-->

30 Apr 2013

Berakhirnya DraMa JoDoH


Assalammualaikum..
Semalam episod akhir drama JoDoh..best gak layan drama ni..ala2 Program Realiti gitu..hehehe..suka tengok Scha ngan Dazrin dalam cite ni..Dalam cite ni die ada tjuk gak kadang2 Program Realiti tu banyak gak mainan orang dalam kan..berdasarkan populariti semata-mata..kalau tengok kat Barat mmg banyak program2 mcm ni ala2 cari Jodoh gitu..antara yg aku pernah tgk mcm rancangan For Love Or Money..lebih kurang mcm cite Jodoh nih laa..tapi lain sikit sebab pemenang yang dipilih akhirnya kena buat keputusan sama ada menerima cinta ataupun menolak cinta dan memilih ganjaran duit..sangat dramatik penuh dgn drama gitu, haha best gak tengok..Berbalik pada drama JoDoh ni akhirnya Azlan dan Olly together gak.haha tapi sekejap sangat ending die..paling menyampah tengok bakal tunang Olly tu hahaha x habis2 duit2..masa aku tengah tengok drama ni boleh plak hujan terus siaran astro x dapat haha..bila hujan dh berhenti terus aku tengok Azlan dan Olly dan baik dah siap tjuk cincin semua..hehe kena tgk ulangan laa nanti..
Read More »

JOZAN PictuRe Edit By FaNs

Assalammualaikum..
Hari ni aku nak share gambar2 JOZAN yang telah diedit oleh peminat JOZAN yg kreatif2. Diorang sendiri yang send gambar2 ni kat aku jadi aku share dalam blog ni untuk tatapan semua..aku ni mmg malas sikit nk edit2 gambar kalau nk menulis tu bolehlaa hehee..Jadi sesape yg rajin edit gambar meh send kt aku boleh aku uploadkan dlm blog nanti lalallala...



Semua Pic diatas Credit to KR4ever





Seterusnya Picture2 diatas credit to @husna_MS

P/s-Untuk lebih byk picture, info terkini, keahlian n everything boleh singgah ke blog-> JOZAN FC OfficiaL

Read More »

Gwiyomi Versi Nora Danish, Wawa Zainal & BoBo

Assalammualaikum..
Sekarang ni kecoh plak dgn fenomena Gwiyomi..semua berebut nk upload video Gwiyomi ni sambil buat muka qiut miut bagai hehehe..tidak ketinggalan para artis sekalian..peminat banyak mintak artis2 tertentu untuk buat Gwiyomi ni terutama artis2 yg terkenal dgn wajah yg sweet dan qiut ni mmg comey laa buat Gwiyomi ni hehe..aku sempat laa tgk beberapa version artis Msia buat Gwiyomi ni..tapi rasanya yg paling qiut n comel sekali semestilah Nora Danish, Wawa Zainal..yang si BoBo tu pun baru upload video die buat Gwiyomi hari ni haha..jom tengok perbezaan Gwiyomi diorang ni..n sape yg paling comel sekali buat Gwiyomi ni?hehehe Semalam masa tgk Raja Lawak 7 Minggu ke-3 aku perasan ada gak lagu Gwiyomi yg keluar haha JOZAN nmpk try gak uat Gwiyomi versi ikut suka hati hehe tapi tetap comel..

Jom Layan video Gwiyomi versi Nora Danish, Wawa Zainal dan Bobo kt bawah ni..

1- Gwiyomi Nora Danish


2- Gwiyomi Wawa Zainal

3-Gwiyomi BoBo




Read More »

Dapat BirthDay Wish Dari JoHaN @Era.Fm

Assalammualaikum..
Sape dengar radio Era tadi pagi 24 April 2013??segmen JoHaRa Pagi Era yg meletup tu??dengar x masa yg dekat2 nak habis tu?? haha berdasarkan keterangan saksi2 yg sweet2 dan baik hati sekalian JoHaN wish besday aku kat Radio Era okey..siap sebut nama n siap mnyanyi lagu happy besday sekali..OMG yg paling suprise nyer aku x dengar time tu aduhaiii..huhu rasa seronok tpi rugi n myesal x sempat dengar tadi pagi..kalau dengar alamat aku sengih memanjang laa jawabnya sampai dua tiga hari haha..sekarang ni pun rasa seronok dah, belum dgr lagi tu..haha adeh tak sape2 record ke JoHaRa Pagi Era tadi pagi??ramai gak yg terlepas dengar or x perasan..uwaa nk dengar!!! kan best kalau ada yg terrecord ke apa ke haha..x pun ada x yg terdengar time johan wish besday aku tu??sebelum tu thanks pada mereka2 yg mensuprise kan aku tu hehe thanks lalink2 semua..aku pun baru tau pasal ni bila ada yg post pasal benda ni kat group JoZan di FB..Thanks pada mereka yg berkongsi info sekaligus menjadi saksi kejadian yg berlaku haha dh macam kt mahkamah pulak dh hehe..

