-->

26 Mac 2021

Girl In The Basement Movie Review

Girl In The Basement, Girl In The Basement Movie, Girl In The Basement Real Story, Girl In The Basement Elisabeth Fritzl, Movie Review Girl In The Basement, Sinopsis Penuh Movie Girl In The Basement, Girl In The Basement Movie Cast, Girl In The Basement Movie Poster,

Tertarik untuk tengok movie ni, tajuk movie ni je dah nampak best kan, bertambah menarik bila movie Girl In The Basement ini adalah berdasarkan kisah benar iaitu mengenai kisah Elisabeth Fritzl di Austria. memang sedih tengok movie ni, terpikir macam manalah Elisabeth Fritzl in real life hadap segala benda tu semua. Antara pelakon movie Girl In The Basement ini adalah Stefanie Scott, Judd Nelson, Joely Fisher, Emily Topper, Jake Etheridge, Emma Myers, Braxton Bjer, Jake Nuttall dan ramai lagi. Movie ni release pada 27 February 2021 dan diarahkan oleh Elisabeth Rohm. Bila tengok movie ni memang akan kesian dengan nasib Sara yang dikurung oleh ayah kandungnya sendiri iaitu Don di bilik bawah tanah selama 20 tahun lamanya. Tapi tu dalam movie, kalau korang baca girl in the basement 2021 real story punya lagi kesian dan ngeri. Sebab dalam movie ni diorang ada ubah sikit - sikit kan. 
Girl In The Basement, Girl In The Basement Movie, Girl In The Basement Real Story, Girl In The Basement Elisabeth Fritzl, Movie Review Girl In The Basement, Sinopsis Penuh Movie Girl In The Basement, Girl In The Basement Movie Cast,
Scene yang paling giler mestilah scene ketika Sara dikurung di basement tu, bukan sehari dua dia dikurung tapi bertahun - tahun, sampai beranak semua, anak bapa dia sendiri. Bapa dia rogol dia okey, anak pulak bukan sorang dua, sampai 4 pulak tu. Kalau yang real story punya anak dia sampai 7 kot. Lagi tragis bila mak dan kakak Sara ni tak sedar langsung yang Sara sebenarnya ada kat ruang bawah tanah umah diorang je selama bertahun - tahun. Mak dia punya lah mencari Sara merata tempat kerana menyangka Sara hilang atau kena culik ke apa ke kan, rupanya kena kidnap dengan ayah kandung sendiri. Sara ni awalnya macam remaja biasa yang lain, cuma bezanya dia ni kuat melawan ayahnya yang suka mengongkong hidupnya tu. 

Berbeza dengan kakaknya Amy yang lebih mendengar kata ayahnya. Mak diorang ni pula iaitu Irene macam tersepit kat tengah - tengah antara suami dan anak. Apa pun jom tengok sinopsis lengkap movie Girl In The Basement kat bawah ini okey..
Girl In The Basement, Girl In The Basement Movie, Girl In The Basement Real Story, Girl In The Basement Elisabeth Fritzl, Movie Review Girl In The Basement, Sinopsis Penuh Movie Girl In The Basement, Girl In The Basement Movie Cast,
Sinopsis Penuh Movie Girl In The Basement

Mengisahkan Sara yang merupakan remaja yang ceria yang mempunyai kekasih bernama Christofer. Sara berasa terseksa dengan sikap ayahnya iaitu Don yang suka mengongkong dirinya. Sara mengimpikan ingin hidup bebas dan lari daripada rumah ketika dia sudah berusia 18 tahun nanti, Sara berkongsi impiannya itu dengan ibu dan kakaknya, namun hal tersebut telah didengari oleh ayahnya Don. Lalu Don mula mengubah suai ruangan basement rumah mereka untuk memberi pengajaran pada Sara tentang sikapnya selama ini. Ketika usia Sara hampir 18 tahun, Don telah mengurung Sara di basement rumah mereka. Disebabkan ruangan basement itu kalis bunyi, tiada sesiapa yang mendengar jeritan Sara. Ibu sara iaitu Irene dan kakak Sara iaitu Amy menyangkakan Sara hilang lalu cuba mencarinya dan turut membuat laporan polis. 
Girl In The Basement, Girl In The Basement Movie, Girl In The Basement Real Story, Girl In The Basement Elisabeth Fritzl, Movie Review Girl In The Basement, Sinopsis Penuh Movie Girl In The Basement, Girl In The Basement Movie Cast,
Manakala Don pula berbohong dan menipu kekasih Sara iaitu Christofer yang kononnya Sara telah lari daripada rumah dengan lelaki lain bernama Steve. Don pula sering mengunjungi Sara di basement dan merogol Sara sehingga Sara melahirkan 4 orang anak bernama Marie, Michael dan Thomas. Manakala anak terakhirnya mati setelah dilahirkan, ketika Thomas dilahirkan Sara merayu pada Don agar Don membawa Thomas keatas untuk dipelihara oleh ibunya Irene. Ketika Don diberhentikan kerja, dia berasakan dirinya sudah tidak mampu untuk membela Sara dan anak - anaknya lalu cuba untuk membunuh Sara dan anak - anaknya namun tidak berjaya. Ketika anak Sara iaitu Marie dan Michael sudah remaja, Sara bertindak untuk menceritakan hal sebenarnya mengenai Don. Don adalah datuk dan juga bapa pada Marie dan Michael, Don juga adalah ayah pada Sara. 

