-->

15 Sep 2021

Cruella Lakonan Emma Stone (2021)

Cruella, Cruella Movie 2021, Emma Stone as Cruella, Poster Movie Cruella, Cruella Cast, Cruella Synopsis, Review Movie Cruella, Cruella Sequel,

Movie Cruella ni dah release pada bulan Mei 2021 dan banyak mendapat review positif gitu. Movie Cruella ini based on the character Cruella de Vil from Dodie Smith's 1956 novel The Hundred and One Dalmatians. Lebih menarik bila movie Cruella ni akan ada sequel gitu dan Emma Stone akan kembali membawakan watak Cruella de Vil. Antara pelakon - pelakon movie Cruella ini adalah Emma Stone, Emma ThompsonJoel FryPaul Walter HauserEmily BeechamKirby Howell-Baptiste, and Mark Strong. Syok juga tengok movie Cruella ni, siap ada plot twist gitu, pastu boleh tengok baju lawa - lawa dan fesyen - fesyen thun 1970 di London gitu. Malah OST movie Cruella ni juga best - best okey, bagi aku Emma Stone memang berjaya membawa watak Cruella dengan baik sekali. Masa dia jadi Estella tu, dia takdelah psycho sangat macam dia jadi Cruella tu. Lepas dia jadi Cruella tu, memang berubah habis, dari segi gaya percakapan dan penampilan, malah dia jadi lebih ego, berlagak dan kasar. Hal tersebut membuatkan 2 kawan baiknya iaitu Jasper dan Horace terasa hati dengan sikapnya. 
Cruella, Cruella Movie 2021, Emma Stone as Cruella, Poster Movie Cruella, Cruella Cast, Cruella Synopsis, Review Movie Cruella, Cruella Sequel,
Diorang sampai merajuk jugaklah tapi lepas Cruella cakap elok - elok dengan diorang dan bagitau hal sebenarnya serta bagitau yang diorang ni macam keluarganya, terus diorang okey dah. Bila tengok plot twist movie ni, baru korang tau kenapa Cruella berperangai macam tu hahaha. Dalam movie ni tak ada scene - scene cinta - cinta ke apa ke, semuanya lebih pada impian dan cita - cita Estella nak jadi pereka fesyen serta dendamnya pada Baroness.  Nanti dalam sequel Cruella tu aku tak tahulah macam mana jalan ceritanya nanti, hope best jugaklah. Kebanyakan review - review movie Cruella yang aku baca di mana - mana semuanya positif gitu. Jadi jom tengok sinopsis movie ini di bawah ye..

Sinopsis Movie Cruella Lakonan Emma Stone 

Berlatarkan kota London, Inggeris pada era 1970-an. Berkisarkan tentang seorang gadis muda bernama Estella Miller yang genius, sedikit psycho dan suka memberontak. Berbeza dengan gadis biasa, Estella dilahirkan dengan rambut berwarna hitam putih. Sejak kecil Estella memang bercita - cita ingin menjadi pereka fesyen terkenal, walaubagaimanapun dia sering terlibat dengan banyak masalah sehingga ibunya membawanya pindah ke London. Namun ketika sampai di London ibunya mati dan Estella menyalahkan dirinya kerana menjadi penyebab ibunya mati. Ketika sedang bersedih, dia bertemu dengan 2 orang budak jalanan bernama Jasper dan Horace yang akhirnya membawa Estella masuk dalam geng mereka dan melakukan kerja - kerja mencuri secara kecil - kecilan. Mereka bertiga membesar bersama dan menjadi sebuah keluarga. Atas kerja licik Jasper dan Horace, Estella mendapat kerja di  Liberty department store.  
Cruella, Cruella Movie 2021, Emma Stone as Cruella, Poster Movie Cruella, Cruella Cast, Cruella Synopsis, Review Movie Cruella, Cruella Sequel,
Awalnya Estella menyangka dia akan dapat menggunakan kemahirannya dengan bekerja disitu, tapi lain jadinya bila dia disuruh buat kerja lain seperti cuci tandas dan sebagainya. Disebabkan satu insiden Estella berjaya mendapat kerja di Baroness’ fashion house yang dimiliki oleh pereka fesyen terkenal Baroness von Hellman. Lama kelamaan Estella semakin dipercayai oleh Baroness dan hasil kerjanya diguna pakai oleh Baroness. Namun segalanya berubah bila Estella nampak rantai milik ibunya dipakai oleh Baroness. Estella kemudian membuat rancangan bersama Jasper dan Horace untuk mencuri rantai tersebut. Estella kemudian mencipta satu identiti baru dirinya iaitu Cruella supaya Baroness tidak mengecamnya. Disebabkan kes mencuri rantai itu, Estella mengetahui satu kebenaran yang Baroness adalah penyebab kematian ibunya dan berazam ingin membalas dendam. Apa yang berlaku seterusnya?..


⏩⏩ Episod Akhir dan Ending Drama Korea The Penthouse 3

Read More »

26 Ogo 2021

Review Hindi Movie Dial 100

Dial 100, Hindi Movie Dial 100, Bollywood Movie Dial 100, Hindi Movie Dial 100 Cast, Manoj Bajpayee Movie, Hindi Movie 2021,

Movie Dial 100 ini adalah Bollywood Movie / Hindi Movie yang release pada 6 Ogos 2021 bergenre thriller drama dan diarahkan oleh Rensil D Silva. Pelakon utama Hindi movie Dial 100 ini adalah Manoj Bajpayee, Neena Gupta dan Sakshi Tanwar serta movie ini berdurasi 104 minit. Rasanya bagi peminat filem - filem hindustan pasti kenal dengan Manoj Bajpayee dan Neena Gupta ni, kira diorang ni macam pelakon senior dan berpengalaman gitu. Walaupun movie ni bergenre thriller tapi tak suspen mana pun, biasa - biasa saja. Antara fokus movie ni tentang kasih sayang ibu bapa pada anak - anak masing - masing sampai sanggup buat apa saja, asalkan anak mereka selamat, asalkan keadilan dapat ditegakkan sepenuhnya tanpa ada campurtangan kuasa - kuasa politik dan sebagainya. Aku geram juga dengan anak Nikhil Sood ini iaitu Dhruv yang tak serik - serik masih dok bergaul dengan budak - budak jahat, tokan dadah dan sebagainya serta masih meneruskan kegiatannya menjual dadah. Last - last memang mendapatlah jawabnya, padan dengan muka. Tapi nampaklah ibu bapa Dhruv ni sedaya upaya untuk menyelamatkan Dhruv daripada sebarang bahaya, sedangkan bahaya tu si Dhruv ni yang mencari. Ikutkan bagi aku movie ni biasa saja, jalan cerita simple, bolehlah nak tengok kalau rasa bosan tu. 
Dial 100, Hindi Movie Dial 100, Bollywood Movie Dial 100, Hindi Movie Dial 100 Cast, Manoj Bajpayee Movie, Hindi Movie 2021, sinopsis filem dial 100, poster filem hindi movie dial 100,
Hindi Movie Dial 100 Cast
  • Manoj Bajpayee as Senior Inspector Nikhil Sood
  • Neena Gupta as Seema Paalav
  • Sakshi Tanwar as Prerna Sood, Nikhil’s wife
  • Nandu Madhav as Chandrakant Paalav aka Chandu, Seema’s husband
  • Abhijeet Chavan as Inspector Gharat
  • Urmila Mahanta as Gayatri
  • Vikram Bham as Najeeb
  • Madhur Arora as Suresh Nayak
  • Deepanshu Titoriya as Avi
  • Girish Dixit as Ashish Deshmukh
  • Virandra Giri as Sangha
  • Svar Kamble as Dhruv Sood, Nikhil’s son
  • Ivan Sylvester Rodrigues as Gautam Mehra
  • Nilesh Mamgain as Gulam Ahmed
  • Aman Gandotra as Yash Mehra, Gautam’s son
Dial 100, Hindi Movie Dial 100, Bollywood Movie Dial 100, Hindi Movie Dial 100 Cast, Manoj Bajpayee Movie, Hindi Movie 2021, sinopsis filem dial 100,
Sinopsis Filem Bollywood Dial 100 Lakonan Manoj Bajpayee, Neena Gupta dan Sakshi Tanwar

