4 Jul 2014

Lagu/Lirik Let It Go (OST Frozen) Versi Ramadhan

Assalammualaikum..
Rasanya semua pun tahu yg lagu Let It Go dari filem Frozen ni mmg famous, budak2 pun reti nyanyi lagu ni hehehe. Lagu Let It Go ni pun ada versi melayu yg bertajuk Bebaskan nyanyian Marsha. Terbaru ada pula lagu Let It Go versi Ramadhan punye dan lirik lagu tersebut turut ditukar ke dlm bahasa Melayu yg menceritakan pasal bulan Ramadan yg mulia ini. Kalau tengok liriknya mmg best n sedap juga dinyanyikan gitu kena dgn lagunya. So jom layann Video lagunya dan lirik lagu tersebut dibawah ini.

Ramadhan (Let It Go Parody)



Lirik Lagu Ramadhan (Let It Go Ost Frozen)


Di malam yang indah dan hening
Ku tak sabar menanti
Bulan yang sungguh istimewa
Bulan yang diberkati
Di dalamnya rahmat juga keampunan
Besar ganjaran yang dijanjikan

Beramallah beribadatlah
Gandakanlah semua itu
Tingkatkanlah keimananmu
Capai redhanya

Ramadhan ramadhan
Bulan yang istimewa
Ramadhan Ramadhan
Gembiranya ku rasa
Ayuhlah rebut kelebihannya
Ayuh semua
Setahun sekali sahaja

Padanya diturunkan Al-Quran yang mulia
Di penghujungnya ada malam lebih baik dari seribu bulan

Beramallah beribadatlah
Gandakanlah semua itu
Tingkatkanlah keimananmu
Capai redhanya

Ramadhan ramadhan
Bulan yang istimewa
Ramadhan Ramadhan
Gembiranya ku rasa
Ayuhlah rebut kelebihannya
Ayuh semua
Setahun sekali sahaja

Allah menjanjikan dua kenikmatan
Bagi hamba yang ikhlas berpuasa keranaNya
Nikmat di saat bila kita berbuka
Dan di saat kita berjumpa denganNya

Ramadhan ramadhan
Bulan yang istimewa
Ramadhan Ramadhan
Gembiranya ku rasa
Ayuhlah rebut kelebihannya
Ayuh semua
Setahun sekali sahaja


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

12 ulasan:

miLa saim berkata...

lagu amar..best :)

krung krungx berkata...

so cute lah awak punya blog ! suke suke..

Nurulhuda Najmi berkata...

Bestlah. Suka dgr. Tq

Tanpa Nama berkata...

sangat hebat.saya sangat teruja.suuq!

qisteena aulia berkata...

Best lgu ni...sedap juge amar nyanyi..tq.frozen ramadhan awesome!(love u)

qisteena aulia munim berkata...

Best lagu ni love it...i slalu nyanyi lgu ni,sampai tengah blajar kat skolah pun nyanyi.hahaha..

qisteena aulia munim berkata...

Awesome lh lgu ni.love it.....tq ♥♬♪

qisteena aulia munim berkata...

Besta....love elsa and amar song

qisteena aulia munim berkata...

Bst amar

qisteena aulia munim berkata...

Best

qisteena aulia munim berkata...

Cute sngt ke

nur Syafiqah berkata...

dari dulu lagi memang saye suke elsa saya berangan rangan jadi elsa klaw saya main ngan adik saya saya ice adik saya api

Related Posts with Thumbnails