Sejak dari itu anak - anak Sara mula memahami situasi ibu mereka dan cuba melindungi Sara daripada Don. Keadaan makin teruk bila anak sulung Sara iaitu Marie sakit teruk dan tidak boleh bernafas, Sara merayu pada Don agar membawa Marie ke hospital. Awalnya Don ingin membiarkan Marie mati tapi disebabkan rayuan Sara, Don mengalah dan membawa Marie dan Sara ke hospital. Apa yang berlaku seterusnya?. Ending movie Girl In The Basement ini memang happy endinglah kan, tapi kalau korang nak tahu real story mengenai kisah sebenar Girl In The Basement Elisabeth Fritzl, bolehlah klik link - link di bawah okey..

Read More »

6 Mac 2021

Review Drama Korea 365 : Repeat The Year

Drama Korea 365 : Repeat The Year, Korean Drama Drama Korea 365 : Repeat The Year, Info dan Sinopsis Drama Korea 365 : Repeat The Year, Korean Drama 365 : Repeat The Year Cast, Poster Drama Korea 365 : Repeat The Year, Pelakon - Pelakon Drama Korea 365 : Repeat The Year, Drama Baru Lee Joon Hyuk, Drama Baru Nam Ji Hyun,
Korean Drama Review 365 : Repeat The Year