Pegawai Polis Nikhil Sood adalah ketua di bahagian Mumbai Police Emergency Call Centre. Namun pada satu malam ketika bertugas, Nikhil mendapat satu panggilan telefon dari seorang wanita yang ingin membunuh diri. Ketika dia cuba menenangkan wanita berkenaan, dia mendapat tahu yang wanita tersebut telah membeli pistol. Awalnya wanita tersebut ingin membunuh diri, namun menukar fikirannya untuk membunuh orang yang bertanggungjawab atas kematian anaknya. Orang bawahannya memberitahunya yang wanita tersebut sudah mengenali Nikhil dari awal dan request ingin bercakap dengan Nikhil sendiri di telefon. Nikhil mula berasa tidak sedap hati dan mula menyiasat panggilan berkenaan dan siapa wanita tersebut. Akhirnya Nikhil mengetahui yang wanita tersebut adalah Seema Paalav. Anak Nikhil iaitu Dhruv antara salah seorang yang menjadi penyebab kematian satu - satunya anak Seema Paalav itu dan kini Seema Paalav dan suaminya nekad untuk membalas dendam. Seema kemudiannya menculik isteri Nikhil Sood iaitu Prerna untuk dijadikan tebusan. Seema mengugut Nikhil untuk menyuruh Dhruv pergi ke satu tempat yang ditetapkan. Nikhil menyuruh Dhruv untuk mengikut segala arahannya supaya mereka dapat menyelamatkan Prerna. Namun adakah mereka berjaya? adakah Seema Paalav berjaya membalas dendam?

Aku buat review ni ringkas - ringkas saja, sebab ada banyak review tak buat lagi hahaha. Jadi secara keseluruhannya movie ni biasa, jalan cerita simple dan straight forward. Jadi aku bagi 5.8/10 bintang untuk movie ini.



Read More »

5 Ogo 2021

Review Filem Hutang 2D (Astro First)


Filem Hutang 2D adalah filem terbaru di Astro First akan mula ditayangkan pada 5 Ogos 2021. Untuk melanggan sila ke saluran 480 atau boleh juga strim di Astro Go atau On Demand. Bermula dari sebuah lagu Hutang nyanyian kumpulan Floor 88, kini dari lagu dah diangkat menjadi sebuah filem iaitu Hutang 2D. Rasanya satu Malaysia pun tahu menyanyi lagu Hutang ni kan. Lagu ini sangat popular dan mendominasi carta radio dan TV. Malah lirik lagu hutang ini turut menjadi siulan oleh golongan kanak - kanak hingga dewasa. Istimewa buat penonton, Astro Shaw bakal membawakan filem Hutang 2D terbitan Arie Zaharie Production dan Knack Knack Studios terus ke pawagan rumah korang di Astro First. Filem ini bergenre aksi komedi dan merupakan kemunculan pertama kumpulan Floor 88 menerusi filem dan ia bakal hiburkan penonton dengan gelagat, aksi dan komedi yang mencuit hati. Terdahulu kumpulan Floor 88 dah ada pengalaman berlakon menerusi telefilem Kau Roadblock Hatiku (2018) dan Tok Moh Talent Agency (2019) yang ditayangkan di Astro Citra.
Selain itu filem ini juga turut menampilkan gabungan penyanyi terkenal tanah air serta pelakon hebat Malaysia antaranya Kumpulan Floor 88, Baby Shima, Black Hanifah, Fauziah Dato Ahmad Daud, Altimet, Ropie, Wafiy Aan, Coki dan ramai lagi. Movie Hutang 2D ini mendapat dua sentuhan pengarah iaitu Irwan Rauf dan pengarah bersama Eric Fuzi. Pelakon Ropie sebelum ini tampil dalam muzik video lagu Hutang dengan watak seorang yang banyak hutang dan menariknya watak tersebut telah dikembangkan ke dalam filem dan menjadi salah satu konflik di dalam penceritaan filem Hutang 2D ini. So jom tengok sinopsis movie ini beserta watak - watak pelakon dalam filem Hutang 2D di bawah ini okey.

Sinopsis Filem Hutang 2D Lakonan Floor 88, Baby Shima, Black dan ramai lagi.

HUTANG 2D mengisahkan Ayie, seorang pelukis ‘webtoon’ yang kuat berangan dan pengecut mempunyai dua masalah dalam hidupnya iaitu hutang bapanya dan cinta terpendamnya pada Shima. Kehadiran dua gangster ‘Han’ dan ‘Kit’ menambahkan satu lagi masalah dalam hidupnya. Segalanya berubah melalui ‘tablet ajaib’ di mana segala lukisannya menjadi hidup. Dengan adanya tablet itu, dia mencipta rakan-rakan yang mempunyai kuasa ‘superhero’ yang luar biasa untuk membantunya menyelesaikan masalah hidupnya.

