16 Apr 2014

Sinopsis Drama Temptation Of Wife Versi Filipina Di TV3

Assalammualaikum..
Sape rajin layan drama Temptation Of Wife di tv3 time petang2? Drama ni baru lagi ditayangkan di Malaysia tapi di Filipina telah pun ditayangkan sekitar tahun 2012-2013 and sangat popular disana. Drama Temptation Of Wife ni adalah adaptasi drama Korea yang popular sekitar tahun 2008 yang judulnya sama dengan versi Filipina ini. Aku tak pernah tengok yang versi Koreanyer so memang terus tengok versi Filipina ni dan ternyata memang best. Drama ini mempunyai 56 episod, thanks pada yg komen n bgitau jumlah episod drama ni =)
Heroin drama ni adalah Marian Rivera yang cantik tu, Sape yang rajin layan drama2 filipina yang pernah ditayangkan di tv sebelum2 ni pasti kenal dengan Marian Rivera ni sebab banyak drama lakonannya ditayangkan di Malaysia. Aku perasan juga setiap kali drama ni ditayangkan di tv pastinya selepas itu akan trending di Twitter sekejap. Itu membuktikan ramai tengok drama ni. Apapun jom layan sinopsis drama ni..

Sinopsis Temptation Of Wife
Angeline and Heidi share a deep bond of friendship ever since Heidi was orphaned and was taken under the custody of Angeline's parents, Abner and Minda. Angeline grows up responsible and compassionate while Heidi, fueled by ambition and envy, secretly detests Angeline and always feels inferior next to her.
Many boys are attracted to Angeline but she falls in love with Marcel. It doesn't take long before Angeline becomes pregnant and gives up on her dreams of becoming a nurse in order to marry Marcel.
Although their marriage is void of happiness, Angeline tries to be an excellent wife to her husband, and takes good care of her in-laws, Romeo and Stella. However, she soon learns that the life she chose is full of lies and betrayals. Adding to her woes is her unexpected miscarriage. She soon discovers that Marcel is cheating on her and shocked to learn of Heidi’s treachery. Angeline is devastated by the thought of being betrayed by the two people closest to her heart.
Marcel decides to end his affair with Heidi but Heidi is already pregnant with his child. He chooses to live with her as Angeline is forced to go back and stay with her parents. But Angeline finds out that she, too, is pregnant with Marcel's child.
Heidi then tries to get rid of that child but ends up drowning Angeline herself by accident. But by a twist of fate, Angeline survives and is back for revenge. She assumes the identity of another woman and seeks out vengeance against Marcel and Heidi. Now, it's time for pay back and Angeline will do everything to taste the bittersweet part of her revenge.



♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

45 ulasan:

Miema Miemi berkata...

Nest gak citer...first2 tgk da tertarik hehe :)

Tanpa Nama berkata...

Only 56 episodes not 116 according to TV3 :)

Sally Yatiey berkata...

Best2 ;D

farmiey haniera berkata...

macam best je cite ni. tapi skrg duk kt u, xde masa nk tgk cite. assignment bertimbun2. =(

Tanpa Nama berkata...

Ya just only 56 episod d malaysia,keluarga aku kt philipine sume layn cte ni,antara trending plng tinggi di sane. philipine cume 15mint stiap episod n ad hri2x die episod pnjg... Nt marcel mati then marian kawin ng laki yg dalm gambo lg satu tu...heidi msk pnjra...heidi tu sbnrnye da rmi anak...nanti sume kantoi pasl heidi....
salamat po..

Tanpa Nama berkata...

Haah kt mlysie 56 episod je...keluarga ku di pilipne sume lyn cte ni...cte ni antara trending paling tinggi kt sne...nt marcel mati....marian kawin ng laki dlm gmbr tu...pastu heidi msk pnjra....heidi sbnrnya da rmi ank.....pastu nt kantoiiii......
Salamat po.

Tanpa Nama berkata...

Wah menarik.tu heidi ramai anak dlm cite ni.... Eiii tak sabo nak nengok

Miss Ina berkata...

Heidi ada iras muka haliza misbun:)

mimie airysya berkata...

cerita nie best..perh,,muzik dia lagi best..mama layan citer nie smpai x jadi wat kerja..mimie..

jemanje berkata...

first time cite laki x takut Bini..berkyasa sebenar2nya DLM keluarga..tabik spring utk romeo

Tanpa Nama berkata...

mmg best cite ni..

