-->

5 Okt 2017

Sinopsis Drama Raisha (Lestary TV3)

Drama Raisha, Slot Lestary, TV3, Sinopsis, Diana Danielle Sebagai Raisha, OST Raisha, Ending, Pelakon Drama Raisha, Diana Danielle, Hafidz Roshdi, Taib Zamannuri, Puteri Aishah, Rahim Jailani, Ariff Aziz, Aishah Azman, Tash Yong, Laila Nasir, Zarina Zainuddin,
Sinopsis Drama Raisha Slot Lestary TV3 Lakonan Diana Danielle

Assalammualaikum..
Drama Raisha sudah pun disiarkan di TV3 pada 21 September yang lalu, setiap Rabu dan Khamis, jam 9 malam. Antara pelakon Drama Raisha ini terdiri daripada Diana Danielle, Hafidz Roshdi, Taib Zamannuri, Puteri Aishah, Rahim Jailani, Ariff Aziz, Aishah Azman, Tash Yong, Laila Nasir, Zarina Zainuddin dan ramai lagi. Drama Raisha ini mempunyai 13 episod dan diarahkan oleh Nizam Zakaria serta diterbitkan oleh OrangeTree Production Sdn Bhd. Nampak menarik juga drama ini kan, apa pun jom tengok sinopsis drama ini di bawah ye. Selamat Membaca..

Sinopsis Drama Raisha (Lestary TV3)

Mengisahkan seorang gadis materialistik yang bernama Raisha (Diana Danielle). Raisha telah dilahirkan dari keluarga yang serba kesusahan. Ibu bapanya, Samsudin dan Arfah (Rahim Jailani dan Laila Nasir) yang telah berkahwin beberapa tahun, menghadapi kesusahan untuk mendapat zuriat. Namun, setelah berjaya melahirkan Raisha, Arfah ditimpa kemalangan dan meninggal dunia. Tragedi ini memberi impak yang amat dalam kepada Raisha. Walaupun kehidupan Raisha di kampung serba kekurangan, Samsudin sentiasa memberikan pakaian dan barangan yang elok untuk puterinya itu. Masa berlalu dan Raisha sudah pun meningkat dewasa. Terbiasa dengan sifat ayahnya yang sentiasa menurut kehendaknya, Raisha membesar menjadi seorang yang kuat memberontak apabila permintaannya tidak diturutkan. Oleh itu, Raisha dan Samsudin sering tidak sehaluan dan mereka sering mengadu nasib di kubur Arfah.

Drama Raisha, Slot Lestary, TV3, Sinopsis, Diana Danielle Sebagai Raisha, OST Raisha, Ending, Pelakon Drama Raisha, Diana Danielle, Hafidz Roshdi, Taib Zamannuri, Puteri Aishah, Rahim Jailani, Ariff Aziz, Aishah Azman, Tash Yong, Laila Nasir, Zarina Zainuddin,

Sifat manja Raisha semakin menjadi-menjadi apabila dia mula melanjutkan pelajarannya di sebuah institut pengajian tinggi swasta. Hal ini kerana, kebebasan tanpa pengawasan penuh ayahnya yang sentiasa diidamkan Raisha sudah pun tercapai. Di Kuala Lumpur, Raisha berkenalan dengan pelbagai jenis orang di kolejnya termasuk golongan kaya dan golongan industri fesyen. Berbekalkan dengan kecantikan Raisha, Raisha sering ditawarkan untuk menjadi peragawati. Bermula dari situ, kehidupan Raisha semakin liar dan mula ke kelab malam dan bekerja sebagai peneman sosial (escort) bersama rakannya Melly. Namun, kebahagiaan yang dirasakan Raisha ketika itu mula berubah apabila kelab malam mereka dikepung pihak berkuasa dan menangkap semua peneman sosial termasuk Raisha dan Melly. Apa yang berlaku seterusnya? Bagaimanakah kesudahan kehidupan Raisha? Dapatkah Raisha memperbaiki kehidupannya?

Lagu Tema / OST Raisha

Bukan Aku Nyanyian Tasha Manshahar
Miss Banu Signature, Blogger, Blog, Miss Banu, Tandatangan, Blog Miss Banu Story,

2 ulasan:

  1. bestla crita dia.. tpksa tgk ni.. singgah sini..

    BalasPadam
  2. Tak tengok lagi baca sinopsis nmpk best jer

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017