-->

12 Nov 2021

Hindi Movie 7 Khoon Maaf Lakonan Priyanka Chopra

7 Khoon Maaf, Hindi Movie 7 Khoon Maaf, Bollywood Movie 7 Khoon Maaf, Hindi Movie 7 Khoon Maaf By Priyanka Chopra, Priyanka Chopra In Movie 7 Khoon Maaf, 7 Khoon Maaf Cast, 7 Khoon Maaf Synopsis, Review Movie 7 Khoon Maaf, Info dan Sinopsis 7 Khoon Maaf,
Hindi Movie 7 Khoon Maaf Lakonan Priyanka Chopra 

Hari ni saja nak buat simple review mengenai Bollywood Movie 7 Khoon Maaf yang release tahun 2011 yang lalu. Lama dah movie ni tapi jalan ceritanya not bad gitu, movie ini berdasarkan  short story Susanna's Seven Husbands by Ruskin Bond. Antara pelakon hindi movie 7 Khoon Maaf ini adalah Priyanka Chopra, Vivaan Shah, Neil Nitin Mukesh, John Abraham, Irrfan Khan, Alexander Dyachenko, Annu Kapoor, Naseeruddin Shah, Usha Uthup, Harish Khanna, Konkona Sen Sharma dan ramai lagi. Movie ini diarahkan oleh Vishal Bhardwaj. Movie ini berkisarkan tentang seorang wanita cantik bernama Susanna Anna-Marie Johannes yang telah beberapa kali berkahwin namun gagal dalam setiap perkahwinannya dan kemudian membunuh kesemua suaminya itu. Kesian juga dengan Susanna ni, hidupnya kaya raya, ada orang gaji yang setia dan dia hanya ingin mencari cinta sejati namun dia sering salah mencari pasangan hidup, setiap suaminya ada ja yang tak kena, kadang - kadang nampak sempurna di luaran, tapi hakikatnya teruk ya amat okey. 

First husband Susanna ni adalah pilihan ayahnya iaitu Edwin Rodriques lakonan Neil Nitin Mukesh merupakan seorang tentera berpangkat besar yang telah kehilangan kaki akibat peperangan. Edwin ini seorang yang possessive dan kuat cemburu, dia sentiasa menuduh Susanna ni curang sebab insecure dengan keadaan dirinya yang tak sempurna macam dulu. Suami kedua Susanna adalah seorang penyanyi rock bernama Jimmy lakonan John Abraham. Namun sayangnya kebahagiaan mereka tak kekal lama bila Jimmy mula popular dan lupa diri serta mula ketagih dengan dadah. Suami ketiga Susanna pula bernama Mohammed Wasiullah Khan lakonan Irrfan Khan yang nampak baik dan sopan di luaran tapi sering menyeksa dan memukul Susanna. Manakala Suami ke-4 Susanna pula bernama Nikolai Vronsky lakonan Alexander Dyachenko yang merupakan seorang spy dari Rusia yang mempunyai 2 identiti yang telah menipu Susanna mengenai identiti dirinya yang sebenar. 

Suami kelima Susanna pula adalah Inspektor Keemat lakonan Annu Kapoor yang telah menyelamatkan dan melindungi Susanna dari ditangkap polis akibat kematian kesemua suami Susanna sebelum ini. Bezanya Susanna berkahwin dengan Keemat bukan sebab cinta tapi dengan niat untuk membunuhnya kerana Keemat sering mengganggu hidupnya. Suami keenam Susanna pula adalah Doctor Modhu lakonan Naseeruddin Shah yang telah menyelamatkan Susanna dari cubaan bunuh dirinya sebelum ini. Namun semuanya berubah bila Doctor Modhu bankrup dan inginkan harta Susanna serta cuba meracun Susanna. Ini juga adalah kali pertama Susanna berasa takut kerana tak dapat mengawal situasi seperti sebelum ini dan tahu suaminya ada niat untuk membunuhnya. Kalau korang nak tahu kesudahannya macam mana kenalah tengok movie ini nanti ya bagi yang belum tengoklah kan.

Aku tak ada masalah dengan barisan pelakon movie ini, semuanya best - best belaka. Apa pun memang layannn movie ni, aku juga suka dengan salah satu lagu dalam movie ni yang merupakan ost movie 7 Khoon Maaf ini yang bertajuk Darling nyanyian Usha Uthup dan Rekha Bhardwaj. Usha Uthup juga turut berlakon dalam movie ni sebagai orang gaji Susanna. Malah dia turut menang anugerah menerusi nyanyiannya dalam lagu Darling ini. Priyanka Chopra juga berjaya membawa watak Susanna ini dengan sebaik mungkin. Jadi secara keseluruhannya aku bagi 7.8/10 bintang untuk hindi movie 7 Khoon Maaf ini.



1 ulasan:

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017