-->

27 Apr 2017

Video Lawak Johan, Zizan (2017)

Video Lawak Johan, Zizan (2017), Jozan, Era, Hanif Era, Johara Pagi Era, Jozanhara Pagi Era,
Video Lawak Jozan 2017

Assalammualaikum..
Dah lama tak post video dalam blog ini, so terjumpalah satu video yang menunjukkan Johan dan Zizan bermain game tentang diri masing - masing di bawah ini. Kelihatan Hanif Era yang bertanyakan soalan pada mereka berdua dan masing - masing perlu memberikan jawapan yang sama dan ditulis atas white board kecil itu. Lawak juga video ini, siap ada suara - suara orang gelak beramai - ramai gitu. Durasi video dibawah ini sekejap saja, sekitar 4 minit macam tu je, jadi siapa - siapa yang rindu nak tengok gelagat Johan, Zizan bolehlah try menonton video dibawah ini, selamat menonton.

My Signature, Tandatanganku, Miss Banu Signature, Blog Miss Banu Story,
Read More »

Segmen Bloglist Blog Tiara Sapphire

Segmen Bloglist Blog Tiara Sapphire, Segmen Anjuran Blogger,

Jom Join Ramai - Ramai
Due Date - 8 Mei 2017
Nak Join Boleh Klik Banner diatas ye..
Good Luck untuk semua peserta..

My Signature, tandatanganku, miss banu signature, blog miss banu story,
Read More »

26 Apr 2017

Senarai Peserta Segmen Blogwalking & Bloglist By Miss BaNu

Banner / gambar / poster untuk Senarai Peserta Segmen Blogwalking & Bloglist By Miss BaNu, my segmen, senarai poster, doodle cute, miss banu segmen,
Senarai Peserta Segmen Blogwalking & Bloglist By Miss BaNu

Terima Kasih pada yang sudi Join Segmen Blogwalking & Bloglist By Miss Banu yang aku buat sempena Birthday aku ni. Berita Baik buat semua peserta segmen ini, kemungkinan besar aku akan masukkan semua yang join segmen aku ini dalam bloglist. Manakala untuk review pula, aku tak sure lagi sebab susah nak pilih kerana ucapan semua peserta lebih kurang sama, apa pun aku hargai dan gembira dengan semua ucapan Birthday dan doa2 dari korang semua. Mungkin aku akan review or promote blog semua peserta secara ringkas kot. Apa pun jom blogwalking ke blog - blog semua peserta di bawah ini ye..


➢ Masih ada masa bagi yang nak join segmen ini sebab tarikh tutup adalah pada 28 April ini. Bagi yang nak segmen ini boleh klik banner di atas atau pun Klik ➔ SiNi..
My Signature, Tandatanganku, miss banu signature, blog miss banu story,
Read More »

25 Apr 2017

Novel Hikayat Cinta Si Pematah Hati

Drama Adaptasi Novel Hikayat Cinta Si Pematah Hati, Karya Novelis E-Man Sufi, Senarai Pelakon Drama Hikayat Cinta Si Pematah Hati, Pelakon, Alif Satar, Nabila Razali, Nabila AF, AF2013, Hafreez Adam, Nadiyah Shahab, Fezrul Khan, watak, Rayyan Rayqarl, Wafeen Wardah, Daniel Elhan, Tengku Zaryn,
Drama Adaptasi Novel Hikayat Cinta Si Pematah Hati

Assalammualaikum..
Kali ini tibalah giliran Novel Hikayat Cinta Si Pematah Hati karya Novelis E-Man Sufi untuk diadaptasikan menjadi drama bersiri 20 episod. Drama Hikayat Cinta Si Pematah Hati ini akan disiarkan di Astro Ria bermula 24 April 2017 ini. Watak Rayyan Rayqarl akan dilakonkan oleh Alif Satar manakala watak Wafeen Wardah akan dilakonkan oleh Nabila Razali (AF2013). Alif Satar kembali lagi dengan drama baru selepas sukses dengan Drama Dia Semanis Honey sebelum ini. Tak sangka pula Nabila AF ini dah jadi pelakon dan terus dapat watak heroin gitu. Selain mereka berdua, ada ramai lagi pelakon best yang berlakon dalam drama ini seperti Hafreez Adam yang memegang watak sebagai Daniel Elhan, Nadiyah Shahab sebagai Tengku Zarynn, Fezrul Khan dan ramai lagi. Apa pun jom tengok sinopsis Novel ini dibawah ye..
Hero dan Heroin Drama Hikayat Cinta Si Pematah Hati ( Alif Satar & Nabila Razali), Drama Adaptasi Novel Hikayat Cinta Si Pematah Hati, Novelis E-Man Sufi, Senarai Pelakon Drama Hikayat Cinta Si Pematah Hati, Pelakon, Alif Satar, Nabila Razali, Nabila AF, AF2013, Hafreez Adam, Nadiyah Shahab, Fezrul Khan, watak, Rayyan Rayqarl, Wafeen Wardah, Daniel Elhan, Tengku Zaryn,
Sinopsis Novel Hikayat Cinta Si Pematah Hati (Drama Adaptasi Novel)

WAFEEN WARDAH mempunyai impian untuk membina rumah tangga bersama lelaki pilihannya, Daniel Elhan. Sayangnya, sekian lama dia menanti masih belum ada sebarang tanda di jari. Bukan kerana tak sabar menanti tetapi Daniel Elhan hanya pandai menabur janji hinggalah suatu hari dia bertemu dengan seorang lelaki…

RAYYAN RAIQARL lelaki yang sentiasa membawa diri. Kecewa dengan rumah tangga ibu bapanya yang gagal, membuatkan dia mengambil keputusan untuk tinggal jauh daripada keluarganya. Pertemuannya dengan Wafeen Wardah membuatkan dia jatuh cinta pandang pertama. Sayangnya, gadis yang dipuja kepunyaan orang. Pada awalnya, dia tidak mahu mengikut rasa hati. Baginya, dia bukan perampas kekasih orang!

“Betul… saya single lagi. Saya tengah tunggu awak jadi kekasih saya la…”

“Sorry… saya dah ada kekasih.”

