah cakap nama program die n die ambik nama program johan lak hahaha..yg tu pun comel..
Persembahan kedua musical comedy haha mmg best part johan nyanyi dlm bahasa tamil dan cina tu, yang x boleh blah microfon buat hal..adehh selalu gitu tau masa Maharaja Lawak 2011 dulu kes sama gak microfon buat hal x silap aku time tu microfon Zizan yg buat hal..kali ni untuk Maharaja Lawak Mega 2012 Microfon Johan yang buat hal..hahaha dua2 mesti akan alami benda yg sama hehe..bila Microfon buat hal tuh mmg nmpk gak laa JoZan x selesa n x suka..yg nk tergelak tu pasal org tu bagi microfon kt johan tak lama pastu die datang balik ambik microfon tuh hahaha..Johan sampai heran jadinyer kemudian last2 Zizan bagi Microfon die..nasiblaa lepas tuh dh xde apa2 problem dah..part yg last tu masa time AC mizal baca undian tuh hahaha jeng jeng jeng jeng Zizan kiss Johan hahaha..memang mengejutkan tapi semua JOZANNERZ sangat3x suka sweet kott..giler x sweet..dah lama x tgk JOZAN yg Sweet ni..ingat lagi masa JOZAN perform kat konsert MegaLawak di Singapore tu time diorang jadi Izzah ngan Harris..JoHaN mintak kiss dari Zizan hahah tapi Zizan x nak kiss seboleh mungkin cari alasan haha..semalam akhirnya jeng4x sila tgk gmbr dibawah credit to Umairah Jozannerz.
sweet tak..hahha sahabat sejati..sweet giler..epik giler..kalau ada yg geli2 tuh janganlah ingat pape ye JOZAN tuh dh mcm adik ngan abang dah..diorang mmg sweet..Johan pun boleh sweet2 dgn Zizan jer dengan org lain die mmg x boleh nk sweet terus jadi garang.hehe..JOZANNERZ mmg suka kalau diorang sentiasa sweet2..
Sayangnyer JOZAN masa nyanyi lagu Sahabat Selamanya tu diorang duduk jauh2..patutnya Zizan datang jap kt Johan ker kan..hahaha barulah lg sweet..
kemudian tibalah masa pgumuman juara..ooo suspen oo...Zizan tukar tempat dengan yus plak time ni..adeh..xde adegan sweet hehe..jadi johan sebelah Yus dan Zizan sebelah Tauke..maybe diorang tukar tempat tu atas semangat setiakawan gitu maklumlah semuanya lahir dari Raja Lawak musim pertama kan. Yus dengan JoHan senyum2 jer sambil bisik2 gitu comel2 manakala Zizan ngan Tauke nampak serius dan diam jer smbil tggu pgumuman..dua situasi berbeza dpt dilihat masa ni..

Setelah AC umukan JOZAN juara aku kt umah dah menjerit dah yesssszzz JoZan mng!!! haha selepas tuh dpt dilihat yg JoHan sujud syukur manakala Zizan pon dh terduduk sambil menangis..nmpk laa diorang JOZAN berpeluk sekali sebelum sama2 gi ambik hadiah..

Credit pada semua owner gambar2 diatas..sorry x sebut nama sbb x ingat save byk sgt sampai x ingat sape owner gmbr..aku amik gmbr2 diatas kat page JOZAN di FB Thanks semua..
Read More »

Siapa Juara Maharaja Lawak MeGa Pilihan Korang?

Assalammualaikum
Malam ni adalah Final Maharaja Lawak Mega 2012..siapakah juara nyer??segala kemungkinan boleh berlaku..suspennyer..haha yg pastinya final MLM2012 semua peserta akan buat yg terbaik..adakah banyak kejutan di final nanti??entahlaa tunggu dan lihat jer nanti..Sepanjang MLM2012 JOZAN lah yg palik banyak dugaan sekali..semua tertanya-tanya adakah JOHAN ada di final nanti??entahlaa..kita doa2 kan die dapat perform di final..kalau die xde redhoo jer laaa..kesihatan lebih penting..apapun mana tau ada kejutan ker kan..semoga semuanya dipermudahkan untuk JOZAN..

