-->

31 Jan 2017

Oh My Geum Bi - Review Drama Korea

Korean Drama Review - Oh My Geum Bi

Assalammualaikum..
Hari ni nak buat Review Drama Korea yang bertajuk Oh My Geum Bi / My Fair Lady yang aku tonton baru - baru ini. Aku selalu tengok Drama ni kat TV jer kat channel KBS tu dan jarang layann cite ni kat internet. Drama Oh My Geum Bi ini release pada 16 November 2016 dan tamat pada 11 Januari 2017 serta mempunyai 16 episod. Antara pelakon yang membintangi cite ni terdiri daripada Heo Jung Eun, Oh Ji Ho, Park Jin Hee, Oh Yoon Ah, Lee Jee Hoon, Kim Dae Jong dan ramai lagi. Drama ini unik sikit bila pelakon utamanyer kanak - kanak gitu iaitu Heo Jung Eun. Tak silap aku umur die ni baru 9 - 10 tahun jer tapi dah dapat watak utama dan banyak berlakon drama - drama popular seperti Wonderful Mama, Temptation, Hyde Jekyll and Me, My Lawyer Mr Jo, Love In The Moonlight dan banyak lagi. Aku ingat lagi masa die berlakon dalam drama Wonderful Mama tu, umur die baru dalam 6 tahun camtu tapi dah pandai berlakon, petah je bercakap hehehe. Suka tengok hubungan Geum Bi dengan bapanya iaitu Mo Hwi Chul, mula2 diorang ni kerap gaduh pastu dah timbul rasa sayang antara anak dan bapa ni, sweet jer. Banyak gak babak - babak sedih dalam cite ni yang boleh buat penonton menangis gitu. 
Geum Bi ni macam ada aura positif gitu dan sesiapa yang dekat dan rapat dekat die akan turut berubah jadi positif dan baik juga contohnya macam yang berlaku pada bapa die Mo Hwi Chul, Cha Chi Soo dan juga mak kandung Geum Bi iaitu Yoo Joo Young. Awalnya memang dah yakin yang Geum Bi tu anak kandung Mo Hwi Chul tapi boleh plak ada twistnyer yang mana bapa kandung Geum Bi adalah orang lain. Tapi still hubungan anak beranak tu tak tergugat pun tapi jadi lebih rapat gitu. Bila Geum Bi ni ada penyakit yang ala2 Dementia tu, aku ingatkan ending cite ni pasti sedih giler nyer tapi nasiblah stil happy ending walaupun xdelaa happy sangat pun kan hehe. Apapun Geum Bi berjaya buat ramai orang sayang kat die, ini ditambah lagi dengan gelagat rakan sekelas Geum Bi yang sangat bertimbang rasa lepas dapat tahu yang Geum Bi sakit membuatkan penonton bertambah terharu gitu. Mula - mula tengok cite ni memang agak pelik dan benci gak la dengan gelagat Cha Chi Soo yang merupakan musuh M.Hwi Chul tu, die sentiasa cari peluang nak kenakan Hwi Chul tu, sampaila die jumpa Geum Bi dan mula berubah jadi baik, serta berkawan semula dengan bapa Geum Bi tu iaitu Mo Hwi Chul.  
Sama juga dengan mak GeumBi iaitu Yoo Jung yang awalnya hidupnya tak terurus serta kaki botol, tapi lepas die tinggal serumah dan rapat dengan Geum Bi, perangai die juga mula berubah. Aku juga suka tengok sikap Kang Hee yang baik hati tu, die ni akan jadi mak angkat Geum Bi dan sangat sayang serta ambil berat pada Geum Bi. Adegan paling sedih dalam drama ni mestilah masa Geum Bi mula sakit tu, sampai die tengok cermin pun tak kenal diri sendiri dah, memang sedih giler, plus bila Geum Bi sakit, die mula tertekan dan buat perangai sehingga menyukarkan Kang Hee nak jaga die. Nasiblah mak bapa Geum Bi ni penyabar dan tak putus asa dan terus cari jalan untuk mengubatinya. Apapun ending Oh My Geum Bi ni agak suspen gak la sebab ingatkan Geum Bi ni akan mati tapi nasib die terus hidup sampai remaja gitu, cuma bila dah remaja tu diorang tukar pelakonlah kan hehe dan semua orang yang sayang kat Geum Bi tu hadir masa birthday Geum Bi yang ke 17 tahun kot kalau aku tak silaplah. Apapun drama ni memang best, walaupun ada scene2 sedih tapi masih menghiburkan gitu. Pelakon kanak - kanak tu memang berbakat besar gitu, jadi untuk drama korea ini, aku bagi 8.8 Bintang dari 10 Bintang untuk drama ini.
Read More »

