-->

4 Sep 2020

Mengupah Pakar Cat Rumah yang Sesuai untuk Anda

Info - Info dan Tips Mengupah Pakar Cat Rumah yang Sesuai untuk Anda

Mendapatkan pakar cat rumah yang baik di Kuala Lumpur adalah sangat penting sekiranya anda ingin memulakan projek pengecatan untuk rumah atau syarikat.

Berikut merupakan beberapa tips mengenai cara mendapatkan tukang cat rumah yang sesuai untuk projek:

Bermula dengan penyelidikan melalui Internet
Tempat yang baik untuk bermula adalah dengan meminta cadangan rakan-rakan atau keluarga terdekat. Selain itu, anda boleh mencari maklumat melalui Internet. Dengan ini, anda dapat mengetahui sama ada orang lain bersetuju dengan penilaian rakan atau saudara anda mengenai hasil kerja pengecat tersebut, atau jika kontraktor tersebut mempunyai pengalaman bekerja di rumah jenis tertentu.

Temu ramah pengecat di tempat kerja
Minta peninjauan tapak dari syarikat pengecatan untuk sebut harga PERCUMA. Ini adalah peluang terbaik kerana ia bukan hanya untuk memahami syarikat tersebut, tetapi juga untuk menyampaikan permintaan anda, jadi pastikan anda berada di kediaman semasa mereka berkunjung.

Cari petunjuk berikut dari syarikat yang bereputasi
Adakah mereka menghabiskan banyak masa berjalan-jalan di sekitar tempat dengan anda? Adakah mereka memberi pandangan tentang masalah dan bertanya soalan terperinci mengenai permintaan anda? Semakin banyak masa yang diluangkan oleh kontraktor tersebut, semakin mendalam pemahamannya dan anggaran mereka akan lebih tepat. Jangan lupa mendengar cadangan mereka yang khusus untuk rumah anda.

Minta cadangan terperinci
Tujuannya adalah untuk menyenangkan anda membuat keputusan yang tepat dan seiring dengan harapan anda apabila projek dimulakan.

Cadangan yang baik akan merangkumi penerangan terperinci mengenai kerja awal hingga akhir yang akan dijalankan, termasuk cara mereka melindungi permukaan yang dicat, membersihkan dan menyiapkan permukaan, seterusnya cara menggunakan primer cat dan kerja mengecat, dan akhirnya, cara pembersihan mereka.
Mengupah Pakar Cat Rumah yang Sesuai untuk Anda, Pakar Cat Rumah,
Selepas peninjauan tapak, minta syarikat pengecatan memasukkan perkara berikut dalam sebut harga:
- Penerangan terperinci mengenai kerja yang akan dilakukan dan dipecahkan mengikut kawasan dan fasa.
- Harga: Kos setiap bahagian yang akan dicat.
- Jenis cat yang disyorkan dan bilangan lapisan.
- Tempoh jaminan untuk perkhidmatan ini

Bekerja dengan syarikat pengecatan untuk menampung kos anggaran
Melalui proses penyelidikan dan pemilihan melalui laman web, apabila anda yakin bahawa anda akan bekerja dengan tukang cat rumah yang mempunyai reputasi baik, anda boleh yakin bahawa harga cat rumah yang mereka sebutkan adalah anggaran tepat.

Sekiranya anda mempunyai cadangan terperinci, anda dan pengecat boleh bekerja dengan spesifik. Sekiranya cadangan tersebut melebihi anggaran, adalah lebih baik bekerjasama dengan syarikat untuk menentukan pilihan yang mungkin lebih sesuai dengan bajet anda.

Salah satu syarikat pakar cat rumah yang profesional dan berpengalaman di Kuala Lumpur, Shah Alam dan Petaling Jaya adalah Pakar Cat Pro.

Pasukan mereka terdiri daripada pengecat yang berpengalaman. Perkhidmatan pengecatan yang mereka tawarkan merangkumi cat dalaman rumah seperti mengecat bilik tidur dan ruang tamu dan mengecat rumah luaran, perkhidmatan pengecatan pejabat dan perkhidmatan perundingan warna.

Hubungi atau hantarkan emel kepada perkhidmatan pelanggan Pakar Cat Pro untuk sebut harga PERCUMA atau tinjauan tapak PERCUMA.
Miss Banu Signature, My Signature, Tandatangan Miss Banu, Blog Miss Banu Story,

5 ulasan:

 1. Fuhh teirngat pula awal pkp dulu gigih nak hias bilik sebab terikut orang lain. Cat semua sendiri 😂 thank you share ni so lepas ni kita boleh upah orang cat kan pula

  BalasPadam
 2. ambil upah cat mmg senang sbb diorg akan pastikan lantai kita pun cantik.. klu cat sniri.. nak kena cuci sniri..teruk kerjanya

  BalasPadam
 3. selalu cat sendiri pastu satu kerja pula nak cuci. nice sharing :)

  jemput join my segmen https://www.tiarasaphire.com/2020/09/segmen-bloglist-tiarasaphirecom.html

  BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017