-->

25 Mei 2012

Review SuPer SpoNtaN Minggu ke-8 ^_^

Assalammualaikum..
atas permintaan ramai..My review kembali lagi Muahahaha...perasan sudah..org lain dh lama dh uat review..but me macam biasa always trlmbt haha..actually zaman review mengreview mmg dh lama aku buat sejak waktu zaman Maharaja Lawak dulu muahaha..setiap minggu ada review..x caya cuba godek2 entry bermula pada tarikh April 2011..cuma untuk SUper Spontan ni ikut mood ada minggu yg buat ada minggu yg tak..Minggu ke-8 adalah antara minggu yg best..Akhirnya Sathiya tersingkir juga..menyebabkan Kump BC tggl 3 org dan terpaksa menerima seorang drp ahli kump AG..menerusi sistem Stabilizer(sorry lau salah eja)Kump AG sepakat mengeluarkan Rahim utk diserap ke Kump BC..Bagi aku bagus juga si Rahim masuk kump BC nmpk mmg sgt membantu kump BC..Permainan dimulakan dgn game Soal Menyoal..nmpk Rahim mmg menyerlah mcm balas dendam kt kump AG siap sempat tnya lgi kenapa korang singkir aku hehe...Kemudian diorang bermain Game Sketsa Dua Ayat..yg mana untuk game ini kump BC diwakili oleh Johan,Rahim dan Bell manakala AG pula diwakili oleh Zizan,Suhaimi dan Tauke..rasanya Kump BC lebih menyerlah untuk Game ni sbb kump AG nampak mcm xde idea..
Game ketiga pula adalah Game Keluar masuk..rasanya untuk game ni dua2 pun best hehehe..Seterusnya pula diorang bermain Game Muzik Video Karaoke..aku suke game ni..mmg best haha...kump AG diwAkili Suhaimi dan Tauke..manakala pengajar tarian dari Kump BC adalah Rahim dan Bell..best juga step yg diberikan oleh BC..diorang kena menari diiringi dengan Lagu MiLik Siapakah Gadis ini (betul ke tajuk lagu ni lupa dh hehe)nyanyian Sudirman..Muka tauke mmg x boleh blah lawak...nampak sgt Suhaimi dan Tauke lupa step heehhe...tpi mmg kelakar la..Seterusnya giliran Kump BC plak yg diwakili oleh Johan dan Ropie manakala pengajar tarian pula adalah Zizan dan Nana..ehehehe wah JOZAN bertemu okey..sweet..terus je Johan pergi kat Zizan..dan Zizan pun mula bagi step..Rasanya Step yg Zizan bagi mmg simple giler,x byk bergerak pun..step simple n sweet gitu..mungkin Zizan kesian kot ngan Johan ataupun die x nak bagi step byk takut kump BC lebih best hehe..Zizan punye step nak layan xnak layan3x hehehe bila dh habis bagi step siap pesan lagi buat elok2 kat Johan haha sweet jer..ternyata walaupun simple je stepnyer..tapi mmg sgt sesuai ngan lagu Hoorey-Horey nyanyian Sudirman..ternyata Ropie dan Johan bergerak dan menari mengikut Beat/tempo lagu..hehe terbaeklah ^_^   
Permainan terakhir adalah Game Laguku Untukmu yg mana untuk game ni semua ahli terlibat dan diorang kena menyanyi secara spontan mengikut tajuk yg diberi heheh..ada band jemputan yg akan mengiringi peserta..sebelum tu band tuh adalah membuat persembahan sekejap adoiii cmnelah x over run kan..n pastu johan dtg bagi besday present kat zizan semua kemudian kump AG pun menyanyi..diikuti Kump BC selepas tuh...ternyata kemenangan berpihak kpd AG..buat kali keempat berturut-turut..kesian pula aku kt kump BC ni..asyik kalah memanjang..walaubagaimanapun mereka kalah tipis dlm 2 peratus je pun 51/49 mggu ni x tahulaaa apa jADikan..hope makin best la kan sbb dh separuh akhir kan..


12 ulasan:

  1. ayu pun tak lpas tgk s.spontan..mg bez sgt..hehe

    BalasPadam
  2. wah!! ada review lagi..Farisha xde astro..xdpt tgk..tunggu mendownload episod ni taw..uhukkk!

    BalasPadam
  3. Ala..minggu ke 8 lupa nak tengok lah..

    BalasPadam
  4. M layan ja dua2 kumpulan tak sokong mana2 pun. Janji enjoy!!!

    BalasPadam
  5. deqla rasanya da terlps 3 episod...haihh kena cpt kejar ni..tgk kat u tube je laaa....hihi

    BalasPadam
  6. HUHU..DPT TGK MASA ASTRO BAGI TAYANGAN FREE ARITUH..EHHEHE

    BalasPadam
  7. malam ni super spontan kan..!

    pasti gamat kan.. :)

    BalasPadam
  8. peminat setia jozan betul miss banu ni hehe

    akak tag banu kat sini http://dieynajoincontest.blogspot.com/2012/05/1st-giveaway-by-nabila-medan.html

    BalasPadam
  9. awak , jom join GA ni , hadiahnya menarik ^^ .

    http://ahmoysimerah.blogspot.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html

    Dah join ? jgn lupa tag nama saya dalam post tu & beritahu saya di ruangan link tersebut :), terima kasih . jasa awak akan dikenang ^^

    BalasPadam
  10. tak da astro kat umah,malas nak tgk kat youtube,haha=p

    BalasPadam
  11. wah miss banu,
    dah mcm pengulas sukan lak,eh pengacara lah.hahaha

    apa pun mmg enjoy lah..layan =p

    BalasPadam
  12. nak layan, taknak layan. nak layan, taknak layan. hehe. konfiden je. ;)

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017