30 Jan 2017

Sinopsis Filem Bo-Peng

Sinopsis Filem Bo-Peng
Sinopsis Filem Bopeng Lakonan Nabil & Johan As'ari

Assalammulaikum..
Filem Bopeng / Bo-Peng telah ditayangkan di pawagam pada 22 Disember yang lalu dan dilakonkan oleh Nabil Ahmad, Johan As'ari Zulin Aziz, Soffi Jikan, Wanna Ali, Fauzi Nawawi, Along Ezandy, Kila Fairy, Juzzthin dan ramai lagi. Filem Bo-Peng ini bergenre komedi suspen dan diarahkan oleh Helmi Yusof yang sebelum ini merupakan pengarah Bikers Kental dan diterbitkan oleh Pencil Pictures And Records Sdn Bhd. Kalau tengok dari sinopsis filem BoPeng ini memang nampak menarik jer filem ni, apapun jom layann sinopsis cite ni kat bawah k..

Sinopsis Filem BOPENG

“Bo” dan “Peng” merupakan dua orang sahabat baik yang tinggal bersama dan bekerja di sebuah restoran makanan segera yang sama iaitu Opiel Secret Pizza. “Peng” (Johan Asa’ri) yang terkenal dengan sikap peramah dan mesra setiap kali menjawab panggilan yang dari pelanggan untuk membuat pesanan pizza; manakala“Bo” (Nabil Ahmad) terkenal dengan kepantasan dan kecekapannya menghantar pesanan pizza kepada pelanggan. Suatu hari, “Peng” dihubungi pelanggan tetap Opiel Secret Pizza; Mira Idora Senrose (Zulin Aziz). Ketika Mira Idora Senrose sedang berjalan kaki seorang diri di kawasan letak kenderaan, Mira Idora Senrose telah diekori oleh seorang lelaki yang tidak dikenali dan Mira Idora Senrose telah meminta bantuan“Peng” untuk menyelamatkannya. “Peng”mencari idea dan memberikan arahan kepada Mira Idora Senrose untuk menyelamatkan diri namun panggilan akhirnya terputus dan “Peng” gagal menghubungi Mira Idora Senrose semula. Di atas rasa perikemanusian, Peng” telah meminta “Bo”menemaninya membuat laporan polis mengenai misteri kehilangan Mira Idora Senrose. Pihak polis tidak dapat berbuat apa-apa kerana kekurangan maklumat mengenai kes kehilangan Mira Idora Senrose. Selepas beredar dari balai polis, mereka terus pulang ke Opiel Secret Pizza.“Peng” sekali lagi menerima panggilan dari Mira Idora Senrose yang mendakwa dirinya telah diculik dan dihumban kedalam sebuah but kereta. 
Mira Idora Senrose menangis ketakutan dan meminta “Peng” menyelamatkannya.Peng” cuba memberikan idea untuk Mira Idora Senrose menyelamatkan diri. Dengan berbekalkan pengetahuan yang diperolehinya dari novel-novel jenayah yang pernah dibacanya“Peng” menyuruh Mira  Idora Senrose membuka lampu brek dan menghulurkan tangan keluar dari but kereta. Dalam masa yang sama, Bo” telah menunjukkan  video seseorang yang melambai-lambai tangan dari  but sebuah kereta yang diperolehinya dari Instagram kepada “Peng” dan “Bo” yakin itu ialah Mira Idora Senrose. Sementara itu, pihak polis juga turut menerima video yang sama dan mengesyaki ia ada kaitan dengan kes penculikan Mira Idora SenroseAtas bantuan pihak polis, Mira Idora Senrose telah menuang cat kejalan raya bagi memudahkan lagi pihak polis menjejakinya. Tetapi malangnya, Based (Sofi Jikan) menyedari perkara itu selepas ditegur oleh seorang pemandu kereta lain mengenai cat yang tumpah dari kereta. Apakah kejadian yang akan menimpa Mira Idora Senrose sementara “Bo”, “Peng” dan pihak polis akan sampai menyelamatkannya? Saksikan kesudahannya dalam“Bo-Peng.
Read More »

GIVEAWAY SEPHIA BY NIK AINAA

giveaway blogger, blogger Malaysia, Sephia by Janna Nick, giveaway Nik Ainaa

Jom Join Ramai2
Due Date- 19/2/2017
Nak Join boleh Klik Banner k..

