-->

24 Jun 2011

LaSt epiSod CiNta MeLody yg sad EndiNg huhuhu.


Salam sume..tadi (khamis)last episode sinetron Cinta MeLoDy kat A.Ria..aku mang tgk cite nih dri episode mula cuma adala beberapa episode yg aku x tengok..x sangka cite nih hanya 36 episod..selalunya sinetron nih beratus-ratus episode..haha..berbalik cite nih mmg best la..Cuma sedih laaa tengok epidod akhir cite nih huhuhu dimana hero dan heroin tak bersama pada endingnyer..bak kata pepatah “Cinta itu tak semestinya memiLiki” pengorbanan untuk insan tersayang serta merelakan die pergi untuk kebahagiaannya dan kita menerimanya dan mendoakan kebahagiannya..itulah namanya cinta..wah dah berfalsafah dh aku nih hehehe..welll mmg sangat sedih la ending die..sangat kesian pada LaNg yg mana pada akhirnya die tidak memiliki apa-apa,tidak memiliki siapa2 huhuhu..Bapa yg disayangnya bukan bapa kandungnya,manakala ibunya pula seorang yg jahat dan sentiasa membuat hidup Lang menderita walaupun niat ibunya sebenarnya baik Cuma die salah dari segi perbuatannya..manakala orang yang mencintai Lang iaitu Sonia mengundur diri dan tidak mahu bernikah dengan Lang..manakala Melody yg sangat dicintainya akhirnya memilih suaminya iaitu Raffi dari dirinya..dan yang paling sakit tentulah saat apabila Lang mengetahui Lang sudah tidak memiliki Cinta MeLody..kerana MeLody akhirnya telah mencintai Suaminya..dan akhirnya Lang Mengundur diri dengan membiarkan MeLody bahagia dengan jalan yg dipilih Melody..

Sedihkannn endingnyer…waaaa rasa nak nangis bila tengok part paling akhir tuh..waktu Lang menoleh melihat Melody bersama RAffi sebelum keluar dari wad berkenaan..cuma ending die x gtau apa yg jadi kat Lang pastu..apa tindakan Lang lepas tuh??n apa jadi ngan Makcik dan sepupu Melody yg jahat dan kejam tuh??tapi kalau pikir guna emosi mmg la Lang sepatutnya bersama Melody..diorang dh ada anak sume kan..n mrk saling mencintai lgi..tapi kalau pikir secara Logik berlandaskan agama dan mempertimbangkan semua aspek sememangnya wajar MeLody memilih suaminya Raffi..kerana Melody kini berstatus Isteri orang..dan die sememangnya tidak patut meninggalkan suaminya..disamping Suaminya sendiri amat mencintai Melody dan juga anak luar nikah melody iaitu Raya..Raffi (suami melody)juga mengganggap anak Melody macam anak die sendiri..die juga sangat menyayangi Raya sampai sanggup tercedera untuk menyelamatkan Raya yg hampir terjatuh..

Semasa Melody dan neneknya didera teruk oleh Makcik Melody tuh si Raffi ni la yg menyelamat mereka..so sememangnya pengorbanan Raffi terhadap MeLody tidak ternilai..dan ketulusan Raffi ini akhirnya berjaya membuatkan Melody jatuh cinta pada Raffi..bak tajuk lagu kumpulan Spring tuh “KeraNa Budi Ku JaTuH Hati” heheehe…well bagi aku keseluruhan cite nih mmg not bad laa..mang best..n yg paling penting lagu tema cite nih pun mmg sgt sesuai hahaha iaitu lagu AishiteRu-ZiviLia yg juga merupakan lagu tema Blog aku nih lalalala..first time aku dengar lagu nih masa tgk cite nih laa..haaa dengar2 terus jatuh cinta pada lagu nih..terus aku cari kat tenet n jumpa plak tuh..haha sangat happy bila berjaya download lagu nih..
Well aku suke laa tgk poster cite nih kat atas sekali tuh cantik sangat n so sweet hhehehe…well kalau pikir2 balik mmg best la jugak kalau sekali sekala sesuatu cerita tuh sad ending kan..baru la nampak unik dan lain dari yg lain..asyik2 happy ending pun bowink gak kan..biar variasi sikit huahuahuahuahua..well suke r tgk cite nih..sweetttt =)

Tiada ulasan:

Catat Komen

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017