“Tak apalah. Saya tunggu awak putus dengan dia.”


“Hah?”

Tapi segalanya bermula bila dia mengetahu siapa Wafeen Wardah yang sebenarnya. Rayyan nekad, bagaimana cara sekalipun… dia mahu memperisterikan Wafeen! Istilah perampas kekasih orang ditolak ke tepi. Dia tidak mahu ambil peduli asalkan dapat membalas dendam atas sakit yang tertanggung dalam hati.
Mampukah Wafeen Wardah mempertahankan tembok kesetiaannya kepada Daniel Elhan atau dia sendiri jatuh cinta dengan panahan cinta Rayyan Raiqarl? Siapa yang akan patah hati dan siapa pula si pematah hati?
“Tak apalah kalau saya bukan sayang awak... Cara mia, ti voglio bene...”
“Apa makna…”
“Honey, I love you so much. Sayang, saya sangat cintakan awak.” 

My Signature, Tandatanganku, Miss Banu Signature, blog miss banu story,
Read More »

24 Apr 2017

Neelofa, Fattah Amin Menang Besar Di AME2017

Neelofa & Fattah Amin Menang Besar di Anugerah Meletop Era 2017 (AME2017), Lofattah, Lofatah, Hero & Heroin Suri Hati Mr Pilot,
Neelofa & Fattah Amin Menang Besar Di Anugerah Meletop Era 2017

Assalammualaikum..
Kalau di AME2016 yang lalu, Johan dan Ayda Jebat yang menang besar, kali ini giliran lofattah pula apabila mereka menang besar di Anugerah Meletop Era 2017 (AME2017). Neelofa turut menjadi hos Anugerah Meletop Era 2017 bergandingan bersama Nabil dan Johan. Fattah Amin memenangi anugerah Artis Top Top Meletop Lelaki, Anugerah Fesyen Meletop, Anugerah Bintang Online Meletop, Pelakon TV Meletop, Anugerah Drama Meletop menerusi drama lakonannya iaitu Suri Hati Mr Pilot. Manakala Neelofa pula memenangi Anugerah Artis Top Top Meletop Wanita, Anugerah Hos Meletop, Program Meletop (Taste Selebriti episod Neelofa), Drama Meletop (Suri Hati Mr Pilot). Lepas Habis AME2017 ini, pastinya tumpuan beralih pada Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) yang akan berlangsung pada Mei 2017 ini pula. Rasanya kemungkinan besar Neelofa dan Fattah Amin berpeluang menang besar juga di ABPBH itu nanti kan, siapa tahu? dan mungkin juga Neelofa mampu mempertahankan Anugerah Bintang Paling Popular untuk tahun ini juga. Apa pun tahniah buat semua pemenang Anugerah Meletop Era 2017 ini, jom tengok senarai pemenang kategori lain di AME2017 di bawah ini ye..
Anugerah Meletop Era 2017, AME2017, Hos, Pengacara, Johan, Neelofa, Nabil, Lofattah, Fattah Amin,
Senarai Pemenang Anugerah Meletop Era 2017

Lagu Meletop - Pencuri Hati (Ayda Jebat)
Filem Meletop - Munafik
Penyanyi Meletop - Siti Nordiana
Bintang Filem Meletop - Fasha Sandha
Si Cilik Meletop - Yusof Iskandar
Artis Baharu Meletop - Khai Bahar
Couple Meletop - Akim dan Stacy
Artis Lawak Meletop - Johan
Group / Duo Meletop - Dato Siti Nurhaliza dan Faizal Tahir
Program Radio Meletop - Johara Pagi Era
Penyampai Radio Meletop - Johan

Jangan lupa sertai Segmen yang aku anjurkan di blog ini iaitu ➔ Segmen Blogwalking & Bloglist By Miss BaNu (due date 28 april ini, jom join ramai2 ye)
My Signature, Tandatanganku, Miss Banu Signature, blog miss banu story,
Read More »

23 Apr 2017

Sinopsis Telemovie Misteri Sofa Lama

Sinopsis Telemovie Misteri Sofa Lama Lakonan Intan Sarafina & Zarul Umbrella, GV3, Bintang GV3, Finalis Gegar Vaganza Musim Ketiga, Penyanyi, Pelakon, Sinopsis, Telemovie, Telefilem, Pelakon Telemovie Misteri Sofa Lama, Lisdawati, Amylia Natasha, Along Eyzendi,
Sinopsis Telemovie Misteri Sofa Lama Lakonan Intan Sarafina & Zarul Umbrella

Assalammualaikum..
Telefilem Misteri Sofa Lama akan disiarkan di Astro Citra & Mustika HD pada 22 April 2017 ini menggandingkan Bintang Gegar Vaganza 3 iaitu Zarul Umbrella dan Intan Sarafina. Turut membantu adalah Lisdawati, Amylia Natasha, Along Eyzendy dan ramai lagi. Dah lama tak tengok Intan Sarafina berlakon, masa dulu - dulu pernah tengok lakonan Intan Sarafina dalam Filem Janji Diana. Manakala Zarul pula dah berlakon dalam Drama Bersiri Cik Serba Tahu. Mesti best gandingan Zarul Umbrella dan Intan Sarafina ini kan. Telemovie Misteri Sofa Lama ini diarahkan oleh Hashim Rejab dan diterbitkan oleh MIG Production Sdn Bhd. Tengok dari iklan, memang nampak macam menarik gitu telemovie ini. Apa pun jom tengok sinopsis ringkas telemovie ini dibawah ye.

