-->

29 Mei 2011

MaHaRaJa LaWak MinGgu ke-9 (teRbaIk n Best)

Kump BaLas tersingkir...

AssaLamuaLaikum..tiba masanya untuk aku berceloteh ttg ML Mgu ke-9 nih..haha..mang best..ML mggu nih berjaya buat aku gelak yeay hehehe..idea para peserta bergabung membuat persembahan bersama selebriti jemputan memang menjadi dan terbaik..Semua selebriti yg dijemput dilihat berjaya membantu persembahan para peserta menjadi lebih terbaik dan lebih kelakar..Berbanding minggu sebelumnya..minggu ke-9 nih mang best!!!..Walaubagaimanapun penyingkiran tetap berlaku dan menyaksikan KumpuLan BaLas akhirnya terkeluar daripada saingan M.Lwk..dan yang paling best MahaRaja Lawak akan disambung selama 3 minggu lagi sebelum ke FiNaL..dimana akan ada MaHaRaja Lawak tour di beberapa lokasi..iaitu bermula jumaat nih di PiSA (Penang Internasional Sport Arena)haha di tempat aku la plak..mesti best..PiSA tu besar juga..Shah Rukh Khan pun pernah uat persembahan kat situ..but however..aku tgk kat tv jer laa..haaha senang cite..x pyh nak bersesak kat sana sume..pastu minggu seterusnya bergerak ke Kuantan n pastu ke J.B pula n akhirnya FinaLLLL…OKEY jom tgk kedudukan peserta mengikut pilihan hati aku hehe ;)

1- JoZaN+Kenchana Dewi-Memang best persembahan diorang minggu nih..x larat beb nak ketawa..hehe..Zizan dgn karakter MaeL Lambungnya yg ganas tapi nak berlakon hehe..manakala JoHan pula menjadi Mamat Khalid haha mang menjadi betul lakonan diorang nih..mereka nih kononnya di set penggambaran..manakala Kenchana pula menjadi pelakon kat situ..Mael lambung datang mengacau la kononnya..sampai la diberi peluang utk berlakon hehe..rasanya tanpa K.Dewi sekalipun JoZan mmg berjaya dh buat org gelak terbahak-bahak..wbgmnpun K.Dewi berjaya la memeriahkan lagi persembahan diorang nih..

2- SEpaH+A.R BaduL-Diorang pun x kurang kelakarnya dengan adegan pergi merisik hehehe..mang lawak..ditambah pula dengan mesej2 g brguna..lawak kemeLayuan gitu..mang terbaek beb..
3- JaMBu+ACoNg(sweetchiLd)-hehe diorang pun Best juga dengan gelagat yus dan Acong..haha lawak psikologi kononnya..kalau suka kena buat muka sedih..kalau marah kena buat muka suka n ketawa..mang lawak hehe


4- NaBiL+ShaRiFah ShaHiRa-not bad juga lak diorang nih..masih kelakar..namun masih x dpt nk lawan ngan Jozan,Sepah mahupun Jambu..walaubgmnpun ttp menghiburkan..dengan lawak diorang kononnya di keLas taEkwando..diorang nih lebih banyak buat lawak spontan hehe..seronok juga tengok gelagat diorang nih
5- R2+SatHiya-diorang nih uat persembahan pembukaan..kire boleh tahan juga la..nampak la sathiya cuba membantu kump R2 seboleh yg mungkin..lawak juga..hehehe
6- BaLas+BeLL NgasRi-diorang satu-satunya peserta yg kurang menyerlah minggu nih.walaupun ada idea..namun nampak kump Balas ngan Bell kurang serasi..Bell gagal membantu kump Balas..nmpk mcm die trlupa dialog.dsbnya begitu juga sebaliknya.Nmpk diorang nih kelam kabut,x tentu arah,trlupa sana sini dan mcm2 lagi..diorang masih meneruskan idea Makcik Karipap tuh..namun kali nih Mkcik Karipap kurang menyerlah berbanding yg lain..dan akhirnya mereka tersingkir..



kini hanya tinggal top 5 jer…pihak juri juga masih enggan menggunakan immuniti yg mereka ada utk menyelamatkan para peserta yg tersingkir hingga ke minggu nih..manakala kedudukan bottom three menyaksikan kump SepaH dan Kump R2 naik ke atas pentas..minggu sudah Nabil..nmpknya hanya JoZaN dan JaMbu saja yg belum menghuni kedudukan bottom three..mrk masih lgi kebal..aku rasa minggu depan mungkin kump R2 akan tersingkir kalau diorang x buat yg terbest dan terbaik dari mereka..dan mungkin ada kejutan minggu depan ttg sape yg trssingkir..haha..

k.la sekian laporan saya utk mggu ke-9 nih hehehe =)

Tiada ulasan:

Catat Komen

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017