-->

1 Okt 2019

Review Drama Korea - Romance Is a Bonus Book

Romance Is a Bonus Book, Korean Drama, Drama Korea, Korean Drama Review, Korean Drama Romance Is a Bonus Book, Drama Korea Romance Is a Bonus Book, Romance Is a Bonus Book Review, Review By Miss Banu, Blog Miss Banu Story, Poster Drama Korea Romance Is a Bonus Book, Sinopsis Drama Korea Romance Is a Bonus Book, Watak Pelakon, Artis Korea, Lee Jong Suk New Drama, Lee Na Young New Drama, Senarai Pelakon Drama Korea Romance Is a Bonus Book, Lee Na Young, Lee Jong Suk, Jung Yoo Jin, Wi Ha Joon, Kim Tae Woo, Kim Yu Mi, Jo Han Chul, Kim Sun Young, Kang Ki Doong, Park Gyu Young, Romantik Komedi, My Feeling, My Opinion, Sweet, Korean Style,
Romance Is A Bonus Book - Korean Drama Review

Dah lama habis tengok drama ni, baru sekarang ada masa nak buat review drama ni hehehe. Sebab pertama aku tertarik nak tengok drama ni mestilah sebab ada Lee Jong Suk gitu, rasanya semua pun tahu yang semua drama lakonan Lee Jong Suk memamg best - best belaka. Korean Drama Romance Is a Bonus Book ini adalah drama pertama lakonan Lee Jong Suk yang bergenre romantik komedi. Kebiasaannya Drama - drama lakonan Lee Jong Suk selalunya memang suspen kan, so kali ini dia berlakon drama yang ringan - ringan je dan sweet. Drama Korea Romance Is a Bonus Book ini mempunyai 16 episod dan disiarkan di channel TVN bermula 26 Januari 2019 dan tamat episodnya pada 17 March 2019 yang lalu. Antara pelakon drama Korea Romance Is a Bonus Book ini adalah Lee Na Young, Lee Jong Suk, Jung Yoo Jin, Wi Ha Joon, Kim Tae Woo, Kim Yu Mi, Jo Han Chul, Kim Sun Young, Kang Ki Doong, Park Gyu Young dan ramai lagi. Selain itu drama ini disiarkan bagi menggantikan drama Memories Of The Alhambra lakonan Hyun Bin dan Park Shin Hye dan kemudian akan digantikan dengan drama Confession. Lebih menarik bila drama Romance Is a Bonus Book ini adalah drama comeback for Lee Na Young selepas 9 tahun. Drama ini juga adalah drama terakhir lakonan Lee Jong Suk sebelum menjalani khidmat ketenteraan.
Romance Is a Bonus Book, Korean Drama, Drama Korea, Korean Drama Review, Korean Drama Romance Is a Bonus Book, Drama Korea Romance Is a Bonus Book, Romance Is a Bonus Book Review, Review By Miss Banu, Blog Miss Banu Story, Poster Drama Korea Romance Is a Bonus Book, Sinopsis Drama Korea Romance Is a Bonus Book, Watak Pelakon, Artis Korea, Lee Jong Suk New Drama, Lee Na Young New Drama, Senarai Pelakon Drama Korea Romance Is a Bonus Book, Lee Na Young, Lee Jong Suk, Jung Yoo Jin, Wi Ha Joon, Kim Tae Woo, Kim Yu Mi, Jo Han Chul, Kim Sun Young, Kang Ki Doong, Park Gyu Young, Romantik Komedi, My Feeling, My Opinion, Sweet, Korean Style,