Barisan Pelakon Filem Hutang 2D

Ayie Elham (Floor 88)  sebagai  Ayie
Baby Shima sebagai  Shima
Eric Fuzi (Floor 88) sebagai  Eric
Akram (Floor 88) sebagai  Akram
Falique (Floor 88) sebagai  Falique
Achoi (Floor 88) sebagai  Achoi
Amir (Floor 88) sebagai  Amir
Fauziah Dato Ahmad Daud AMN sebagai  Mak Ima
Ropie sebagai  Pak Jie
Black Hanifah sebagai Han
Wafiy Aan sebagai Kit
Coki sebagai  Aiman
Altimet sebagai  Gua Mambang

Latar cerita filem ini adalah ketika Malaysia masih bebas dari Covid 19 dan berlatarbelakangkan kawasan perumahan Flat. Seronok tengok susasana flat tu, semua hidup aman damai ja. Antara yang menarik dalam filem ini bila diorang banyak menggunakan kesan khas dan juga komik yang membuatkan filem Hutang 2D ni nampak unik dan lain dari yang lain. Filem ini turut mengangkat isu kekeluargaan dan persahabatan serta sesuai untuk tontonan seisi keluarga dan masyarakat. Rasanya jarang tengok Black Hanifah ni berlakon, pastu dapat watak jahat pula, tapi watak jahat Black ni ada komedi gitu. Jadi memang lawaklaa. Antara yang menarik juga bila watak utama filem ini iaitu Ayie Floor 88 terpaksa potong rambutnya yang panjang tu. Hari ketiga shooting dia dah kena potong rambut ni. Jadi dalam filem ni korang boleh tengok perubahan rambut Ayie tu hahaha. Seandainya filem Hutang 2D ni mendapat sambutan hangat dari penonton, kemungkinan besar akan ada Hutang 2D Musical pula.
Selain tu aku juga suka scene Ayie bersembang dengan Gua Mambang lakonan Altimet tu, siap Mambang bagi pinjam tablet macam tu jer hehe. Paling best bila Gua Mambang tu sempat bagi pesanan pada Ayie yang mana dalam dunia ni, takde benda yang datang dengan mudah, semua kena usaha, pasang niat dan niat tu kena betul dan usaha, selebihnya serah pada Allah. Mambang tu pun sempat nasihat Ayie lagi suruh hormat ayahnya. Bagi aku watak Baby Shima biasa - biasa saja, mak dia lagi mencuri tumpuan, siap dengan pisaunya, sampai si samseng Si Han dan Kit pun lari. Tablet ajaib yang mambang tu bagi memang ajaib betul bila boleh buat lukisan Ayie dalam tablet tu jadi hidup. Pastu scene ahli - ahli Floor 88 mula muncul tu pun best gak, bila setiap seorang ada kuasa super power. Misalnya si Akram yang boleh menghasilkan cahaya serta pakar pickup line, Achoi pula boleh menghasilkan api serta bijak. Manakala Amir pula boleh tiru suara orang lain, Falique boleh berlari laju dan pantas serta paling lucu. Last sekali adalah Eric yang ganas dan ada kekuatan luar biasa.

Paling tak sangka bila Tablet tu habis bateri lain pulak jadi, kalau nak tahu apa jadi kenalah tengok filem ni nanti okey. Dekat - dekat nak ending tu Ayie sempat berduet sekejap dengan Baby Shima lagu Yang Benar tu. Sedap pulak bila diorang berduet lagu slow ala - ala balada tu. Selalu nyanyi lagu rancak je kan. Aku memang teringin nak tengok Baby Shima nyanyi lagu balada, mana tau kot dapat berduet dengan Floor 88 lagi ke kan selepas lagu Roadblock Hatiku dan lagu raya tu. Sejujurnya aku tak begitu suka filem - filem genre aksi ni, tapi dalam filem ni semua scene - scene aksi tu kira okeylaa, tak terlalu banyak sangat. Di tambah dengan komedi lagi, kira syoklah nak tonton. Jalan cerita filem Hutang 2D ni memang santai je, just layan dan tak perlu nak fikir banyak. Cuma scene yang Han dan Kit dok culik perempuan - perempuan muda kat flat tu macam tak perlu saja, patut fokus dengan isu hutang Pak Jie saja. OST filem Hutang 2D ni haruslah best kan, semestinya lagu Hutang tu kena ada, serta lagu baru diorang yang lain. Tapi filem ini tak dinafikan memang menghiburkan, jadi secara keseluruhannya aku bagi 6.8/10 bintang untuk movie ini.

Official Trailer Hutang 2D

Read More »

4 Ogo 2021

Dari Lagu Diangkat Ke Filem Hutang 2D Di Astro First

Filem Hutang 2D, Hutang 2D Movie, Poster Filem Hutang 2D, Info dan Sinopsis Filem Hutang 2D, Pelakon - Pelakon Filem Hutang 2D, Kumpulan Floor 88, Baby Shima, Ropie, Black Hanifah, Wafiy, Altimet,

Filem HUTANG 2D
“Kisah Seorang Pelukis Komik Web Amatur Yang Menemui Sebuah Tablet Ajaib Yang Merealisasikan Impian nya”

Satu percaturan yang berani dan luar biasa apabila penerbit filem HUTANG 2D, Arie Zaharie  memilih genre aksi  komedi yang dikatakan kurang menarik minat penonton. 
Berbekalkan kepada keyakinan yang penonton tempatan mahukan kelainan, Arie tidak menjadikan tanggapan itu sebagai  halangan untuk menerbitkannya. 
HUTANG 2D adalah filem terbitan bersama Arie Zaharie Production, Knack Knack Studios dan Datuk Jamil Baharom. 

Arie Zaharie berkata,  idea asal filem ini datang dari Silentkaiju Studio dan mreka tertarik dengan idea untuk mengangkat lagu Hutang yang amat popular dalam kalangan masyarakat Malaysia.
” Memandangkan bait-bait lirik yang menggunakan gaya bahasa sarkastik dan membawa kisah tersendiri lalu kami cuba mengembangkan elemen serta mesej lagu tersebut ke dalam bentuk penceritaan dan kemudian dijadikah sebuah filem.

“Malah, pihak kami juga berusaha membawa kelainan menerusi HUTANG 2D dengan menyajikan penonton dengan konsep menarik. Tahniah buat barisan pelakon, terutamanya kumpulan Floor 88 yang berjaya membawa sisi lain menerusi filem ini.” katanya.

HUTANG 2D mendapat sentuhan dua pengarah iaitu Irwan Rauf dan Eric Fauzi Floor 88. Filem ini menampilkan lakonan hebat Floor 88, Baby Shima, Ropie, Black Hanifah, Altimet, Coki dan  penampilan khas Fauziah Dato Ahmad Daud AMN (Ogy).
Penampilan mereka bukan sahaja dapat memeriahkan perjalanan filem ini, malah mereka mewarnai HUTANG 2D dengan pelbagai plot dalam filem ini dan watak masing-masing.
Filem Hutang 2D, Hutang 2D Movie, Poster Filem Hutang 2D, Info dan Sinopsis Filem Hutang 2D, Pelakon - Pelakon Filem Hutang 2D, Kumpulan Floor 88, Baby Shima, Ropie, Black Hanifah, Wafiy, Altimet,
Penggambaran HUTANG 2D dilakukan di Jalan Kuchai Lama, Kuala Lumpur dan sekitar kawasan Sungai Buloh, Selangor, pada Julai 2020 iaitu ketika negara sedang berhadapan pandemik Covid-19.
Menurut Arie Zaharie, keseluruhan kos penggambaran 10 hari itu menelan belanja sebanyak RM300,000. 

 “Ketika penggambaran dijalankan, negara berdepan dengan situasi pandemik Covid-19, Penggambaran yang dilakukan di kawasan perumahan flat sememangnya mencabar terutama  dalam tempoh pandemik.  
“Pasukan produksi terpaksa menjalankan proses kawalan SOP yang ketat di set penggambaran. Rumah perlu sentiasa disanitasi, memeriksa dan mencatat catat suhu kru dan pelakon. 

