-->

13 Jan 2012

"1st Ever Contest By Eryn Edrina"


Assalammualaikum,
yessza..teruja den nak join Hindustan Contest nih..meh korang pun join sekali yer..
due date-31 Januari 2012
Saya mang minat Hindustan pun hehe..n lagu hindustan/bollywood byk yg best2 sampai susah nak pilih 2 lagu diantaranya..tiba2 rasa cam juri anugerah juara lagu pulak hehehe ^_^
okeylaa lagu Pertama pilihan saya adalah-jeng jeng jeng
TaJuk Lagu-Humko Hamise ChuraLo
dari Filem MoHabbateiN (beratus kali tengok cite ni dah ^_^ )
lakonan Shah Rukh Khan,Aishwarya Rai,Amitabh Bachan dan ramai lagi..
meh tengok video lagu ni kat bawah..enjoy tau..i like..

saya sertakan sekali lirik lagu ni serta maksud lagu ni

Humko humise chura lo,
Dil mein kahin tum chupa lo.
Steal me from myself
Hide me somewhere in your heart
Hum akele, kho na jaayen,
Door tumse, ho na jaayen,
Paas aao gale se laga lo
Alone , fear I might get lost
Far from you , I might go
Come close and put your arms around my neck


Ye dil dhadka do, zulfein bikhra do,
Sharma ke apna aanchal lehra do.
Let the heart beat (faster) , spread your hair
Blush and let your shawl fly
Hum zulfein to bikhra dein, din mein raat na ho jaaye,
Hum aanchal to lehra dein, par barsaat na ho jaaye
I would let my hair down , but it might make the day into night
I would spread my shawl but it might start raining
Hone do barsaatein, karni hain kuch baatein.
Paas aao gale se laga lo.
Let it rain , we have to talk
Come near and embrace me


Tumpe marte hain, hum mar jayenge,
Ye sab kahte hain, hum kar jayenge.
I die for you , I might die in reality I say all this , I will do it
Chutki bhar sindoor se tum ab ye maang zara bhar do,
Kal kya ho kisne dekha sab kuch aaj abhi kar do.
Put this red dye of marriage in my hair parting
What will happen tomorrow who knows , do everything today
Ho na ho sab raazi, dil raazi rab raazi
Others may not be ready , but the heart is ready and God is willing.

Saya suka sangat lagu ni sebab melodinya yg sedap didengar disamping jalan cerita filem ini juga sangat best dan syahdu..Apa yang paling penting tentulah gandingan Shah Rukh Khan dan Aishwarya Rai..my favourite couple di layar Perak..saya sgt suka kalau diorang berlakon bersama,sama cantik sama padan..i like ^_^pemandangan bersalji dalam klip video lagu diatas sangat indah dan Aishwarya Rai sangat cantik dalam lagu ni..Shah Rukh Khan juga handsome haha..pendek kata lagu ni antara yg the best ever laa..

Okey untuk lagu kedua ni plak x kurang hebatnya..
Tajuk LaGu-CHaNd SifaRish
dari FiLem FaNaa
lakonan Aamir Khan dan KajoL
Jom Layan Video lagu ni kat bwh ni..

lirik lagu dan maksud lagu

Subhaan Allah

< Glorious Allah >
Chaand sifaarish jo karta hamaari deta voh tumko bataa
< The moon that convince us, is telling you >
Sharm-o-hayaa ke parde giraake, karni hai humko khataa
< Drop the veil of shyness, i want to commit a guilt >
Zid hai ab to hai khud ko mitaana, hona hai tujhme fanaa
< I persist to finish myself, i want to be destoyed in your love >


Teri adaa bhi hai jo jhonke waali, chhu ke guzar jaane de
< Your elegance is like the wind, let it touch me when it passes by >
Teri lachak hai ke jaise, Daali dil mein utar jaane de
< Your body movement is like an arrow entering the heart >
Aaja baahon mein karke bahaana, hona hai tujhme fanaa
< Make any excuse and just come into my arms, i want to be destroyed in you >


Subhaan Allah
Hai jo iraade bataa duun tumko sharma hi jaa'ogi tum
< If i tell you the intentions, u will be blushed >
Dhadkane jo sunaa duun tumko, ghabaraa hi jaa'ogii tum
< If i let you hear my heartbeats, you will be filled with panick >
Humko aata nahi hai chupaana hona hai tujhme fanaa
< I'm not able to hide things, i want to be destroyed in your love >
SaYa suka lagu nih sebab rentak lagu nih yang best..first time dengar terus dah tersuka dengan lagu ni..sedap sangat lagu ni..seronok je dengar lagu ni..mata mmg x berkelip la tengok video klip lagu nih hehe suke tengok aksi Aamir Khan yg cuba mengusik dan kacau2 si Kajol nih..Kajol senyum jer..
pemandangan dalam klip video lagu ni pun sangat indah..cantik jer..ditambah dengan lagu yang sedap boleh dikatakan perfect sgt lagu nih..suara penyanyi latar untuk lagu ni juga sangat sedap dan sesuai dengan Aamir Khan nampak cam Aamir Khan yang nyanyi betul2 hehe..kalau perhati maksud lirik lagu nih sangat indah maknanya..dan gandingan Aamir Khan dan Kajol juga menjadi untuk lagu ni dan juga filem ni..jalan cerita filem Fanaa nih sangat menarik,banyak kejutan,ada babak yg shooting kat Malaysia jugak tau..pendek kata terbaik laaa ^_^
Sweet
kelakar,sweet n best..

tag

3 ulasan:

  1. Thank You for joining ya!
    Good Luck!

    BalasPadam
  2. fuyooo... contest hindustani...

    kakyong pun suka lagu2 dlm filem mohabbatein..

    gud luck ya.

    BalasPadam
  3. suke jugak lagu² ni. good luck eh. ;)

    http://farizafairuz.blogspot.com/2012/01/1st-ever-contest-by-eryn-edrina.html

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017