Read More »

29 Jan 2017

Sinopsis Telemovie Kung Fu Kaw

Sinopsis Telemovie Kung Fu Kaw Cerekarama TV3

Assalammualaikum..
Sempena Tahun Baru Cina ini, Tv3 akan menyiarkan sebuah Telemovie yang bertajuk Kung Fu Kaw yang akan disiarkan di Slot Cerekarama 28 Januari ini. Telemovie Kung Fu Kaw ini dilakonkan oleh Elvina Mohamad, Syazwan Zulkefly, Jaja Iliyes, Syafie Naswip, Wong Sip Nen dan ramai lagi. Telemovie ini diarahkan oleh Heykal Hanifah dan diterbitkan oleh Luqsar Kreatif, kalau tengok dari iklan cite ni memang nampak menarik jer drama ni sebab unik dan lain dari yang lain gitu. Apapun jom baca sinopsis ringkas cite ni kat bawah k..

Sinopsis Telefilem Kung Fu Kaw ( Cerekarama TV3 )

Saleha, mangsa jenayah yang tekad untuk menguasai ilmu kungfu akibat mengalami trauma yang menimpa dirinya. Saleha mendekati Uncle Lee untuk mempelajari ilmu kungfu namun Uncle Lee enggan mengajarnya. Namun Saleha tidak putus asa dan terus menerus merayu Uncle Lee agar mengajarnya Kungfu. Ketika Saleha hampir berputus asa barula uncle Lee bersetuju mengajarnya. Sejak dari itu, Saleha tekun belajar ilmu asas kung fu. Walaubagaimanapun Saleha mula syak yang Bakar adalah orang yang cuba merogolnya suatu ketika dulu. Kemudian Saleha cuba memberanikan diri untuk mencari bukti dan menuntut keadilan.
Read More »

28 Jan 2017

Sinopsis Telemovie Bayangan Emilia

Sinopsis Telemovie Bayangan Emilia Lakonan Fattah Amin
Sinopsis Telemovie Bayangan Emilia (Astro) Lakonan Fattah Amin

Assalammualaikum..
Telemovie Bayangan Emilia akan disiarkan di Astro Ria pada 28 Januari ini dan dilakonkan oleh Fattah Amin, Azar Azmi, Pekin Ibrahim, Haleeda Mazlin dan ramai lagi. Telemovie / Telefilem Bayangan Emilia ini diarahkan oleh Pekin Ibrahim dan diterbitkan oleh Eleven Field Sdn Bhd. Pelakon Bayangan Emilia seperti Fattah Amin, Azar Azmi dan Pekin turut datang ke MeleTOP untuk mempromosikan telemovie ini. Apapun jom layann sinopsis ringkas cite ni kat bawah k..
Sinopsis Telefilem Bayangan Emilia

Rita yang bertugas sebagai jururawat ditugaskan untuk menjaga Ungku Mahmud yang cedera, Walaubagaimanapun, Rita akhirnya menjadi isteri kepada Ungku Mahmud. Kemudian Rita mula diganggu dengan bayangan Emilia yang berkeliaran di rumahnya. Rita mula keliru dan takut, ditambah lagi dengan perangai suaminya yang pelik dan berubah - ubah, sekejap baik, sekejap lagi berubah menjadi panas baran. Apa yang bakal berlaku bila Rita mendapat tahu yang suaminya serta ibu mertuanya merupakan seorang yang psiko dan pembunuh manakala isteri pertama Ungku Mahmud iaitu Emilia juga tidak mati seperti yang dikatakan.
Read More »

Novel Urusan Hati Cik Drama Queen

Novel Urusan Hati Cik Drama Queen karya areila sahimi
Sinopsis Novel Urusan Hati Cik Drama Queen

Assalammualaikum..
Aku memang familiar dengan Novelis Areila Suhaimi ni dan aku pernah baca Novel -novel karya beliau masa aku aktif membeli novel2 ni semua jmasa zaman belajar dulu hehe. Tak sangka pula Novel Urusan Hati Cik Drama Queen akan diadaptasikan menjadi Drama Bersiri gitu dan akan disiarkan di Astro pada Februari ini. Bila Novel diadaptasikan menjadi drama Romantik Komedi, mesti best kan. Apapun layannn dulu sinopsis novel ni kat bawah k..
Sinopsis Novel Urusan Hati Cik Drama Queen

