-->

31 Jan 2012

WeddiNg PictuRe oF My FrieNd~LiNda~

Assalammualaikum..
Hari ni baru berkesempatan nak citer ttg perkahwinan Kawan Baikku..dlm bahasa Inggeris My Best Friend wedding dan dalam Hindi plak Mere Yaar Ki Shaadi Hai ^_^
okey die dah lama gak kahwin dlm berapa bulan dh hehe baru hari nih dapat tulis entry mengenainya..kawan aku tuh bernama Linda die selamat diijabkabulkan pada 25 November 2011 ritu..dah 2 bulan lebih dah.
warna tema kenduri kahwin die pink okey..aku mmg tau die sejak dari sekolah mmg suke giler ngan warna pink..fanatik la gitu..favourite colour die..aku pun suke gak hahaha..tpi aku suke sume warna laa..
aku mmg nk tulis entry ni awal 2 lgi..tpi xde gambar kahwin die..kat facebook die sikit jer..so setelah die x busy baru die upload gambar kahwin die kt fb beberapa hari lepas..so aku pun ciplak masuk sini hehe..
aku ingat lagi die dulu suke sgt ngan tarikh 12/12/2012 kononnya nak kahwin tarikh tu laa tambah tarikh 12/12 tu besday die..tapi jodoh die sampai awal dri dirancangkan..Alhamdulilah..dah Jodoh..aku tumpang bahagia n happy untuk dia ^_^
teringin nak jumpa n sembang2 ngan die..dh lama x jumpa setelah masing2 habis sekolah..jumpa sekali sekala pastu n pastu dh jarang..sekarang dia dh bergelar isteri lagi susah den nak jumpa die..tapi xpe jauh dimata dekat dihati kan..aku kenal die dari form 1 lgi..byk la kenangan zaman sekolah dulu hehe..
apa pun Selamat Pengantin Baru to my Fren Linda..moga sentiasa bahagia n ceria selalu..kenang daku dalam doamu hehe..
Read More »

30 Jan 2012

AnuGerah JuaRa LagU ke 26 MiLik AwaN NaNo-Hafiz


Assalammualaikum..

rasanya semalam pastinya rmai yg menonton AJL ke-26 kt tv3 kan...
so antara keputusannya:
~PerseMbaHan Terbaik jatuh kepada-Alyah (Kisah Hati)-Alyah muncul mcm Anak patung dlm music box tuh berpusing-pusing n masa dkt nk hbis nyanyi tu tiba2 je Remy Ishak muncul haha..terkejut semua hehehe...
~Vokal Terbaik pula dpat pada Hafiz (Awan Nano)-dua tahun berturut-turut Hafiz menang untuk kategori vokal terbaik..rasanya untuk kategori ni saingan die sengit sbb semua nya nyanyi sedap2..saingan terdekat Hafiz mcm Jac untuk Sedetik Lebih,Alyah,3 suara,dll..ttpi dapat kat hafiz..suara Hafiz mmg sedap pun masa die bawak lagu Awan Nano tuh..releks jer..
~Tempat ke-3 jatuh kepada Faizal Tahir untuk lagu Karma-persembahan Faizal kali ni ada gimik piano terbakar hehe..
~Tempat ke-2 pula jatuh kepada 3 suara (Jac,Ning dan Syila) untuk lagu Beribu Sesalan..-okey lagu ni mmg sedap pun.aku setuju lgu ni menang..
~Juara Lagu-milik Hafiz untuk lagu Awan NaNo,yg diciptakan oleh M.Nasir dan Lirik oleh Budi Hikayat-Aku mmg setuju lagu ni menang..sweet lagu ni..setiap kali dgr lagu Awan Nano part Korus mesti teringat kt JoZan hehehe..
Lbih ramai juri kali nih sampai 30 org tuh..so keputusan anugerah Juara LaGU mmg x boleh dipertikaikan kali ni sbb juri die mmg dh pilih betul2 kan..


first time aku tgk ada artis yg buat persembahan yg sgt releks hanya pakai t-shirt dan seluar pjg hitam,x pkai kasut pun hehe Hafiz la..x pyh pening2 dgn baju..hehe..dah la menang besar plak tuh kan..
aku kecewa juga lagu Sedetik Lebih x menang huhu tapi nasib la dpt Anugerah juara lagu Mobile tuh hehe..
persembahan para Artis mmg gempak semua..susunan Muzik mmg best..sbb tuh aku suke tgk AJL sebab semua artis akan All Out..dri vokal,corak persembahan,dan juga dri segi penampilan..semua nya kreatif2 belaka..cayalah...
Pendek kata AJL semalam Best la ^_^
Read More »

