30 Jan 2016

Episod Akhir Drama Sha dan Shah

Assalammualaikum..
Berakhir sudah drama Sha & Shah lakonan Kamal Adli dan Syatilla Melvin ni. Selepas drama Sha & Shah ni muncul pula drama adaptasi novel juga yang bertajuk Isteri vs Tunang. Ending drama Sha dan Shah ni semestinya laa happy ending gitu. Jalan cerita episod akhir drama ni bermula dengan pergaduhan kecil antara Sha & Shah, kira macam gaduh2 manja, lepas tu si Shah ada ler demam sikit, kemudian jalan cerita jadi dramatik la sikit bila si Atilia ( Shima Anuar) ni datang ke rumah diorang menyamar kononnya minta derma untuk rumah anak yatim macam tu. Bila Atilia tu dah masuk ke dalam rumah, bermulalah psiko die tu siap pegang pisau dan ugut Sha semua. Atilia ugut untuk bunuh anak dalam kandungan Sha tu.

Kemudian Shah sampai rumah n then die cuba menenangkan Atilia yang tengah psiko tu sebelum akhirnya die yang kena tikam. Atilia tanpa sengaja tertikam Shah tapi Shah tu tak matilah kan n dibawa ke hospital. Pastu dalam masa yang sama, si Sha pula nak bersalin bagai n Shah ni gagahkan diri yang sakit tu untuk temankan Sha yang nak bersalin tu. Pastu Sha melahirkan anak perempuan dan 6 tahun kemudian, anak perempuan diorang pun dah besar sikit dan masa ni Shah sibuk nak anak lelaki hehe. Last sekali kawan2 diorang datang rumah n habissss hehehe. Lebih kurang macam tulah sinopsis episod akhir drama Sha dan Shah ni. Benda yang paling aku suka dalam cite ni adalah OST nyer hahaha.


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

2 ulasan:

Cik Itah berkata...

best cerita ni

Adinda Baizura Mazlan berkata...

Best kan cite ni..
Dengan lakonan diorg yang superb lagi...

Related Posts with Thumbnails