-->

1 Mac 2012

KeNaNgaN seWaktu STPM


Assalammualaikum..
Minggu depan result STPM akan kuar kan..hahaha mesti ramai yg berdebar-debar kan..
sebut pasal STPM nih teringat masa dolu2 time aku amik STPM..byk kenangan dan insiden2 lucu yg berlaku hehe..ingat lagi masa nk gi exam STPM aku dan member aku siap sewa teksi sapu untuk hantar aku dan dia gi sekolah..bukan pe kalau naik bus awam nanti lambat ke apa ke..x ke naya kan..tpi masa gi sekolah jela..balik sekolah kami akan naik bus awam..hehe..
Masa exam STPM tempat duduk aku kire kat bahagian belakang tau..so agak seronok juga la dapat tgk gelagat member2 aku kt bahagian depan..mcm2 gaya ada.haha..ada yg tido,ada yg berangan dan mcm2 lgi la..Ada sekali tuh ada 2 exam dlm 1 hari so untuk tggu exam waktu petang tuh kiteorg ramai2 lepak kat surau and sempat juga gi makan kat Roadwork naik keta member..dengan baju sekolah sume kiteorg redah je haha..
Exam Pengajian AM adalah subjek lulus kan..aku paling takut bahagian GRaf haha..aku mmg pening nak mengira nih sume..amik masa lama..nasib time exam aku boleh jawab..aku jawab soalan graf Bar..kawan2 aku ramai yg jwb soalan graf carta pai..

Masa Exam Sejarah paling Best hahaha..masa jawab exam tuh kiteorg ramai2 leh gelak2 lagi hehe..time kami semua dok jawab exam kan adalah beberapa pengawas peperiksaan leh dok makan kat belakang tau..tau depa makan apa??diorang makan nasi kandar la plak?habis satu kelas bau Nasi kandar..bila kami terbau nasi kandar tuh semua dok tertanya-tanya dh sape plak yg makan nih kan haha..so ramai la yg pusing belakang jap dok tgk dri mana dtgnya bau nasi kandar tuh,bila dah tau semua pun dok tersenyum-senyum hahaha..satu lagi antara yg best gelagat sorang lagi member aku..betapa cepatnya die mengarang kat kertas jawapan tuh sampai kertas yg diberi utknya x cukup..so die angkat tangan..tapi pengawas x perasan yg die angkat tangan,so die mula la buat bising sikit utk tarik perhatian pengawas pprksaan tuh..kami semua pun turut menoleh kearah die serentak haha n kami semua tergelak-gelak tgk gelagat die yg bersungguh-sungguh jawab exam sejarah tuh..siap bawak sapu tangan lagi untuk lap2 peluh kat tangan tuh heee..cayalahh..gelagat die sedikit sebanyak menceriakn waktu exam Sejarah STPM tuh..haha.. 

Seterusnya tentulah kenangan masa nak amik result STPM kan..macam biasa aku dan member aku dtg awal tau..n kami semua berkumpul duduk kt dlm makmal n berkongsi debaran sesama kami..bila masa amik result semuanya macam x sanggup plak nak pi dewan tuh..semua tggu dulu,tenangkan diri..sape yg berani terus je gi amik kan..pastu bila ada sesape yg kuar dri dewan tuh apa lagi semua dok tanya pasal result..mcm2 reaksi dok ada..last2 aku dan yg lain beranikan diri gak la gi amik result..masa kat dlm dewan..ramai gak yg beratur..so kena tggu dlm barisan la..aku yg berdebar ni sgt risau lalu aku check result terlebih dahulu menerusi SMS..akhirnya Sms berbalas..dan aku dh tau result aku lebih awal..hehehe..yessza..Alhamdulilah semuanya okey dan tidak terjangka..so masa amik slip result STPM tuh aku dh boleh rasa lega dah la..hehe..
member2 plak ada yg gtau result diorang ada gak yg sorok..tapi dengan aku dan geng aku diorang x leh sorok result dgn aku sume haha cer teka sbb apa..sebabnya aku dan geng aku leh check result diorang menerusi SMS kan..tpi nk check pun kena tau num i.c diorang kan..hehehe..semestinya laa aku ada num i.c diorang sume tapi cmne aku dpt num i.c diorang plak?actually pihak sekolah dh letak senarai nama calon stpm,num angka giliran dan num i.c kat papan kenyataan..so dari situlah tau..apa susahnya, member aku salin semua num i.c diorang n simpan sampai masanya kmi check result sorang2 hehehehe..nakal tul time tuh..

mmg nakal time tuh tapi sikit jela kan..hehehehe...apa pun kenangan manis tu semua...byk yg best tpi tu yg aku ingat pun.cer tgk gmbr kt atas tuh mendalam kan mAknanya..yela result peperiksaan yg cemerlang pun x kan berbaloi kalau kita tak bekerja keras hingga ke akhirnya kan..lihat jela apa yg bill gate tuh ckp..yg penting usaha dan tidak mengenal erti putus asa walau apa yg terjadi..gagal sekali x beerti gagal selama-lamanya..kegagalan itu sebenarnya merupakan suatu permulaan baru untuk kita mengejar kejayaan...
adiosss hehee..

9 ulasan:

  1. sememangnya kenangan dialam persekolahan adalah kenangan yg amat2 manis.kalau la dpt diulang semula..bestnyaaaa

    BalasPadam
  2. hehehe...lawak part pngawas exam mkn nasi kndar tu...=p

    BalasPadam
  3. sgt tabah melalui stpm! sis dulu penah masuk stpm sat, memang tak tahan. 1 bulan pastu dapat uni. seyesly stpm sgt susah. T__T

    BalasPadam
  4. mak aii. boleh pulak makan? ahahaha hampeh.

    BalasPadam
  5. bila dikenang zaman dahulu, mmg kelakar. ye la, time budak budak, masih mentah dengan dunia luar kan...malu balik bila teringat apa yg pnh bt dlu.

    BalasPadam
  6. hehe tak amek stpm.. tp sme je cm spm pnye pengalaman.. huhu best

    BalasPadam
  7. haii... Adam datang jalan2 kat sini.. jenguk2 rakan blogger.. Nice blog

    BalasPadam
  8. salam..
    berminat utk beli domain utk blog ni tak?

    cth

    www.nama domain yg dipilih.com


    if berminat blh email ,sms or call saya ye

    email : sales@nahrinet.com

    hp : 019 979 7070

    thanks

    BalasPadam
  9. mesti lawak benor masa exam sejarah tu..kehkehkeh..

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017