”Kru wajib memakai pelitup muka, membasuh tangan dan sentiasa menjaga penjarakan ketika penggambaran dijalankan. Mereka juga terpaksa menjaga keselamatan kerana suasana di kawasan perumahan flat yang ramai orang.” ujarnya.
Kata Arie Zaharie, hubungan kru dan pelakon sangat rapat kerana mereka sentiasa berbincang sepanjang proses penggambaran.

”Tiada masalah bekerja dengan semua pelakon kerana mereka sangat bagus, profesional dan memberikan komitment yang cukup bagus. Masing-masing membuat persediaan watak sejak awal dan lakonan mereka sangat bersahaja,” katanya.

Jelas, Arie Zaharie lagi, beliau berharap HUTANG 2D dapat memberi keterujaan kepada penonton dan mencipta kejayaan seperti filem-filem terdahulu yang pernah mengangkat lagu-lagu terkenal sebagai latar kepada jalan cerita.

Beliau juga amat berterimakasih kepada pihak pengurusan flat dan penduduk setempat yang memberikan sepenuh kerjasama sepanjang lapan hari kru dan pelakon ’berkampung’ di sana. 

“Cabaran besar adalah babak untuk menggelapkan lampu seluruh blok rumah flat ketika babak “blackout” yang mendapat kerjasama baik daripada setiap penduduk di situ yang membenarkan lampu di rumah mereka ditutup serentak selain kerjasama ketua pengurusan flat yang berurusan dengan pihak TNB untuk membantu menjayakan babak tersebut.” ujarnya. 

Sementara itu, Irwan Rauf berkata, HUTANG 2D sesuai untuk tontonan seisi keluarga dan segenap lapisan masyarakat. 
”Saya sangat berharap, filem ini dapat menghiburkan penonton tambahan dalam keadaan negara yang sedang bertungkus lumus ’melawan Covid-19 .dan sekali gus ia dapat meredakan tekanan orang ramai yang terpaksa ’berkurung’ di rumah. 

”Semoga filem ini dapat meredakan kerisauan dan mengeratkan silaturahim keluarga dengan menonton bersama-sama,” katanya.
Eric Fauzi juga menyimpan harapan sama agar filem ini dapat diterima ramai dan penonton terhibur. 

“Di saat negara dan rakyat sedang berduka dan tertekan akibat Covid-19, filem ini sedikit sebanyak boleh membantu menghilangkan tekanan perasaan. HUTANG 2D adalah filem komedi ringan yang sesuai ditonton oleh seisi keluarga dan lapisan masyarakat,” katanya.

Sinopsis Filem Hutang 2D

HUTANG 2D mengisahkan Ayie, seorang pelukis ‘webtoon’ yang kuat berangan dan pengecut mempunyai dua masalah dalam hidupnya iaitu hutang bapanya dan cinta terpendamnya pada Shima. Kehadiran dua gangster ‘Han’ dan ‘Kit’ menambahkan satu lagi masalah dalam hidupnya. Segalanya berubah melalui ‘tablet ajaib’ di mana segala lukisannya menjadi hidup. Dengan adanya tablet itu, dia mencipta rakan-rakan yang mempunyai kuasa ‘superhero’ yang luar biasa untuk membantunya menyelesaikan masalah hidupnya.

HUTANG 2D akan berada di Pawagam Rumah Anda, Astro First bermula 5 Ogos 2021 dan untuk melanggan sila ke saluran 480 atau boleh juga distrim di Astro Go atau On Demand.

Barisan Pelakon Filem Hutang 2D

Ayie Elham (Floor 88)  sbg  Ayie
Baby Shima sbg  Shima
Eric Fuzi (Floor 88) sbg  Eric
Akram (Floor 88) sbg  Akram
Falique (Floor 88) sbg  Falique
Achoi (Floor 88) sbg  Achoi
Amir (Floor 88) sbg  Amir
Fauziah Dato Ahmad Daud AMN sbg  Mak Ima
Ropie sbg  Pak Jie
Black Hanifah sbg Han
Wafiy Aan sbg Kit
Coki sbg  Aiman
Altimet sbg  Gua Mambang
Read More »

19 Jul 2021

Review Drama Korea The Tale Of Nokdu

Drama Korea The Tale Of Nokdu, Korean Drama The Tale Of Nokdu, Info dan Sinopsis Drama Korea The Tale Of Nokdu, Poster Drama Korea The Tale Of Nokdu, Pelakon - Pelakon Drama Korea The Tale Of Nokdu, Drama Baru Jang Dong Yoon, Drama Baru Kim So Hyun,

Actually drama ini dah lama dah disiarkan iaitu pada September 2019 tapi sekarang ada masa nak buat review drama ni. Antara pelakon drama Korea The Tale Of  Nokdu ini adalah Jang Dong Yoon, Kim So Hyun, Kang Tae Oh, Jung Joon Ho, Kim Tae Woo, Yun Yoo Sun, Jo Soo Hyang, Park Da Yeon dan ramai lagi. Korean Drama The Tale Of  Nokdu ini mempunyai 32 episod, disiarkan di channel KBS dan tamat episodnya pada 25 November 2019. Drama ini based on webcomic dan bergenre Romantik Komedi dan juga historical. Apa pun di permulaan cerita drama ini memang lawak okey sebab hero drama ini iaitu Jang Dong Yoon yang melakonkan watak Jeon Nok Du akan menyamar jadi perempuan okey. Muka Jang Dong Yoon ni bila make up jadi perempuan ni memang comel habis,cun dan nampak suci murni saja hehehe. Selain itu aku juga suka dengan barisan pelakon drama ini, semuanya best - best belaka. 
Drama Korea The Tale Of Nokdu, Korean Drama The Tale Of Nokdu, Info dan Sinopsis Drama Korea The Tale Of Nokdu, Poster Drama Korea The Tale Of Nokdu, Pelakon - Pelakon Drama Korea The Tale Of Nokdu, Drama Baru Jang Dong Yoon, Drama Baru Kim So Hyun,
Walaubagaimanapun di pertengahan cerita, drama ini mula berubah menjadi serius, dimana pelbagai konflik mula timbul, serta rahsia demi rahsia mula terbongkar. Ini kali kedua pelakon Kim So Hyun dan Jo Soo Hyang berlakon sekali selepas drama School 2015. Kalau dalam drama School 2015 tu, Jo Soo Hyang jadi watak jahat tapi dalam drama ini aku suka dengan wataknya yang serius dan boleh berlawan. Antara watak yang buat aku terkejut sekali mestilah watak Cha Yool Moo lakonan Kang Tae Oh. Awalnya watak Cha Yool Moo ni nampak sweet sangat, soft spoken dan caring gitu, tapi tak sangka wataknya akan berubah seratus peratus bila dia tiba - tiba jadi jahat dan nak jadi raja. Ni first time aku tengok Kang Tae Oh jadi jahat, menjadi juga lakonan dia ni. Aku dah biasa tengok dia bawa watak baik saja sebelum ini contohnya macam dalam drama You Are Too Much. So bila tengok dia bawa watak jahat macam ni memang wow gitu. 
Drama Korea The Tale Of Nokdu, Sinopsis Penuh Drama Korea The Tale Of Nokdu, Korean Drama The Tale Of Nokdu, Info dan Sinopsis Drama Korea The Tale Of Nokdu, Poster Drama Korea The Tale Of Nokdu, Pelakon - Pelakon Drama Korea The Tale Of Nokdu, Drama Baru Jang Dong Yoon, Drama Baru Kim So Hyun,
Syok tengok scene - scene lawak dalam drama ini, terutamanya di permulaan cerita. Antara scene yang menarik ketika Nok Du dah masuk kawasan perkampungan tu dan terpaksa menyamar jadi perempuan kerana kat situ lelaki memang tak dibenarkan masuk. Scene Nokdu dengan Cha Yool Moo lakonan Kang Tae Oh tu pun menarik, terutamanya ketika Cha Yool Moo tak tahu yang Nokdu tu sebenarnya lelaki. Boleh pula Nokdu berpura - pura yang dia suka kat Cha Yool Moo untuk mengelakkan Cha Yool Moo jadi rapat dengan Dong Joo lakonan Kim So Hyun. Kalau tengok Behind The Scene drama ini juga kelakar, nampak pelakon - pelakon dalam drama ni semuanya sporting, profesional dan giler - giler hehe. Kemuncak drama ni bila perebutan takhta berlaku dan identiti sebenar Nokdu mula terbongkar. Bila dah sampai kemuncak cerita pastinya jalan cerita dah jadi makin suspen gitu dan banyak juga scene lawan - lawan dalam drama ini.