Betul kata orang. Nak lupakan cinta lama, kita kena temui cinta yang baru. Perkenalan dengan jiran baru yang awalnya kelat-kelat masam, akhirnya melahirkan rasa cinta yang baru.
Lantaklah kalau lelaki itu anak Che Yam sekalipun. Nak buat macam mana? Hati Syazlin sudah tersuka pada Fadhlan. Kali ini dia nekad. Perasaan harus diluahkan. Di atas tiga helai kertas, dia karang ayat-ayat cinta untuk lelaki itu. Siap tabur bedak wangi lagi. Tapi… rupa-rupanya Fadhlan sudah ada kekasih hati. Malunya dia apabila mengenangkan surat tiga helai yang boleh mengundang sesiapa pun untuk ‘termuntah hijau’ selepas membacanya.
Macam mana ni?! Kenapalah hidup dia terlalu banyak drama? Pantang bercinta… pasti putus cinta. Syazlin pun tak tahu sama ada putera idamannya itu sebenarnya wujud ataupun tidak. Mungkinkah putera idamannya itu ialah Faris yang sudah menjadi suami orang atau Fadhlan yang baru sekadar menjadi tunangan orang? Eh! Tapi… takkanlah budak Nizam si rambut Kpop itu pulak?“Selagi hati dia begitu dan hati aku begini, sampai bila-bila pun urusan hati kita belum selesai.”
Pelakon Drama Urusan Hati Cik Drama Queen
➤Scha Al Yahya sebagai Shazlin
➤Aiman Hakim Ridza sebagai Fadhlan
➤Randy Pangalila sebagai Faris
➤Ozlynn Sebagai Husna
➤Ungku Hariz sebagai Yeop

Baca Online Novel Urusan Hati Cik Drama Queen
➔ Maaf masih belum jumpa linknye lagi.
Read More »

27 Jan 2017

SEGMEN ICE BREAKING BY MELLYA

iceBreaking

Jom Join Ramai2
Due Date- 31/1/2017
Nak Join boleh Klik Banner k..

Silalah singgah n follow media sosial saya kat bawah ni k..
Facebook ➔ Miss BaNu StoRy..
Twitter ➔ @Miss_SyahBaNu
Instagram ➔ Miss_Syahbanu
Bloglovin ➔ Miss Banu Story

Entry2 pasal diri dan blog ini


Read More »

26 Jan 2017

Episod Akhir Razia Sultan

Episod Akhir Razia Sultan
Episod Akhir Drama Hindi Razia Sultan TV3

Assalammualaikum..
Tak sangka hari ni dah last episode Drama Bersiri Hindi Razia Sultan ni, ikutkan aku memang enjoy je layannn cite ni, sekejap jer masa berlalu, tup tup dah nak habis dah Razia Sultan ni. Karakter yang paling dibenci sekali mestilah Shah Turkan, Ruknuddin dan Yakut. Apapun aku suka gak twist dalam drama ni, apabila Mirza berubah sekejap jadi kejam sikit kat Razia sebelum berubah jadi baik balik. Tak sangka juga si lembut Muizzuddin tu ada hati nak jadi raja dan nak kan takhta tu. Shah Turkan dan Rukhnuddin tu plak masih tak insaf walaupun dah episod akhir hahaha. Si Yakut tu plak bukan main berlakon baik depan Razia dan si Razia ni plak naif betul percaya jer si Yakut tu bulat2, nasiblah masa episod akhir Razia Sultan ni Razia dah nampak dan sedar perangai buruk si Yakut ni. Ending Drama Razia Sultan ni mestilah happy ending kan bila takhta pun dapat cinta pun dapat hehehe. Tapi tulaa nanti Razia dan Mirza ni akan mati juga kena bunuh kalau ikut kisah benar lah kan huhu sedih kan.
Razia dan Mirza
Apapun tak sangka juga pelakon drama ni especially hero and heroin cite ni pun tahu yang drama lakonan diorang ni tengah disiarkan di Malaysia gitu. Mana taknya bila ramai peminat Razia Sultan ni rajin tweet kat diorang kat Twitter hehe n hero cite ni iaitu Rohit Puroro / Mirza siap tweet kt Twitter die cakap thank you lagi tu dan rajin jugak retweet tweet2 dari fans kat Malaysia ni. Ingatkan bila dah habis cite ni, Tv3 akan siar drama hindi yang baru, tapi boleh plak diorang nak kembali macam dulu dengan siarkan sinetron indonesia, tak best lah kan, sebab sinetron yang diorang siarkan pun cerita lama plak tu dalam tahun 2010 punya cite. Patutnya teruskan jerla siar Drama Hindi kan huhuhuh. Pasni akan rindu dengan Mirza dan Razia :)
Read More »

