-->

1 Mac 2012

Review FiLeM AzuRa 2012


Assalammualaikum....
aku baru je hbis menonton filem AZURA yg merupakan filem sulung Neelofa...filem ni dibintangi oleh Shahz Jazle,Afdlin Shauki,Erma Fatima dan ramai lgi..
dengar citenyer Filem ni gagal dan x laku di pawagam haaaa...
ramai yg tahu filem Azura ni adalah remake kepada filem Azura 1984 yg pada masa tuh dilakonkan oleh Ogy dan Jamal Abdillah,walaupun remake filem Azura versi 2012 disesuaikan dgn zaman kini..
Secara jujurnya aku mmg suka tengok Neelofa berlakon dlm cite nih,Gandingan die ngan Shahz Jazle ataupun kini dikenali dgn Shahrizal Jazle pun ok jer..nmpk okey..walaupun kadang2 mcm kaku jugak la..apa yang menghampakan jalan cerita die yg longgar..ditambah tiada muzik or lagu2 yg sedap yg boleh menyokong jalan cerita..lagu2 dalam filem ni sgguh x sesuai dan membosankan..patutnya Filem Azura nih mengikut cara dan acuan Filem Ombak Rindu yg mana ada lagu2 latar mahupun tema yg sedap dan sesuai dgn jalan cerita..barulah namanye filem Cinta kata kau..hahaha

Aku x dpt nak memilih adegan2 yg best dalam cite nih sebab semuanya kelihatan biasa jer..aku tgk filem ni maybe sebab Neelofa je kot hehe..die kan tgh hot sekarang so nak tgk gak cmne die berlakon kan..
shooting diluar negara pun x membantu sangat untuk filem nih..maybe nmpk sikit la keindahan pemandangan tuh kan tpi setakat tu jela pun..kos filem ni sekitar 1.8 juta namun pulangannya x sampai satu juta pun..nmpknya Aziz M.Osman mengalami kerugian besar..
apa pun karya Aziz M.Osman yg paling aku suke adalah filem Lagi-Lagi Senario hahaha...

4 ulasan:

  1. bese bese je cerita nih. :)

    BalasPadam
  2. Aziz M Osman dah hilang taring dah. tgk je lah drama Bicara Hati. bosan nak mampuih huhu

    blogwalking dr bloglist hiwhiw

    BalasPadam
  3. cik lynn pn dh tgk cter ni...3bintang je kot bleh bg...huhu

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017