-->

28 Mei 2012

JoM JaWaB TeKa TeKi iNi..

Assalammualaikum...
Saja nak bagi teka teki..tapi xde hadiah laaa...
teka-teki die simple jer n agak merapu juga haha..dan mungkin korang2 dh pernah dengar dh pun hehe...sape yg jawab semuanya betul or yg paling byk betulnya saya akan promosikan blog die dgn uat entry khas untuk die k...tapi tu pun kalau ada yg nak jawab la kan...

TeKA-TEki
1- Bila kau nak guna, kau baling. Bila dah tak guna kau tarik?

2-Kenapa superman pakai baju ada huruf 'S'?

3-Binatang apa yang sertai olimpik?

4- Di mana terdapatnya mentega paling bernilai?

5-Seni mempertahankan diri yang paling manis?

6-Banyak-banyak kampung, kampung apa yang paling banyak hantu di Malaysia?

7- Banyak-banyak kawasan, kawasan paling banyak air?

Sila jawab teka-teki diatas...
tarikh tutup:bila2 masa jer...sila jawb solan diatas di ruangan komen entry ni k.. =) terima kasih pada yg sudi join ^_^


19 ulasan:

  1. jawapan mengarut. heheheh. http://kekapasberceloteh.blogspot.com/2012/05/jawapan-teka-teki-miss-banu-story.html

    BalasPadam
  2. 1. joran kot. hahaha
    2. saiz baju superman 's'? hahaha
    3. kijang. sebab ada lompat kijang. keh3.
    4. Butterworth :p
    5. ermm, silat? tembakk je miehehe
    6. Kampung Pisang. Otakkkkkkk ~
    7. AIRport. ngihihihi.

    BalasPadam
  3. 1. Rod pancing.
    2. Dah trademark kan. Kalau tak dak S tu tak jadi la super
    3. Kijang (ada acara lompat kijang)
    4. Butterworth
    5. Silat pulut ( pulut serimuka manis tu)
    6. Kampung pisang sebab banyak zombie
    7. Bahrain
    Ha ha merapu abih tu

    BalasPadam
  4. nak join..nak join..hehee :))

    BalasPadam
  5. joinnn miss banu
    http://mamaqhayra.blogspot.com/2012/05/jawapan-teka-teki-miss-banu.html
    arap² btoi kot..tapi merapu dehhhh..hehee

    BalasPadam
  6. alamak susahnya soalan. penat dah pikir ni. bila nk bg jawapan? hehe.. :)

    BalasPadam
  7. tgh perah otak ni..hihi..pening pk..

    BalasPadam
  8. deqla xnk jwb la sbb jawapan deqla mesti betul punye..nnti org tiru jwpn deqla pulak..hahaha... :p

    BalasPadam
  9. nak jawab hekhekhek

    1)Joran
    2)Sebab baju superman size 'S' ekekeke
    3)Mestilah kijang kan ada acara lompat kijang hakhak
    4)Butterworth huhu
    5)Silat pulut kahkahkah (pulut manis oooooo)
    6)Kampung pisang lewww...zombie banyak ooo
    7)Airport ahaks~~

    BalasPadam
  10. 1. sauh kot sbb mse nk tgkp ikan dowg baling kt laut..dah dpt ikan,tariklah..
    2. superman pkai saiz S sbb memg saiz bdn die..if die pkai saiz M/L/XL,longgarlah..haha
    3. kijang..lompat kijang,hihi
    4. mentega paling bernilai??butterworth eh??butter= mentega,worth= bernilai..
    5. silat pulut sbb manis cm pulut..
    6. zombi kg pisang!!!kg pisanglah sbb byk zombi..hehe
    7. kwsn paling byk air?? airport kot sbb memg port air..
    sy mencuba sje ye cik banu...

    BalasPadam
  11. sweety nk jawab soklan yg last skali... airport.. betulkn???hihi

    Jenuh otak memerasss pikiaq jawapan ne haaa

    BalasPadam
  12. haha...Masha tahu..tapi simpan jawapan...haha

    BalasPadam
  13. jawapan akak setelah ditenung dalam kitab
    1. Sauh
    2. Mestilah "s", pakai saiz lain kan tak padan dengan badan pulak.
    3. Kijang.. acara lompat kijang
    4. Kat Penang... Butterworth
    5. seni paling manis.. Silat Pulut.. Nyum nyum hehe apa kena ngena eik...
    6. Banyak zombie di Kampung Pisang
    7. Airport..

    Sekian, terima kasih. Nak adiah tau kalau betul

    BalasPadam
  14. tak ada idea la kak nak jawap . hahaha

    BalasPadam
  15. alamak tak getilah nak jawab..huhu..nnt kena pf pf dulu...salam kenal dr nurul ahli gsf

    BalasPadam
  16. salam;
    tak tahu..tapi nampaknya yang lain dah jawab dengan betul..kalau aku jawab nanti kata meniru pulak,Hehehee!

    BalasPadam
  17. 1. Gasing/pancing.
    2. S for sengal, pkai soh dlm kt luar
    3. Olimpik? Kuda kah?
    4. Butterworth. Tkpun brand golden chain tong ijou
    5. Silat pulut, tp msti pulut durian
    6. Kampung pisang, zombie 0tak kau
    7. AIRport

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017