25 Jan 2017

My Wife's Having An Affair This Week - Korean Drama Review

Review Drama Korea - My Wife's Having An Affair This Week

Assalammualaikum..
Tibalah masa untuk mengreview Drama Korea yang aku dah tonton baru - baru ini iaitu My Wife's Having An Affair This Week. Drama ini dilakonkan oleh Lee Sun Kyun, Song Ji Hyo, Kim Hee Won, Ye Ji Won, Lee Sang Yeob, Boa, Kim Kang Hoon dan ramai lagi. Drama ini adalah remake daripada Drama Jepun (2007) dan mempunyai 12 episod jer. Drama ini release pada 28 Oktober dan tamat pada 3 Disember 2016 dan disiarkan bagi menggantikan Drama Fantastic dan kemudiannya akan digantikan dengan Drama yang juga remake dari drama Jepun iaitu Solomon's Perjury. Rasanya ramai yang tengok drama ni sebab ada Song Ji Hyo kot hehehe, tapi drama ni memang unik dan aku suka perwatakkan Song Ji Hyo dalam drama ni, sebab die lemah lembut jer dan lakonannya juga menyakinkan, iaitu sebagai seorang wanita berkerjaya yang juga isteri dan ibu yang sempurna. Di awal episod nampak diorang ni happy family gitu, suaminya juga bangga mempunyai isteri dan ibu untuk anaknya yang sempurna dalam segala segi. Namun siapa sangka di sebalik kelembutan dan kesempurnaan isterinya tu tersembunyi suatu rahsia yang mana isterinya tidak berasa gembira dan bahagia berbanding suaminya yang berperasaan sebaliknya. Apapun meh layann sinopsis cite ni kat bawah k..
Sinopsis My Wife Having An Affair This Week