Sinopsis Telemovie Misteri Sofa Lama

Kisah sepasang suami isteri yang membeli sebuah sofa lama di kedai barangan terpakai. Sofa tersebut membawa rezeki kepada mereka namun perwatakan suaminya iaitu Nizam mula berubah dan mula obses terhadap sofa tersebut. Isterinya mula syak sesuatu yang tidak kena dengan sofa tersebut. Nizam mula berubah menjadi panas baran dan menghalau isterinya dari rumah. Manakala penunggu sofa tersebut menuntut janji Nizam untuk mengorbankan anak yang dikandungkan isterinya itu. Apa yang bakal berlaku seterusnya?, Adakah Sofa tersebut akan terus menghantui hidup mereka?.
My Signature, Tandatanganku, Miss Banu Signature,
Read More »

22 Apr 2017

Abioso & Masin Tersingkir Di Minggu Suku Akhir MLM2017

Abioso & Masin Tersingkir Di Minggu Ke 11 (Suku Akhir) MLM2017

Assalammualaikum..
Diam tak diam dah masuk minggu ke 11 dah Maharaja Lawak Mega 2017 dan tinggal 7 peserta saja lagi di pusingan Suku Akhir MLM2017. Namun tak sangka pula, akan ada 2 penyingkiran semalam, ingatkan cuma ada satu penyingkiran saja dan di minggu separuh akhir akan ada satu lagi penyingkiran. Tapi bila dah ada 2 penyingkiran di minggu Suku Akhir, maka sekarang ini cuma ada 5 peserta saja lagi dan kemungkinan besar di minggu Separuh Akhir nanti tiada penyingkiranlah kot hehe. Di minggu ke 11 ini iaitu minggu Suku Akhir menyaksikan kumpulan Abioso dan kumpulan Masin tersingkir, manakala Dzawin juga turut berada di kedudukan bottom three. Ada 2 tema untuk minggu ke 11 ini dan ini bermakna para peserta perlu membuat 2 sketsa. Tema pertama adalah viral manakala tema kedua adalah kisah seram berloghat. Final Maharaja Lawak Mega 2017 nanti akan diadakan di Jitra Kedah. Tak sangka pula, final nanti akan dibuat di Kedah, kalau macam tahun lalu diadakan di Johor. Tinggal 5 peserta lagi yang akan berentap di minggu ke 12 iaitu di Minggu Separuh Akhir Maharaja Lawak Mega 2017 iaitu kumpulan Zero, Bocey, Shiro, Puteh dan Dzawin. Good Luck untuk semua peserta..
My Signature, tandatanganku, miss banu signature, blog miss banu story,
Read More »

21 Apr 2017

Review Filem Adiwira Ku

Sinopsis Dan Review Filem Adiwira Ku, Review By Miss Banu, Kisah Benar, Poster Filem Adiwira Ku, Senarai Pelakon Filem Adiwira Ku, Sangeeta Krishnasamy, Xavier Fong, Wan Azlyn, Farra Safwan, Ahmad Adnin Zidane, Irdina Tasmin, Balqis Sani, Rizal Fahmi,
Sinopsis & Review Filem Adiwira Ku

Assalammualaikum..
Baru - baru ini aku ada menonton filem Adiwira Ku dan filem ini telah pun ditayangkan di pawagam pada 9 Mac 2017 yang lalu. Filem Adiwira Ku ini dilakonkan oleh Sangeeta Krishnasamy, Xavier Fong, Wan Azlyn, Farra Safwan, Ahmad Adnin Zidane, Irdina Tasmin, Balqis Sani, Rizal Fahmi dan ramai lagi. Selain itu filem ini diarahkan oleh Eric Ong dan diedarkan Empire Film Solution. Filem Adiwira Ku ini bukanlah kisah pasal super hero ye tapi sebaliknya ianya berkisarkan tentang sekolah, pelajar, cikgu dan juga Choral Speaking. Lebih menarik apabila filem ini berdasarkan kisah benar, malah kebanyakan watak pelajar dalam filem ini adalah dari kisah benar, ini bermakna mereka semua melakonkan semula apa yang telah terjadi kepada mereka sebelum ini. Agak jarang kita dapat melihat filem yang berfokuskan tentang pelajar dan guru, betul tak?, selalunya dekat Malaysia ini banyak filem seram, aksi, komedi dan cinta sahaja. Filem Adiwira Ku ini sememangnya sangat unik, mempunyai nilai - nilai murni dan memberi pengajaran pada penonton. Aku juka suka dengan tagline atau kata - kata semangat yang ada dalam filem Adiwira Ku ini iaitu "Sakit itu sementara, kegemilangan itu selamanya".

Aku juga suka tengok diorang fokuskan tentang Choral Speaking tu, teringat zaman sekolah dulu hehehe, walaupun aku tak pernah masuk Choral Speaking ni, tapi pernahlah lihat diorang buat persembahan dulu, lagipun ketika itu, pihak sekolah terus memilih satu kelas yang dirasakan senang untuk diajar dan tidak mempunyai masalah disiplin, manakala kelas aku pula memang susah nak diajar sebab macam kes2 disiplin ada. Bila tengok filem ini juga membuatkan aku teringat kembali guru - guru bahasa Inggeris aku dulu terutamanya ketika di tingkatan 5, gigih dan sabar cikgu aku mengajar tu, walaupun dalam kelas tu ada macam - macam perangai. Begitu juga di tingkatan 6 untuk mata pelajaran MUET tu. Berbalik pada filem Adiwira Ku ini, aku suka tengok sikap positif guru bahasa Inggeris mereka ini iaitu Cikgu Cheryl Ann Fernando. Walaupun mengalami pelbagai kesukaran, dia tetap cekal dan bersemangat dan menjadikan segala kesukaran itu sebagai cabaran buatnya. Susah juga nak mewujudkan team Choral Speaking ini kerana perlu melibatkan ramai pelajar iaitu seramai 35 orang. Bila team dah lengkap ada masalah baru pula yang timbul. Dah lah untuk Choral Speaking ini memerlukan banyak latihan, pastu ada pula yang ponteng dengan pelbagai alasan, memang semua ini menjadi cabaran besar buat guru mereka.
Filem Adiwira Ku, Bahasa Inggeris, Pendidikan, Choral Speaking, Sekolah, Guru, Cikgu, Kampung, Kedah, Pelakon Utama Filem Adiwira Ku, Sangeeta Krishnasamy, Xavier Fong, Wan Azlyn, Farra Safwan, Ahmad Adnin Zidane, Irdina Tasmin, Balqis Sani, Rizal Fahmi,
Selain itu banyak juga scene - scene sedih dalam filem ini, contohnya para pelajarnya Cikgu Cheryl Ann itu rata- ratanya datang dari keluarga yang susah, pelbagai masalah yang dihadapi mereka. Aku rasa scene paling sedih sekali, ketika salah seorang pelajar lelaki itu, mati sebab kemalangan motosikal, dah la masa dekat - dekat nak raya pula tu, dan cikgu Cheryl juga kesal kerana tak dapat nak menunaikan janjinya pada pelajar tersebut untuk memberikannya hadiah. Lagu - lagu background dalam filem ini juga sedap - sedap belaka dan sangat sesuai dengan jalan cerita. Ending Filem Adiwira Ku ini berakhir dengan Cikgu Cheryl ingin menyambung pengajiannya ke peringkat doktor falsafah dan perlu meninggalkan sekolah (SMK) Pinang Tunggal itu. Di hari terakhirnya di sekolah tersebut, kesemua pelajarnya sedih dan pergi berjumpanya di bilik guru lalu mengiringi dirinya ke kereta dengan perasaan sedih. Apa pun memang seronok menonton filem ini dan aku bagi 7.8 Bintang dari 10 bintang untuk Movie Adiwira Ku. Jom baca sinopsis ringkas filem ini dibawah ye..

