-->

18 Sep 2017

AFMegastar - Adira & Azhar Tersingkir

Adira, Azhar, Tersingkir, Konsert, AFMegastar, Akademi Fantasia Megastar, Bintang AF, Reunion, Lagu Best, Suara, Vokal, Nyanyian, Peserta, Top 10 AFMEGASTAR, Syamel, Marsha, Bob, Idayu, Shahir, Ewal, Amir, Sufi, Indah, Amir Jahari, Final AF Megastar, Markah Juri, Undian Peminat, Markah Keseluruhan,
Adira Dan Azhar Tersingkir di Minggu Ketiga AFMegastar

Assalammualaikum..
Konsert Minggu Ketiga Akademi Fantasia Megastar (AFMegastar) pada ahad yang lalu menyaksikan Azhar dan Adira tersingkir. Awalnya aku ingat ada satu penyingkiran saja, tapi tak sangka pula sampai dua penyingkiran. Amir Jahari juga turut berada di bottom three namun berjaya ke minggu seterusnya. Top 12 yang terpilih semuanya boleh menyanyi dengan baik, namun jika membuat kesilapan dalam persembahan pastinya boleh tersingkir. Tema untuk minggu ketiga AF Megastar adalah lagu - lagu Throwback Akademi Fantasia, dimana semua peserta harus memilih lagu - lagu yang pernah dibawa oleh pelajar Akademi Fantasia dari musim pertama hinggalah ke AF2016. Azhar memilih lagu Dalam Gerimis (Visa), manakala Adira pula memilih lagu rancak Ikut Rentakku (Jaclyn Victor). Semasa persembahan Adira, memang aku rasa ada benda tak kena dengan persembahannya, aku rasa Adira patut memilih lagu Balada berbanding lagu rancak, sayangnya Adira terkeluar kan, aku hope dia boleh stay lebih lama lagi. Azhar pun nyanyi sedap tapi nak buat macam mana tak ada rezeki kan.
Adira, Azhar, Tersingkir, Konsert, AFMegastar, Akademi Fantasia Megastar, Bintang AF, Reunion, Lagu Best, Suara, Vokal, Nyanyian, Peserta, Top 10 AFMEGASTAR, Syamel, Marsha, Bob, Idayu, Shahir, Ewal, Amir, Sufi, Indah, Amir Jahari, Final AF Megastar, Markah Juri, Undian Peminat, Markah Keseluruhan,
Cara penyingkiran di penghujung konsert AFMegastar ini juga agak berbeza, bila diorang main dengan lampu gitu, cantik lampu tu semua, colourful tau, tapi bila lampu merah tu mula muncul memang suspen sebab lampu merah tu menandakan peserta tersebut tersingkir. Syamel sekali lagi mengulangi kejayaannya minggu lalu dengan berjaya menjadi Star Of The Week dan turut mendapat markah keseluruhan yang tertinggi iaitu sebanyak 58.6, kiranya juara mingguanlah kan. Apa pun Syamel ni memang jenis kreatif, lagu slow Aku Tak Kan Bersuara tu boleh dijadikannya lagu rancak dan ala2 happy go lucky gitu. Aku rasa Syamel ni berpotensi cerah untuk ke Final, selain itu persembahan Marsha juga memukau dan best apabila dia menyanyikan lagu Asmara dalam versi yang unik. Shahir turut membuat kelainan dengan muzik untuk lagu Seroja. Aku juga ingat Idayu mungkin akan menyanyi lagu balada minggu ini, tapi tak sangka pula dia akan menyanyikan lagu Irama Malaysia iaitu Ya Maulai. Persembahan Bob juga best sehingga dipuji oleh Dato Rmali M.S. Jarang betul nak dengar pujian sebegitu rupa dari Dato Ramli M.S, untung Bob, hope Bob juga akan ke Final nanti. Juri Jemputan untuk minggu ketiga ini adalah Dato Norman Abdul Halim.
Top 10 #AFMegastar adalah Syamel, Marsha, Bob, Idayu, Shahir, Ewal, Amir, Sufi, Indah dan Amir Jahari.

Banner, Affiliate, Klik Jer, Cari Rezeki, Cari Duit Online, Panduan Asas, Ebook, Elektonik Book,
Miss Banu Signature, Blogger, Blog, Miss Banu, Tandatangan, Blog Miss Banu Story,

Tiada ulasan:

Catat Komen

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017