29 Jan 2012

ReView FiLeM PaPa i LoVe YoU

Assalammualaikum..
Aku baru berkesempatan menonton filem Papa I Love You ni lakonan Lisa Surihani,Zalif Sidek dan Mia Sara..cerita die bertemakan perhubungan dan kasih sayang antara anak dan ayah..cite die ringan,santai n releks..cite die x berbelit-berbelit,straight to the point jer..kirenyer kite leh menganggak jalan cite untuk babak2 seterusnya..
pujian diberikan kepada penerbit dan pengarah filem ni kerana berani membuat percubaan menampilkan Zalif Sidek sebagai hero filem ni..jarang hero Filem Melayu berbadan Comel tau..hehehe..
pendek kata jalan cerita die santai so kire leh layan la..suke tgk Mia dlm cite nih hehe..
cuma filem ni xde la memberi impak besar pada aku la..filem ni bagi aku biasa2 jer..ikutkan aku lebih suka filem Sekali Lagi lakonan Lisa n Sam yg menampilkan pengarah yg sama dgn filem Papa i love you ni..
sbb dalam filem Sekali lgi tuh jalan cerita die lebih berat dan mantap..
Apa-apa pun filem Papa I Love You ni banyak la memaparkan byk aspek nilai-nilai murni gitu..kirenyer sesuai sgt ditonton oleh semua lapisan umur..
Dari segi pembawakan watak pula..lakonan para pelakon kira okey laa..not bad..
aku bagi 2.8 dari 5 bintang..
Read More »

28 Jan 2012

FiLm ReView~>You Are My Pet ^_^


Assalamualaikum..
semalam aku tertengok filem Korea hehe ikutkan sebenarnya aku x brp minat sgt filem Korea kalau drama tuh layan la juga..tapi aku tgk juga filem ni sbb pelakonnya hahaha sape2 yg pernah tgk drama Korea bertajuk You're Beautiful pasti kenal dgn hero filem ni iaitu Jang Geuk Seuk..hehehe..so dia adalah sebab faktor utama yg aku tengok cite nih..
aku x berapa suke dgn gaya rambut Jang Geuk Seuk dalam cite nih..dah le pjg kerinting n brwarna plak tuh hehe..tpi tetap comey gak haha..
jalan cerita die diambik dari cite Jepun..kire remake la nih..apa pun jalan cite die mmg menarik walaupun agak giler2 gak..kalau kita semua ada binatang peliharaan kan..bayangkan kalau manusia lelaki plak tuh dijadikan ala2 binatang peliharaan tuh haha mmg kelakar la jwbnya..kirenya mmg enjoy la tgk cite nih..berbaloi ditonton..nak release tension tu boleh la tgk cite nih..n
dalam filem ni juga diselitkan lagu2 dan tarian..mcm filem muzikal gitu..
suke tgk dan dengar bila J.G.Seuk bermain gitar dan menyanyikan lagu english tau yg bertajuk Mandy (westlife) sedap suara die lembut je dgr..pastu dekat2 nak last2 tuh ada mcm persembahan muzikal atas pentas..aku bagi 4 bintang dri 5bintang so korang lau nk tgk search je kt youtube..lalalala oooh mandy lalalaal...meh tgk sinopsis kt bwh nih..

Synopsis:

Eun Yi played by Kim Ha Neul is an editor in a fashion magazine. In Ho played by Jang Geun Seuk is a ballet dancer. He does not have a place to stay and gives money to his friend to stay at his sister’s house (Eun Yi). Eun Yi is reluctant but eventually she lets him stay with her in exchange that he will be her pet dog, Momo, that she had growing up. He promises. He does everything that a dog does. He likes attention from his master like all dogs do. She gets very comfortable around him. However, her first love comes back into her life, so what kind of complications will this lead to with Momo as a pet dog that is actually a person..
Read More »

Contest : I am Malaysian Cool Blogger.

Read More »

27 Jan 2012

MeRLiN SeaSoN 4 tamat sudah n will ContiNue with SeaSon 5..


Assalammualaikum..
Sape suke tgk cite MerLin ni angguk kepala cepat ^_^
kan cite Merlin ni disiarkan kat tv3 kan setiap ahad..tapi biasalah tv3 kan byk sgt event jadi cite Merlin ni dh mcm Biskut kejap ada kejap xde..asyik ditunda ke minggu seterusnya..dh seminggu sekali je..n drama bersiri Merlin ni juga x byk episodnya untuk season 4 hanya ada 13 episod je pun..
so letih den nak menunggu maka dengan tuh den pun tengok kat YouTuBe..amik kau kat sana tgk la puas2..aku dh tgk sampai episod akhir pun..cuma yg x best xde subtitle jela.yg lain semua ok..clear pun clear..dgr cite drama bersiri Merlin nih akan disambung lagi untuk musim ke-5 dan penggambaran akan dilakukan mulai Mac 2012..yeayy!
haha aku suke tgk cite ni sbb dia ala2 fantasi gitu kan..ada magic la..n aku suke sgt tgk persahabatan antara Merlin dan Arthur..walaupun diorang ni suka gaduh manja gitu tapi kedua-duanya saling syg menyayangi..kalau Merlin ditimpa musibah ke apake pastinya Arthur akan rasa susah hati..sweet kan diorang nih ^_^ Bila Merlin hilang dlm hutan tuh Arthur sanggup pergi sendiri mencarinya..dia x senang duduk kalau Merlin xde hehehe..