Sinopsis Filem Adiwira Ku

Filem yang diangkat dari kisah benar ini mengisahkan tentang pasukan `choral speaking` Sekolah Menengah Kebangsaan Pinang Tunggal, Baling Kedah yang berjaya memenangi pertandingan itu pada tahun 2015. Pelbagai cabaran dan dugaan dihadapi oleh setiap ahli pasukan `choral speaking`.
My Signature, miss banu signature, tandatanganku,
Read More »

20 Apr 2017

Segmen Blogwalking & Bloglist By Miss BaNu


Assalammualaikum..
Dah lama betul aku tak buat Segmen sendiri dalam blog ini, last segmen yang aku buat adalah pada tahun 2015 lepas tu aku tak buat dah. So sempena bulan April ini dan juga sempena Birthday aku pada 23 April nanti, aku nak buat segmen gitu. Jadi jemputlah join ye, bolehlah kita sama - sama naikkan jumlah trafik blog dan juga tambahkan follower masa join segmen ni nanti. Syarat - Syarat segmen ini juga simple je, so jom tengok syarat - syaratnya di bawah ini.

1➽ Follow Blog Ini dan juga Google+ 
2➽ Tulis Tajuk "Segmen Blogwalking & Bloglist By Miss BaNu" di Entry anda
3➽ Copy Banner diatas dan linkkan ke entry ini
4➽ Like Page Facebook Miss Banu Story ➔ https://www.facebook.com/MissBanuStory/
5➽ Follow saya di Twitter bagi yang ada Twitter dan saya akan follow back nanti, tapi kalau takde Twitter pun boleh join segmen ini ye ➔ https://twitter.com/Miss_SyahBaNu
6➽Follow saya di Instagram dan saya akan follow korang balik di IG, bagi yang tiada Instagram pun boleh join segmen ini, dont worry hehe ➔ https://www.instagram.com/miss_syahbanu/
7➽Selitkan sekali ucapan birthday untuk saya dan ucapan birthday yang paling best dan menarik akan direview blognya serta banner blognya akan diletakkan dalam blog ini selama seminggu.
8➽Untuk Bloglist pula, saya akan memilih 10 blog atau lebih untuk dimasukkan ke dalam bloglist blog ini, cara pemilihan blog untuk bloglist adalah secara random. Saya jarang tukar blog2 yang berada dalam bloglist saya, jadi memang untung pada sesiapa yang join segmen ini dan terpilih kerana link blog korang akan berada dalam bloglist saya untuk jangka masa yang lama gitu.
➽ Segmen ini tamat pada 28 April 2017, 11:59 malam.

➣ Senarai Peserta..
My Signature, Tandatanganku, Miss Banu Signature,
Read More »

19 Apr 2017

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Assalamualaikum. Dengan rasa rendah hati Fiza menjemput semua pembaca blog Ourmemoria.my untuk sama-sama memeriahkan Giveaway yang dianjurkan sendiri oleh Fiza.
Copy dan klik banner untuk penyertaan
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya.
Dior Miniature Perfume Mini Set mengandungi:
5 ml EDT Dolce Vita, 
5 ml EDP Miss Dior, 
5 ml EDT J'adore,
 5 ml EDT Midnight Poison,
 5 ml EDT Dior Addict
Ada 5 jenis Dior Miniature Perfume untuk dimenangi dan hanya 5 pemenang yang akan dipilih. Jemput semua blogger untuk memeriahkan giveaway ini.
My Signature, miss banu signature, tandatanganku,
Read More »

Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!

Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!, segmen yang aku join, blogwalking, bloglist blog,

Jom Join Ramai - Ramai..
Due Date- 30 April 2017
Nak Join boleh Klik Banner ye..
Saya mahu berada di dalam bloglist seorang Syed kerana saya ingin pembaca - pembaca di blog seorang Syed tu singgah ke blog saya juga hehe, kiranya dapat menambahkan trafik, disamping tuan punya blog seorang Syed itu juga sangat rajin terjah dan komen di entry para blogger, maka haruslah join bloglist beliau ni ;)

Short Review tentang Blog seorang Syed:-
- First time datang blog Seorang Syed ini dah rasa kagum gitu, sebab design blognya sangat cantik, sedap mata memandang gitu, Selain itu gaya penulisan Syed di blognya itu juga sangat menarik dan seronok untuk dibaca.