Mengisahkan Do Hyun Woo dan Jung Soo Yeon yang hidup bahagia bersama anak lelaki mereka iaitu Do Joon Soo. Walaubagaimanapun segalanya berubah apabila Do Hyun Woo secara tak sengaja melihat henfon isterinya dan mendapat tahu yang isterinya ada hubungan sulit dengan lelaki lain, malah isterinya akan menemui lelaki tersebut di hotel pada hujung minggu nanti. Do Hyun Woo cuba berfikiran positif dan memerhati gerak - geri isterinya iaitu Jung Soo Yeon, namun dalam masa yang sama Do Hyun Woo tidak tahu untuk berbuat apa jika Jung Soo Yeon benar2 curang padanya. Akibat stress, malu dan keliru, Do Hyun Woo akhirnya meluahkan masalahnya di Internet (media sosial) dan meminta pandangan dan nasihat orang ramai untuk membantunya. Pelbagai komen yang diterimanya, ada yang positif ada juga yang negatif, akhirnya apa yang ditakuti Do Hyun Woo benar - benar terjadi bila isterinya sememangnya curang. Do Hyun Woo berasa sangat marah dan tak tahu apa yang harus dilakukannya, kemudian die bertanyakan lagi pendapat orang ramai di Internet. Ada yang mencadangkan agar Do Hyun Woo menceraikan saja isterinya itu, ada juga yang mencadangkan agar die bunuh diri hahaha tak kurang juga yang mencadangkan agar die cuba mencari punca atau sebab kenapa isterinya curang.  Apa yang bakal berlaku seterusnya?.
Agak kelakar melihat gelagat orang yang bagi komen kat internet tu, paling mengejutkan ada diantara komen yang diterima oleh D.Hyun Woo datangnya dari orang yang dikenalinya cuma masing2 tak tahu jer. Awalnya agak stress dengan perangai Jung Soo Yeon yang tak nak berterus terang pada suaminya tentang sebab die curang sebaliknya cuba untuk keluar dari rumah dan suami die plak memang asyik marah2. Walaubagaimanapun memang nampakla suami die tu sangat sayang kat Soo Yeon tu sebab die dah memaafkan Jung Soo Yeon dan ingin kembali hidup bersama seperti dulu, tapi tanpa die sedar yang die masih belum boleh melupakan kecurangan Soo Yeon padanya. Akhirnya dekat hujung2 episod baru tahu sebab die curang, memang alasannya nampak mudah dan remeh tapi ada pengajaran yang boleh diambil dari kes Soo Yeon ni. Bila tengok muka Lee Sang Yeob yang memegang watak sebagai kawan baik Hyun Woo ni memang familiar betul, n then baru teringat yang die juga ada berlakon dalam Drama Signal, die jadi pembunuh bersiri dalam drama Signal tu hehe tapi dalam drama ni die pegang watak komedi sikit. Selain itu memang agak menyampah dengan sorang lagi kawan Do Hyun Woo iaitu Choi Yoon Ki yang playboy dan kaki perempuan, walaupun die dah ada isteri yang cantik, setia dan kaya raya tapi stil die curang dan kaki perempuan.
Apapun ni kali pertama aku tengok pelakon Kim Hee Won memegang watak komedi iaitu kaki perempuan, sebab sebelum ni die selalu pegang watak jahat ataupun watak polis jer. Aku suka tengok perubahan watak Eun A Ra yang merupakan isteri Choi Yoon Ki yang sangat setia, kaya, penyabar berubah menjadi berani dan akhirnya meninggalkan suaminya yang tak guna tu. Lepas bercerai memang Choi Yoon Ki menderita laa jawabnya sebab dah tak dapat nak guna duit isterinya dah. Lebih best bila Eun A Ra mencari satu persatu perempuan simpanan Choi Yoon Ki ni dan balas dendam cukup2 kat diorang. Antara scene yang aku suka, masa salah sorang pengguna internet jadi obses dengan kisah Do Hyun Woo dan isterinya serta cuba mengugut untuk dedahkan identiti Jung Soo Yeon kepada umum. Do Hun Woo dan Jung Soo Yeon mula risau sebab jika identiti Soo Yeon didedahkan, ianya akan membawa akibat yang buruk kepada keluarganya especially kat anaknya tu. Selain itu Boa terus berlakon dalam drama ni, Boa ni sebenarnya penyanyi, die ni pernah berduet kot dengan Westlife dulu hehe tak sangka plak die try berlakon. Nampak lakonan die meyakinkan jugak cuma aku tak berapa suka dengan watak die yang agak ego sikit.
Ending drama ni happy ending lah kan cuma ingatkan Do Hyun Woo akan pilih perempuan lain sebab ada je perempuan lain yang mengorat die tapi di hati die tetap ada Jung Soo Yeon tu. Walaupun dah bercerai diorang start dari awal balik dan happy together gitu. Apapun aku bagi 7 Bintang dari 10 Bintang untuk Drama My Wife Having An Affair This Week.




Read More »