Straight to the point, hari ni aku nak buat review drama Korea yang bertajuk 365 : Repeat The Year yang disiarkan di channel MBC bermula 23 Mac dan tamat episodnya pada 28 April 2020. Korean Drama 365 : Repeat The Year ini adalah berdasarkan Novel Jepun Repeat karya Kurumi Inui. Drama ini mempunyai 24 episod, iaitu setengah jam setiap episod, tapi kalau gabung jadi sejam, kiranya drama ini hanya mempunyai 12 episod je serta bergenre misteri dan fantasi. Antara pelakon drama Korea 365 : Repeat The Year ini adalah Lee Joon Hyuk, Nam Ji Hyun, Kim Ji Soo, Yang Dong Geun, Yun Ju Sang, Lee Yoo Mi, Ahn Seung Kyoon, Lee Sung Wook dan ramai lagi. Selain itu drama ini disiarkan bagi menggantikan drama Welcome 2 Life dan kemudian akan digantikan dengan drama Dinner Mate. Aku suka dengan jalan cerita drama Korea 365 : Repeat The Year ini sebab kreatif, unik, suspen dan ada banyak plot twist okey, bagi yang suka tengok drama yang bergenre sebegini, memang harus tonton okey. Aku rasa ni kali pertama Lee Joon Hyuk memegang watak hero utama dalam drama, sebelum ini dia banyak berlakon watak pelakon pembantu gitu tak pun watak jahat. 
Drama Korea 365 : Repeat The Year, Korean Drama Drama Korea 365 : Repeat The Year, Info dan Sinopsis Drama Korea 365 : Repeat The Year, Korean Drama 365 : Repeat The Year Cast, Poster Drama Korea 365 : Repeat The Year, Pelakon - Pelakon Drama Korea 365 : Repeat The Year, Drama Baru Lee Joon Hyuk, Drama Baru Nam Ji Hyun,
Korean Drama Review 365 : Repeat The Year mengisahkan tentang 10 individu yang diberi peluang untuk kembali ke masa lalu, iaitu pada tahun sebelumnya. 10 individu ini dipilih secara random dan Lee Shin lakonan Kim Ji Soo bertindak sebagai ketua dan memberi penerangan kepada 10 individu ini. Walaupun tak masuk akal pada mulanya, kesepuluh mereka ini mula mempercayai Lee Shin setelah Lee Shin berjaya membuktikan apa yang dikatakannya dan kesemua mereka setuju untuk mengambil bahagian dan kembali ke masa lalu. Salah seorang dari mereka adalah Ji Hyung Soo lakonan Lee Joon Hyuk yang merupakan seorang polis. Ji Hyun Soo mengalami masa yang sukar selepas kehilangan rakan setugasnya merangkap sahabat baiknya iaitu Park Sun Ho. Ji Hyun Soo ingin kembali ke masa lalu, untuk menghalang dan menyelamatkan Park Sun Ho dari dibunuh. Manakala Shin Ga Hyun lakonan Nam Ji Hyun pula seorang webtoon artist terkenal yang lumpuh dan tak dapat berjalan kerana kemalangan. Shin Ga Hyun ingin kembali ke masa lalu untuk mengelakkan dirinya dari kemalangan seterusnya dapat berjalan seperti biasa.
Drama Korea 365 : Repeat The Year, Korean Drama Drama Korea 365 : Repeat The Year, Info dan Sinopsis Drama Korea 365 : Repeat The Year, Korean Drama 365 : Repeat The Year Cast, Poster Drama Korea 365 : Repeat The Year, Pelakon - Pelakon Drama Korea 365 : Repeat The Year, Drama Baru Lee Joon Hyuk, Drama Baru Nam Ji Hyun,
Setelah mereka semua kembali ke masa lalu, mereka berjaya mendapatkan apa yang mereka mahu, namun kejadian misteri mula berlaku apabila seorang demi seorang dari mereka mula mati dibunuh. Ji Hyun Soo dan Shin Ga Hyun serta beberapa orang yang lain mula berusaha keras untuk menyiasat apa sebenarnya yang berlaku dan mencari pembunuh sebenar serta mengelakkan diri mereka dari menjadi mangsa bunuh yang seterusnya. Ketika menyiasat mereka menemui pelbagai perkara yang mengejutkan, apa sebenarnya yang berlaku?. Okey tu serba sedikit sinopsis drama Korea 365 : Repeat The Year ini. Walaubagaimanapun drama ini ada plot twist yang tak dijangka dan korang akan meragui semua orang dalam drama ini sebagai pembunuh hehe. Selain itu tiada kisah cinta dalam drama ini, walaupun nampak Ji Hyun Joo dan Shin Ga Hyun macam saling menyukai antara satu sama lain. Malah diorang saling bergantung dan tolong - menolong sesama mereka. Bila korang dah tahu master mind sebenar dalam drama ini, memang korang akan geram, nasib baiklah Ji Hyun Joo ni bijak dan berani hehe. 
Drama Korea 365 : Repeat The Year, Korean Drama Drama Korea 365 : Repeat The Year, Info dan Sinopsis Drama Korea 365 : Repeat The Year, Korean Drama 365 : Repeat The Year Cast, Poster Drama Korea 365 : Repeat The Year, Pelakon - Pelakon Drama Korea 365 : Repeat The Year, Drama Baru Lee Joon Hyuk, Drama Baru Nam Ji Hyun,
Selain itu aku suka tengok kerjasama / teamwork yang bagus antara Ji Hyun Joo dan Shin Ga Hyun. Mereka berdua sama - sama menyiasat dan berjaya mencari pembunuh sebenar serta dalang sebenar. Ending drama Korea 365 : Repeat The Year ini memang sukar dijangka, malah episod akhir Korean Drama 365 : Repeat The Year memang penuh kejutan dan terbaik. Bagi korang yang sukakan drama yang penuh misteri, kejutan dan plot twist, korang memang harus tengok drama ini okey. Berbaloi tengok drama ini, malah para pelakon juga terbaik. Jadi secara keseluruhannya aku memang suka drama ini dan aku bagi 9.5/10 bintang untuk drama ini.
Read More »

14 Jan 2021

Ulasan Drama Korea When The Camellia Blooms

Ulasan Drama Korea When The Camellia Blooms, Review Drama Korea When The Camellia Blooms, Review By Miss Banu, Blog Miss Banu Story, Korean Drama, Drama Korea Terbaik 2019, Poster Drama Korea When The Camellia Blooms, Info dan Sinopsis Drama Korea When The Camellia Blooms, Pelakon - Pelakon Drama Korea When The Camellia Blooms, Korean Drama When The Camellia Blooms,