Tak Lupa juga thanks pada LadySherry Ahmad Shahidan yg wish my Besday kt group JoZan di FB Famous sekejap kt situ haha so sweet of you..thanks for everything ^_^ mmg suprise giler Johan wish, dh laa kt radio lak tu thanks to you too n pada yg lain2 juga..aku sempat print screen hehe untuk masukkan dlm blog ni..kenangan tu hehhe kt situ ada gak yg kongsikan apa yang Johan wish kat era tadi pagi so boleh baca rmai2 haha..layannnn..thanks to Johan, n semua..sbb ingat n sudi wish ^_^



hehe thanks pada semua diatas...tak lupa yg wish my besday kt FB x dpt nk print screen semua..
Read More »

Good Friends

Read More »

Suka-suka Segment by Asaka Nikiti


Due Date-5 May 2013
Jom Join Ramai2
Salam Perkenalan untuk semua..

Read More »

Segmen Bloglist Tambah Follower PariPariPutih


Due Date-4 May 2013
Sy Follower yg ke 1644
Jom Join Ramai2
Salam Perkenalan untuk semua..
Read More »

"Simple Segmen by Sally Samsaiman"


Due Date-13 May 2013
Jom Join Ramai2
Salam Perkenalan untuk Semua..

Read More »

29 Apr 2013

JOZAN Di Minggu Kedua Raja Lawak Musim Ke-7


Assalammualaikum..
hehe agak terlambat nk buat review Jozan di minggu kedua RL7..minggu ni dh minggu ke-3 dah..hehe so secara ringkasnya jom baca apa yang menarik di sepanjang minggu ke-2 RL7 berdasarkan pemerhatian aku n gelagat JOZAN minggu kedua mmg sgt best n sweet hehehe..

Antara yang Menarik
~JOZAN asal sebut nama Ali automatik diorang ubah karakter jadi lembut2 sikit, mcm kanak2 pun ade n paling penting terus diorang jadi sweet2 hehehe
~Dato Ac Mizal ckp Johan dh mcm Rohana Jalil, pastu Johan ckp diri die mcm Rahimah Rahim sambil nyanyi2 sekali heheehe 
~Masa JOZAN baca cara2 nk undi peserta selepas peserta selesai membuat persembahan..salah sorang dari diorang akan masuk frame sekali tjuk muka gak dgn peserta haha kdg2 dua2 sekali join sekaki masuk frame(Dtg depan kamera) sambil buat pelbagai reaksi mimik muka..heee
~JOZAN ada berpantun juga masa nk perkenalkan nama peserta pantun dua kerat gitu..
~Juri iaitu Saiful Apek ada menegur kesalahan para peserta dgn nada yg sedikit kecewa/mrh jadi selepas itu JOZAN terus bercakap dlm nada yg slow hehe 
~JOZAN suka usik kesemua peserta tpi nmpk diorang paling hyper aktif dlm mngusik Ali..tpi minggu kedua ni Ali dh terkeluar tak tahu lah sape yg akan jadi mangsa JOZAN yg seterusnya hihi maybe yg mcm Zaibo tu kot hehe..
~JOZAN cakap sabah mmg kelakar bunyinyer habis bunyi siam,tamil semua masuk...hihihi
~Zizan ckp muka peserta dari sabah yg bernama Boy tu mcm muka Ac Mizal zaman muda2 dulu, Johan terus mengiyakan n die pun baru perasan kemudian Ac Mizal terus menyampuk dan cakap "peserta seterusnya 2x" hahaha pastu boleh plak si Boy tu menyanyi sekejap lagu Fiona tu..lawak time ni..
~Bukan peserta atau juri jer yg JOZAN suka kacau habis abang kamera pun kena kacau dgn diorang..haha diorang sengaja nk konpiuskan abg kamera dgn sorang gi sebelah kanan sorang pergi sebelah kiri jdi abg kamera tu keliru jap x tau nk ambik gmbar sape hahaha..
~Suka part sebelum Ali buat prsembahan dua2 jadi hyperaktif sekejap, Zizan tnya Johan "awak sayang saya x??haha sweet jer..
~Masa Ali habis buat persembahan pun JOZAN tetap jadi tumpuan, comel tengok diorang melompat haha serentak lak diorang lompat..Zizan baru nk mengusik Ali, Johan halang n terus pergi kat Zizan n kemudian terus muncul adegan sweet2 JOZAN haha Zizan sempat cakap Dont Say Any Words sambil angkat tgn die..Johan dh gelak besar smbil ckp jgnlaaaaa..hehe kemudian diorang gi kacau Ali semula haha
~Apek pun JOZAN sempat nk usik haahaha kemudian berlaku plak Scene duduk haha Zizan trcepat kali ni die terus nk kenalkan peserta tapi undian untuk Ali belum baca lagi..nasib die sedar cepat n gtau JoHan..haha pastu berlaku adegan sweet JOZAN smpai Zizan dh tergolek kat lantai hahaha 