Untuk Musim ke-4 nih..last episodenya happy ending sbb Arthur berjaya merampas kembali Camelot dari tangan Morgana..n Arthur dah berkahwin dgn Gwen..manakala Morgana pulak mcm biasa dapat melepaskan diri dan tiba2 nampak die pengsan seorang diri dalam hutan..pastu ada naga kecil warna hijau datang tgk die pastu dok cakap pe ntah pastu Morgana bukak mata dan bangun..Lepas Morgana bangun Naga tuh pun terbang..pastu cite die pun habis laa untuk musim ni..musykill lak apsal lak naga tuh datang tgk Morgana?sbb naga tuh x silap aku Merlin yg punya kan?ke Merlin yg suruh naga tuh gi tgk Morgana ke Naga tuh yg pandai2 sendiri..or Naga tuh adalah Naga jahat haha..ntahlaa konpius..n Morgana ni x mati2 pun even dah kena magic dri Merlin..
part paling aku suke tgk dlm cite Merlin ni adalah part kelakar yg membabitkan Merlin dan Arthur hehe..seronok tgk bila Merlin mengejek Arthur pastu Arthur marah dan merlin lari dan dikejar Arthur hhehe mcm budak2 ^_^
Read More »

26 Jan 2012

Contest Blog Paling Kemas


Due-20 Mac 2012
Read More »

Contest Blog Paling Ceria+Cute

Read More »

25 Jan 2012

JoZaN Cut MiNggU ke-2 RaJa LaWaK 6



Assalammualaikum..
setelah sekian lama baru berjumpa dgn video nih..dah dicut siap2 bagus2..
sape lah yg rajin cut2 video ni sume kan..xpe aku suke teruskan usaha anda..
hehe..meh layan k..
Jozan Forever lalalalala...
Read More »

WoRdLeSs WeDneSday-WaNita2 Hebat

-wanita2 hebat-
Read More »

24 Jan 2012

The Sweet TeaCher in My School ^_^


Assalammualaikum..

Guru itu Seorang Wanita,

Orangnya kecil2 saja,
mukanya bulat,kecil dan comel,
bermata sepek sedikit, becermin mata,
berjubah labuh dan bertudung labuh,
ketinggiannya biasa saja,kurus orangnya,
berpendidikan tinggi,lulusan luar negara
sudah berumahtangga,
mempunyai 2 orang anak..

Itulah serba sedikit gambaran seorang guru yg pernah mengajar aku ketika di form 4-5 sekolah menengah..siapa orangnya,x perlulah aku sebut..biar rahsia..

aku kagum dengannya,melihat dedikasinya dengan tugasnya sebagai seorang guru..dia menganggap anak muridnya macam anaknya sendiri..dia awalnya mengajar satu matapelajaran teras untuk kelas aku..dan selalunya aku mmg scor utk paper yg die ajar..jodoh kelas kami dengan die berpanjangan apabila masuk form 5 dia jadi guru kelas kami..maka makin kenal la die dgn kami semua..Dalam mengajar die menilai setiap perwatakkan anak muridnya..malangnya sebahagian dari pelajar kelas aku tuh mempunyai banyak masalah disiplin..pendek kata suke buat hal..dalam kelas tuh dah ada dua kumpulan satu geng budak2 baik dan satu lagi sebaliknya..maka selalunya banyak la guru2 lain suka komplen macam2 pasal kelas kami..dan guru kami yg mengibaratkan dirinya seperti ibu kepada kami semua turut terasa dengan sindiran dan komplen2 berkenaan..die berasa marah juga bila ada guru2 yg kutuk2 kelas kami..die rasa mcm nak menangis dengar tu semua..maka die pun dtg ke kelas kami dan menasihati..die kelihatan sebak gitu..kesian pada die..


Dia ni suka berceloteh..cerita pasal family die pasal kenangan2 masa die belajat kt luar negara dulu..tabik dgn die sbb die belajar kat luar negara kt negara org putih nun..namun die x hilang jati diri die..balik Malaysia tetap bertudung dan sama seperti dirinya yg asal..die ni selalu juga jadi pengacara utk majlis2 yg diadakan di sekolah kami..ketika peperiksaan SPM hampir menjelang..sekolah adakan majlis bacaan yassin n bila majlis tamat dah jadi majlis airmata pula kerana lepas tuh semua pelajar bersalam-salaman dgn guru masing2 dan pelajar minta maaf pd guru msing2..ketika inilah guru kami x dpt nk bendung perasaan die..die menangis dan memeluk serta mencium setiap daripada pelajarnya iaitu kami semua dan memberi kata2 semangat..dari sini nampak la die anggap kami mcm anak die sendiri..guru2 lain kt situ nmpk releks jer.Die juga selalu memantau para pelajar die..untuk pelajar2 yg byk masalah disiplin dia akan slow talk dgn mereka sume..pastu kalau ada pelajar yg menunjukkan petanda2 mcm ada masalah,dia akan panggil mak bapak diorang dtg sekolah utk menyelesaikn msalah..

Aku ingat lagi masa nak last day sekolah kot..dia iaitu cikgu kami ada memberikan gambar dirinya dan dibelakang gambar tersebut tertulis kata2 semangat n signature die kepada setiap dripada kami..untuk dibuat kenang-kenangan..aku simpan gambar tuh dalam album..

"you can do it" itulah kata2 nya yg ditulis dlm gmbr tersebut..kemudian die juga ada memberikan numbor telefon handphonenya kepada kami semua siap tulis kat papan hitam lagi..dia x pernah membeza-bezakan para pelajarnya yg pandai ke,yg kurang pandai ke,die layan sama je..setiap apa yg diberikan pada kami adalah adil...dan batch kami adalah batch terakhir yg dia ajar di sekolah tuh kerana selepas batch kami dia pun bertukar sekolah ke sekolah lain..lepas tuh aku pun x dengar khabar dari die..ntah apa khabar berita x tahu la aku..aku try juga search nama die kat facebook tapi xde..mmg dh agak dh die knform x layan laman web sosial ni semua..lepas result Spm kuar aku ada contact die cakap dalam telefon dgnnya..Die ada bertanya perihal kawan2 yg lain..selepas tuh masa berlalu dan loss contact huhuhu..tapi apapun kenangan tu tetap dalam ingatan...
Rasanya kat sekolah2 lain maybe ada guru2 yg lebih baik dri apa yg diceritakan diatas nih..tpi x kisahla sape pun gurunya,kat sekolah mana die mengajar,sesungguhnya bukan mudah nak menjadi seorang guru,jasa mrk besar byk masa tenaga dan tumpuan kena dikorbankan untuk membentuk anak didiknya.Love ur teacher..
P/S-Aku hampir2 bergelar warga pendidik tapi atas sebab tertentu terpaksa dilupakan sementara waktu..sedih tuh sedih tapi ada hikmah disebaliknya..harap rezeki sentiasa ada dimana-mana..
Read More »

tiMe to tHiNk PoSitive..

p/s-ada banyak nk tulis tapi x dpt diluahkan..rasa malas pun ada hehe..
Read More »

22 Jan 2012

JoZaN@Raja Lwk 6~Minggu ke-2

Assalammualaikum..
Raja Lawak musim ke-6 dah masuk minggu ke-2 dan tiada penyingkiran dilakukan..
tgk pada barisan peserta musim ini..ada muka2 yg mcm familiar gitu..ada 3 org yg aku pernah nampak dh kt tv sebelum ini..iaitu first sekali Kodan la kan..die pernah masuk program PiLih Kasih ala yg Rosyam Nor tu punye hehe kat RTM pastu x silap aku dia pernah masuk Gangstarz (betul ke x ingat den)n die juga adalah pengacara kat RTM tajuk apa ntah Rentak Aktif kot..pernah sekali aku tgk kumpulan JamBu jadi tetamu undangan..n kali ni Raja Lawak plak haha..semua program realiti dia nak sapu hehehe
Sorang lagi adalah dari Kumpulan Cuit tu..salah seorangnyer pernah berlakon dalam drama komedi bertajuk Anak Mamu Menantu Mami (x tau betul ke x tajuk tuh hehe)ala yg ezad jasmin ngan eira syazira tuh berlakon..Yus pun berlakon gak last2 dia jadi anak didik Yus plak hehe..dan yg ke-3 adalah dri kump Shiro kot yg suara dan gaya die mcam Jepp Sepah tuh..die ni x silap aku berlakon dalam drama Hantu GiGi..die berlakon ngan Tauke yg dua2 ni dok gila kat cik bidan tuh hehe..bila masuk Rja Lwk masuk plak bawah tauke..aii mcm dah geng masing2 ni hehe..


Anyway kat sini aku nak kongsi video2 best masa Raja lawak mggu ke-2 la..aku cari yg ada Jozan jer wakaka..jumpe 2 video nih la..Jozan kelakar hahaha..layannn k..



Read More »

20 Jan 2012

Ta Ra Rum Pum-Makna yg MendaLam!



Assalammualaikum...
macam biasa hehe nak share 1 video lagu dgn korang semua la hehe..
ni petikan lagu dari filem Tara Rum Pum lakonan Saif Ali Khan ngan Rani Mukerji..ni kali kedua gandingan mereka selepas kejayaan filem Hum Tum..
actually aku suke ngan video lagu kat atas tuh..kalau korang tgk n hayati betul2 sure sedih..tmbh2 lau korang tgk cite nih..byk betul pengajarannya..
contohnya Saif ni seorang pelumba kereta yg terkenal n dia menjadi kaya dan bahagia dgn isterinya dan anaknya namun walaupun kaya saif ni suka berhutang walaupun mampu membayar dgn harga penuh..Keseluruhan barang2 dlm umahnya semua berhutang walaupun dinasihati Rani,Saif masih dgn tabiatnya yg malas nk bayar penuh tapi berhutang..jadi dapat dilihat dlm video kat atas bila Saif jadi susah,minta kerja sume x dpt,kereta kena tarik,brg2 kena lelong,rumah kena jual dan mcm2 lgi.
so jgn suka berhutang..
aku suka diorang pandai bermain dgn psikologi anak2 diorang..mereka tidak memberitahu anak2 mereka yg mrk sudah jatuh miskin tapi sebaliknya memberitahu mereka kini berada dalam rancangan realiti tv haha..bijak betul..walaupun menipu tapi ianya untuk kebaikan anak2 mereka supaya tetap semangat n dont worry be happy =)
Selain itu video kt atas menunjukkan nilai2 murni macam kesetiaan yg mana walaupun susah Saif dan Rani tetap bersama-sama..menghadapi cabaran hidup dan saling menyokong antara satu sama lain.Ikatan kekeluargaan yg sgt kukuh..
Walaupun x diberitahu,anak2 mereka akhirnya faham yg mereka dh miskin jadi mereka secara diam2 mula berjimat cermat dgn wang saku yg diberikan pd mereka..
Selain itu sikap x mudah putus asa dan terus berjuang juga penting..
lirik lagu video kat atas tuh x silap aku membawa maksud yg mendalam kalau korang search the meaning of the song..
apa pun sedih juga cerita nih..
Read More »

MaLaysia kekurangan Pemain Badminton terBaik!