Dah lama tak buat review drama Korea, list drama makin panjang tapi review tak buat buat lagi hahaha. Jadi hari ini aku nak buat review drama Korea best yang bertajuk When The Camellia Blooms. Korean Drama When The Camellia Blooms ini mempunyai 40 episod, setiap episod 30 minit tapi kalau jadikan sejam kiranya 20 episod jela. Drama ini release pada 18 September 2019 dan tamat episodnya pada 21 November 2019 yang lalu. Selain itu drama ini disiarkan bagi menggantikan drama Justice dan kemudian akan digantikan dengan drama Woman Of 9.9 Billion. Antara pelakon drama Korea When The Camellia Blooms ini adalah Gong Hyo Jin, Kang Ha Neul, Kim Ji Suk, Oh Jung Se, Son Dam Bi, Kim Kang Hoon, Ko Du Shim, Lee Jung Eun, Lee Kyu Sung dan ramai lagi. Drama ini juga aku pilih sebagai drama terbaik pilihan aku untuk tahun 2019, kalau nak tahu lebih lanjut boleh klik sini okey 👉👉 Top 21 Drama Korea Terbaik 2019. Tapi untuk tahun 2020 aku tak buat lagi list drama Korea terbaik pilihan aku untuk tahun 2020, tapi nanti - nanti aku akan buat jugalah kot. Berbalik pada drama Korea When The Camellia Blooms ini aku suka dengan jalan ceritanya yang macam - macam ada. Kisah cinta ada, lawak ada, misteri ada, suspen ada, jenayah dan pembunuhan ada. Pendek kata macam - macam ada dalam drama ini, selain itu drama ini juga ada banyak pengajaran dan jalan ceritanya dekat dengan realiti masyarakat kini.
Ulasan Drama Korea When The Camellia Blooms, Review Drama Korea When The Camellia Blooms, Review By Miss Banu, Blog Miss Banu Story, Korean Drama, Drama Korea Terbaik 2019, Poster Drama Korea When The Camellia Blooms, Info dan Sinopsis Drama Korea When The Camellia Blooms, Pelakon - Pelakon Drama Korea When The Camellia Blooms, Korean Drama When The Camellia Blooms,
Watak - Watak Pelakon Drama Korea When The Camellia Blooms

Gong Hyo-jin as Oh Dong-baek
Kang Ha-neul as Hwang Yong-sik
Kim Ji-seok as Kang Jong-ryul
Ji Yi-soo as Jessica / Park Sang-mi
Oh Jung-se as No Gyu-tae
Yeom Hye-ran as Hong Ja-young
Son Dam-bi as Choi Hyang-mi
Kim Kang-hoon as Kang Pil-gu
Go Doo-shim as Kwak Deok-soon
Lee Jung-eun as Jo Jung-sook
Jun Bae-soo as Byun Bae-soo

