-->

29 Mei 2017

Resepi Agar - Agar Milo Susu Yang Lazat

Resepi, Agar - Agar, Milo, Susu, Makanan, Pencuci Mulut, Dessert, Recipe, Lazat, Sedap, Manis,
Resepi Agar - Agar Milo Susu Yang Lazat

Assalammualaikum..
Alhamdulilah Ramadan datang lagi, Marhaban Ya Ramadhan.
Masa bulan puasa inilah yang teringin nak makan macam - macam kan, selalunya masa berbuka puasa aku memang suka makan Agar - Agar Milo Susu ini selain nasi, sedap sangat, nak menyediakannya juga mudah, senang dan tidak mengambil masa yang lama pun. Di bawah ini aku sertakan sekali resepinya.
Resepi Agar - Agar Milo Susu, Buku Resepi, Resepi, Dessert, Pencuci Mulut, Raya, Ramadan, Puasa, Makanan, Berbuka Puasa,
Resepi Agar - Agar Milo Susu

BAHAN-BAHAN:
  • 1 paket serbuk agar- agar
  • 2 sudu besar gula pasir
  • 7 sudu besar Milo
  • 1 cawan susu pekat
  • 500ml air panas
  • 500ml air kosong
CARA-CARA :
  1. Bancuh Milo, susu pekat dengan 500ml air panas dalam jug.
  2. Dalam periuk yg sesuai, masukkan serbuk agar-agar & gula & 500ml air kosong. Kacau hingga rata.
  3. Campurkan bancuhan Milo kedalam periuk.
  4. Letakkan periuk atas api sederhana. Kacau hingga mendidih. Tutup api.
  5. Tuang dalam bekas agar-agar. Sejukkan pada suhu bilik sebelum dimasukkan dalam peti ais (Gambar dan Resepi credit to -> Buku Resepi )
Berita Baik buat semua, ada sale besar - besaran di Lazada iaitu Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya Sale yang berlangsung pada 19 May ini hingga 30 June 2017, dimana korang boleh dapat special discount hingga 90% tau. Berbaloi - baloi Shopping Di Lazada ini, harga semua berpatutan. 
Delicious Ramadhan(link) : Kitchen Appliances
Bazaar Ramadhan(link) : Groceries 

Resepi Agar - Agar Milo Susu ini tidak memerlukan bahan yang banyak pun, sebab ianya mudah disediakan, malah korang boleh dapatkan bahan - bahan untuk memasak resepi ini di Lazada gitu.
Milo, Murah, Diskaun, Lazada, Shopping Online,
Milo antara bahan wajib untuk resepi ini, ada diskaun kalau korang beli Milo di Lazada ini

Susu, Susu Pekat, Susu Pekat Manis, Krimer Manis,
Stainless Steel Milk Pot With Bakelite Handle di Lazada, Shopping Online,

Stainless Steel Multipurpose Conditioning Pot Stock, Periuk, shopping online, lazada,
Selamat Membeli - Belah di Lazada..
Miss Banu Signature, tandatanganu, Blog Miss Banu Story, Blogger,

1 ulasan:

  1. Sedapnya makan masa berbuka dan sahur.. sejuk je lalu tekak..

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017