4 Mac 2013

ToP 50 - Drama Korea Paling PopuLaR

Assalammualaikum..
hari ni aku nak senaraikan 50 drama Korea yg Popular yg menjadi pilihan ramai..senarai drama Korea ni mengikut ranking iaitu berdasarkan undian2 para peminat drama Korea di satu laman web ni..sebelum ni aku ada buat senarai top 23 Korean Drama..tpi tuh senarai lama..ni kira senarai baru laa, kali ni aku akan senaraikan top 50 Drama Korea yg Paling Popular setakat ini..Jom tengok senarainya..so pasni kalau nk pilih drama mana yg nk tgk leh usha list ni dulu..hehe..

1- You're Beautiful
2-Boys Over Flowers
3- Secret Garden
4- Personal Taste
5-Coffe Prince
6-Playfull Kiss

7-City Hunter

8-Heartstrings

9-Mary Stayed Out All Night
10-My Girlfriend Is A Gumiho

11-Dream High

12-Full House
13-Lie To Me
14-Faith
15-My PRincess
16-Princess HouR
17-To The Beautiful You
18-Rooftop PrinCe

19-Love RaiN
20-Flower Boy Ramyun Shop

21-Protect The Boss

22-King 2 Hearts
23-My GiRL
24-49 Days
25-Queen Inhyun's Man
26- Flower Boy Next DooR

27-The Moon That Embraces The Sun
28-BiG
29-Shining Inheritance
30-Cinderella's Sister
31-Shut Up Flower Boy Band
32-Pasta
33-King Of Baking, Kim Tak Goo
34-Oh My Lady
35-Dream High 2
36-The Greatest Love
37-Innocent Man
38-Missing You
39-Sunkyunkwan Scandal
40-Prosecutor Princess
41-A Gentleman's Dignity
42-Full House 2
43-Take Care Of The Young Lady
44-Arang And The Magistrate
45-Dong Yi
46-Bridal Mask
47-Scent Of Woman
48-Iris
49-Myung Wol The Spy 

50-The Princess Man

itulah senarainya Top 50 Popular Korean Drama...dlm list kat atas ni byk gak drama yg aku dh tengok tpi ada gak yg x tgk hehehe..so kalau korang nak baca Review Korean Drama yang aku buat leh klik SINI..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

36 ulasan:

Nor Aznida berkata...

nida pon suka gk drama2 korea ni... :)

Cik Nur berkata...

kenapa love rain duk no.19..??
best tau citer tu...3 hari nur marathon... sedihhh..!

touching giler..!
geram...lawak...semua ade...

Chic Na berkata...

drpd 50 tu yg cikna follow sampai abis 2, 5 & 30 je. sikitnya. huhu..

dya bunga berkata...

lama xlayan drama korean..

Mrs Velentine berkata...

starway to the heaven xda

Anies berkata...

7th grade civil servant , x de ke ? cte tu awesome gila !

BaNu Syah berkata...

cik Nur-x tahulaa maybe cite lain ada yg lebih best dari love rain sbb tu love rain ditangga 19..

Mrs Velentine-cite Starway to Heaven tu terlampau lama sangat jd dah tak masuk senarai hehe

Anies- cite 7th grade Civil Servant tu cite die masih baru n masih ditayangkan lagi jd belum masuk senarai juga..

Deqla manjew berkata...

deqla kalo citer korean ni x tgk sgt... mizz mmg peminat tegar eh..

Nyue berkata...

dalam 50 senarai ni..dh separuh la yg nyue pernah tgk..huhu tu pun zmn stdy dlu kala..huhu

N.Aima K berkata...

wah lama x tengok korea :) maybe lepas ni boleh dah cari kat youtube thnk u dear :)

mina berkata...

wah..rooftop prince bes lah...funny n sdeh gak...tp mmg admit you're beautiful mmg daebak

Tanpa Nama berkata...

rooftop prince no 18..?? besla cter uh..funny
arang n magistrate pun best
anyway youre beautiful mmg daebak un...lykla top

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

nasib la saya xlayan citer korea ni

Nasuha berkata...

Jemput join segmen pertama saya http://nasuhanass.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-suka-makan.html

9n0L4 berkata...

you're beautiful mmg terbaikkkkk. tapi takleh lupe la hero innocent man. haha. hensem comel sweet. ;)

Yana Libra berkata...

mcm yg sy tak tgk lagi ni..huhu..nak tgk city hunter dulu lahh..asyik tertangguh je sbb sibuk tgk running man~ :p

Karukord jagau berkata...

aku tgk running man je hehheee ....

Sally Samsaiman berkata...

dari 50, 24 sally dah tgk n ade vcd :P

keceque berkata...

ASSALAM tn umah..err..sy suka couple or trouble(fantasy couple)..rasa2 bleh tak masuk within da top 50...hehe

teddy freedie berkata...

http://ceritakdrama.blogspot.com/

Miss ana berkata...

X taulah kenapa saya suka sangat personal taste..

Miss ana berkata...

I like personal taste so much

Miss ana berkata...

I really like personal taste

Miss ana berkata...

I really like personal taste

Tanpa Nama berkata...

I really like personal taste..

Admin berkata...

can download korean drama here kdwes.org/

Ayuni berkata...

sye ske Lie to Me!

Tanpa Nama berkata...

aslam semua.
nak tanya sapa2 tau tajuk cite ni.
kisan nye sorg laki yg jadi tukang cuci di sebuah syarikat. selalu kena buli n marah ngan bos. last2 sekali dia di angkat jadi bos danyg jadi bos yang terhebat.hero ni nakal2 lucu sikit. drama korea ke jepun lupa.ni layan time remaja2 dulu.teringin nk tengok semula sebab dulu. tengok tak penuh. sapa tahu jalan cite lebih kurang dan tahu taju.sila kongsi ya.

Tanpa Nama berkata...

saya sedang mencari tajuk drama korea atau jepun.(lupa tajuknya). sinopsisnye lebih kureng camni la.. sinopsis sendiri.

ia kisah seorang lelaki yang keja di opis.seorang yang malas.selalu kena marah dengan bosnya. tetapi seuatu hari apa dia buat, bosnya lantik jadi pengurus besar syrikat tmpt dia keja.

cite ni tgk tima remaja dulu2.tgk tak habis.skrg teringin nk tgk semula kenakalan hero tu.hihih. sapa2 yg penah tgk cite ni.leh kasi tajuknye tak?.

BaNu Syah berkata...

Anonymous-x tahu lak pasal cite tu maybe drama jepun kot hihi lgipun cerita lama kan jdi sy x berapa tahu.

Tanpa Nama berkata...

Capital Scandal pun best. Dong Yi. Jewel In The Palace.

Tanpa Nama berkata...

3 daripada yang tersenarai dah tengok

boys over flower
secret garden
my girl

sebbek BOF number 2 , memang tiap2 tahun ulang tengok *dah 5 kali ulang . dah ar banyak episod. tapi BESTTT !
suka suka suka <3

kena tengok You're beautiful nehh

-sori nyebok-

Acepinjaman berkata...

Semuanya cite best gak..

Tanpa Nama berkata...

Biar btl you are beautiful rangking no 1!!

Lurima Travel berkata...

Thanks for sharing.

Lots of love from Korea. :)

Tanpa Nama berkata...

secret garden mmg bestttttttt gileeeee!

Related Posts with Thumbnails