24 Jan 2017

Perjalanan Sebagai Seorang Blogger


Assalammualaikum..
Aku ni memang jenis suka mengarang so memang dah lama tercari - cari satu medium yang sesuai untuk mengarang something dan meluahkan rasa, kiranya macam diari gitu. Ditambah pula aku ni jenis yang tak suka nak meluahkan apa2 dalam media sosial yang lain seperti Facebook dan Instagram. Tambahan kat Facebook ramai yang kenal so tak berapa best nak luah apa2 pun, takut ada yang terasa semua kan plus aku lagi suka Twitter dari Facebook sebab Twitter jarang digunakan oleh kawan - kawan sebaya aku, sebab diorang lebih suka Facebook. Kalau korang tengok kat Facebook personal aku memang jarang nampak aku komen apa2 atau meluahkan masalah mahupun perasaan tapi aku suka menulis la plak, dalam tercari - cari jumpa lah blog n terus buat blog sendiri. Cuma satu jerla yang tak best, bila aku start berblogging ni masa dah habis belajar so banyak kenangan pahit dan manis ketika jadi pelajar dulu tak dapat dicoretkan di blog ini. Sayang betul kan, kalau la blog ni wujud lebih awal kan best. Blog Miss BaNu StoRy ini dah wujud sejak September 2009, tapi masa tu belum aktif sepenuhnya lagi. Bila masuk 2010 dah start aktif sikit2 tapi bila masuk 2011 dah makin aktif gitu sampaila sekarang ni. Agak banyak juga entry yang dah dihasilkan dalam blog ni dan kalau korang perasan blog aku lebih kepada hiburan sikit sebab aku banyak kongsi sinopsis drama dan filem dan juga Review - Review Drama Korea yang aku tonton. 
Awalnya aku nak buat blog ni ala2 diari harian gitu tapi last - last tak jadi sebab aktiviti harian aku takdela best mana pun, lagipun kalau berkongsi kisah personal ni bahaya juga sebab boleh buat orang lain terasa tambah2 kalau ada yang kenal kite membaca blog ni pula. So aku decide nak berkongsi benda2 yang aku suka buat contohnya macam tengok drama korea hahaha. Nak kongsi resepi masakan memang tak terror masak pun hehe. Ikutkan agak jealous tengok blogger - blogger lain yang pandai design blog sendiri, macam aku ni memang jarang nak tukar design blog sebab tak pandai ank edit sendiri, blog yang berwajah sekarang ni pun dibuat oleh seorang blogger yang pakar design2 ni, die caj pun murah jer, bayar pakai topup jer kot, sangat memudahkan hehe, sayangnya blogger tu pun dah aktif berblogging dah. Blog ini turut jadi pendapatan sampingan aku juga sebab dah banyak juga job review yang aku terima, termasuk iklan2 lagi, 8Share dan sebagainya. Pendek katanya kalau ada blog tu, teruskan berblogging dan jangan mudah putus asa. Kalau dulu aku memang malu kalau ada kawan2 yang kenal aku baca blog ni hahaha, tapi ada gak yang terlepas masuk blog ni dan terbaca mana2 entry yang diorang suka hahaha, tapi sekarang ni aku dah tak kisah sangat dah. Apapun terima kasih pada pembaca setia blog ni terutamanya pada blogger yang rajin meninggalkan komen di blog ini, terima kasih, komen2 korang sangat dihargai. Jadi kalau korang pun nak berkongsi kisah perjalanan sebagai seorang blogger bolehla join segmen kat bawah ni k, ada hadiah lagi tu, untunglah pada yang terpilih untuk menang hadiah tu.
Nak Join boleh Klik Banner k..

Tag
1.., 2.. & 3..

Read More »

23 Jan 2017

Senarai Pemenang AJL31

Lagu Lelaki Teragung Nyanyian Dayang Nurfaizah Menang Anugerah Juara Lagu Ke - 31

Assalammualaikum..
Tahniah Buat Dayang Nurfaizah kerana menang AJL31 yang disiarkan secara langsung di TV3 malam tadi. Lagu Lelaki Teragung yang juga menjadi lagu tema / OST Drama 7 Hari Mencintaiku dinobatkan sebagai Juara di AJL31. Ketika menyampaikan lagu Lagu Teragung itu, suara dan vokal Dayang Nurfaizah memang sangat memukau sehingga mendapat standing ovation dari penonton. Tak hairan lah bila Dayang Nurfaizah turut membawa pulang Anugerah Vokal Terbaik di Anugerah Juara Lagu ke 31 dan mengekalkan rekod cemerlangnya sebagai pemenang Vokal Terbaik selama 3 tahun berturut - turut. Pengacara / Hos untuk AJL31 ini terdiri daripada Fizie, Fara Fauzana, Awal Ashaari dan Sarimah Ibrahim. Semua Finalis AJL31 memberikan persembahan yang best dan vokal yang terbaik.
                                          
Lagu Terimaku Seadanya nyanyian Hafiz Suip dan Misha Omar menjadi Naib Juara / Tempat Kedua dalam Anugerah Juara Lagu 31, Lagu ini juga pernah menjadi lagu tema / OST untuk Drama Uda dan Dara yang disiarkan di Astro dulu. Tak sangka juga lagu ni boleh jadi naib juara sebab persaingan sengit kan, tapi dah penyanyinya pun awsome kan, so haruslaa menang hehehe.
Lagu kegemaran ramai iaitu lagu Sudah ku Tahu nyanyian Projektor Band mendapat tempat ketiga dalam AJL31 ini. Percubaan sulung mereka dalam Anugerah Juara Lagu ini ternyata membuahkan hasil, Tahniah buat mereka.
Persembahan Terbaik AJL31 menjadi milik kumpulan Khalifah dengan lagu popular mereka Hang Pi Mana. Persembahan diorang juga menarik sebab ada ciri - ciri tradisional gitu, siap ada macam kumpulan dikir barat gitu, plus dengan 3 ekor ayam atas pentas tu hehe. Personally selain persembahan kumpulan Khalifah ni, aku juga suka dengan persembahan Hazama yang agak kreatif juga. Itulah serba sedikit tentang Keputusan Pemenang Anugerah Juara Lagu ke 31. Lagu favourite korang menang ke tak? Tahniah buat semua finalis dan pemenang AJL31. 
Read More »

