8 Jul 2016

Tamasha - Bollywood Movie Review

Tamasha Lakonan Ranbir Kapoor & Deepika Padukone

Ada tertengok filem Tamasha (2015) yang disiarkan di TV sempena Hari Raya ni, hero dan heroinnyer Ranbir dan Deepika gitu jadi haruslah tonton hehe. Walaupun Filem Tamasha ni tak sebest or sehebat Yeh Jawani Hai Deewani tapi okeylaa untuk ditonton. Filem ni buat aku pening gak laa sebab ada banyak flashback yang buat jadi keliru sikit. Permulaan jalan cerita sedikit bosan sebab tunjuk watak Deepika sebagai Tara dan Ranbir sebagai Ved yang baru berkenalan dan sangat happy go lucky di Corsica France. Diorang berdua ni berjanji tak akan mendedahkan identiti diri masing2 sebaliknya hanya menyamar dan menghabiskan masa bersama di France sebelum membawa haluan masing2. Karakter dan perangai Ved yang gila-gila dan happy go lucky tu menambat hati Tara dan membuatkan Tara tak dapat melupakan Ved walaupun mereka telah berpisah selama 4 tahun.
Setelah 4 tahun Tara berjumpa kembali dengan Ved dan masing2 dah punya kerjaya tetap. Kat sini baru start menarik jalan ceritanya bila Perangai Ved dah berubah 100 peratus, die dah tak macam dulu lagi, perangainya dah bertukar dengan drastiknyer, die tak giler2 dah tapi jadi lebih sopan, serius ala2 budak baik gitu, hidupnya dah jadi boring dan hanya memfokuskan kerjayanyer sebagai Product Manager jer. Masa ni Tara dan Ved dah start bercinta namun Tara sedar yang Ved dah berubah dan bukannya menjadi lelaki yang dicintainya dulu. Disebabkan Tara tak dapat menerima diri Ved yang dah berubah, die akhirnya menolak lamaran Ved untuk menjadi isterinya. Kat sini jalan ceritanya lebih best apabila kita dapat melihat perubahan karakter Ved yang berubah lebih ganas setelah lamarannya ditolak. Ved mula start jadi psiko, die buat hal kat tempat kerja sampai kena pecat semua.
Tara kemudiannya sedar yang die dah buat salah serta menyakiti perasaan Ved berusaha untuk kembali kepada Ved namun Ved pula tak mengendahkannya, tambahan lagi Tara juga sudah tahu tentang personalitinya yang kerap berubah, Ved akhirnya pulang kerumahnya dan berjumpa dengan keluarganya, namun Ved bergaduh pula dengan ayahnya. Apapun korang jangan risau sebab ending filem Tamasha ni memang happy ending lah kan. Aku suka tengok perunbahan karakter Ved ni hahaha, tapi sayangnya ada something yang buat filem ni sedikit bosan walaupun ada pelakon2 yang best. OST filem ni bolehla tahan tapi takde lagu yang aku minat pun, apapun untuk filem Tamasha ni aku bagi 6 Bintang dari 10 bintang.

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails