Apr 23, 2011

MaHaRaJa LaWak Mggu-4 JaMBu teRBaeek!!

Muka LeGend Hati Qiut

Tiba Masanya utk mencorat-coret ttg M.Lwk semlm..peserta yg tersingkir adalah ALEx..emmm apa pun persembahan Alex utk muzikal komedi mggu ke-3 adalah yg trbaek dari Alex..namun utk mggu ke-4, Alex sedikit gagal utk membuat org ketawa..dan akhirnya tersingkir..apasal ek M.Lwk semalam hanya 1 jam 30 minit jer..10.00-11.30pm jer..sebelum nih dua jam 10.00-12.00..makin pendek pula masanya..tahula peserta makin sikit..tapi x perlu la pendekkan masa sampai setengah jam..huhuhu..tapi M.Lwk semalam mmg ringkas..xde tetamu jemputan mcm mggu2 sebelumnya yg mana ada Usop Wilcha kan..n persembahan juri2 kan..mggu nih xde sume tuh..yg ada hanya persembahan para peserta jer..jom tgk penilaian aku ttg persembahan para peserta utk mggu ke-4 nih..hoyeee

1) Rasanya ramai yg bersetuju dengan aku kalau kump JaMBu layak brada di kedudukan pertama..kalau tgk kat tv tu mang meriah..penonton kat studio gelak pecah perut dgn gelagat kump Jambu..juri pun x tahan nak ketawa jer..Yus yg menjadi ala2 Nora Danish mmg kelakar..kononnya si tauke nih nk ngorat Yus ketika diorang sedang nak berjogging gitu hehehe..mang terbaek terganas la mrk nih..diorang nih mang banyak idea yg giler2 hehehe..pada mggu muzikal kmedi diorang kureng mnyerlah sikit..tpi mggu nih diorang bangkit semula dan meletupp! Hehehe.

2) SePah berada ditangga kedua dgn sketsa penculikan hehehe..Sepah nih mang konsisten..dan sentiasa best tiap2 mggu..mang enjoy tgk diorang nih..
3) JoZaN ditangga ketiga, diorang pun mang best gak..idea bermain dgn lampu tuh mmg menjadi dan nmpk cantik sekali..konon2nya mrk nih tgh disoalsiasat laa sebab mencuri duit tabung surau hahaha..lawakk mmg lawak hehehe..persembahan diorang nampak matang mcm ahmad idham cakap..n ada klasss gitu n comell hehe..
4) Nabil pula ditangga ke-4 dgn lawak Mesin Masanya tuh..mcm biasa Nabil mmg kreatif..lawak mmg lawak..cuma x lawak mcm mggu2 sebelumnya..Namun ideanya mang terbaek..n lawak die utk mggu nih boleh tahan..


5) Dtempat ke-5 adalah AmiR..hahaha..minggu nih menyaksikan peningkatan Amir..wow x sangka amir boleh membuat kejutan mggu nih..mamat khalid juga memberi pujian pada amir..rasanya ni adalah kali pertama yg aku gelak melihat persembahan Amir..sebelum nih lawak amir mcm hampeh..tpi mggu nih lawak die kire berjaya la juga hehe..baguss..si amir nih x putus asa.
6) Kump BaLas ditempat ke-6..Minggu nih kump BaLas mcm x brp best..lawak diorang agak kucar kacir..n diorang byk lupa dialog masing2..namun lawak yg berunsurkan double meaning masih tetap ada dlm persembahan diorang nih
7) MaN antara yg mendapat undian terendah mggu nih.berada ditempat ke-7..lawak die pun macam x best sgt..mungkin agak kurang idea kot..kali nih die membuat lawak menggunakan slang/loghat/bahasa Indon
8) JiHaN di tangga ke-8..die kali nih menjadi cikgu psikologi..aku rasa die dh cuba sedaya upaya..tapi biasalah mmg susah nak buat lawak kn..lawak die agak lambat sikit..n org pun lambat kan ketawa..namun die masih terselamat utk mggu nih
9) AleX ditempat terakhir..walaupun penyampaian cerita die jelas.namun jalan cite die x berapa lawak la..mmg org x gelak sgt..emmm mungkin juga kurang idea..die menjadi pilot kapal terbang siap beruniform sume..namun cerita die kurang lawak..akhirnya die tersingkirrrr…


Tggu AF mlm nih..sama ada betul ke ada operasi gugur tu..or gimik semata-mata..ada ke pelajar baru nk dibawa masuk..aku rasa operasi gugur xde kot atas alasan para pelajar memberi persembahan yg trbaik mlm nih..tapi mungkin salah seorang pelajar tuh akan dibawa masuk juga..nanti konsert akan2 dtg singkir banyak2 sekaligus hehehe..
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

2 comments:

puteri biru said...

nak tengok gak AF malam ni tapi nak dating. tak apalah tengok siaran ulangan je lah. hehe

suka SEpahhh! hehe

S@hB@Nu-BaNuu said...

hehehe..betul tgk je ulangan nanti..apa pun hazama n fina dpt masuk Af9..miza tersingkir.aida dan amir dah digugurkan..rasanya mmg ok kot diorang kuar sbb suara x sedap pon.sy sokong hazama masuk hehehe..

Related Posts with Thumbnails