Assalammualaikum..

tadi mlm tgh boring2 xde cite best kat tv..so terbuka la plak chanel Astro Arena ada perbincangan/diskusi gitu yg bertajuk Cafe Sukan.Tajuk yg dikupas mereka menarik perhatian aku untuk terpaku gitu kat depan tv tuh hehe..iaitu mengenai masa depan Badminton negara kita..macam sekarang kita tengok hanya ada datuk Lee Chong Wei yg menyerlah kat arena antarabangsa kan..pemain lain hampeh..awal2 kalah..ada gak yg x pernah masuk final pun kan..pemain pelapis ada tuh ada tapi x menyerlah..Selain itu dalam acara beregu pun mmg xde yg menyerlah asyik kalah..contohnya dulu kita ada beregu yg bergelar beregu emas yg pernah menang kejohanan All England dan Sukan Asia Doha..iaitu Tan Bon Heong dan Koo Kien Kiat pas dah dijulang sbb menang emas prestasi diorang mula menurun and demanding..siap nak tukar jurulatih lagi x nak dah guna Rexy..so bila BAM ikut cakap diorang tukar Jurulatih prestasi sama gak..ini antara isu2 yg dibincangkan dalam Cafe Sukan tuh..tetamu dalam rancangan tuh ada 3 orang seorang tu bergelar editor,seorang lagi aku x tau nama die sape hehe sorang lagi nama dia Jalani Sidek..

So x lama lagi pada bulan Febuari nanti ada kelayakan Piala Thomas di Macau dan pemain2 yg akan mewakili Malaysia adalah datuk Lee Chongh Wei,Hafiz Hashim dan Mohd AriF Latif (utk acara perseorangan)manakala beregu pula diwakili T.B.Heong dan K.K.Kiat dan beregu seterusnya aku x tau sbb maybe diorang x popular sgt kot n masih baru (ke aku yg x tau sebenarnya hehee)so prestasi pemain2 seperti Hafiz Hashim dan Mohd Arif Latif diragui begitu juga dgn beregu..prestasi Hafiz Hashim mmg sgt menurun,terbuka Msia pun kalah awal..manakala Arif latif plak x berapa diketengahkan sgt so tak tau la apa akan jadi nanti..kemungkinan juga buat pertama kalinya Malaysia kecundang awal di pusingan kelayakan Piala tHomas ..itulah yg dibimbangkan..kalau dapat masuk pusingan akhir pun x mungkin akan menang..kalau menang nasib naik jela..sepatutnya untuk Piala Thomas..L.C.Wei harus direhatkan untuk dia memberi perhatian pada kejohanan All England dan Sukan Olimpik..bukan apa Kalau L.C.Wei x direhatkan takut dia akan mengalami kecederaan..kang susah nk menang Olimpik gitu kan hehe..itu antara yg dibincangkan lah..

Mengikut pendapat aku la kan..hehe rasanya untuk Malaysia menang Piala Thomas tahun nih macam lebih susah dari sebelum2 nih..peluang kita mungkin hanya 40% je kot..kalau kita tengok dari prestasi2 pemain yg akan mewakili Msia..Nk hrp L.C.Wei je pun x boleh kan sbb ni berpasukan n kalau tgk Piala Thomas yg sebelum2 ni pun L.C.Wei sendiri pun pernah kalah dalam Piala Thomas,terutamanya ketika bertemu Lin Dan kan..so bagi aku sgt susah la..tapi kita x leh jangka apa yg akan terjadi sbb kejutan boleh berlaku bila2 masa je kan n ikut nasib jugak kan n kalau dh rezeki Malaysia buat la apa pun tetap akan menang kan lau dh rezeki kan..cuma bagi aku jangan taruh harapan tinggi sgt la kan..apa pun Malaysia tetap dihati ini..^_^

Last Malaysia menang Piala Thomas pada tahun 1992 menewaskan Indonesia...

p/s-aku suke tgk perlawanan badminton kt tv yg membabitkan Malaysia sahaja tapi aku x suke n x pandai main badminton hehehe..
Read More »

18 Jan 2012

WoRdLeSs WeDneSday

Read More »