Sinopsis Drama Korea When The Camellia Blooms 

Mengisahkan tentang Dong Baek yang merupakan seorang ibu tunggal yang membuka sebuah bar restoran bernama Camellia di Ongsan. Dong Baek tak pernah berkahwin tapi mempunyai seorang anak lelaki dan anaknya membesar dan bersekolah di Ongsan. Disebabkan statusnya sebagai ibu tunggal, dia sering dipandang serong oleh orang sekeliling. Ramai jiran - jiran yang suka mengumpatnya dan memulaukannya, namun Dong Baek hanya mampu bersabar dan tersenyum, dia terus bertahan tinggal disitu. Hidupnya mula indah bila ada seorang lelaki muda yang merupakan seorang polis bernama Hwang Yong Sik jatuh cinta padanya dan tidak segan untuk menunjukkan rasa cintanya pada Dong Baek. Walaupun Dong Baek juga suka pada Yong Sik, dia sentiasa serba salah kerana ibu Yong Sik tidak merestui hubungan mereka. Walaupun ibu Yong Sik sedar yang Dong Baek seorang wanita yang baik, namun dia tidak mahu anaknya berkahwin dengan seorang ibu tunggal. Disebabkan hal tersebut Dong Baek sukar untuk menerima cinta Yong Sik, namun Yong Sik tak pernah putus asa untuk menagih cinta Dong Baek. Malah dia juga cuba mengambil hati anak Dong Baek iaitu Pil Gu. Keadaan mula jadi haru biru bila bekas kekasih Dong Baek iaitu Kang Jong Ryeol yang juga ayah kandung pada anak Dong Baek iaitu Pil Gu muncul semula dalam hidup Dong Baek. Kang Jong Ryeol seorang pemain Baseball yang terkenal dan sudah pun berkahwin dengan Jessica. Namun setelah K.Jong Ryeol yakin yang Pil Gu adalah anaknya, dia mula ingin kembali semula dalam hidup Dong Baek. Namun dalam masa yang sama Dong Baek diburu dan diancam oleh pembunuh bersiri bernama Joker kerana Dong Baek adalah satu - satunya saksi kes pembunuhan yang masih hidup. Dong Baek mula risau akan keselamatannya dan juga anaknya manakala Yong Sik berazam akan menangkap pembunuh tersebut dan melindungi Dong Baek. Apa yang berlaku seterusnya?..
Ulasan Drama Korea When The Camellia Blooms, Review Drama Korea When The Camellia Blooms, Review By Miss Banu, Blog Miss Banu Story, Korean Drama, Drama Korea Terbaik 2019, Poster Drama Korea When The Camellia Blooms, Info dan Sinopsis Drama Korea When The Camellia Blooms, Pelakon - Pelakon Drama Korea When The Camellia Blooms, Korean Drama When The Camellia Blooms, Gong Hyo Jin New Drama, Kang Ha Neul New Drama,
Korean Drama When The Camellia Blooms ini juga menang banyak anugerah dalam KBS Drama Awards 2019. Gong Hyo Jin dan Kang Ha Neul yang melakonkan watak sebagai Dong Baek dan Hwang Yong Sik berjaya melakonkan watak masing - masing dengan baik sekali. Aku suka tengok Gong Hyo Jin sebagai Dong Baek yang merupakan seorang wanita yang baik, lemah - lembut, penyayang. Manakala Kang Ha Neul pula nampak comel dengan karakter wataknya yang romantik gila bila dengan Dong Baek dan sangat bersungguh - sungguh untuk mendapatkan cinta Dong Baek, dia juga tak mudah putus asa. Sampai boleh terfikirlah memang untunglah siapa - siapa yang dapat lelaki yang mempunyai perangai macam Hwang Yong Sik ni hahaha. Plus keserasian antara Gong Hyo Jin dan Kang Ha Neul juga nampak comel dan sweet, walaupun pada realitinya usia diorang beza 10 tahun. Halangan utama percintaan antara Dong Baek dan Yong Sik ni mestilah sebab ibu Yong Sik yang tak merestui tu. Tapi of courselah penonton boleh faham mengapa dan kenapa serta sebab ibu Yong Sik tak dapat menerima Dong Baek tu. Even Dong Baek sendiri pun faham perasaan ibu Yong Sik tu kerana Dong Baek juga seorang ibu dan ada anak lelaki juga. Di permulaan cerita, drama ini memang memfokuskan tentang hidup Dong Baek serta kisah percintaannya dengan Yong Sik serta beberapa adegan flashback kisah Dong Baek dengan bekas teman lelakinya yang dulu. Namun jalan cerita jadi makin best bila pembunuh bersiri tu muncul, jadi penonton akan mula berteka - teki siapa pembunuh yang sebenar? 
Ulasan Drama Korea When The Camellia Blooms, Review Drama Korea When The Camellia Blooms, Review By Miss Banu, Blog Miss Banu Story, Korean Drama, Drama Korea Terbaik 2019, Poster Drama Korea When The Camellia Blooms, Info dan Sinopsis Drama Korea When The Camellia Blooms, Pelakon - Pelakon Drama Korea When The Camellia Blooms, Korean Drama When The Camellia Blooms,
So bila sampai part pembunuh tu semua memang jadi suspen lah kan. 
Siapa sangka pembunuh tu sebenarnya dekat saja dengan Dong Baek jeng jeng jeng. Sapa yang dah tengok drama ni tahulah kan siapa pembunuhnya, tapi paling kesian dekat Hyang Mi tulah yang merupakan pembantu Dong Baek yang mati di tangan pembunuh tu. Dahlah masa tu dia baru nak berubah jadi lebih baik, tup tup dah mati. Selain itu aku scene - scene yang melibatkan anak Dong Baek tu juga best dan touching gitu, sebab anaknya tu walaupun muda lagi tapi pemikirannya sangat matang, dah macam orang dewasa pula tu. Cuma satu jela yang aku tak suka dengan anak Dong Baek ni, bila last minit dia buat hal dan tak dapat menerima hubungan cinta mak dia dengan Hwang Yong Sik tu. Walaubagaimanapun dont worry ending drama Korea When The Camellia Blooms ni memang happy ending gitu. Pendek katanya drama ini memang best, tak ada moment - moment yang membosankan pun. So pada yang mencari drama - drama Korea yang best bolehlah try tengok drama ini nanti. Jadi secara keseluruhannya aku bagi 9.5/10 bintang untuk drama ini. 

Read More »

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017