My Signature, Tandatanganku, miss banu signature,
Read More »

18 Apr 2017

Sinopsis & Review Filem J REVOLUSI

Poster Filem J Revolusi, Sinopsis dan Review Filem J REVOLUSI, Pelakon Utama Filem J Revolusi, Zul Ariffin, Izara Aishah, Nur Fazura, Farid Kamil, Azad Jasmin, Iedil Putra,
Sinopsis & Review Filem J REVOLUSI

Assalammualaikum..
Filem J Revolusi telah ditayangkan di pawagam pada 2 Mac 2017 yang lalu, rata - rata penonton sememangnya memberikan respon yang postif serta memuji - muji filem ini. Filem yang bergenre Aksi ini dilakonkan oleh ramai pelakon best dan popular iaitu Zul Ariffin, Izara Aishah, Nur Fazura, Farid Kamil, Azad Jasmin, Iedil Putra dan ramai lagi. Filem J Revolusi ini diarahkan oleh Zulkarnain Azhar dan diterbitkan oleh Infinitus Productions dan Grand Brilliance. Aku pun dah menonton filem ini dan ternyata filem ini memang best, aksi -aksi stunt semuanya best dan dilakukan sendiri oleh para pelakonnya. Aku juga suka dengan watak yang dibawa oleh Izara Aishah sebagai Eddie dan Fazura sebagai Dian, kedua - dua mereka nampak lasak dan berani tidak lemah atau pun ayu sentiasa, seperti dalam filem - filem mereka yang terdahulu. Scene - Scene lawan dalam movie ini memang best untuk ditonton serta ini juga adalah kali pertama aku melihat Fazura membawakan watak jahat gitu. Zul Ariffin memang pilihan tepat untuk watak Jay Zulkarnain itu, manakala lakonan Farid Kamil sememangnya sentiasa terbaik. Awalnya agak menyampah juga dengan watak Jiman yang dilakonkan oleh Iedil Putra itu, psiko betul, dan aku memang yakin betul yang Jiman ini, adalah orang suruhan Andra yang jadi dalang gitu tapi rupanya aku silap hahaha. Jiman tu tidak ada kaitan langsung dengan Andra.

Watak Azad Jasmin sebagai Skodeng yang sememangnya pakar dalam bab IT ini menjadi penghibur dalam filem ini, banyak scene - scene lawak dan dialog yang lucu datangnya dari watak Azad Jasmin ini. Malah Skodeng juga banyak membantu Jay dalam misinya mencari kakaknya Dian. Walaubagaimanapun agak sedih jugalah bila semua watak pelakon wanita dalam filem ini mati akhirnya. Eddie mati disebabkan Andra yang mencuba virus tersebut keatasnya manakala Dian mati di penghujung cerita. Apa pun agak menarik juga bila diorang memfokuskan tentang UTK (Unit Tindakan Khas) dalam filem ini. Selalunya kalau filem aksi kebanyakkannya berkisarkan tentang polis saja kan, jadi menerusi filem ini dapatlah kita mengenali UTK dan tugas -tugas mereka dengan lebih dekat lagi. Aku rasa lepas ini, mesti akan ada J Revolusi 2 pula kan, ini ditambah lagi dengan penerimaan positif daripada penonton terhadap filem ini. Apa pun aku bagi 9 Bintang dari 10 bintang untuk filem J Revolusi ini. Jom tengok sinopsis ringkas filem ini di bawah ye..

SINOPSIS FILEM J REVOLUSI

Mengisahkan tentang Jay Zulkarnain yang merupakan seorang ketua pegawai Unit Tindakan Khas (UTK). Pasukannya begitu digeruni penjenayah kerana kepakaran mereka berdepan musuh. Konflik bermula apabila kakak Jay, Dian (Nur Fazura) yang juga seorang ejen ditangkap oleh pengganas misteri. Dalam misi menyelamat adiknya itu, Jay terperangkap dan dituduh membunuh seorang rakan setugasnya. Eddie dan Skodeng cuba untuk membantu Jay bagi mencari kakaknya Dian yang berada di tanggan Andra. Tercetuslah pelbagai konflik dan insiden mengejutkan yang menghantui Jay.
My Signature, tandatanganku, miss banu signature,
Read More »

17 Apr 2017

Sinopsis Drama Cucu Tauke Beras TV3

Sinopsis Drama Cucu Tauke Beras Slot Dahlia Tv3, Senarai Pelakon, Drama 20 episod ini dilakonkan oleh Zahirah Macwilson, Azrel Ismail, Tania Hudson, Ariff Aziz, Afzan A. Rahman, Idris Mad Diah, Catriona Ross, Zizan Nin, Farisha Irwayu, Qazem Nor dan ramai lagi. Poster Drama Cucu Tauke Beras, Sinopsis, Info,
Sinopsis Drama Cucu Tauke Beras Slot Dahlia TV3

Assalammualaikum..
Drama Cucu Tauke Beras telah mula disiarkan di Slot Dahlia TV3 bermula 15 April yang lalu, bagi menggantikan Drama Meh Sandar Pada Aku yang telah tamat episodnya. Drama 20 episod ini dilakonkan oleh Zahirah Macwilson, Azrel Ismail, Tania Hudson, Ariff Aziz, Afzan A. Rahman, Idris Mad Diah, Catriona Ross, Zizan Nin, Farisha Irwayu, Qazem Nor dan ramai lagi. Drama ini akan disiarkan setiap Jumaat hingga Ahad, jam 6.58 petang dan diarahkan oleh Khalid Nazri serta diterbitkan oleh A.Aida Production Sdn Bhd. Suka tengok poster drama ini, cantik, dan dari sinopsis drama ini, nampak macam menarik je drama ni, apa pun jom tengok sinopsis drama ini di bawah ye..