Bila tengok drama ini memang geram juga dengan keputusan dan tindakan Raja Gwanghae yang tak sedar kesilapannya dan terus buat kesilapan demi kesilapan. Ending drama Korea The Tale Of Nokdu ni memang happy endinglah kan. Walaupun banyak cabaran yang perlu ditempuhi oleh Nokdu dan Dong Joo untuk hidup bersama. Sejujurnya Korean Drama The Tale Of Nokdu ni memang menghiburkan, jadi aku bagi 8/10 bintang untuk drama ini, so jom tengok sinopsis drama ini di bawah ye..
Drama Korea The Tale Of Nokdu, Sinopsis Penuh Drama Korea The Tale Of Nokdu, Korean Drama The Tale Of Nokdu, Info dan Sinopsis Drama Korea The Tale Of Nokdu, Poster Drama Korea The Tale Of Nokdu, Pelakon - Pelakon Drama Korea The Tale Of Nokdu, Drama Baru Jang Dong Yoon, Drama Baru Kim So Hyun, The Tale Of Nokdu Cast,
Sinopsis Drama Korea The Tale Of Nokdu 

Mengisahkan Jeon Nok Du yang tinggal bersama keluarga angkatnya di sebuah pulau. Nok Du seorang yang bijak dan mahir berlawan. Suatu hari ayahnya dan abangnya diserang dan diculik oleh sekumpulan penjahat wanita. Nok Du kemudian dapat mengejar salah seorang penjahat wanita tersebut sehingga ke bandar. Ketika di bandar dia bertemu dengan Dong Joo yang ingin membunuh raja, namun Nok Du berjaya menyelamatkan Dong Joo dari sebarang masalah. Nok Du kemudian mendapat tahu yang penjahat wanita tersebut pergi ke Widow Village. Untuk mengetahui kebenaran, Nok Du mencari jalan dan menyamar menjadi perempuan dan masuk ke Widow Village dan disitu dia bertemu semula dengan Dong Joo. Awalnya Dong Joo tidak mengetahui yang Nok Du adalah lelaki, namun setelah rahsia Nok Du terbongkar, Nok Du terpaksa berpakat dengan Dong Joo untuk Dong Joo menyimpan rahsianya supaya memudahkan dia untuk menyiasat.

Dong Joo dan Nokdu akhirnya jatuh cinta, namun penyiasatan Nokdu membawa lebih banyak masalah, bila dia pula diburu setelah identitinya terbongkar. Cha Yool Moo yang awalnya kelihatan baik, sopan dan disayangi ramai mula menunjukkan dirinya yang sebenar, dimana dia menginginkan takhta kerajaan dan berkomplot dengan orang tertentu untuk merampas takhta. Namun dalam masa yang sama Cha Yool Moo ikhlas mencintai Dong Joo namun cintanya tak berbalas menyebabkan dia makin ingin membunuh Nokdu. Apa yang bakal berlaku seterusnya?..



Read More »

28 Jun 2021

Kebaikan dan Khasiat Gamat Jeli - Sari Gamat Gold

Kebaikan dan Khasiat Gamat Jeli, Sari Gamat Gold, Kelebihan Jeli Gamat, Soalan - Soalan Umum mengenai Gamat Jeli Dari Sari gamat Gold, Harga Jeli Gamat,
Kebaikan dan Khasiat Gamat Jeli - Sari Gamat Gold

Rasanya semua pun tahu betapa banyak kebaikan dan khasiat Gamat ni, masa kini banyak produk - produk yang berasaskan Gamat, salah satunya adalah Gamat Jeli by Sari Gamat Gold. Gamat Jeli ini adalah ekstrak baka Gamat Emas tulen dengan 80 % kolagen dan kaya dengan zat galian. Kat sini aku nak berkongsi tentang kebaikan, kelebihan dan khasiat Gamat Jeli By Sari Gamat Gold ni. 

Ini antara kelebihan Jeli Gamat by Sari Gamat Gold 👇👇👇
.
✅Membekal tenaga kepada tubuh badan
✅Membantu memulihkan dan meremajakan sel-sel kulit
✅Meningkatkan daya ketahan badan atau sistem imun badan
✅Membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka
✅Memperbaiki fungsi sendi untuk kembali sihat. Sesuai untuk sakit2 lutut dan pinggang.
✅Membantu mengurangkan keradangan dan mengurangkan kesakitan
✅Membantu meransang metabolisma badan dan menurunkan paras gula dalam darah.
✅Membantu melindungi jantung dan menurunkan paras kolestrol.
 Baik untuk wanita selepas bersalin, membantu menyembuh luka-luka pembedahan dan memulihkan fungsi sistem peranakan
✅ Mempercepatkan pemulihan tenaga dan mengelakkan keletihan.
✅ Membantu penyembuhan ulser, gastrik dan pendarahan usus.
✅ Mengurangkan sakit urat dan kesakitan pada otot badan dan sendi
✅ Membantu mengurangkan simptom sembelit dan penyembuhan masalah buasir.
✅ Menenangkan fikiran dan mengurangkan tekanan.
✅ Bertindak sebagai pelali atau sebagai penahan sakit semulajadi.
Mengurangkan penyakit resdung dan asma atau lelah.
✅ Merangsang kecantikan kulit, meningkatkan peredaran darah, menguatkan struktur, melembutkan serta mempertahankan penuaan pada kulit.
Mencegah kanser.
Menyembuhkan kulit terbakar, menghidupkan tisu & sel badan.
✅ Boleh membuang toksik dalam badan.
Boleh menghentikan batuk, selsema (mengeluarkan kahak).
Boleh merawatkan penyakit seperti paru-paru, tekanan darah rendah, mati pucuk, darah tinggi, kencing manis, sakit jantung, gout dan lain-lain.
Kebaikan dan Khasiat Gamat Jeli, Sari Gamat Gold, Kelebihan Jeli Gamat, Soalan - Soalan Umum mengenai Gamat Jeli Dari Sari gamat Gold, Harga Jeli Gamat,