17 Jan 2012

PRoteCt tHe BoSs~K-DraMa


Assalammualaikum..
macam biasa,aku sempat menghabiskan menonton drama Korea hehehe..
Drama Korea yg aku tengok tu bertajuk Protect The Boss..drama ni bertemakan Romantic Comedy..
cerita nih best gak especially part2 kelakar yg mmg menjadi..hehe..cuma di episod hujung2 tuh jalan cerita dh jadi serius sikit..heroin die lebih tua dari hero2 drama nih hehe tapi yg bestnyer dua2 hero yg sgt comel dan qiut tuh boleh plak jatuh cinta ngan heroin drama nih hehe sweet..cite Korea selalu gini kan..mesti dua hero yg handsome2 akan berebutkan si Heroin yg x delah cun sgt hehe..dalam drama ni watak heroin digambarkan seorang yg brumur dlm lingkungan 30-an,seorang yg kasar dan pandai berlawan tapi seboleh mungkin die cuba menjadi feminin dan bekerja sebagai Secretary..dia seorang yg kuat berusaha hingga akhirnya Bossnya sendiri jatuh cinta padanya..dalam drama nih 2 Boss nya suka kat dia hahaha..siap diorang nih bertumbuk,tarik2 rambut kat sebuah restoran bergaduh berebutkan si setiausaha nih..haha kuat tul penangan si setiausaha ni yg bernama No Eun Seol...Dia nih juga mmg boleh berlawan so kalau Boss dia lebih2 dgn dia mmg dia tumbuk je Boss die..tapi disebabkan Boss die cinta kt dia so Boss dia pun bertahan jela menerima seadanya hehehe...
Read More »

14 Jan 2012

JoZaN dalam Raja Lawak 6 miNggu pertama ^_^

Assalammualaikum..
hehehe..x boleh blah btul bila tengok video Jozan kt bwh ni..especially aksi spontan diorang wakaka..serasi bersama tul hehe..gelak sokmo haha comel2 wakaka...
ni video mereka masa Raja Lawak 6 semalam..video ni hanya ada Jozan part jer..yakni babak2 mereka bercakap..hehehe terbaek laa..wajib tgk hehehe..


Seterusnya video kat bawah nih plak adalah video kumpulan SeLak..haha bukan nk tgk diorang sgt dlm video ni tapi nk tgk Jozan sebenarnya wakakaka..terutama time peserta menari tuh..tiba2 Jozan masuk diorang menari haha bukan menari lompat ke apa ke tapi dancing gitu wakaka..johan buat geli-geliman dgn zizan hehe kelakar..tpi kump Selak ni not bad jugak laa..lwk die..JoZan the Best..lalalalala..

Read More »

13 Jan 2012

"1st Ever Contest By Eryn Edrina"


Assalammualaikum,
yessza..teruja den nak join Hindustan Contest nih..meh korang pun join sekali yer..
due date-31 Januari 2012
Saya mang minat Hindustan pun hehe..n lagu hindustan/bollywood byk yg best2 sampai susah nak pilih 2 lagu diantaranya..tiba2 rasa cam juri anugerah juara lagu pulak hehehe ^_^
okeylaa lagu Pertama pilihan saya adalah-jeng jeng jeng
TaJuk Lagu-Humko Hamise ChuraLo
dari Filem MoHabbateiN (beratus kali tengok cite ni dah ^_^ )
lakonan Shah Rukh Khan,Aishwarya Rai,Amitabh Bachan dan ramai lagi..
meh tengok video lagu ni kat bawah..enjoy tau..i like..

saya sertakan sekali lirik lagu ni serta maksud lagu ni

Humko humise chura lo,
Dil mein kahin tum chupa lo.
Steal me from myself
Hide me somewhere in your heart
Hum akele, kho na jaayen,
Door tumse, ho na jaayen,
Paas aao gale se laga lo
Alone , fear I might get lost
Far from you , I might go
Come close and put your arms around my neck


Ye dil dhadka do, zulfein bikhra do,
Sharma ke apna aanchal lehra do.
Let the heart beat (faster) , spread your hair
Blush and let your shawl fly
Hum zulfein to bikhra dein, din mein raat na ho jaaye,
Hum aanchal to lehra dein, par barsaat na ho jaaye
I would let my hair down , but it might make the day into night
I would spread my shawl but it might start raining
Hone do barsaatein, karni hain kuch baatein.
Paas aao gale se laga lo.
Let it rain , we have to talk
Come near and embrace me


Tumpe marte hain, hum mar jayenge,
Ye sab kahte hain, hum kar jayenge.
I die for you , I might die in reality I say all this , I will do it
Chutki bhar sindoor se tum ab ye maang zara bhar do,
Kal kya ho kisne dekha sab kuch aaj abhi kar do.
Put this red dye of marriage in my hair parting
What will happen tomorrow who knows , do everything today
Ho na ho sab raazi, dil raazi rab raazi
Others may not be ready , but the heart is ready and God is willing.

Saya suka sangat lagu ni sebab melodinya yg sedap didengar disamping jalan cerita filem ini juga sangat best dan syahdu..Apa yang paling penting tentulah gandingan Shah Rukh Khan dan Aishwarya Rai..my favourite couple di layar Perak..saya sgt suka kalau diorang berlakon bersama,sama cantik sama padan..i like ^_^pemandangan bersalji dalam klip video lagu diatas sangat indah dan Aishwarya Rai sangat cantik dalam lagu ni..Shah Rukh Khan juga handsome haha..pendek kata lagu ni antara yg the best ever laa..