Antara yang menarik dalam drama ini bila penonton dapat  melihat dengan lebih dekat tentang industri penerbitan buku. Bukan senang nak terbit sebuah buku yang bagus, banyak cabarannya. Labih tragis bila buku - buku yang tak laku terpaksa dimusnahkan untuk dikitar semula kertasnya tu. Dari segi keserasian pula, Lee Jong Suk memang tak ada masalah nak cipta keserasian dengan pasangan heroinnya. Gandingan Lee Jong Suk dan Lee Na Young memang nampak cute dan sweet je. Aku suka dengan semua scene - scene lawak dalam drama ni especially scene Kang Dan Yi lakonan Lee Na Young yang tiada tempat tinggal cuba curi - curi duduk di rumah Cha Eun Ho lakonan Lee Jong Suk secara senyap - senyap tanpa diketahui oleh Cha Eun Ho yang sudah dianggapnya seperti adik angkat. Selain itu scene ketika rakan sekerja Cha Eun Ho iaitu Song Hae Rin yang akhirnya sedar yang cintanya bertepuk sebelah tangan tu agak sedih juga, dah laa kena reject dengan Cha Eun Ho tapi terpaksa mengadap Cha Eun Ho hari -hari di tempat kerja. Nak tak nak kena tebalkan muka jugalah datang kerja dan berlakon macam tak ada apa - apa berlaku bila berborak dengan Cha Eun Ho tu..
Romance Is a Bonus Book, Korean Drama, Drama Korea, Korean Drama Review, Korean Drama Romance Is a Bonus Book, Drama Korea Romance Is a Bonus Book, Romance Is a Bonus Book Review, Review By Miss Banu, Blog Miss Banu Story, Poster Drama Korea Romance Is a Bonus Book, Sinopsis Drama Korea Romance Is a Bonus Book, Watak Pelakon, Artis Korea, Lee Jong Suk New Drama, Lee Na Young New Drama, Senarai Pelakon Drama Korea Romance Is a Bonus Book, Lee Na Young, Lee Jong Suk, Jung Yoo Jin, Wi Ha Joon, Kim Tae Woo, Kim Yu Mi, Jo Han Chul, Kim Sun Young, Kang Ki Doong, Park Gyu Young, Romantik Komedi, My Feeling, My Opinion, Sweet, Korean Style,
Selain itu agak terhibur tengok telatah pekerja baru paling junior dan paling muda dalam syarikat buku tu iaitu Park Hoon dan Oh Ji Yool yang banyak mendatangkan masalah hehehe. Aku agak kagum jugalah dengan cinta Cha Eun Ho pada Kang Dan Yi tu yang tak pernah padam dan dia juga tak pernah move on walaupun masa tu Kang Dan Yi dah kahwin n ada anak dah pun. Berbeza dengan Kang Dan Yi yang tak pernah sedar tentang perasaan Cha Eun Ho yang dah lama jatuh cinta padanya, sebaliknya dia melayan Cha Eun Ho macam adik sendiri. Manakala OST drama ni biasa - biasa saja bagi aku, walaubagaimanapun aku tak nafikan yang drama ini agak slow pace sampai kadang - kadang jadi membosankan. Selain itu aku lagi suka tengok Lee Jong Suk berlakon dalam drama - drama yang suspen gitu berbanding drama yang bergenre romantik komedi seperti drama ini. Namun drama ini tidaklah mengecewakan sangat, masih boleh layannn lagi. Manakala ending Korean Drama Romance Is a Bonus Book ini mestilah happy ending kan. Secara keseluruhannya aku bagi drama ini 7.2/10 bintang untuk drama ini. Apa pun jom tengok sinopsis drama ini di bawah ye..
Romance Is a Bonus Book, Korean Drama, Drama Korea, Korean Drama Review, Korean Drama Romance Is a Bonus Book, Drama Korea Romance Is a Bonus Book, Romance Is a Bonus Book Review, Review By Miss Banu, Blog Miss Banu Story, Poster Drama Korea Romance Is a Bonus Book, Sinopsis Drama Korea Romance Is a Bonus Book, Watak Pelakon, Artis Korea, Lee Jong Suk New Drama, Lee Na Young New Drama, Senarai Pelakon Drama Korea Romance Is a Bonus Book, Lee Na Young, Lee Jong Suk, Jung Yoo Jin, Wi Ha Joon, Kim Tae Woo, Kim Yu Mi, Jo Han Chul, Kim Sun Young, Kang Ki Doong, Park Gyu Young, Romantik Komedi, My Feeling, My Opinion, Sweet, Korean Style,
Sinopsis Drama Korea Romance Is a Bonus Book

