Resepi Agar - Agar Milo Susu Yang Lazat
Assalammualaikum..
Alhamdulilah Ramadan datang lagi, Marhaban Ya Ramadhan.
Masa bulan puasa inilah yang teringin nak makan macam - macam kan, selalunya masa berbuka puasa aku memang suka makan Agar - Agar Milo Susu ini selain nasi, sedap sangat, nak menyediakannya juga mudah, senang dan tidak mengambil masa yang lama pun. Di bawah ini aku sertakan sekali resepinya.
Resepi Agar - Agar Milo Susu
BAHAN-BAHAN:
- 1 paket serbuk agar- agar
 - 2 sudu besar gula pasir
 - 7 sudu besar Milo
 - 1 cawan susu pekat
 - 500ml air panas
 - 500ml air kosong
 
CARA-CARA :
- Bancuh Milo, susu pekat dengan 500ml air panas dalam jug.
 - Dalam periuk yg sesuai, masukkan serbuk agar-agar & gula & 500ml air kosong. Kacau hingga rata.
 - Campurkan bancuhan Milo kedalam periuk.
 - Letakkan periuk atas api sederhana. Kacau hingga mendidih. Tutup api.
 - Tuang dalam bekas agar-agar. Sejukkan pada suhu bilik sebelum dimasukkan dalam peti ais (Gambar dan Resepi credit to -> Buku Resepi )
 
Berita Baik buat semua, ada sale besar - besaran di Lazada iaitu Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya Sale yang berlangsung pada 19 May ini hingga 30 June 2017, dimana korang boleh dapat special discount hingga 90% tau. Berbaloi - baloi Shopping Di Lazada ini, harga semua berpatutan. 
Delicious Ramadhan: Kitchen Appliances
Bazaar Ramadhan() : Groceries 
Resepi Agar - Agar Milo Susu ini tidak memerlukan bahan yang banyak pun, sebab ianya mudah disediakan, malah korang boleh dapatkan bahan - bahan untuk memasak resepi ini di Lazada gitu.
Milo antara bahan wajib untuk resepi ini, ada diskaun kalau korang beli Milo di Lazada ini
Selamat Membeli - Belah di Lazada..













Sedapnya makan masa berbuka dan sahur.. sejuk je lalu tekak..
BalasPadam