22 Jan 2017

Finalis Anugerah Juara Lagu Ke-31

Finalis Anugerah Juara Lagu Ke-31 ( #AJL31 )

Read More »

Sinopsis Telemovie Di Pintu Syurga TV3

Sinopsis Telemovie Di Pintu Syurga Cerekarama TV3

Assalammualaikum..
Telemovie Di Pintu Syurga akan disiarkan di Slot Cerekarama TV3 pada 21 Januari ini, ianya disiarkan sempena AJL31. Ramai pelakon best yang berlakon dalam Telemovie / Telefilem Di Pintu Syurga ini antaranya adalah Janna Nick, Redza Rosli, Aleza Shadan, Arash Mohd, Syafnida Shuhaimi dan ramai lagi. Telemovie ini diarahkan oleh Nizam Zakaria dan diterbitkan oleh Country Universal Sdn Bhd. Nampak macam menarik telemovie ni kan, apapun jom layann sinopsis ringkas cite ni kat bawah k..

Sinopsis Telemovie Di Pintu Syurga TV3

Jannah disuruh untuk bernikah dengan Faris oleh ibu bapanya. Namun, Jannah mula jatuh cinta terhadap Faris setelah terlibat dalam kemalangan. Namun, kebahagiaan yang dimiliki mereka tidak kekal lama kerana Jannah diuji dengan penyakit Barah Otak yang membuatkan Jannah hilang penglihatan. Walaubagaimanapun Faris tetap setia dan sabar menjaga Jannah. Ketika Jannah mulai sembuh dari penyakitnya, sekali lagi Jannah diuji dengan kehilangan Faris. Apa yang bakal berlaku seterusnya?
Read More »

21 Jan 2017

Do You Like Messi?

Do You Like Messi? 

Assalammualaikum..
Sape layannn Drama Korea Weightlifting Fairy Kim Bok Joo pasti tahu makna tersirat ayat kat atas ni kan hahahaha.
Read More »

GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017

Assalamualaikum..
Sempena awal tahun 2017 saya bersama beberapa rakan ingin berkongsi sedikit keseronokan dan kegembiraan bersama-sama dengan pembaca blog ini. Selain itu giveaway ini juga untuk memperkenalkan produk Chia Seed  SlimmTreats selaku penaja utama giveaway ini. Dengan ini dijemput untuk pembaca semua turut sama memeriahkan GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017 yang  menawarkan beberapa hadiah menarik untuk pembaca semua.


Senarai Hadiah 

Wang Tunai RM50 x 5 pemenang

Wang Tunai RM20 x 1 pemenang

Wang Tunai Rm10 x 2 pemenang


1 Pek Slimmtreats Chia Seeds Bernilai RM20  X 10 pemenang.


Syarat-syarat penyertaan:


1-Mestilah warna negara Malaysia yang mempunyai blog .

2-Buat satu entry dengan  Tajuk Giveaway " GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017" ..

3- Like dan Follow penaja di bawah :- (ikut je la apa yang korang ada..fb, Ig, blog dsb)

Slimmtreats:
http://www.slimmtreats.com
http://www.facebook.com/slimmtreats (like page -optional)

Nora Misnan:
http://Kongsibersamanora.blogspot.com
Http://www.facebook.com/kongsibersamanora
(follow blog +like page)

Jamil Hashim:
http://belogsjm.blogspot.my  (Follow blog & G+)

Nadiah Hanum:
http://nadiah245.blogspot.com
Instagram.com/nadiah_ciknad/ (Follow blog & IG)

Aida Hanafiah: 
http://www.adianiez.com (follow blog )


**Doakan semoga semua penaja dilimpahkan rezeki dan terus berjaya.

4- Copy & paste code  ke html post blog

Jangan lupa share entry give away korang di facebook (jika ada).Tarikh tutup penyertaan adalah pada 6-2-2017 jam  12 malam..Pemenang akan di pilih melalui random dan hanya bagi yang memenuhi syarat-syarat penyertaan,.

Semoga Berjaya semua..


sekian..
Read More »
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017