-->

26 Apr 2016

Sinopsis Drama Pujaan Hati Umi Slot Azalea TV9 & TV3

Sinopsis Drama Pujaan Hati Umi Slot Azalea TV9 & TV3

Assalammualaikum..
Drama Pujaan Hati Umi telah pun disiarkan di Slot Azalea TV9 mulai 14 April yang lalu, Drama ni bersiaran dulu di TV9 setiap selasa hingga ahad, jam 8.30 malam sehingga tamat episodnya, kemudian Tv3 pula akan mengulang semula drama ni di waktu petang. Drama ini dilakonkan oleh Wan Maimunah, Faye Kusairi, Syaffiq Sahli, Wan Nor Azlin, Zain Hamid, Talha Harith, Sasqia Dahuri, Amanda Misbun dan ramai lagi serta mempunyai 20 episod. Selain itu drama ini diarahkan oleh M.Nazir Juhaini (Jet Li) manakala lagu tema / OST drama Pujaan Hati Umi ini dinyanyikan sendiri oleh pelakonnya iaitu Faye Kusairi yang bertajuk Kau Biarkan. Apapun jom layan sinopsis cite ni kat bawah k..


Mengisahkan Umi (Wan Maimunah) seorang ibu tunggal yang cekal membesarkan anak-anaknya Razziah (Wan Nor Azlin), Razman (Zain Hamid), Razzi (Syafiq Sahli), dan Reza (Talha Harith). Pada usia 60 tahun, Umi telah mencapai kemanisan hidup bersama keluarganya, malah disegani masyarakat kampung. Umi juga menerima anugerah Ikon Wanita Warga Emas. Bagi Umi hidupnya lengkap dengan kehadiran menantunya Osman (Haeryanto Hasan) iaitu suami Raziah dan Safiya (Sasqiah Dahuri) isteri Razzi dan dua orang cucunya Emir (Darren Zariff) dan Ezra (Syasya Afiqah). Namun siapa menyangka panas yang diharap hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari. Keluarga Umi diduga lagi. Osman meninggal ditimpa kemalangan membuatkan Razziah kini terpaksa memulakan hidup baharu dan tinggal bersama Umi.
Dalam masa yang sama Razman tiada bersama keluarga mereka untuk berkongsi kedukaan. Razman sebelum ini mengambil keputusan meninggalkan keluarga kerana malu kepada Umi apabila dia terpaksa meninggalkan acara pernikahannya di saat akhir. Umi cuba menyorokkan kesedihan dan berharap emosi keluarganya pulih. Anak bongsu kesayangannya, Reza menyampaikan berita bahawa dia ingin berkahwin dengan Rita (Faye Kusairi). Umi menyambut berita baik itu dan berharap Rita bakal menjadi sinar baharu kepada keluarganya. Namun bagaikan membela seekor ular, Rita punya agendanya tersendiri.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017