Kebaikan dan Khasiat Gamat Jeli, Sari Gamat Gold, Kelebihan Jeli Gamat, Soalan - Soalan Umum mengenai Gamat Jeli Dari Sari gamat Gold, Harga Jeli Gamat,
Kebaikan dan Khasiat Gamat Jeli, Sari Gamat Gold, Kelebihan Jeli Gamat, Soalan - Soalan Umum mengenai Gamat Jeli Dari Sari gamat Gold, Harga Jeli Gamat,
Jelly Gamat GOLD Sari Gamat ini dibuat dengan kepekatan tertinggi dan paling berkesan dengan menggunakan ekstrak gamat emas tulen (Stichopus variegatus).

Soalan - Soalan Umum mengenai Gamat Jeli

1. Bolehkah saya mengambil ubat bersama-sama dengan Jelly Gamat GOLD Sari Gamat ?

Jelly Gamat GOLD Sari Gamat adalah 100% ekstrak semulajadi tanpa bahan kimia tambahan dan dengan itu ia tidak akan menyebabkan apa-apa kesan sampingan. Walau bagaimanapun, jika anda sedang mengambil ubat-ubatan hospital, kami mencadangkan anda untuk mengambil 1 jam selepas mengambil Jelly Gamat GOLD Sari Gamat untuk memastikan kesan sepenuhnya.

2. Adakah ia akan menyebabkan kesan sampingan?

Jelly Gamat GOLD Sari Gamat adalah makanan tambahan semula jadi dan tidak menyebabkan apa-apa kesan sampingan. Sesetengah pengguna mungkin akan mengalami 'krisis penyembuhan' selepas mengambil produk sebagai respon badan dalam proses pemulihan fungsi-fungsinya.

3. Bolehkah wanita mengandung mengambil Jelly Gamat GOLD Sari Gamat?

Ia adalah selamat untuk wanita hamil untuk mengambil produk ini kerana ia menghalang anemia, meningkatkan kesihatan usus, mengawal haid dan meningkatkan kestabilan janin. Walau bagaimanapun, wanita hamil digalakkan untuk mengambil produk selepas kandungan berusia 4 bulan ke atas untuk mengelakkan masalah yang tidak diingini & diteruskan selepas bersalin dalam tempoh berpantang.

4. Bolehkah pesakit yang telah pulih daripada kanser mengambil produk ini?

Jelly Gamat GOLD Sari Gamat mengandungi beberapa bahan-bahan bio aktif semulajadi yang telah terbukti berkesan sebagai agen anti kanser dan boleh membantu menguatkan sistem imun badan. Sebagai contoh : Mukopolisakarida boleh meningkatkan imuniti, mengurangkan kesan sampingan selepas rawatan radioterapi dan kemoterapi. Oleh itu, ia adalah makanan tambahan yang sangat baik untuk pemulihan pesakit kanser selepas rawatan.

5. Bolehkah pesakit tekanan darah tinggi mengambil produk ini?

Manfaat dan khasiat Jelly Gamat GOLD Sari Gamat telah terbukti berkesan dalam membantu untuk mengembangkan saluran darah, mengekalkan keanjalan saluran darah dan kelikatan darah lebih rendah. Mukopolisakarida mempunyai kesan anti-trombotik, dan dengan itu boleh membantu untuk mengawal tahap tekanan darah. Mengurangkan pengambilan garam dan bersenam secara tetap akan meningkatkan keberkesanannya.

6. Bolehkah seseorang alah kepada makanan laut mengambil produk ini?

Orang yang mempunyai sistem imun yang lemah biasanya akan bertindak balas terhadap beberapa alergen untuk menghasilkan antibodi yang membawa kepada gejala-gejala alergi. Adalah disyorkan untuk bermula dengan kuantiti yang sedikit daripada Jelly Gamat GOLD Sari Gamat. Dengan berbuat demikian, ini memberikan badan sedikit masa untuk menyesuaikan diri dan mengawal tindak balas. Lama kelamaan, reaksi alahan akan hilang.

7. Siapa yang memerlukan produk ini?

Jelly Gamat GOLD Sari Gamat membantu dalam meningkatkan kesihatan badan, melambatkan proses penuaan, membina semula tenaga dan baik untuk kanser, tekanan darah tinggi, dan penyakit-penyakit kardiovaskular dan lain-lain. Oleh itu, ia sesuai untuk orang-orang yang lemah, orang-orang yang menggunakan banyak kuasa otak, orang tua, selepas pembedahan atau bersalin, kumpulan status sub-kesihatan dan lain-lain.

8. Bagaimana untuk mengambil produk ini?

Ambil satu sudu besar setiap kali, dua kali sehari. Bagi yang menggunakan untuk rawatan disyorkan anda mengambil 2 sudu besar pagi dan malam.

9. Adakah produk ini rasa hanyir?

Tidak sama sekali. Bau seperti pandan dan rasa Winter Melon (buah kundur) telah ditambah kepada produk ini untuk meningkatkan rasa menjadikannya sesuai untuk semua peringkat umur.

10. Adakah Jelly Gamat GOLD Sari Gamat selamat?

Ya, ia adalah seperti jus minuman yang selamat diminun. Dikilangkan di kilang bertaraf GMP dan HACCP dengan gabungan unik formulasi saintifik yang terbukti serta dibungkus dalam bentuk yang paling semula jadi. Selain semula jadi, ia juga disahkan HALAL oleh JAKIM.

11. Bolehkah pesakit dialisis mengambil Jelly Gamat GOLD Sari Gamat?

Jelly Gamat GOLD Sari Gamat adalah produk semula jadi untuk kegagalan buah pinggang atau kegagalan ginjal. Diperbuat daripada gamat emas semula jadi yang selamat untuk diminum oleh semua peringkat umur dari kanak-kanak, orang dewasa, warga emas mahupun ibu-ibu mengandung dan menyusukan anak.

Peptida yang terdapat dalam Gamat Emas membantu menjana semula sel-sel buah pinggang yang rosak, bermanfaat untuk mencegah keradangan, mengurangkan rasa sakit, mempercepatkan penyembuhan luka 3x, membolehkan pertumbuhan dan menjana semula dan mengaktifkan sel-sel, menjadikan kulit lebih muda dan meningkatkan kecantikan, menstabilkan emosi, mengekalkan peredaran darah.

Jelly Gamat GOLD Sari Gamat mengandungi 25.69% asid lemak EPA (Eicosa Pentaenoic Acid) dan 3.69% asid lemak DHA (Docosa Hexaenoic Asid) aktif yang amat berkesan, yang membantu buah pinggang yang rosak kembali berfungsi dengan normal. (Edisi Sumber Trubus Sabtu, 1 Ogos, 2009).

