-->

31 Okt 2013

Wajah Pelakon Bollywood Masa Kecil- Jawapan!!

Assalammualaikum..
Hari tu ada buat Entry pasal Wajah Pelakon Bollywood Masa Kecil- Cuba Teka?.. so hari ni aku nak bagi jawapanlah siapakah mereka tu semua hehehe...Thanks pada yang sudi meneka dan memberikan jawapan masing2, ada yang betul semua tu syabasss, ada yang hampir tepat, separuh tepat, dan ada yang kurang tepat, apa pun thanks korang sebab sudi meneka. So mari kita tengok Jawapan kepada Wajah2 Pelakon Bollywood Masa Kecil, Aku yang edit gambar2 kat bawah ni hehe siap letak gambar masa diorang kecil dan juga gambar masa sekarang. Enjoyyy...

JawaPan..

1- Katrina Kaif
2- Preity Zinta
3- KajoL 
4- Deepika Padukone
5- Aishwarya Rai 
6- Madhuri Dixit 
7- Kareena Kapoor
8- Rani Mukerji 
9- Shahid Kapoor
10- Aamir Khan
11- Ranbir Kapoor
12- Shah Rukh Khan
Itulah Jawapannya, paling suka tengok muka Shah Rukh Khan & Aamir Khan masa kecik2 comel bangat hehehe..korang pulak macam mana??.

Dibawah ini adalah mereka2 yang rajin dan sudi untuk meneka gambar2 diatas..
Read More »

30 Okt 2013

SEGMEN FOLLOW MENGFOLLOW & BLOGLIST


Jom Join Ramai2..

Read More »

29 Okt 2013

Believe In Yourself

Read More »

28 Okt 2013

Senarai Lagu-Lagu Di Konsert Minggu Ke-7 AF2013



Assalammualaikum..
Minggu ini merupakan minggu pertama Dato Siti Nurhaliza menjadi Inspirer kepada Pelajar2 AF2013 selepas Faizal Tahir dan Melly Goeslow. Minggu ketujuh ini juga merupakan minggu Duet yang mana pelajar2 AF akan berduet dengan artis2 popular yang sebahagian besarnya merupakan bekas pelajar AF musim2 terdahulu seperti Hazama, Stacy, Hafiz, Adira, Mila dan Aril. Di minggu ke-6 yang lalu menyaksikan Irmisa tersingkir, minggu ini siapa pula yang akan tersingkir? atau mungkinkah tiada penyingkiran untuk Konsert minggu ini?
Pemilihan lagu untuk minggu ni macam x best..sebab kalau ikutkan byk lagu duet yg lebih best2 tapi x dipilih. Lagi satu lagu2 yang dipilih untuk konsert, selalu lagu2 recycle yang mana lagu2 yang telah pun dinyanyikan oleh pelajar2 AF musim2 yang terdahulu. Macam x cukup lagu plak kan. Apapun layan kan jer laa..

Senarai Lagu..

1-Keliru, nyanyian asal Nurul & Ajai, akan dinyanyikan oleh Nabila bersama Aliff Satar.
2-Terlanjur Cinta, nyanyian asal Pasha Ungu & Rossa, akan dinyanyikan oleh Indah bersama Aril AF7.
3-Hanya Memuji, nyanyian asal Shanty & Marcell, akan dinyanyikan oleh Suhada bersama Mila AF5.
4-Mendung Tak Bererti Hujan, nyanyian asal Ella & Deddy Dores, akan dinyanyikan oleh Amira bersama Hazama AF9.
5-Penghujung Cintaku, nyanyian asal Pasha Unggu & Adelia, akan dinyanyikan oleh Faizul bersama Adira AF8.
6-Menggegar Dunia, nyanyian asal Adam & Stacy, akan dinyanyikan oleh Azhael bersama Stacy AF6.
7-Sembunyi, nyanyian asal Misha Omar & Andy Flop Poppy, akan dinyanyikan oleh Aishah bersama Hafiz AF7.
Read More »

27 Okt 2013

Wajah Pelakon Bollywood Masa Kecil- Cuba Teka?

Assalammualaikum,
Tadi godek2 internet terjumpa gambar2 cute ni semua, so jom main teka2 k hehehe..
Hint- Semua adalah Pelakon Popular Bollywood!!! kenal ke tidak??ada gambar yg senang nak teka sebab wajah x banyak berubah tetap comel gitu..

1-
2-
3-
4-
5-
6-
7-

8-
9-
10-
11
12-

Gambar 1-8 adalah gambar pelakon wanita manakala Gambar 9-12 adalah gambar pelakon lelaki hehe..korang boleh teka mana2 gambar yang korang tahu..hentam sajalah janji teka hihihi kalau tak ingat nama diorang, boleh gak letak nama watak or filem diorang yg korang tau..Semua yang mengambil bahagian dalam meneka gambar diatas, maka blog korang akan aku promote nanti hehe.
Read More »

