20 Sep 2015

Ciri-Ciri Penggemar Makanan Hot & Spicy

Assalammualaikum..
Sape kat sini suka makan makanan yang pedas?? 
Aku adalah salah seorang daripadanya, memang hantu pedas hihi, kalau takde makanan yang pedas2 depan mata mmg tak sah, tak lalu nak makan makanan jenis sup2 ni semua. Ingat lagi masa kat Universiti dulu, dalam banyak kawan2 aku ni aku laa yang paling tahan makan pedas2 ni, member2 semua tahu dah perangai aku, kalau nak suruh diorang tolong belikan makanan ker apa ker, diorang dah tahu nak letak kuah aper hihi. Paling tak boleh lupa masak housemate aku buat sambal belacan yang mana die tak sengaja terbuat sambal belacan tahap pedas yang memang dasyat hahaha. Aku dengan yakinnya pun releks ler makan, tapi serius memang pedas habis sampai aku pun surrender nak makan sambal belacan tu hahaha tapi dalam masa yang sama sayang plak nak tinggalkan sambal belacan tu tapi apa boleh buat tahap kepedasan die agak giler2 hihi.
Apapun makan makanan pedas ni ada kebaikan dan keburukannya juga so sama2 lah kita seimbangkan. Kalau korang nak tahu sama ada korang ni mempunyai Ciri-Ciri Penggemar Makanan Pedas atau tidak, korang bolehla try tengok dan baca kat bawah ni sama ada korang tergolong dalam kategori Penggemar Makanan Pedas ni, just klik jer link kat bawah ni k..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

6 ulasan:

hamizah che mat berkata...

jemput singgah
KULIT LEMBUT, GEBU DAN CERAH DENGAN ESP

tiga lalat berkata...

merah sangatla mak ;p

Maizan Che Mansor berkata...

hahaha... saya bukan jenis manusia yang suka pedass
kalau makan pedas, mesti rasa macam nak melompat2.

dya bunga berkata...

klau dya memang suka sgt makan pedas..

LZ - The Blog Owner berkata...

My favourite makan pedas..
Kalau tak pedas tak selera..

yaya cendana berkata...

hai...Yaya Cendana BW (NO.5) dari blog uzu Emas Putih BW sini....dah follow sini...harap sudi follow yaya blek.. :) mohon komen murni di sini...tq... :)

http://www.yayacendana.com/2015/09/review-telur-pindang-nordin-terkenal-di.html

Related Posts with Thumbnails