-->

14 Mac 2011

Lee Chong Wei menaNg Badminton All EngLand,kalahkan Lin DaN.

aku baru pas layan/tgk perlawanan Badminton All EngLand (Final) antara dtk Lee Chong Wei dan Lin Dan kat Astro Arena..Chong Wei berjaya kalahkan Lin Dan dalam dua set iaitu 21-17,21-17..mmg kali nih perlawanan agak sengit laa..n aku tgk Chong wei bersungguh-sungguh..dan Lin dan pun memberi tentangan yg hebat..mata pungutan pun x berapa jauh..saling kejar mengejar..siap terjatuh,tertiarap sume ada tapi still bulu tangkis x jatuh..org je jatuh hehehe..
mula2 aku rasa L.Chong Wei akan kalah..yelah sebab slama nih yg selalu menang mmg Lin dan pun..berapa kali je Chong wei menang..tapi kali nih kire mantap laa..Chong wei berjaya menjuarai All England 2 kali..manakala Lin dan dah menang All england sebnyak 4 kali dh..cuma kali nih die gagal nak pecah rekod jadi juara 5 kali lak..
apa pun satu perlawanan yg menarik..
x sia2 aku menunggu..lambaat giler perlawanan die..rasanya dlm pukul 12 lebih kot baru start perlawanan akhir lelaki perseorangan..beregu Msia pula Koo kien Kiat dan Tan Boon Heong tewas kat pasangan Denmark..apa pun Malaysia Boleh!!..ramai gak penyokong Msia kat sana siap bawa bendera Msia dan bersorak kuat memberi semangat kat L.C.Wei..so x sia2 la usaha mereka kan.. =)

2 ulasan:

  1. tahniah..
    ari tu tgk jugak, berdebar-debar je kot :D

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017