26 Okt 2013

Review Super Spontan 2013 Minggu Ke-8


Assalammualaikum..
Sekejap jer dah nak masuk Separuh Akhir Super Spontan 2013 nih. Di Minggu Ke-8 ini menyaksikan team Ketam Konfius kalah dan Suhaimi disingkirkan. Minggu ke-8 juga berlaku kejutan apabila Jepp mendapat kad merah daripada Ray dan membuatkan Jepp tidak dapat beraksi dalam beberapa game untuk minggu ke-9 nih. Ikutkan kalau dapat kad merah memang tidak dapat bermain langsung, tapi mungkin dah separuh akhir jadi syarat tu dilonggarkan. Selain itu dalam ramai2 penonton yang hadir kelihatan Shaheizy Sam disitu. Baru dapat tahu bahawa Afdlin pernah mengajak Shaheizy Sam untuk jadi peserta Super Spontan tapi telah ditolak oleh beliau. Mungkin sebab SaM sgt busy or die x berapa gemar berspontan ni. Jom kita tengok game apa yang diorang main untuk minggu ini.
Game Pertama yang diorang main adalah Game Dialog Dalam Tin dan menyaksikan team Semut Sentap yang diwakili oleh Jepp dan Tauke start dulu. Tak leh blah dengan dialog last yg Jepp dapat tu, macam kena mengena jer dengan tajuk yang diorang dapat tu iaitu kat bulan kena jerit, Semalam mak kau masak ikan sedap tak!! hehe lawak jer. Kemudian tibalah giliran team Ketam Konfius yang diwakili oleh Nabil dan Along. Diorang dapat watak jadi sepasang kekasih. Tapi Along macam tak selesa dengan watak tu dan die mintak kawtim dengan Ray dan Haniff, tapi Nabil cakap tak payahlaa jadi diorang pun teruskan dengan sketsa diorang. Nampak kedua-dua team pun boleh tahan main game ni.

Seterusnya diorang main game Terteruk Di Dunia dan Di Ladang, best gak game ini, bila diorang kena pikirkan situasi yang paling teruk dalam sesuatu pekerjaan yang diberikan. Antara pekerjaan yang diorang dapat adalah Tukang Gunting Rambut, Tukang Masak, Pengapit Pengantin dan Penjual Kereta yang semuanya memang terteruk di dunia dan di ladang. Semua peserta bermain dengan cemerlang untuk game ini. Seterusnya diorang main game Jualan Langsung. Rasanya game Jualan langsung ni yang paling tidak digemari peserta sebab diorang kena jual barang secara individu dan terpaksa berfikir dengan pantas dan kreatif.  Team Ketam Konfius yang diwakili oleh Suhaimi, Along dan Nabil start dulu. 
Barang2 yang diorang ambik susah2 belaka, tapi diorang berjaya gak buat, yang mana diorang kena jual produk untuk mengesan awek yang masih solo.  Manakala Team Semut Sentap pula yang diwakili oleh Rahim, Jepp dan Johan kena jual produk yang mencegah dari mengumpat. Jepp keluar dengan strategi yang ingin biarkan masa berlalu dengan cepat maka die start main game ni dengan cuba berinteraksi dengan penonton serta menyanyi terlebih dahulu hehe. Johan juga cuba bermain dengan masa apabila die turut berinteraksi dengan penonton. Bila dengar die cakap slang cina terus semua ketawa, siap ada nama produk lagi iaitu Umpatanku ditepis-tepis. Memang lawak part Johan tu, yang lain2 pun best gak.
Seterusnya diorang main game Keluar Masuk. Team Semut Sentap mula dulu, diorang jadi budak2 yang main mercun. Jepp tetiba cakap ayat yang tak lengkap terus jadi kelakar hehe. Manakala team Ketam Konfius selalu sebut perkataan sendiri dan keluarkan diri sendiri. Last Game yang diorang main adalah game Pemandu Pelancong. Team Ketam Konfius start dulu dan Yus yang jadi Pemandu Pelancong dan lokasi yang Yus kena teka adalah Kedai Dobi. Awalnya Yus nampak belum dapat tangkap hint2 yg kawan2 die bagi sampailaa Nabil bagi hint yang terbaik yang merujuk pada Shuib barulaa Yus dapat teka. Untuk Team Semut Sentap, Rahim yang akan jadi Pemandu Pelancong.

Rahim dapat meneka lebih awal so Team Semut Sentap nampak lebih yakin dan releks siap suruh enjoy lagi hehe. Rahim dan yang lain mengatakan lokasi itu adalah Bilik Bedah. Manakala Haniff dan Ray mengatakan lokasi tersebut adalah Bilik X-Ray. Jadi team Semut Sentap tak berapa puas hati dan jepp terus ke depan dan mengatakan tu Bilik Bedah dan kemudian Ray terus memberikan kad merah kepada Jepp.  Lepas tu kelihatan Haniff juga memberikan kad merah kepada Pengurus Pasukan Semut Sentap. Memang kecoh masa ini. Apapun Team Semut Sentap tetap menang di minggu ke-8 dan kekal dgn 4 ahli, manakala team Ketam Konfius hanya tinggal 3 ahli saja.
Gambar2 credit to FB Super Spontan.
Read More »

24 Okt 2013

JOZAN Tercalon Dalam Shout Awards 2013

Assalammualaikum,
Shout Awards datang lagi dan macam biasa JOZAN tercalon sekali lagi dalam kategori Best On Screen Chemistry untuk Maharaja Lawak Mega 2012 dan Raja Lawak 7. Selain itu mereka juga turut tercalon dalam kategori lain secara individu. Undian boleh dilakukan secara online atau SMS. Untuk keterangan lanjut korang boleh singgah ke BLOG JOZAN FC.. -> http://jozanrajalawakfc.blogspot.com/?spref=tw kat situ ada cerita secara detail camne nak undi, kod undian, dan lain2. Jangan lupa singgah k.

gambar diatas credit to Aishah Humaira.
Read More »

23 Okt 2013

Let It Go

Read More »

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017