-->

24 Dis 2017

Review Suddenly Twenty - Thai Movie

                        Suddenly Twenty, Filem Thailand, Thai Movie, Adaptasi Filem Korea, Korean Movie Miss Granny, Review Filem Thai Suddenly Twenty, Thai Movie Review, Pelakon Filem Suddenly Twenty, Davika Hoorne, Saharat Sangkapricha, Kritsanapoom Pibulsonggram, Review By Miss Banu, 2016, Pee Mak, My Favorite, Sweet, Comedy, Sinopsis Suddenly Twenty Thai Movie,
Review Filem Thailand - Suddenly Twenty

Filem Thailand Suddenly Twenty ini release pada tahun 2016 dan merupakan adaptasi daripada Filem Korea yang bertajuk Miss Granny. Aku tidak pernah tengok versi original dari filem Korea itu, tapi terus tengok versi Thai Movie ini. Antara sebab pertama aku suka dan nak tengok filem Suddenly Twenty ini adalah disebabkan pelakonnya terutama heroinnya yang bernama Davika Hoorne itu. Comel habis Davika Hoorne dalam filem ini dan kali pertama aku tengok Davika ini berlakon adalah menerusi Filem Seram Komedi Thai yang bertajuk Pee Mak. Korean Movie Miss Granny itu memang box office dan banyak negara lain sudah buat remake filem tersebut mengikut versi dan budaya tersendiri. Antara negara yang telah remake filem Miss Granny itu adalah Thailand, China, Filipina, Indonesia dan lain - lain lagi. Berbalik pada Thai Movie Suddenly Twenty ini, pelakon Davika Hoorne ini berjaya membawa watak Parn dengan baik sekali, walaupun kembali muda dan cantik, perangai kasar dan suka membebel itu masih tidak berubah hehe. Antara pelakon lain yang turut berlakon dalam Filem ini selain Davika Hoorne adalah Saharat Sangkapricha, Kritsanapoom Pibulsonggram dan ramai lagi.
Suddenly Twenty, Filem Thailand, Thai Movie, Adaptasi Filem Korea, Korean Movie Miss Granny, Review Filem Thai Suddenly Twenty, Thai Movie Review, Pelakon Filem Suddenly Twenty, Davika Hoorne, Saharat Sangkapricha, Kritsanapoom Pibulsonggram, Review By Miss Banu, 2016, Pee Mak, My Favorite, Sweet, Comedy, Sinopsis Suddenly Twenty Thai Movie,
Lagu Tema / OST Suddenly Twenty juga best - best belaka, ada satu lagu yang paling aku suka, sekali dengar terus suka, iaitu ketika kali pertama Parn menyanyi dengan band yang turut dianggotai oleh cucunya sendiri hahaha. Nasiblah cucu dia tak jatuh hati pada dia, kalau tak mesti lagi pelik hahaha lagi pun cucu dia tak sangkalah yang neneknya boleh kembali jadi muda dan cantik pula tu. Aku suka bila Parn menggunakan peluang kedua yang dia dapat ini untuk mengejar cita - citanya untuk menjadi seorang penyanyi. Ketika zaman mudanya dulu, minat dan cita - citanya dihalang oleh ibu bapanya dan Parn turut menghabiskan zaman mudanya dengan menjadi seorang isteri dan kemudian menjadi ibu tunggal dan membesarkan satu - satunya anak lelakinya itu. Selain itu hubungan Parn dengan kawan baiknya iaitu Grandpa Chian juga menarik sekali, setia betul grandpa Chian itu dengan Parn ini, sebab hanya dia sajalah yang mampu bertahan dengan kerenah Parn ketika tua itu, walaupun Parn dah jadi muda balik, Chian tetap cuba yang termampu untuk melindungi Parn.
Suddenly Twenty, Filem Thailand, Thai Movie, Adaptasi Filem Korea, Korean Movie Miss Granny, Review Filem Thai Suddenly Twenty, Thai Movie Review, Pelakon Filem Suddenly Twenty, Davika Hoorne, Saharat Sangkapricha, Kritsanapoom Pibulsonggram, Review By Miss Banu, 2016, Pee Mak, My Favorite, Sweet, Comedy, Sinopsis Suddenly Twenty Thai Movie,
Selain komedi, filem ini turut memaparkan nilai - nilai kekeluargaan yang sangat kuat, sampai di ending filem ini pun, Parn tetap mengutamakan keluarganya berbanding dirinya sendiri, walaupun ketika itu dah ada seorang lelaki yang menyintai Parn. Scene paling sedih mestilah dekat - dekat di penghujung cerita itu, bila Parn terpaksa membuat pilihan yang paling penting dalam hidupnya. Scene - scene ketika Parn yang muda itu bercakap dengan anak lelakinya itu juga sedih, bila anak lelakinya menyuruh Parn jangan berkorban lagi, sebaliknya pergi menikmati hidupnya yang baru. Scene tersebut memang sedih tapi ternyata pilihan Parn itu tidak salah dan Ending Filem Thai Suddenly Twenty ini happy ending jugalah, walaupun ada scene - scene yang sedih sikit. Apa pun memang enjoy menonton filem ini dan aku bagi 9 Bintang dari 10 Bintang untuk filem ini. Apa pun jom layan sinopsis filem ini di bawah ye..
Suddenly Twenty, Filem Thailand, Thai Movie, Adaptasi Filem Korea, Korean Movie Miss Granny, Review Filem Thai Suddenly Twenty, Thai Movie Review, Pelakon Filem Suddenly Twenty, Davika Hoorne, Saharat Sangkapricha, Kritsanapoom Pibulsonggram, Review By Miss Banu, 2016, Pee Mak, My Favorite, Sweet, Comedy, Sinopsis Suddenly Twenty Thai Movie,
Sinopsis Suddenly Twenty Thai Movie

Parn is a stubborn old woman in her 70's whose only pleasure in life is to brag about her son who she single-handedly raised to be a professor. One day, she learns that her son is planning to send her off to a nursing home. While wondering the street in shock and grave disappointment, she is drawn to a mysterious light and walks into a photo studio called 'Chaya Lumruek.' She puts on a makeup for the first time to get her portrait take, but when she leaves she is shocked to see her reflection. Skin fair and supple and slender figure, she's gone back to being a vibrant 20-year-old young woman again! With no one recognizing her, she sees it as a second chance at life and decides to take advantage of her new-found youth that she never got to enjoy in her old days.
Miss Banu Signature, Blogger, Blog, Miss Banu, Tandatangan, Blog Miss Banu Story,

3 ulasan:

  1. Wah ni movie Thai pun macam best jugak.. 😍😍

    BalasPadam
  2. Salam hujung minggu dan selamat bercuti mulan

    cuti tak balik kampung ke?

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017