Tanpa Nama berkata...

marian tu sape plak? ada dalm watak tu eh? mmg sakit hati tgk cite ni.. betol2 la angeline tu mangsa. tp baiknya dia..hahaha.. hari2 terpakse follow dgn tonton je sebb keje.. tak sempat tgk.

Tanpa Nama berkata...

Heidi ramai anak? Marcel mati kenapa?

BaNu Syah berkata...

@Anonymous Marian Rivera tu nama sebenar pelakon yg bawakan watak Angeline tu..

BaNu Syah berkata...

@Anonymous Marcel mati masa di final episod sebab kena tembak dgn Heidi..Heidi sebenarnya nk tembak Angeline tp Marcel selamatkan Angeline n die yg kena dan last sekali Heidi masuk penjara dan Angeline nanti kahwin dgn Nigel.

Tanpa Nama berkata...

best citer nie... btw nice music background,,..

Tanpa Nama berkata...

memg bez pn. ,bckgr0und msc cm sdh jew,.

Tanpa Nama berkata...

Geram sakit ati tgok citer ni...x sbr nk tgok angelin bls dndam

Queenizailla ester berkata...

kn best tgok cte to smpai hbs..

muhd alifsulaiman berkata...

Cerita ni memang best giler!! lepas balik sekolah terus layan temptation of wife .. saya bagi ★★★★★

Farah Huda berkata...

Wow.Memang best drama ni . Handsomenya Nigel.Tak sabar nak tengok Heidi masuk penjara.Hahaha.
Saya pun sama,lepas balik sekolah terus tengok cerita ni.Terbaik.Suka tengok Rameo kerjakan Marcel. :)

jue berkata...

Cte in mmang best..sama can hidup aku pi xde LA pai mati n masuk penjara

Tanpa Nama berkata...

Ad jual x cd crite ni huhuhu nk bli la..

Tanpa Nama berkata...

oooh.. kesianlah dengan Marcel.. on last episode dia mati ditembak oleh Heidi... sedih juga cerita ni ya...bilang heidi ada ramai anak.. berapa orang agak nya?

Tanpa Nama berkata...

Best drama ini..sy dr makassar, indonesia..suka lihat drama ni, but baru dpt dwnload smpai epsode 6..bisa btnya, klau mahu nnton online drama ni gmana yah?

BaNu Syah berkata...

@Anonymous nak tengok drama ni secara online boleh tgk kt lmn web www.tonton.com.my

Tanpa Nama berkata...

Cerita ni mmg best. Btw, chantal adik nigel tu cmna pulak? Dia mati kat laut ka?

Mizz D.L berkata...

Alaa..knapa marcel mati??..dh la handsome..huhu..

Tanpa Nama berkata...

sapa tau tajuk music background??hehe..suka sgt lagu tu..

suhaida Tmpoint berkata...

siapa tahu jalan cerita terakhir? nak sangat tahu episod last... selain heidi tersilap tembak marcel

Tanpa Nama berkata...

ala...xsempat nk tgk citeni.sy Cuba tgk dgn YouTube to citenya xpenuh. boleh tak bagitau mcmnane Heidi dpt and ramaikan cerita ank2 diatu

Leesa berkata...