Kump JamBu adalah saingan terdekat untuk JOZAN..mereka pastinya sudah bersedia untuk menggegar JB mlm ni..begitu juga SHIRO yg ada kelebihan bila perform di tempat sendiri iaitu di JB..x kurang hebatnya BOBOI yang sudah berjanji nak memberikan persembahan terbaik sebagai tanda penghargaan kepada peminat yg menyokong mereka..SAYWHO juga tidak ketinggalan mahu mencuit semua hati penonton Malaysia..jadi nantikan Final MLM2012 malam ini..pastinya happening dan gempaq..
jom tengok review2 aku untuk MLM2012 dari minggu pertama sampai minggu ke 9..enjoy...

Review FiNaL nantikannn okey...
Read More »

Bila Sama Besday dengan Artis-23 ApRiL

Assalammualaikum..
Masa aku sekolah dulu susah benar nak cari orang yg sama besday dengan aku..selalunya mesti jauh x pun selang berapa hari..setakat ni yang paling dekat yang pernah aku jumpa adalah 22 April aku 23 April..yg 22 April ni member aku gak..pastu ada yg 20 April..yg tu jer laa yg paling dekat..kalau tengok artis lak yang aku tahu lahir bulan April sape jer..ooo baru ingat ZiZaN 15 April jauh dgn aku dekat seminggu beza hehe..akhirnye baru jumpa sorang ni artis gak pelakon gitu Hairul Azreen  yg besdaynya sama dgn den 23 April uolls..tahun beza sikit x byk la sikit hehe..janji tarikh sama..akhirnya jumpa org yg sama besday hahhaa..(abaikan kepoyoan aku hehehe)Hairul Azreen alaa yg berlakon jadi adik Zizan dalam Hantu Kapchai..sekarang die tgh meletup dengan watak Ikram dalam drama Hot kat tv3 skrg ni iaitu Setia Hujung Nyawa..dan juga Fear Factor..
Zain(Amar Ashraf) Elsalina(Nelydia Senrose) dan Ikram (Hairul Azreen)~Setia Hujung Nyawa..

sempat tanya die sendiri kat twitter muahahahah
hahaha nampak x kejakunan aku kat sini..hahahaha jakun tul sama besday ni kan...x kisahlaa jnji i like..
Read More »

Segmen : Jadikan Follower Overload


Assalammualaikum..
Macam biasa hari ni nak join Segmen..
Jom Join Ramai2
Due Date-21 February 2013
Salam Perkenalan untuk Semua yer..

Read More »

20 Jan 2013

SHORT SEGMENT BY NAA



Assalammualaikum..
today nk join segmen ni..
jom join ramai2
due date-21 January 2013
 my header blog

My Fanpage (Blog)~ http://www.facebook.com/pages/Miss-BaNu-StoRy/220198411384672

Read More »

19 Jan 2013

Segmen : Jom Tambah Follower Sebanyak yang Mampu


Assalammualaikum..
Nak join Segmen hari ni..
due date-15 Februari 2013
Jom Join Ramai2
Salam Perkenalan untuk semua..
Read More »

16 Jan 2013

Raaz 2

Assalammualaikum..
Sebelum ni aku dah pernah tengok cite Filem Bollywood Raaz 3 tapi Raaz 2 tak sempat tengok lak..ni baru berkesempatan tengok Raaz 2..okey gak la cite die..Raaz 2 dan Raaz 3 jalan cerita die adalah berlainan..bukan sambungan yer..harap maklum hehhe...
Jom layan cite seram ni versi Bollywood..hehe Hero cite ni namanya Emran Hashmi manakala heroin cite ni namanya Kangana Ranout..sinopsis die lebih kurang gini Emran ni pelukis dan die ada kelebihan istimewa..bila die dapat melukis gambar kangana walaupun belum pernah berjumpa..first time diorang berjumpa Emraan amat terkejut bila orang yang dilukisnya benar2 wujud dialam nyata..Kangana pula diganggu oleh something n senang dirasuk..nak tahu selanjutnya korang layan jela cite ni...Video kt bawah ni ada english subtitle jadi senang la nk faham hehe..

RAAZ 2

Read More »

15 Jan 2013

MERLIN & JOZAN

Assalammualaikum..
sape yg nak tengok ending final cite MERLIN leh laaa tengok tv3 sekarang ni..n sedia la tisu banyak2 yer ..uwaaaa
meh baca pasal MERLIN yg pernah aku buat dalam blog ni SINI dan SINI..
Jom undi JOZAN dalam Anugerah Bintang Popular Berita Harian kategori Online Gandingan di Layar Serasi   
JoHan & ZizaN Klik SINI untuk mengundi JOZAN..
Arhur & Merlin Johan & Zizan apa persamaan diorang ni????hehe 
cer teka..
Read More »

I'm Not Perfect

Read More »

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017