Okey untuk lagu kedua ni plak x kurang hebatnya..
Tajuk LaGu-CHaNd SifaRish
dari FiLem FaNaa
lakonan Aamir Khan dan KajoL
Jom Layan Video lagu ni kat bwh ni..

lirik lagu dan maksud lagu

Subhaan Allah

< Glorious Allah >
Chaand sifaarish jo karta hamaari deta voh tumko bataa
< The moon that convince us, is telling you >
Sharm-o-hayaa ke parde giraake, karni hai humko khataa
< Drop the veil of shyness, i want to commit a guilt >
Zid hai ab to hai khud ko mitaana, hona hai tujhme fanaa
< I persist to finish myself, i want to be destoyed in your love >


Teri adaa bhi hai jo jhonke waali, chhu ke guzar jaane de
< Your elegance is like the wind, let it touch me when it passes by >
Teri lachak hai ke jaise, Daali dil mein utar jaane de
< Your body movement is like an arrow entering the heart >
Aaja baahon mein karke bahaana, hona hai tujhme fanaa
< Make any excuse and just come into my arms, i want to be destroyed in you >


Subhaan Allah
Hai jo iraade bataa duun tumko sharma hi jaa'ogi tum
< If i tell you the intentions, u will be blushed >
Dhadkane jo sunaa duun tumko, ghabaraa hi jaa'ogii tum
< If i let you hear my heartbeats, you will be filled with panick >
Humko aata nahi hai chupaana hona hai tujhme fanaa
< I'm not able to hide things, i want to be destroyed in your love >
SaYa suka lagu nih sebab rentak lagu nih yang best..first time dengar terus dah tersuka dengan lagu ni..sedap sangat lagu ni..seronok je dengar lagu ni..mata mmg x berkelip la tengok video klip lagu nih hehe suke tengok aksi Aamir Khan yg cuba mengusik dan kacau2 si Kajol nih..Kajol senyum jer..
pemandangan dalam klip video lagu ni pun sangat indah..cantik jer..ditambah dengan lagu yang sedap boleh dikatakan perfect sgt lagu nih..suara penyanyi latar untuk lagu ni juga sangat sedap dan sesuai dengan Aamir Khan nampak cam Aamir Khan yang nyanyi betul2 hehe..kalau perhati maksud lirik lagu nih sangat indah maknanya..dan gandingan Aamir Khan dan Kajol juga menjadi untuk lagu ni dan juga filem ni..jalan cerita filem Fanaa nih sangat menarik,banyak kejutan,ada babak yg shooting kat Malaysia jugak tau..pendek kata terbaik laaa ^_^
Sweet
kelakar,sweet n best..

tag
Read More »

12 Jan 2012

MeNang 2 Giveaway pada Disember lalu

Menang Giveaway yg 1st
Menang Giveaway yg kedua



Assalammualaikum..
hari nih baru ada masa nak uat entry ttg kemenangan 2 giveaway yg lalu..
sekitar penghujung November 2011 aku ada la join beberapa Giveaway..so ada la tersangkut dan menang.
Kemenangan Giveaway yg first tuh aku bertuah menjadi pemenang kedua dan mendapat hadiah hiasan yg comel..sorry x dpt nk letak gambar hadiah sebab malas nak cari kamera hehehe..nk tangkap gambar guna phone plak x brp nk clear..
Giveaway yg kedua mmg aku x sangka kerana jadi pemenang pertama..sangat terkejut bila tengok nama naik dan berada ditempat pertama...tambah2 hadiah dari luar negara hehe..aku dapat hadiah Mug dari Sydney Australia..thaNks to Syazanazura..Mug tuh cantik..warna biru gitu..n tertulis perkataan "I Luv Sydney"..baru je aku dapat hadiah tu beberapa hari yg lepas..ini juga adalah kali pertama aku mendapat hadiah yg giveaway yg berbentk kaca..risau gak kalau posmen tak sengaja terpecahkan ke apa ke..anyway hadiah selamat sampai..kan best kalau selalu menang kan..
apa pun harap2 terus la bertuah hehehe ^_^
Read More »

11 Jan 2012

WoRdLeSs WeDneSday

its true...
Read More »

KeNaNgan DuLu2-Suke Power RaNgERS ^_^

Assalammualaikum..
tiba2 masa godek2 internet terjumpa gambar2 cerita Power Rangers..hehehe
ingat lagi masa aku sekolah rendah dulu..cite Power Rangers nih mang popular habis..
aku pun minat giler ngan Power Rangers nih..terutamanya original Power Rangers yakni pelakon asal yg mula2 jadi Power Rangers dulu tuh..kalau perempuan kebanyakannya minat kat Power Rangers yg warna PiNk dan Kuning tuh la..tapi ramai minat yg warna Pink kan hehe..aku ingat lagi nama wataknya iaitu Kimberly hehe..dah lama2 kit nanti muncullah pulak P.Rangers warna Silver pastu warna Putih dan mcm2 lagi..jln cerita pun best..