Meh aku bagitau secara detail. Angeline akan mengambil alih kerjaya Heidi sebagai manager Bella De France dan memecat Heidi. Heidi akan menjadi miskin semula dan tiada pekerjaan. Marcel dan keluarganya juga jatuh miskin dan tinggal di rumah kecil setelah perniagaan mereka diambil alih oleh Yolanda dan Angeline. Heidi nanti masuk penjara atas kesalahan mencederakan angeline. Masa dalam penjara dia asyik bergaduh dan buat hal serta mencuri pistol pegawai penjara untuk menembak orang-orang dipenjara tetapi cubaannya berjaya dipatahkan. Dia kemudiannya disahkan menghidap tekanan perasaan dan dihantar ke rumah sakit jiwa. Di rumah sakit jiwa dia bertemu dengan Chantal Armada (anak Yolanda Armada) yang disangka telah mati tetapi rupa-rupanya telah hilang ingatan dan tidak ingat langsung nama sebenarnya serta tinggal di rumah pesakit mental. Ingatan Chantal kembali pulih apabila dia terdengar Heidi menyebut-nyebut nama Chantal yang kebetulan sama dengan namanya (sebenarnya Heidi merujuk kepada Chantal Gonzalez iaitu Angeline). Angeline kemudiannya terperangkap antara cinta Marcel dan Nigel. Setelah berfikir, dia kemudiannya memilih Nigel dan mereka pun bertunang. Malangnya, Chantal Armada telah pulih daripada hilang ingatan dan kembali pada hari pertunangan Nigel dan Angeline. Akibatnya, Nigel dan Angeline terpaksa merahsiakan pertunangan mereka daripada Chantal Armada kerana khuatir dia akan cuba membunuh diri sekali lagi akibat obses terhadap Nigel. Yolanda Armanda pula memaksa Nigel dan Angeline memutuskan pertunangan mereka kerana dia lebih memikirkan anaknya, Chantal Armada. Ini menyebabkan Angeline tertekan. Dia kemudian meletak jawatan daripada syarikat House of Armada manakala Nigel dipaksa berkahwin dengan Chantal Armada. Heidi pula berjaya lari daripada rumah sakit jiwa setelah mempergunakan Leo (abang Angeline yang sememangnya menyintai Heidi dari dulu). Dia berjaya memikat seorang jutawan Robert Montreal dan mereka pun berkahwin. Heidi menjadi kaya semula dan menggunakan kuasanya untuk membalas dendamnya terhadap Angeline. Kesudahannya, Heidi membunuh Marcel tanpa sengaja dan dipenjarakan seumur hidup selain menderita sakit kanser ovari. Angeline berkahwin dengan Nigel dalam suasana yang sungguh romantik gitu.

BaNu Syah berkata...

@Leesa thanks yer atas sinopsis lengkap cerita ni.

BaNu Syah berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

plezz nak sgat lagu tema dye opening tu best....

nabn berkata...

tertarik cerita ni sekarang

imah_adiputri berkata...

Drama ni adaptasi dr cerita korea.. Tp ade ubah sikit2.. Lagu pbukaan tu pun asal lagu korea.. Sgt best cerita ni..

bonda hatiku berkata...

anyway chantal tu sbnr hidup.. dia dimasukkan ke wad gila bersama heidi nt kemuncak cerita.. nt masa heidi kat wad gila bermula kisah yg menarik antara nigel, marcel dan angeline.. masing2 nk merebut cinta angeline.. pastu bila angeline bru nak rasa bahagia chntal muncul utk rebut nigel.. marcel cuba pikat angeline kembali.. yalanda pula sbb syg kan anak jd la watak kejam kejap.. dia terpaksa amk balik kemewahan yg diberi pd angeline spy angeline jauhkan diri drp nigel.. hingga la mereka cuba utk berkahwin lari tp chntal pulak ketahuan dan jatuh gaung.. sbb kesian nigel pon sanggup la kwen ngn chntal.. si chntal nie sakit mentel sbnrnya.. bila ari kawen tu dia ubah fikiran bg nigel smula kat angeline.. si heidi nie pulak terlepas drp tahanan dan mula plan jahatnya.. mula2 dia culik marcel dan buat tuduhan angeline bunuh spy angeline masuk jail.. pastu bila marcel terlepas dia culik angeline n seksa angeline.. masa misi nak selamatkan angeline tu la heidi tertembak marcel..

ishak md Roze berkata...

On line boleh tgok

Tanpa Nama berkata...

Episod last chantal jd mcm mana??dia hidup lagi ka?

nhazirah kaka berkata...

kalau sampai 56episode tu mcm jenuh je nak menonton nyeee..

nhazirah kaka berkata...

emmm kiranya hero cerita bukan marcel ke? nigel yg akan berpasangan dengan angeline?klu mcm tu mcm xbest je.

Tanpa Nama berkata...

tekanan betul cerita nie , chantal pulakk kembali , aduhhh :(

Qyra Azman berkata...

Episode bape ek yg angeline kejar nigel kat airport tu?

Tanpa Nama berkata...

Chantal ngan nigel ni bukan adk beradik kandung ke canne..episod brape yg angeline buat kejutan yg dy tu angeline dpn keluarga salcedo

Related Posts with Thumbnails