Sinopsis Drama Cucu Tauke Beras Slot Dahlia TV3

Satu Kolej riuh dengan berita Irsya (Zahirah Macwilson), pelajar paling cantik, vogue dan kaya yang akan bercuti di luar negara ketika cuti semesternya seperti biasa. Walaubagaimanapun, semua itu hanya kekal sebagai khabar angin apabila ayah Irsya menyuruhnya untuk bekerja kerana perniagaan keluarga mereka sedang mengalami masalah. Irsya tidak boleh menerima nasib yang menimpa keluarganya dan enggan bekerja di Kuala Lumpur, kerana dirinya tidak mahu terserempak dengan rakan - rakan kolejnya. Memahami kerenah anaknya itu, ayah Irsya memberi cadangan padanya untuk bekerja dengan atuknya di kampung. Oleh kerana upah yang ditawarkan agak lumayan, Irsya bersetuju untuk pergi ke kampung dengan hati yang berat. Harris ( Azrel Ismail), sepupu kepada Irsya telah menjemputnya ke rumah datuk mereka. Irsya terkejut melihat Harris yang dahulunya montel, kini sudah menjadi lelaki segak dan kacak. Namun, kejutan untuk Irsya tidak terhenti di situ kerana dia baru tahu yang datuknya ialah seorang pemilik kilang beras. Kesemua hasil keluarannya dipasarkan ke seluruh Malaysia.
Senarai Pelakon Drama Cucu Tauke Beras TV3, Farisha Irwayu, Zahirah Macwilson, Tania Hudson,
Irsya yakin bahawa kerjanya sangat mudah. Dia berangan untuk menjadi ketua di sebuah pejabat dengan kondisi yang selesa dan berhawa dingin. Harapannya meleset apabila datuknya mahu Irsya mempelajari proses menanam padi dari mula. Irsya langsung tidak berminat untuk mendalami semua itu, apatah lagi dia perlu berguru dengan Harris yang menganggap gadis bandar ini tidak dapat menyesuaikan diri dengan hidup di kampung. Apa yang berlaku seterusnya? Mampukah Irsya bertahan dengan segala tugasan yang diberikan oleh datuknya itu? Adakah dia akan berputus asa dan pulang ke bandar?
My Signature, Tandatanganku, Miss Banu Signature,
Read More »

16 Apr 2017

Gema Gegar Vaganza - Bienda Tersingkir

Bienda, Peserta, Pertandingan, Nyanyian, Penyanyi, Gema Gegar Vaganza, GGV, Tersingkir, Anak Sheeda,
Bienda Tersingkir Di Konsert Ke- 2 Gema Gegar Vaganza

Assalammualaikum..
Minggu Kedua Gema Gegar Vaganza berlangsung dengan meriah, 10 peserta menyanyikan lagu - lagu komersil yang mempunyai lirik yang baik dan bermakna. Bagi yang belum tahu rancangan apakah Gema Gegar Vaganza ini? meh sini aku bagitau, Gema Gegar Vaganza (GGV) adalah pertandingan nyanyian dikalangan artis nasyid, dan lagu - lagu yang mereka nyanyikan juga kebanyakannya, berunsurkan ketuhanan dan mempunyai lirik yang baik dan rancangan ini disiarkan di Astro Oasis. Walaubagaimanapun nasib tidak menyebelahi Bienda apabila tersingkir di minggu kedua Gema Gegar Vaganza. Selain Bienda, Ana Rafali dan Wani turut berada dalam kedudukan bottom three. Bienda menyanyikan lagu yang aku suka iaitu lagu Sejati nyanyian asal Faizal Tahir. 

Tapi aku rasa suara Bienda macam kurang sesuai pula dengan lagu ini dan kalau tak silap aku Bienda juga ada tertinggal lirik ketika part chorus itu. Manakala Ana Rafali pula menyanyikan lagu Suci Dalam Debu dan Wani pula menyanyilah lagu Bila Diri Disayangi (Ukays). Kumpulan Mirwana telah menang anugerah Gema Terindah untuk minggu ini dan berada di tangga pertama, mereka menyanyikan lagu Satu (Dewa). Tema untuk minggu ketiga GGV ini adalah lagu - lagu Nasyid yang berunsurkan Akustik kalau aku tak silaplah kan hehe. Jom tengok senarai lagu - lagu yang peserta dapat untuk konsert ketiga nanti di bawah ini ye..

Senarai Lagu - Lagu Konsert Ke - 3 Gema Gegar Vaganza 2017

1-Iman Mutiara- UNIC
2- Selimut Putih - Hijjaz
3- Doa - Mirwana
4- Hambamu- Azmi
5- Aduh Saleha- Hafiz Hamidun
6- Padamu Ku Bersujud- Izam EYE
7- Hikmah- Saujana
8- Intifada- Wani
9- Perjalanan Hidup- Ana Raffali
My Signature, Tandatanganku, Miss Banu Signature,
Read More »

15 Apr 2017

Ramai Yang Terkejut Bila Joras Tersingkir - MLM2017

Joras Tersingkir di Minggu Ke-9 MLM2017, Maharaja Lawak Mega 2017, Empayar Lawak, Lanun Lawak, Bottom Two, Abioso,
Joras Tersingkir Di Minggu Ke - 9 Maharaja Lawak Mega 2017

Assalammualaikum..
Minggu ke - 9 Maharaja Lawak Mega 2017 tidak membawa tuah pada kumpulan Joras apabila diumumkan tersingkir oleh juri. Selain Joras, kumpulan Abioso turut berada di tangga kedua terbawah. Rata - rata persembahan dari peserta MLM2017 agak kurang lawak di minggu kesembilan ini, mungkin kerana temanya agak susah di minggu ke-9 ini, dimana temanya adalah Cerita Rakyat & Cerita Moden. Para peserta perlu memasukkan dan menggabungkan cerita rakyat dan cerita moden dalam satu sketsa lawak. Dalam kesemua peserta, hanya sketsa dari kumpulan Bocey dan Zero saja yang paling menyerlah, lawak dan best. Kumpulan Bocey menggabungkan Kisah Si Tanggang dan juga watak dari filem Munafik manakala kumpulan Zero pula menggabungkan kisah batu belah batu bertangkup dengan polis evo. Kedua - dua kumpulan ini mendapat 5Ha daripada juri, manakala sketsa kumpulan Masin juga boleh tahan tapi tidaklah terlalu lawak. Walaubagaimanpun Vicha dari Kumpulan Masin mendapat anugerah Man Of The Match. Kumpulan Joras pula menggabungkan cerita Badang dan juga watak dari drama Suamiku Encik Sotong, Ingatkan kumpulan Abioso yang akan tersingkir. Apa pun ramai juga yang tak sangka dan terkejut apabila kumpulan Joras tersingkir, yela mereka kan naib juara MLM2016 kan, so mesti ramai yang menjangkakan kumpulan Joras yang dianggotai oleh Rahim, Joey dan Syuk berkemungkinan besar akan ke Final. Apa pun nasib tak menyebelahi mereka. Terkejut juga kumpulan Masin masih bertahan di MLM2017, minggu depan tema apa pula ye?..
My Signature, Miss Banu Signature, tandatanganku,
Read More »