apa yg x best episod terakhir tuh cam ada tergantung..pastu tup2dah ada siri baru P.Rangers yg dilakonkan oleh pelakon baru bukan pelakon asal waaaaa dh x best..hilang seri..boleh dikatakan setiap musim baru P.Rangers akan ada je pertukaran pelakon..setiap musim baru pelakon pun bertukar..huh hal ni membuatkan mood aku pun jadi hilang dan rasa makin lama makin x best n last2 aku pun stop tengok P.Rangers seiring dgn peningkatan usia hahaha yela dh masuk sek menengah kan haha...tapi mmg rindu ngan original Power Rangers nih..aku ingat lagi time P.Rangers tgh popular giler ada plak keropok Power Rangers haha..kt dlm keropok tuh akan ada sticker salah seorang dri P.Rangers..jadi kena beli keropok tu byk2 utk kumpul kesemua ahli P.Rangers tuh n pastu kalau lengkap leh tebus hadiah..maka ramai la budak2 sebaya aku berlumba-lumba beli keropok tuh untuk kumpul koleksi sticker dan menang hadiah..namun sememangnya susah nk kumpul sticker dgn lengkap.kdg2 asyik dpt P.Rangers yg sama jer..rasanya x pernah aku dgr ada member2 aku yg menang wakaka...

Kemudian muncul pula patung2 Power Rangers yg dijual..ada gak yg jual pkaian P.Rangers tuh,maklumlah time tuh kan tgh popular kan..jadi mcm2 benda yg dijual..tapi aku x pernah beli pun.just tgk tv jer..
lani rasanya Power Rangers dah x sepopular dan sebest macam dulu2..apa pun cite Power Rangers ni pernah menjadi cerita kegemaran aku dulu masa kecik2..
inilah the Original Power Rangers ^_^


p/s-mengimbas cerita yg best dulu2 kala hehe..
Read More »

9 Jan 2012

Dr EzaNi JuaRa MasterCheF MaLaySia yg ~1~


Assalammualaikum..
Malam tadi akhirnya menyaksikan Dr Ezani bergelar juara Masterchef yg pertama mengalahkan pesaingnya Wahidan..
sememangnya dari awal aku mmg dah agak Ezani nih akan menang..die nih jarang masuk pusingan penyingkiran..dan die juga adalah peserta pertama yg diumum berjaya ke Final..
so syabas utk Ezani nih..wah doktor2 pun pandai masak okey..
aku suke gak tengok rancangan Masterchef Malaysia nih..walaupun bukan siaran langsung semuanya rakaman..tu yg best kan sbb leh dengar komen2 peserta2 sume kan..
lagi satu aku paling suke tengok cabaran berpasukan tuh..fuhh mmg nampak seronok,tekanan dan best..ada juga insiden2 gaduh2..meninggikan suara hehe..biasalah bila dah tension agak susah nak kawal emosi..diorang ada masak kat kampung,kat restoran,kat peserta2 M.Lwk Mega dll..n
x lama lagi Ezani akan ada buku masakan die sendiri..untung2..apa pun Wahidan juga x kurang hebatnya rasanya ramai yg puji masakannya tapi apa nak buat xde rezeki..
Masterchef dah melabuhkan tirainya..lepas nih org sibuk tengok Raja Lawak 6 la plak..n Mentor 6 hehe..

Read More »

8 Jan 2012

SecRet GaRDeN-K-Drama..




Assalammualaikum..
Hari ni nak share latest korean drama yg sempat aku tengok..iaitu Secret Garden..tajuk drama dah mcm misteri je gitu kan...drama nih sebanyak 20 episod..haha mmg jenuh nak menghabiskan.
4 episod awal agak slow sebab die just tunjuk bagaimana lelaki tu yakni hero cite ni cuba mengorat heroin yg merupakan seorang Stuntwoman yg kasar dan lasak..macam2 yg lelaki tuh buat tapi perempuan ni tetap jual mahal yg amat..pendek kata nampak cam mustahil la perempuan ni nak terima lelaki nih jadi boyfriend die kan..namun begitu walaupun jual mahal dalam hati perempuan tuh ada jugalah perasaan sayang dh sikit2 kat lelaki tuh cuma x nampak jer..hehe..
bermula pertengahan episod kelima..jalan cerita mula berubah dan menjadi lebih menarik dan kelakar apabila kedua-dua mereka bertukar badan dengan tidak sengaja..mmg kelakar la pasni..gelak memanjang je pasni..x lama lepas tuh diorang ok balik.kirenyer dalam cite nih diorang akan bertukar badan dalam 3 kali..kemudian jalan cerita nih mula lebih serius apabila kedua-dua mereka akhirnya bercinta juga tapi disebabkan perbezaan darjat yg mana lelaki tuh kaya dan perempuan tu miskin anak yatim piatu pulak tuh,hubungan mereka ditentang habis-habisan oleh ibu lelaki nih..

Macam2 dia buat untuk pisahkan diorang..akhirnya mereka tetap berkahwin..dan perkahwinan mereka tidak direstui.Setelah sekian lama mereka telah dikurniakan 3 org anak tapi ibu lelaki tuh masih x terima perkahwinan mereka..namun walaupun mcam tuh ibu lelaki tuh telah menerima dan meyayangi cucunya..not bad la cite nih.enjoy juga tengok terutama part lawak2 yg mmg menjadi..drama nih berada dalam kedudukan top ten drama korea pilihan penonton.. 

Read More »

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017