-->

1 Feb 2016

Sinopsis Drama Menongkah Kasih Slot Azalea TV9 & TV3

Assalammualaikum..
Drama Menongkah Kasih adalah drama terbaru di Slot Azalea yang bersiaran terlebih dahulu di TV9 pada setiap Selasa hingga jumaat, jam 8.30 malam. Drama ini sudah pun disiarkan sejak 26 Januari yang lalu. Walaubagaimanapun bermula 1 Feb ini, drama Menongkah Kasih ini akan diulang di Tv3 pada setiap Isnin hingga Khamis, jam 2 petang. Drama Menongkah Kasih ini dilakonkan oleh Ayda Jebat, Ana Dahlia, Beego, Aidil Aziz, Zarina Zainuddin dan ramai lagi. Jalan cerita drama ni berkisarkan tentang kekeluargaan gitu so haruslah layannn nanti. Jom baca sinopsis cite ni kat bawah k

Sinopsis Drama Menongkah Kasih

Drama ini mengisahkan sorang ibu tunggal iaitu Datin Rahmah (Zarina Zainuddin) sibuk mengembangkan perniagaan sehingga mengabaikan dua anaknya, Reffa (Ana Dahlia) dan Riyana (Ayda Jebat)Dengan kesibukannya, Reffa dan Riyana berasakan mereka kurang mendapat perhatian dan kasih sayang. Meningkat dewasa, Reffa dan Riyana buat hal sendiri. Datin Rahmah kian dimamah usia dan mula menagih kasih sayang anak-anaknyaDatin Rahmah berasa sunyi dari kasih sayang anak-anaknya, Reffa dan Riyana meskipun mereka tinggal serumah. Setiap pagi Datin akan bersarapan seorang diri. Biarpun Reffa bekerja di syarikatnya namun Reffa sangat jarang untuk pergi kerja bersama-sama Datin. 


Riyana pula sering sahaja tersalah memilih rakan sejak dari zaman sekolah sehingga kini. Kadang kala Datin merasa cemburu dengan kehidupan pemandunya, Pak Mid. Biarpun anak-anak Pak Mid ke semuanya tinggal di asrama, namun mereka sentiasa berhubung dan bertanya khabar. Datin menyalahkan dirinya kerana di usia mudanya, dia sering sibuk dengan kerja sehingga akhirnya menjarakkan kasih sayang anak-anak dengannya. Di usia tua ini, Datin berusaha mencari semula kasih sayang anak-anaknya itu. 


Suatu hari ketika di pejabat, seorang demi seorang stafnya pulang dan Datin tinggal keseorangan di pejabat walaupun sudah menjelang senja. Ketika Datin Rahmah mahu pulang secara tiba-tiba dia merasa pening dan jatuh pitam di dalam bilik. Apa yang bakal berlaku seterusnya? dapatkah Datin Rahmah menyatukan keluarganya semula?


Tiada ulasan:

Catat Komen

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017