Selain mengandungi peptida (Bahan-bahan yang boleh mempercepatkan pertumbuhan rosak sel-sel), Jelly Gamat GOLD Sari Gamat juga mengandungi protein, mineral, vitamin, unsur-unsur bio-aktif, faktor pertumbuhan sel, dan lain-lain lagi, untuk merawat penyakit kegagalan buah pinggang kronik.

12. Apakah yang boleh terjadi jika saya mengambil gamat terlalu banyak? Adakah terdapat apa-apa interaksi saya harus ketahui? Apa langkah-langkah yang perlu saya ambil?

Sehingga penulisan ini, tiada interaksi dadah yang dikenali atau kesan sampingan buruk yang dikaitkan dengan memakan gamat berlebihan. Cuma, anda perlu berhati-hati dalam memilih produk berasakan gamat yang dijual di pasaran hari ini.

Bukan semua gamat boleh dimakan kerana terdapat juga spesies yang beracun yang boleh menyebabkan kematian. Justeru, pastikan anda hanya memakan spesies gamat emas yang terbukti mengandungi nilai terapeutik yang paling tinggi dan selamat.

Seperti biasa, pastikan untuk berunding dengan pembekal penjagaan kesihatan berlesen sebelum menggunakan gamat atau mana-mana ubat herba atau makanan tambahan pemakanan.

13. Apakah kandungan dan faedah Jelly Gamat GOLD Sari Gamat?

Bahan-bahan dan faedah Jelly Gamat GOLD Sari Gamat ;

(+) Kolagen 80.0%
(+) Protein 86.8%
(+) Mineral
(+) Mucopolysaccharide
(+) Glucasaninoglycans (GAGs)
(+) Antiseptik semula jadi
(+) Chondroitin Sulphate
(+) Omega-3, 6, dan 9
(+) Asid Amino

Terdapat kira-kira 50 jenis sebatian bio aktif yang ditemui dalam Jelly Gamat GOLD Sari Gamat. Berikut adalah senarai bahan aktif penting dan faedahnya :

1. Kolagen, manfaat kepada kesihatan

Mempercepatkan penyembuhan luka.

Mengekalkan kesihatan sendi dan tulang, mencegah osteoporosis.

Menjadikan kulit anda menjadi lebih muda, meningkatkan kecantikan dan melambatkan penuaan.

Baik untuk paru-paru.

Mengurangkan masalah penyakit gastrik / ulser.

2. Protein Asid Amino

Terdapat 18 asid amino dengan 9 asid amino penting.

Komponen untuk pertumbuhan sel-sel baru, tisu pembaikan.

Kaya dengan arginina, komponen sperma dan kolagen.

Membentuk antibodi, enzim dan hormon.

3. Lectin Protein

Lectin pada gamat mempunyai kesan ke atas jenis kumpulan darah. Lectin mempunyai aktiviti anti-kanser juga mempunyai kesan positif ke atas rintangan virus HIV. Bersama-sama asid amino dapat meningkatkan aktiviti trypsin Lectin aglutinasi, iaitu aktiviti darah dalam proses pembentukan antibodi terhadap bakteria / mikroorganisma yang menjangkiti darah.

4. Glukosaminoglykan (GAGs)

Meningkatkan sistem imun, anti-kanser dan anti-tumor.

Mencegah keradangan dan mengurangkan rasa sakit, mempercepatkan penyembuhan luka.

Mengurangkan paras gula dalam darah dan kelikatan darah, mencegah pembekuan darah, mengawal lemak darah, mengurangkan trigliserida dan kolesterol.

Mencegah penuaan pra-matang.

Anti-virus dan anti-radioaktif.

Melegakan artritis dan sakit sendi.

Membantu meningkatkan tahap insulin.

5. Glukosamina dan Kondroitin

Mencegah keradangan dan mengurangkan kesakitan.

Mengekalkan kesihatan sendi dan tulang, membaiki sendi yang rosak, menyokong kesihatan tulang rawan dan tendon.

Meningkatkan sistem imun dan mengekalkan pertumbuhan dan pembangunan.

Membantu mengekalkan tulang ligamen.

Membantu dan mencegah osteoporosis dan osteoarthritis

6. Mukopolisakarida

Mencegah keradangan dan mengurangkan kesakitan.

Mempercepatkan penyembuhan luka (6 x lebih cepat).

Membolehkan pertumbuhan dan aktiviti sel-sel.

Menjadikan kulit menjadi lebih muda, dan meningkatkan kecantikan.

Menenangkan dan menstabilkan emosi.

Menurunkan tekanan darah tinggi & menstabilkan / darah tinggi

Mengekalkan sistem kardiovaskular

7. Omega 3, Omega 6 dan Omega 9

Meningkatkan sistem imun.

Menyuburkan otak dan jantung.

Mengawal tekanan darah, mengawal lemak darah, mengekalkan kedua-dua peredaran darah, mencegah penyakit kardiovaskular.

Meningkatkan pembelajaran dan daya ingatan dan mencegah demensia

Mengurangkan kelikatan darah, sekali gus mengurangkan risiko serangan jantung.

Membantu pembakaran peningkatan tenaga.

8. Saponin

Antioksidan, anti-mikrob dan anti-kanser.

Meningkatkan sistem imun.

Merangsang pembentukan sum-sum tulang, menghasilkan darah dan mencegah anemia.

Bertindak sebagai perangsang untuk membantu mati pucuk.

Meningkatkan metabolisme tenaga dan keletihan.

9. Vitamin B

A. Vitamin B1 (Thiamin)

(+) Sebagai sebahagian daripada enzim.

(+) Membantu fungsi sel saraf.

(+) Diperlukan untuk pengeluaran tenaga di dalam otak.

B. Vitamin B2 (Riboflavin)

(+) Diperlukan untuk metabolisme tenaga dan pembinaan tisu.

C. Vitamin B3 (Niasin)

(+) Diperlukan untuk metabolisme tenaga, pencernaan dan sistem saraf yang sihat.

10. Mineral dan Faedah Fungsi Badan

- Magnesium -

Membantu proses metabolik utama dalam badan.

Menggerakkan enzim yang penting untuk metabolisme karbohidrat dan asid amino.

Peranan dalam pembangunan neural.

Mengawal keseimbangan kandungan garam dalam badan.

Membantu pertumbuhan saraf, termasuk jantung.

Membantu penggunaan dan pertukaran glukosa untuk menjana kuasa.

Aplikasi : Mengatasi kencing manis, mengekalkan tekanan darah, masalah pankreas, kerosakan pembaikan kepada saraf otot, mengekalkan buah pinggang, melegakan gout, gout / sakit sendi, tekanan darah tinggi.

- Fosforus -

Dengan kalsium untuk tulang dan gigi pertumbuhan.

Bersama-sama dengan karbohidrat, lemak dan protein membantu pertumbuhan, perkembangan dan pembaikan sel-sel, juga untuk kuasa.