Mengisahkan tentang Cha Eun Ho dan Kang Dan Yi, mereka berdua sangat rapat dan telah kenal lama. Cha Eun Ho dah mencintai Kang Dan Yi sejak dia masih bersekolah lagi. Manakala Kang Dan Yi pula seorang wanita cantik yang suskses dalam kerjayanya. Namun selepas dia berkahwin dan mempunyai anak, Kang Dan Yi memutuskan untuk berhenti kerja dan fokus pada keluarganya. Kang Dan Yi kini menjadi suri rumah sepenuh masa, namun suami Kang Dan Yi mula berasa bosan dan ada perempuan lain. Akhirnya suaminya ingin bercerai dengan Kang Dan Yi, namun Kang Dan Yi merayu agar dirinya tidak diceraikan. Namun suaminya nekad untuk bercerai dan akhirnya Kang Dan Yi hilang segala- galanya, dia juga hilang rumah dan tiada tempat tinggal. Kang Dan Yi mula mencari kerja namun setiap kali dia pergi interview, dirinya akan direject kerana terlampau berkelayakan dan banyak syarikat tidak mahu mengambil dirinya bekerja. Cha Eun Ho langsung tidak mengetahui masalah Kang Dan Yi. Cha Eun Ho berasa yang Kang Dan Yi kini bahagia dengan keluarganya dan dia tidak mahu mengganggu Kang Dan Yi. Disebabkan terdesak, Kang Dan Yi terpaksa menyamar sebagai orang gaji di rumah Cha Eun Ho dan turut tinggal disitu secara senyap - senyap.
Romance Is a Bonus Book, Korean Drama, Drama Korea, Korean Drama Review, Korean Drama Romance Is a Bonus Book, Drama Korea Romance Is a Bonus Book, Romance Is a Bonus Book Review, Review By Miss Banu, Blog Miss Banu Story, Poster Drama Korea Romance Is a Bonus Book, Sinopsis Drama Korea Romance Is a Bonus Book, Watak Pelakon, Artis Korea, Lee Jong Suk New Drama, Lee Na Young New Drama, Senarai Pelakon Drama Korea Romance Is a Bonus Book, Lee Na Young, Lee Jong Suk, Jung Yoo Jin, Wi Ha Joon, Kim Tae Woo, Kim Yu Mi, Jo Han Chul, Kim Sun Young, Kang Ki Doong, Park Gyu Young, Romantik Komedi, My Feeling, My Opinion, Sweet, Korean Style,
Kang Dan Yi akhirnya membuat keputusan untuk menipu dalam resumenya supaya dia mudah mendapat kerja. Kang Dan Yi akhirnya diterima bekerja di syarikat penerbitan buku tempat Cha Eun Ho bekerja. Kang Dan Yi turut meminta Cha Eun Ho untuk merahsiakan mengenai penipuannya itu serta menyuruh Cha Eun Ho berpura - pura untuk tidak mengenalinya di tempat kerja mereka. Kang Dan Yi juga terpaksa berterus - terang pada Cha Eun Ho mengenai situasinya dan meminta kebenaran Cha Eun Ho untukk tinggal di situ selama 6 bulan sebelum dia mencari rumah lain. Ketika bekerja, Kang Dan Yi terpaksa bermula dari bawah, dia terpaksa membuat kerja- kerja remeh dan tidak penting di situ. Walaubagaimanapun Kang Dan Yi sentiasa mencari peluang untuk menunjukkan kemahirannya. Sejak tinggal sekali, Cha Eun Ho cuba untuk memikat Kang Dan Yi namun hal menjadi makin kelam kabut apabila ada seorang lelaki muda bernama Ji Seo Joon lakonan Wi Ha Joon turut ada hati pada Kang Dan Yi. Apa yang berlaku seterusnya?..