~Comel tengok Zizan x dpt control gelak...sampai tutup muka n then gelak2 hahaha time pas lompat tu haha..kemudian muncullah mcm2 jenis binatang Arnab, kuda, gajah dan lipas hehehe..betul kata Zizan hanya Johan yg boleh buat die ketawa sampai mcm tu sekali..seronok tgk diorang happy2 mcm tu kat tv.
~JOZAN lebih kelakar dari peserta ini terbukti apabila salah sorang juri iaitu Isma Alif mengaku yg die ketawa disebabkan JOZAN bukan sbb peserta yg baru selesai buat persembahan tu..haha
~Siaran ulangan Raja Lawak musim ke 7 minggu kedua Astro potong scene sweet2 JOZAN tu..pelik..apa yg x kena..okey jer adegan tu..sweet kot haha..maybe Astro nak pendekkan masa sbb minggu ke-2 masih ramai peserta..jadi masa x cukup..sape yg tengok masa LIVE dapat la tgk aksi2 swet JOZAN tu..yg tgk ulangan mmg xde dah scene tu..kecuali yg download video tu ada laa hehe aku pun download dh haha..
~Ini jela yg aku ingat haha kita tengok plak minggu ke-3 cmne yg penting Relaks laaa JoZan kan adaaaa..eh silap Kit Kat kan Adaaa hahaahah
sekian review dari saya oh yeah...

P/s- Sape belum join My Segmen bolehlaa join Segmen Salam Perkenalan By Miss BaNu.. tarikh tutup 3 Mei ini..kelebihan join segmen ni korang dapat memperkenalkan blog korang pada semua disamping menambah kenalan baru dan blogwalking di blog yg best2 n tambah follower juga..
Read More »

26 Apr 2013

JoM WeChat

Assalammualaikum..
Sape ada WeChat??meh add aku hehehe..leh chat disana.. ^_^
Salam Perkenalan untuk Semua..

P/s- Jom Join My Segmen-> Segmen Salam Perkenalan By Miss BaNu.. 
Read More »

Ukhuwah itu iNDaH


P/s-Thanks pada semua yg wish My Besday di FB, Twitter, Blog dll..
Read More »

ReaLiti Di FaceBook VS Realiti Di KeHiduPan

setuju x??
Read More »

25 Apr 2013

Segmen 24 Jam : Saya Mahu Header Itu! By Nabila Medan


Jom Join Ramai2..
Warna-Pink/Merah/kuning
Nama Blog- Miss BaNu StoRy
Description Blog- This Is My World
Font yg korang Nak- tak kisah font ape pun janji nmpk cantik n comel hehe
Saya pilih Design 1
Read More »

Segmen simple-simple by Mohd Zuhri


Due date-4 Mei 2013
Jom Join Ramai2

P/s-Jom join my segmen -> Segmen Salam Perkenalan By Miss BaNu..
Read More »

"Saya Nak Masuk Dalam Bloglist Fuh.My"


Due date-30 April 2013
Jom Join Ramai2
Salam Perkenalan untuk Semua..

Read More »

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017