Merangsang pembangunan dan pertumbuhan otot.

Aplikasi : Mencegah sakit sendi, meningkatkan selera makan, mengekalkan gusi dan gigi, melegakan sistem pernafasan, mencegah aterosklerosis (mengekalkan dinding saluran darah tersumbat).

- Zink -

Sebagai komponen insulin dan mengekalkan kesuburan sperma lelaki.

Membantu menyembuhkan luka, terbakar dan sebagainya.

Aplikasi : Melegakan sakit sendi, mencegah kemandulan, membantu masalah jerawat, mati pucuk, menguatkan buah pinggang, meningkatkan daya seks, mengatasi kencing manis, luka terbakar penyembuhan.

- Sodium -

Bersama-sama dengan kalium, menstabilkan kandungan garam dan keasidan dalam darah dan terlibat dalam pembangunan otot dan saraf.

Membantu melarutkan mineral lain dalam darah supaya tidak mendak di dalam saluran darah.

Aplikasi Darah : Mengeluarkan angin, kehilangan berat badan, struktur gigi dan gusi, mengurangkan sakit sendi, membantu badan dalam keadaan demam.

- Copper -

Membantu dalam pembentukan hemoglobin dan sel darah merah.

Membantu dalam proses metabolisme protein dan penyembuhan.

Bersama-sama dengan vitamin C, membentuk elatin (komponen utama dalam serat otot / gentian otot kenyal dalam badan).

Aplikasi : Membantu dalam bengkak, lebam, membantu pernafasan, mengurangkan keletihan.

- Kalium -

Mengekalkan otot jantung, sistem saraf dan buah pinggang.

Dengan fosforus, membawa oksigen ke otak.

Membantu buah pinggang membuang toksin / racun dalam badan.

Aplikasi : sistem pernafasan tidak sakit, membantu dengan kencing manis, mengurangkan strok, membantu jerawat, mencegah sembelit.

Merupakan Rawatan Alternatif yang berkuasa untuk penyakit seperti :

(+) Kencing manis - Diabetes - Membantu toleransi gula darah

(+) Mengurangkan Kolesterol LDL dan Trigliserida

(+) Meningkatkan HDL

(+) Mengurangkan Tekanan Darah dan Menstabilkan

(+) Strok

(+) Tekanan darah tinggi

(+) Hepatitis dan Sirosis

(+) Koronari Jantung

(+) Meningkatkan sel-sel darah merah

(+) Mengatasi darah anemia

(+) Penyakit Lupus spt SLE

(+) Batu karang - Batu kencing

(+) Sakit sendi - Artritis Tulang

(+) Masalah pencernaan - Gastrik Kronik

(+) Masalah Pernafasan - Sesak nafas - Paru-paru

(+) Mengurangkan masalah pernafasan

(+) Tumor, Cyst dan Kanser

(+) Mengekalkan Kecantikan Kulit

(+) Penyakit kulit Penyembuhan - Psoriasis / ekzema

(+) Merawat Jerawat / jerawat.

(+) Sebagai anti-oksida untuk awet muda.

(+) Anti-kulat, anti bakteria dan manfaat anti-kanser.

(+) Sebagai Antiseptik dan kesan Analgesik iaitu Penahan Sakit Semulajadi.

(+) Mempercepatkan penyembuhan luka selepas pembedahan (antiseptik)

(+) Mempercepatkan penyembuhan luka selepas bersalin

(+) Sebagai ubat tahan sakit semula jadi (paracetamol 2x)

Siapa yang memerlukan Jelly Gamat GOLD Sari Gamat?

(+) Orang sibuk kerjaya : melegakan tekanan, melegakan keletihan, memulihkan tenaga

(+) Generasi moden : kulit menyuburkan dan meningkatkan kecantikan.

(+) Perkembangan kanak-kanak dan remaja : nutrisi seimbang, mempromosikan pertumbuhan dan pembangunan semasa akil baligh.

(+) Pertengahan umur dan warga tua : meningkatkan sistem kekebalan tubuh, kelihatan bertenaga dan anti-penuaan.

(+) Mengandung & terhad wanita : janin menyuburkan, meningkatkan pemulihan.

(+) Individu emosi terganggu : ketegangan pelepasan, berehat minda, tenang dan stabil

emosi

(+) Individu yang mengalami kecederaan, penyakit kronik, di bawah pemulihan penyakit :

Membaiki dan membina semula, mempercepatkan penyembuhan luka.

(+) Lemah & Mati Pucuk individu : Lebih bertenaga, mempunyai kesan aprosiasik (Penggalak seks)

Keseluruhan : Bantuan dalam pertumbuhan dan perkembangan akil baligh, meningkatkan fungsi sistem badan, meningkatkan sistem imun dan mengawal selia metabolisme badan. Sesuai untuk SEMUA PERINGKAT USIA - untuk hidup sihat & panjang umur.

Kajian moden membuktikan bahawa Gamat boleh digunakan sebagai tonik dan pemakanan tambahan bermanfaat untuk inflam-matory penyakit otot, artritis reumatoid khususnya, osteoartritis, dan ankylosing spondylitis (penyakit reumatik yang memberi kesan kepada tulang belakang).

Gamat "Faktor Pertumbuhan sel" (sel faktor pertumbuhan semula) merangsang pertumbuhan semula / memulihkan / pemulihan sel-sel manusia dan tisu-tisu yang rosak / sakit. Kandungan protein yang tinggi di dalam gamat menjana semula sel-sel beta pankreas yang menghasilkan insulin.

Pengiktirafan di seluruh dunia.

• Gamat US FDA classifies Jelly Gamat GOLD Sari Gamat sebagai "MAKANAN GRED".

• Di China menunjukkan kehadiran anti kanser dalam saponin dan polisakarida yang terkandung dalam Timun Laut. 

• Di Australia, telah dibangunkan untuk membantu merawat AIDS dan HIV.

• Di Melbourne, digunakan sebagai sumber protein yang unik.

• Di Malaysia dan Thailand yang digunakan sebagai antiseptik dan tradisional rawatan untuk seterusnya.

• Di Australia dan Amerika, Gamat ekstrak berguna sebagai ubat untuk atlet, dan juga makanan tambahan untuk : sakit sendi, penyakit sendi, osteo-artritis.

• Di Asia (Malaysia, Indonesia, Singapura dan Brunei) Gamat adalah lebih daripada 500 tahun yang lalu telah digunakan untuk tonik dan rawatan tradisional. Di China, Jepun, dan Korea, Gamat digunakan sebagai makanan dan hidangan daripada golongan bangsawan.

Tu dia banyak giler khasiat Gamat Jeli ni, rugi kalau tak cuba, bagi yang berminat nak dapatkan Gamat Jeli dari Sari Gamat Gold ini boleh contact saya menerusi whatsap di 0177595992 atau pun email saya di mulan.banu@gmail.com. Manakala harga Gamat Jeli ni korang boleh rujuk di gambar - gambar di atas ye dan harga tersebut tak termasuk kos postage ye, harap maklum.

Read More »

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017