Jom Baca Ini juga ➔ Biodata Han Byul - Finalis Big Stage 2019
➔ Drama Korea Yang Menarik Untuk Ditonton - Big Issue (2019)

(Blog Miss Banu Story)
My Signature, Tandatangan,Tandatangan Miss Banu, Miss Syahbanu, Blog Miss Banu Story, Blogger, Miss Banu Signature,

16 ulasan:

  1. dah tgk dah..best, comel! setuju ada part tu bosan skt tapi sbb hero comei..ok je la. he he..

    BalasPadam
  2. SEtelah 3bulan sy xtgok drama korea. Kini sy kmbali melayan 2drama skali arung.
    1 hotel del luna
    2 the tale of nokdu
    Hotel del luna sy dah layan epiaode 5. Stakat ni mmg best layan. Lbih kurang macam citer goblin dan hwayugi sbb director yg sm kot. Sy mmg pembenci menyampah citer goblin dan hwayugi tu ye. Mmg menyampah thp anjing 😁😁. Tp hotel del luna ni mcm bg nafas baru. Sy rase sy mampu hbiskan episoed ni. Sebab dlm dia ade berbagai2 kisah. Lagu ost pun best. Tp hotel del luna ni cepat bosan kalau layan berterusan. Kena rehat2. Sebab melo kan. Untuk the tale of nokdu pulak. Sy dah lyn episode 4. Hmmm stakat ni so so je. Insyallah sy akan hbiskan layan citer tu. Sebab sy mngharapkan lebih sebab saeguk drama kan.harap2 best

    BalasPadam
  3. Susah la. Hmmmm sy suka tgok kdrama secara offline. Sekarang ni semua web kdrama diharamkan. Xsuka la. Hny tinggal apps viu je la. Tp kat sini sy nak ckp viu tu mmg sial xgune. Menipu je lebih. Kata free rupe2 kena bayar. Cis. dulu ad kissasian. Ad drama galaxy boleh guna apps dramania. Mudah sgt nak doqnload. Tp skg ni susahnya. Mujur ade web indon punya. Sy terpaksa tgok kdrama tp sub indon. Xpe la. Sy tumpang tuah indon la ni. Free je doqnload kat situ. Mungkin sebab copyright kot yg web kdrama semua diharam kan.entah lah

    BalasPadam
  4. Min ade cdgn utk org mcm sy ni yg suka tgok offline download kdrama? Klau xde xpe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya suka tengok k drama secara online, malas nak download hihi..ikutkan kt FB pun ade je group2 yg share k drama, tp kena pandai carilah..knp awk tak tgk online je, byk pilihan..

      Padam
    2. Hmmmmm sy xsuka online. Sebab ape? Ye sebab utama rase tergangu konsetrasi. Contohnya kita kena bergantung pade internet. Terasa rugi plak data terbuang gitu je. Baik download terus pastu boleh simpan dlm hardisk. Pastu cocok hardis kat tv screen besar. Lagi best. boleh pasang kuat2 speaker biar meletup jiran2 sebelah umah.ahhahahahaha 😆😆😁😁😁. Dan yg paling pnting sy mne ad fb. Xsuka la sosial2 ni. Eeehhh ahhahahaha

      Padam
    3. Insyallah hrni boleh hbiskan terus drama hotel del luna ni. Tinggal 3 episode je. Esok tgok familiar wife. Baru download semalm. Xsabar apakah kesudahan hotel de luna tu ye.hmmm

      Padam
    4. oooo aah kalau internet tak laju memang x best tengok online, tapi kalau internet laju memang syoklah tgk online kan, internet saya xdelah laju sangat, tapi okeylah kalau nak tgk online sbb pakai streamyx..kalau pakai unifi lagilah laju..drama korea familiar wife tu best gak, sy dh tgk dah..ni adalah senarai drama korea yg saya dh tgk- search www, perfume, doctor prisoner (best giler), big issue (best gak), my fellow citizen, He Is Psychometric (best gak), Love Affair In The Afternoon, (drama pasal curang2 haha best gak), Save Me 2: The Fake, Class Of Lies (best) and last sekali Hotel Del Luna (best giler hehe), sekarang tgh nk tgk arthdal chronicle ngan Graceful Family