Review Drama Korea - Voice

Review Drama Korea - Voice, Korean Drama Review, Sinopsis, Channel OCN, Pelakon Utama Voice, Jang Hyuk, Lee Ha Na,
Voice - Korean Drama Review

Assalammualaikum..
Macam biasa hari ini aku nak buat Review Drama Korea yang aku dah tonton iaitu Drama Korea yang bertajuk Voice. Drama Voice ini dilakonkan oleh Jang Hyuk, Lee Ha Na, Kim Jae Wook, Baek Sung Hyun, Yesung (Super Junior), Son Eun Seo, Lee Hae Young dan ramai lagi. Drama 16 episod ini mula disiarkan pada 14 Januari 2017 dan tamat pada 12 Mac yang lalu, manakala pengarah drama ni juga dah pernah mengarah drama - drama best seperti Hero, Liar Game, Pied Piper dan lain - lain lagi. Pelakon Bae Doo Na dan Chun Woo Hee telah ditawarkan untuk melakonkan watak heroin drama ini tapi mereka menolak dan akhirnya Lee Ha Na menjadi heroin untuk drama Voice ini. Ini kali pertama aku melihat Lee Ha Na berlakon watak serius gitu, sebab sebelum ini aku pernah tonton drama lakonannya yang bergenre romantik komedi bersama Seo In Guk dalam Drama King Of High School. Aku suka tengok Jang Hyuk berlakon dalam drama yang bergenre sebegini, wataknya sebagai Moo Jin Hyuk yang merupakan seorang detektif memang sangat sesuai dengan dirinya. Lagi pun aku dah malas nak tengok drama - drama Jang Hyuk yang berlatar belakangkan zaman dulu - dulu tu hehehe. Aku juga sukakan konsep drama ini yang memfokuskan tentang Emergency Call Center dan juga kewujudan Golden Time Team yang ditugaskan untuk cepat bertindak selepas menerima panggilan kecemasan daripada orang ramai yang sedang mengalami situasi kecemasan dan berada dalam bahaya.
Senarai Pelakon Drama Korea Voice, Watak - Watak Utama Dalam Drama Korea Voice, Jang Hyuk, Lee Ha Na, Kim Jae Wook, Baek Sung Hyun, Yesung (Super Junior), Son Eun Seo, Lee Hae Young
Lakonan para pelakon drama ini memang terbaik, aku suka tengok kerjasama antara Moo Jin Hyuk dan Kang Kwon Joo, diorang bersama - sama cuba mencari pembunuh sebenar yang menyebabkan isteri Moo Jin Hyuk dan ayah Kang Kwon Joo mati di tempat dan hari yang sama. Walaupun awalnya Moo Jin Hyuk benci dan salah faham pada Kang Kwon Joo tapi akhirnya dia sedar dan akhirnya bekerjasama dengannya. Tapi setakat itu jerlah hubungan diorang, yang hanya merupakan rakan sekerja yang mempunyai matlamat yang sama, tiada kisah cinta antara mereka ye hahaha. Pembunuh dalam drama ini memang kejam gila, cara dia bunuh orang pun memang kejam dan mengerikan, siap pakai besi untuk memukul dan membunuh. Dari awal lagi memang dah boleh agak yang rakan baik Moo Jin Hyuk iaitu Sim Dae Sik ini yang juga merupakan detektif (polis) memang bekerjasama dengan pembunuh walaupun dengan cara tidak sengaja. Dari awal lagi dah nampak yang gerak geri Sim Dae Sik ini sangat mencurigakan, ingatkan dia yang jadi pembunuh tapi bukan, sebaliknya orang lain. Ada banyak kes yang disiasat dan berjaya diselesaikan oleh Golden Time Team ini, contohnya kes penculikan, kes kejadian Bas terbalik dan meletup, kes penjualan organ manusia dan macam - macam lagi, disini kita dapat lihat situasi cemas yang berlaku di tempat kejadian dan juga di Emergency Call Center.
Jang Hyuk, Kim Jae Wook & Lee Ha Na, Pelakon Utama Dalam Drama Korea Voice,
Kang Kwon Joo lakonan Lee Ha Na mempunyai satu kelebihan, dimana dirinya mempunyai deria pendengaran yang sangat baik lebih dari orang lain. Dia menggunakan kelebihannya itu untuk dalam tugasnya dan juga untuk mencari pembunuh sebenar. Selain itu, agak lama tak tengok Kim Jae Wook berlakon drama bersiri, last tengok dia berlakon drama masa tahun 2013, dalam Drama Who Are You, kemudian nampak dia berlakon filem The Last Princess pada tahun 2016. Aku suka tengok Kim Jae Wook dalam drama ini iaitu sebagai anak hartawan yang kaya raya, smart dan handsome yang bernama Moo Tae Goo, siapa sangka dirinya mempunyai segalanya iaitu kaya raya, wajah yang kacak tapi malangnya mentalnya tak stabil dan sangat psycho okey. Lakonan Kim Jae Wook sebagai pembunuh bersiri yang psycho itu memang terbaik. Scene yang paling aku suka sekali masa Mo Tae Goo slumber je datang ke balai polis lalu bertemu dengan Moo Jin Hyuk dan Kang Kwon Joo, dia macam sengaja nak tengok reaksi mereka berdua, sekaligus berdepan dengan mereka. Reaksi terkejut dan juga takut K.Kwon Joo yang dapat mengecam suara Mo Tae Goo ketika dirinya bercakap tu pun best, sebab automatik K.Kwon Joo tahu Mo Tae Goo adalah pembunuh yang mereka cari selama ini. Selepas itu, Mo Tae Goo dah tak berselindung lagi, dia lagi suka bila Moo Jin Hyuk dan K.K.Joo dah tahu identiti dirinya, jadi dia makin seronok untuk merancang membunuh M.Jin Hyuk dan K.K.Joo itu.
Kim Jae Wook As Mo Tae Goo in Korean Drama Voice, Watak Jahat, Psycho, Pembunuh Bersiri Dalam Drama Korea Voice,
Aku suka dengan lagu latar dalam drama ini terutamanya untuk scene - scene suspen, manakala ending drama ini memang happy ending dan aku suka dengan cara diorang tunjukkan watak - watak utama drama ini fight untuk keadilan dan survival. Contohnya aku suka bila diorang tunjukkan watak Mo Tae Goo ini tidak semudah itu untuk ditangkap. M.J.Hyuk dan K.K.Joo terpaksa berhempas pulas untuk fight dan menangkap Mo Tae Goo itu. Kalau tengok drama - drama lain, untuk episod akhir, watak jahat selalunya senang untuk ditangkap polis atau dimatikan saja watak jahat itu. Berbeza dengan drama ini sebab episod akhir drama Voice ini, masih lagi penuh dengan suspen. Ending untuk watak Mo Tae Goo agak tragis juga apabila dia mati ditangan doktor dan pesakit mental yang lain. Manakala bapa Mo Tae Goo pula bunuh diri, memang tragis betul. Apa pun memang enjoy tengok drama Voice ini, ini ditambah lagi bila menonton drama ini secara maraton hehehe sebab aku sengaja biarkan drama ini release dalam 12 episod dulu, kemudian baru aku menontonnya secara online. Kadang - kadang payah nak tunggu 2 episod setiap minggu sebab tak sabar nak tahu jalan cerita seterusnya. Bagi sesiapa yang suka tengok drama yang bergenre misteri, thriller, jenayah, aksi, bolehlah try tengok drama ini, memang berbaloi menonton drama ini.
Hero & Heroin Drama Korea Voice, Jang Hyuk, Lee Ha Na, Kim Jae Wook,
Selain 16 episod drama ini, terdapat juga 2 episod khas iaitu Voice Special episode 1 & 2 yang menunjukkan apa yang berlaku di belakang tabir, scene - scene tak jadi serta 2 episod Voice Special ini dihoskan oleh 2 pelakon dalam drama tersebut iaitu Baek Sung Hyun dan Son Eun Seo. Kiranya Voice Special ni lebih kurang sama macam Goblin Special tu. Apa pun aku bagi 9 Bintang dari 10 Bintang untuk drama Korea Voice ini. 
Read More »

