-->

20 Feb 2016

Xola Tersingkir Di Maharaja Lawak Mega 2016 Minggu Ke-4

Assalammualaikum..
Nampaknya di Minggu ke-4 Maharaja Lawak Mega 2016 (MLM2016) menyaksikan kumpulan XOLA tersingkir. Xola dianggotai oleh Wan Wala bersama dengan One dan Chot (xoxo). Selain Xola, kumpulan Puteh dan Cham turut berada dalam kedudukan bottom three manakala tema untuk minggu ke 4 ini adalah Komedi Bermoral yang mana peserta perlu buat sketsa yang mengaitkan tentang aspek kebersihan. Tema untuk minggu ini agak susah juga sebab sketsa semua peserta akan memfokuskan tentang kebersihan sekaligus membuatkan lawak mereka agak sama antara satu sama lain, begitu juga dengan kostum dan props. Secara tak langsung menjadi sedikit bosan, manakala kategori Man Of The Match turut diwujudkan semula dan Abam Bocey menjadi pemenang pertama untuk Man of the match untuk minggu ke-4.

Nora Danish menjadi Juri Jemputan untuk minggu ini, manakala Johan dan Sharnaaz Ahmad pula menjadi Chief Lawak, dimana diorang berdua akan memberikan komen pada persembahan peserta menerusi Twitter. Tak leh blah gimik Astro kononnya Johan bergabung dengan Sharnaaz jadi Jonas untuk join MLM hehehe. Kumpulan Xola, Shake dan Cham mendapat 2Ha dari Juri dan Kump Bocey mendapat 5 Ha dari juri Nora Danish, rasanya 4 Ha pun dah okey kot, cuma aku x faham sangat moral yang disampaikan kump Bocey tu? Binatang tak boleh ada dalam troli? kebersihan ker tu? Vegetarian ker hehehe. Kump Cham pula gagal menyerlah, sketsa diorang kurang lawak, banyak menjerit pastu pukul2 sana sini. Hope minggu depan Kump Cham akan bangkit sbb dah bbrp minggu sketsa diorang kurang lawak. Apapun Good Luck untuk semua peserta.

1 ulasan:

  1. Haii ! Selamat pagi .
    Jom join segment pertama pencarian bloglist March by theathra.blogspot.my :) .http://theathra.blogspot.my/2016/02/pencarian-bloglist-theathra.html

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017