      Padam
  5. Ok sy dah layan hotel del luna sampai episod 14. Mmg best. Masterpiece. Sy suka. Memang jln citer yg best sgt2. Ditambh dengan alunan lagu ost yg indah sgt2 best. Sy dah download lagu ost smue 😆😆.kisah percintaan yg sgt tragis. Sedih sgt. Citer ni telah membuat sy menitis air mata. Tahniah producer director smua. Sy bg 9.5markah sebab citer yg best. Sy suka tgok hubungan mira dan hyeongsa Di zaman modern ni nmpak sweet je. Padahal 1300 tahun lampau dorang musuh ketat. Memang sedih tragis hbis kisah jang man weol dan kwn dia tu. Mule2 ingt ko chong myung tu jht pengkhianat. Tp sebnarnya slh phm. Sy telah tertarik citer ni sebab jln citwr best xbosan. Xde buat sy mencarut. Smuanya smooth je. Citer hotel del luna mmg berjaya dgn jaya.sebenarnya melodrama tahap yg berat mcm ni bukan style sy. Melo yg ringan2 ok. Tp ap yg menyelamatkan dan buat sy tertarik sebab lagu ost best. Jalan citer best. Ade genre office gitu. Semua pelakon pun best. Watak mago pun ak mcam suka jugak. Satu2nya drama lakonan iu yg ak suka. Yeo jin go memg ak minat jugak dr drma i miss you lg.

    BalasPadam
  6. Kat sini ak nak bgtau 3 drama yg telah buat ak mencarut2 memaki hamun membenci tahap taik anjing punya 😆😆😁😁☺.

    1 goblin benci ak ciyter ni bosan hbis xde part yg buat ak sedih.
    2 hwayugi. Pun citer bodoh xsedih lansung. Bosan.
    3 scarlet heart ryo. Oooo my godness. Memang taik punya citer benci ak citer ni. Dr drama ni ak start mmbenci leejunki 😆😆😁😁.
    So itulah dia list nya.kahkahkah

    BalasPadam
  7. Thank you for sharing them! I hope you will continue to have similar posts to share with everyone!See Instagram photos and videos from Pictaram

    BalasPadam
  8. Ok dah hbis tgok hotel del luna. Hmmm xsuka ar open ending. Suruh kite tertanya2 plak. Harap2 ade sequel. Kim soo hyun plak jd hero wow bestnya. Buat hotel blue moon plak.😁😅. nak komen sikit pasal hotel del luna. Hubungan jang man weol dan ko chung myung tu kalau diorg tambahkan lg scene2 dramatik mesti lg best. Panjangkan lg scene perpisahan diorg tu. Kan man weol dah tunggu lebih 1300 dendam dia tu. Last2 berpisah gitu2 je. Alahai. Ap2 pun tetp best. Satu2 nya drama fantasi berat yg ak suka walaupun pade dasarnya ak xminat melodrama berat2.hmmmm dah lame sy tunggu projek terbaru kim soohyun. Ape la yg dia buat slama ni. Last drama dia my love from another star 2014. Bosan ar xde dia. Park seo joon pun xde. 😁😁😁😁😁😁😁😅😅😅😆😆😆

    BalasPadam
    Balasan
    1. kim so hyun tu lama x muncul sebab dia kena menjalani khidmat ketenteraan..tahun ni baru habis kot, tu yg sempat muncul sekejap dlm hotel del luna tu, tp sayangnya penerbit dan writer dah umumkan dh xde sequel utk hotel del luna or hote; blue moon. Last drama kim so hyun bertajuk the producers, IU pun ada berlakon gak dlm cite tu hihi..

      Padam
  9. sweet sangat Dan yi & Eun ho , best friend then convert to be a couple . Best sangat cerita nie , tapi tak suka ex husband dia . Hahahahah . . Sampai hati buat Dan yi macam tu . .

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017