-->

4 Ogo 2010

LaGu yaNg JaRanG2 Kita DeNgaR...



GeMeRsiK – KriSyA..



HaruSkah Ku LuahKan KeResaHaN
yaNg MenceNgkaM jiWaku iNi..
KeSepiaN tiaDa iNsan yaNg taHu,
RiNdu PadaMu…MemaUt hatiKu
teRaSa aSyik taNpa JeMu,


KasiHku, Kau caHaya,
meNeRangi kegeLapaN,
eNgkaULah BiNtang mengHiaSi MaLam
engKauLah PeRmatA iNdaH,
SiNaR yaNg BergeMeRLapan,
EngKauLah TeMan keSuNyiaN..


C/O CiNtaMu Ku JuLaNg..,
KaSiHmu Ku JuNjuNg..,
TiaDa PeRciNtaaN SeAguNg CiNtaMu,
BuKaLah TiRaiMu,
BiAr Ku LeRai RiNdu..,
YaNg teLah SeKiaN Lama Ku PeNdaMkaN..
Tak Bisa Lagi Ku..oh PaDamkaNnya
DataNgLah KaSih baWaLah DaKu KepaDaMu


SeNanDung KeRinduAn Nan geMersik
TaK teRungKap..
BicaRa Kata haNya SuaRa Hati,
Ku BeRdoa oh KekaSih..,
CiNta Kita kaN AbaDi
TaK ReLa Ku SeNdiRi Lagi..


Ada sesape pernah dengar lagu diatas x..? x silap aku lagu ni popular dlm tahun 1996 or 1997 cmtu..lau x silap lah..best la gak dngar..penyanyi die pun aku dh x ingat rupe die cmne..tp rsanya orgnye kecik2 jer..suara pon not bad..sesuai dgn tajuk lgu diatas..kalau nak tahu Krisya ni lah juga yg menyanyikan lagu tema siri kartun animasi KeLuaNg MaN.....lalalala…


PeRJaLaNaN DuKa – MiN MaLik..


BaYang PeRistiwa LaLu,
Masih meLekat di FiKiraNku Saat iNi..
eNgkau seoLah MeLamBaiku..
SedaNgkan ciNta kitA
TeLahpun BerAkhir..


SeLaPut Kasih yg MembaLut RinDu..
daH Lama TerLuKa..BisaNya ciNtaMu..
MeniKam Jiwaku..Hingga ku MeRana
seHiNgga Ku MeLara…


TeRLaNtar Ku senDirian
Di atas RanjaNg BerDuka..
TiaDa siapA yaNg Simpati
Dan Kau taK PerNah PeduLi..
HiDup BerGeLuMang Sepi..
DiHujuNg JaLaN BeRduRi..
NaMun teRpakSa Ku temPuHi keAkhiRnya..


TitiS aiRmata..siNggah di biBirkU
LaLu ku TeRseBut..
Oh TuHaN toLoNgLah….

Lagu diatas plak adalah nyanyian dri Min Malik..yg pernah popular dgn lagu Flora Cinta sebelum ni..korang ingat lg x..lagu ni berentak ala2 slow rock sikit..best dgr..aku dh siap hafal lirik lgu ni..rasanya lagu ni pun dh lama dikeluarkan sekitar tahun 1996-1997 cmtu kot..


Apa pun kalau nak tau best ke x dua lagu ni..korang cari la kt tenet pstu download dan dgr sendiri…lalalalalala

Tiada ulasan:

Catat Komen

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017