-->

25 Apr 2010

kiSaH DuA iNsaN..


Kat sini ada satu kisah..yg aku x berapa suke dgr dn tgk..x tahu malu betul..n x sedar diri tul la..ish3x

PerEmpUan tu…

Bernama Zai..berumur dlm 30an..belum berkahwin..single lg…taraf pendidikan hngga
Darjah 5 sahaja..anak yatim piatu..sumber kewangan bergntung pada 2 abangnya yg sudah bekerja dan berkahwin..tggl seorang diri di sebuah flat..abang2 nya akan memberi wang setiap bulan ikut suka hati diorang..segala kelengkapan rumah sudah disediakan oleh abang2 nya.spt televisyen..segala bil2 elektrik dan air juga dibayar
Oleh abang die..die tidak bekerja..kadang2 zai ini menolong makcik2 membasuh pinggan mangkuk yg kotor dan mengangkat barang2 makanan utk jualan di gerai makanan makcik tersebut..dapatla dlm RM 10 ringgit sehari kalau die rajin nk tlg la..die tlg makcik tu pun ikut suka hati die..kdg2 tlg..kdg2 x..die juga x mempunyai kawan perempuan yg seusia dgnnya..kebanyakkannya die berkawan ngan makcik2 yg tggl kt flat tu juga..makcik2 ni pun banyak gak tlg die.bgi mkanan la apalah..


Depa ni cian ngan die..
Dr segi rupa paras..bole la..pndai gak brgaya..bdn die x gemuk x kurus..berisi dn
Sdrhna..Cuma suara die je yg agak menyakitkan telinga lau brckp sbb suara die nyaring sgt hehe..semua dh ok Cuma suara die jela..tp pepn tu kan kurniaan ALLAH S.W.T..jd kita kena bersyukur la kan..


Dr segi perangai..die agak mereng sikit..x boleh tgk lelaki hensem sikit..terutamanya Mat-mat bangla mula la nk trgedik-gedik..ish3x..makcik2 pun dok nasihat jgn dok gatal..tp kuar telinga kiri balik..number hp x nak bagi kat orang walaupun kat makcik2 yg baik ngan die..sbb dia kata nanti Boyfren bangla die marah..adoooii penin aku dgr..cite ni aku dgr dr mak aku sbb mak aku baik gak ngan die..


Kalau mak aku nk pi mana2 kadang2 ajak die suruh teman..dn die mang akan ikut sbb die mang jenis suka berjalan-jalan..


Die ni juga bleh gak dikategorikan lurus bendul gak..tp kdg2 jela..tp die ni pun berani gak..boleh je pi mana2 tmpt jauh2 sorang2 gi jumpe boyfren die..mmg berani gak die ni..
Masalahnye sekarang die lani dh sangkut or kalau leh nak kahwin ngan seorang laki yg duduk di flat yg sama..laki ni selalu la bagi duit kat die..bawa die gi makan dn jln2 naik motor sume..
Jom tgk ttg lelaki tu plak..

LeLaKi tu…

Aku x dapat nk bagi gmbaran paras rupa laki tu..sbb aku x pernah tgk die pun..tp
Die bernama Kamal..berusia dlm 60-an, masih mempunyai isteri..isterinya pun masih ok dan sihat lagi..dan die juga mempunyai 3 orang anak yg sudah besar2…die ni slumber jer bawa si zai ni gi makan sume di kawasan flat tu gak..x tahu nk jaga hati isteri die tul..org pun ramai mgata dh..selain tu die gak slalu gak bawa zai ni kuar makan2, jalan naik motor pada pukul 2-3 pagi..diorng gi padang kota la apalah..


Cerita ni si zai sndiri yg cerita kat mak aku..korang bygkanla keciannya kat isteri die..dh tua pun..aiii x tahula..isteri die sihat lg..cume isteri die ni jenis pendiam skit x suke kecoh2..so mgkin laki ni amik kesmptan la kot..laki ni dgr cite mang nak kahwin ngan si zai ni..si zai ni dh gtau pada abg2 die..tp abg2 die x setuju..membantah terang-terangan..kalau aku2 pun x setuju..carila laki bujang bukannye xde..si zai ni pun bukannya x cantik..cantik gak kalau kena gayanyer…laki org gak die nak tu apa kes..ish2…setakat ni anak2 laki tu belum lgi berjumpe dgn die..kalau aku jd anak laki tu hbis la si zai ni aku kerja kan hehehe..

PeriHaL mereKa

Memang la x salah kalau nk bercinta..tp laki tu patutla jaga perasaan isteri die..ni laki tu terang-terangan bawa si zai ni ke hulu ke hilir depan sume org..nak kahwin abg
Si zai ni x restu..so sekarang ni diorng cmtula ke hulu ke hilir sama2..bukan xde org nasihatkan si zai ni..makcik2 tu sume berbuih mulut nasihat dan marah2 si zai ni..dan
Die pun smpai nangis2..tp x berubah gak cmtu gak peel die ngan si kamal tu..cmne la
Penerimaan bini si kamal tu ek..cam releks jer..x de plak aku dgr kecoh2..kalau kecoh pun mgkin anak die je la kot..

Entahla manusia ni x pernah puas..dh ada bini..anak pun ada smpai 3..tp gatal mereyam lg nak anak dara jd bini..kalau kaya raya tu xpela..ni hampeh je..entahla apa kah kesudahan diorang nih..

Kte tggu dan lihat jela..

Tiada ulasan:

Catat Komen

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017