-->

24 Jul 2012

NostaLGia DuLu2-Anak-Anak Sidek


Assalammualaikum..
Koraang semua ingat lagi x dulu2 mmg famous Komik Anak-Anak Sidek ni diikuti pula siri Animasi Anak-Anak Sidek di RTM dulu..hehe aku juga dulu antara penggemar Cite Anak-Anak Sidek dari Komik sampai la ke tv..aku ingat lagi masa aku Sekolah Rendah dulu komiknya memang hot laku tau..siap ada yg bawa gi sekolah tukar2 baca ngan kwn2..aku siap beli lagi kumpul hehe sekarang ni bila punggah barang2 lama mesti terjumpa komik Anak2 Sidek ni hehe..masih terbayang karakter Misbun yg suka buat hal sampai kena marah ngan ayahnya,Begitu juga ngan Ajib yg nakal yg suka mengenakan orang hehe..bagi aku bagus cite ni sebab banyak pengajaran dan nilai2 murni..lagipun Anak2 Sidek ni adalah lagenda Badminton Negara..mmg best cite ni..Sayangnya bersama peredaran waktu Komik/Animasi tv mcm dh xde dh kan..sekarang ni musim Upin Ipin lak..

 Aku ingat lagi masa aku Form 1 kot Anak2 Sidek ni dah start dibuat animasi dan ditayangkan di tv1 or tv2 dulu..masa form 1 dulu aku sekolah petang jadi balik rumah selalunya dh dekat2 Magrib tau..n Anak2 Sidek mmg ditayangkan sebelum Maghrib jadi mmg bergegas la pulang ke rumah sebab nak tgk cite Anak2 Sidek kat rumah..x nak miss cite ni hehehe..
walaubagaimanapun cite Doraemon tetap x lepas juga mmg sentiasa tengok kahkahkahkah..dulu masa kecik2 mmg rajin kumpul komik ni selain Anak2 Sidek, komik Doraemon juga mmg dikumpul hehe..dulu harga Komik murah bukan mcm sekarang mahal yg amat baik aku beli novel jer haha..
sekali sekala layan komil best gak..sekarang ni aku layan Majalah Ujang jer..haha Bumper Puasa Mjalah Ujang dh kuar den dh beli nanti tggu Bumper Raya lak haha.






19 ulasan:

  1. windu mau tgk n baca komik dia!

    BalasPadam
  2. deqla suka jugak..tp deqla lg suka tgk usop sontorian..hihi...skng ni upin ipin dgn boboboy la pulak popular kan..

    BalasPadam
  3. yeah....dulu memg xmissed tengok nak2 sidek and the geng ....hihi

    BalasPadam
  4. minat jugak..tambah2 yg kat tv tu ;-)

    BalasPadam
  5. hehe..trngat dulu2..suka jgk layan citer ni..

    BalasPadam
  6. dya xlayan komik pun..hhihi..tp anak2 sidek mmg best.

    BalasPadam
  7. memang kenangan kan.
    cik nur delayan satu katun ni.. tapi katun tu keluarga2 telur..ape nama katun tu pun cik nur lupa..

    miss banu penah tgk x..? kenangan gak katun tu..hihi

    BalasPadam
  8. samela..sweety pun dulu suka tgk ank2 sidek..komiknye pun penh juga terbeli..

    BalasPadam
  9. tiap2 bulan beli komik ni dulu. layan cerita lagi. huhu..

    BalasPadam
  10. @Deqla manjew
    -Aaah Usop Sontorian pun suke gak tgk dulu2 kan..

    @Cik Nur
    -katun keluarga telur ek?rasanya mcm pernah tgk gak dolu2 kan tp ingat2 lupa

    kpd semua thanks sbb sudi komen yer

    BalasPadam
  11. Lamanya tak baca komik.. Skang dah masuk 30an ni dah beralih kepada majalah kewanitaan..Dulu memang addicted sgt ngan komik dan majalah ujang tu...

    BalasPadam
  12. citer anak2 sidek ni bez..ngn usop sontorian..klakar la kartun tu..dilukis x brapa nak ensem..hihi

    BalasPadam
  13. a ah..lya dulu pon peminat citer & komik ank2 sidek..time tu anak2 sidek femes sgt & jd idola.. skarang upinipin lak ambik alih

    BalasPadam
  14. mmg la kan mis banu..
    dulu selalu baca komik ank sidek,kira kalo time sukan badminton tu dok depan tv lah tgk ank2 sidek ni lawan.hahaha

    BalasPadam
  15. waktu zaman ni... org selalu tanya kami adik beradik... kamu ni anak2 sidek ke... kitorang jawaplah ye... sbb bpk kita nama Sidek... hehehe

    Asal petang mesti layan kartun ni dulu..

    BalasPadam
  16. aha sy pon suke tunggu cite nihh dulu²..syiokk kan..hehee

    BalasPadam
  17. teringatttt lah zman kanak2 nurul dulu.mmg suka sangat ngan anak2 sidek nyer cerita..semua nurul beli.komek tiap bulan ada

    BalasPadam
  18. hehe..dulu pun saya suka kumpul komik anak-anak sidek tu~ :P

    BalasPadam
  19. haah. mmg layan abis komik die dulu. ;)

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017