14 Apr 2017

Bandung Souvenirs Giveaway by Nafas Baru

Bandung Souvenirs Giveaway by Nafas Baru, Giveaway By Blogger,

Jom Join Ramai - Ramai..
Due Date- 18 Mei 2017
Nak Join boleh Klik Banner ye,
Hadiahnya semua best - best, kalau menang memang untunglah kan..
Good Luck untuk semua..

Read More »

13 Apr 2017

Money Monster


Assalammualaikum..
Baru - baru ini, aku sempat tonton Filem Money Monster lakonan George Clooney, Julia Roberts, Jack O' Connell, Dominic West, Caitriona Balfe, Giancarlo Esposito dan ramai lagi. Filem Money Monster ini release pada bulan May 2016 dan diarahkan oleh Jodie Foster. Boleh tahan jugalah jalan cerita filem ini terutamanya untuk scene - scene suspen tu. Lakonan para pelakon juga terbaik cuma aku tak fokus sangat part - part saham dan kewangan tu semua, sebab aku lebih suka scene ketika Kyle Budwell menceroboh masuk stesen tv dan mengambil alih serta mengugut Lee Gates yang merupakan pakar kewangan dan juga hos program Money Monster itu. Rancangan tersebut sedang disiarkan secara langsung dan disaksikan oleh ramai penonton. Aku suka watak Julia Roberts dalam Movie ini iaitu sebagai Patty Fenn, yang merupakan seorang Produser program Money Monster ini dan dirinya cuba menenangkan Hos rancangan berkenaan iaitu Lee Gates untuk berdepan dengan situasi bahaya tersebut.
English Movie Review - Money Monster, Senarai Pelakon Money Monster, George Clooney, Julia Roberts, Jack O' Connell, Dominic West, Caitriona Balfe, Giancarlo Esposito, Pengarah Filem Money Monster, Jodie Foster,
Kadang - kadang rasa kesian juga dengan watak Kyle itu yang telah melaburkan semua wangnya kerana mengikut nasihat Lee Gates ketika menonton program Money Monster ini. Bila Kyle dah rugi dan hilang semua duitnya, dirinya berasa tertipu dan menuntut jawapan daripada Lee Gates. Kyle akhirnya mengambil tindakan drastik dengan mengugut untuk membunuh jika permintaannya tidak ditunaikan. Aku juga suka scene ketika Lee Gates cuba menarik perhatian penonton untuk membeli saham kot, Lee Gates dengan sedaya upaya cuba menyakinkan penonton untuk melakukan sesuatu tapi akhirnya usahanya tidak berjaya. Part tak leh blah sekali bila Lee Gates dapat tahu yang polis cuba untuk menembak dirinya dan bukannya Kyle bagi mematikan bom di badannya hehehe dah la siaran langsung pastu boleh pula polis buat plan untuk tembak Lee Gates itu. Selain itu, scene ketika Lee Gates berasa simpati pada Kyle juga menarik, dan akhirnya membuatkan Lee Gates bekerjasama dengan Kyle untuk mencari orang yang bertanggungjawab iaitu Walt Camby.

Ending filem Money Monster ini kira sedih jugalah apabila Kyle akhirnya mati ditembak polis, kelihatan Lee Gates tak nak Kyle mati dan rasa sedih bila Kyle ditembak polis. Walaubagaimanapun selepas semuanya berakhir, rating program Money Monster terus melonjak tinggi disebabkan insiden Kyle Budwell dan Camby itu. Apa pun aku rasa filem Money Monster ini menghiburkan juga dan aku bagi 7 Bintang dari 10 Bintang untuk filem ini.
Read More »

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017