14 Jul 2012

Game Show yg Buatkan Artis kena KaraN ^_^

Assalammualaikum..
Sejak dua menjak suka plak aku tengok Game show ni kat Astro Warna hehe..setiap isnin pukul 10.00 mlm.
Game Show ni bertajuk Betul ke Bohong..ianya adalah Rancangan panel selebriti yang berdasarkan kenyataan dan cerita yang mungkin benar atau tidak. Dua kumpulan akan berentap untuk perolehi markah tertinggi bagi kumpulan masing-masing dan setiap kumpulan mempunyai ketua masing2 iaitu Jepp dan Shuib Sepahtu..Maknanya Jepp dan Shuib akan ada tiap2 minggu dlm game show ni..menarik bagi aku bila tengok Artis yg menjawab salah akan dikaran..

Bila tengok reaksi diorang ketika dikaran mmg kelakar pastu timbul plak rasa kesian hehe..bayangkan kalau kena karan kat tangan tuh maunyer x sakit kan..sakit gler2 kan..pastu bukan sekali tapi berkali-kali..bayangkan Jepp dan Shuib tiap2 mggu kena karan hahaha lagi dasyat tapi game show ni adalah rakaman bukan siaran langsung jadi semestinya diorang rakam sehari dalam 3-4 episod kan..bayangkan kena karan byk kali hahah x sanggup den..hehehe..tapi mmg best tengok aksi peserta2 dlm gameshow ni..part kena karan je mesti semua cuak manakala A.C pula sikit2 nak karan org je kerjanyer hahahah
Pengacara betul ke bohong ni adalah Ac Mizal..ehehe lau ada AC Mizal pastu ada plak si Jepp ngan Shuib mmg kelakar laaa kan..pastu mmg tabik gak la artis2 yg join game show ni sbb semuanya mmg berani kena karan hehehe..x leh bayangkan lau JOZAN pun join sekali hahaha aku dh leh bayangkan betapa huru-haranya tempat tu dengan reaksi diorang kena karan tuh haha mesti byk je alasan diorang x nak kena karan kan hahaha..aku ada terbaca kat Twitter Dato A.C Mizal ni ada org request la nak tengok JOZAN dalam Betul ke Bohong..pastu A.C jawab insyaallah mungkin di musim akan datang hahaha..tapi terpikir gak sanggupke JOZAN setuju utk dikaran tuh hahaha..hope diorang ada la kan dimusim2 akan datang kan..bila tgk game show betul ke bohong ni mmg hilang stress sekejap..haha

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

15 ulasan:

MyMy berkata...

wahh.. cam best jak.. hehe
main kt astro ria ke nie?
hehe my tak tengok tv sbb bz keja huhu
hrapkan ulang tayang jak laa pasni..
jepp dan shuib pun best bhaa. lucu juga..

Miss BaNu berkata...

tayang kat Astro Warna =)

Si Matatajam berkata...

kekadang kak M layan gak..mesti best kalau jozan join game tu..

Arina Shamsul berkata...

kak pun tengok juga gameshow ni dik..ya mmg sernok..tapi kalau kak,dirayu camna pun kak takmo join..hahaha

Ameerul Ashraf berkata...

aha.. na kena tengok nih..

Che Rosliza Che mat berkata...

Sis tak tengok pun...Tv anak yg tengok...

Chic Na berkata...

karan betul2 ke miss banu? sakitnya. huhuhu..

cendol berkata...

ohh tak pnah tengok rancangan ni

Mira Adzlia berkata...

sy pun suke sgt tgk..mmg lawak giler..selain karoot komedia, nih rncgn ke2 dlm peberet list sy..hehe :)

rAIHan berkata...

mmg layan..best2..^^

Cinta Misteri berkata...

Mmg gìlèr arg game ni. Dah ler tetiba je...tapak tangan plak tu. Yg paling kesian si sepah 2 org tu....

9n0L4 berkata...

hehe. layan jugak game show ni. takleh thn nengok jep. ;)

Wanieys berkata...

kdg2 tgk juga hihihi

lelamaisara berkata...

Karen betui2 ea banu...tak tgok la...alesya dah cop tv tu...hehe

Cik Nur berkata...

nur xpernah layan betul2 lagi ..asyik tgk main2 je..hihihi

Related Posts with Thumbnails