-->

28 Mac 2012

BLoGwaLkiNg JaDi x BeSt aPaBiLa...???


Assalammualaikum..
Cantik x doodle kat atas tuh..ni la hasilnye dari join segmen Nabil semalam hehe..thanks..
Berbalik pada tajuk diatas tuh..kalau dh nama blogger mestilah selalu jugak la blogwalking kan..n macam2 blog yg akan kite jumpa kan..ada blog yg simple,ada yg cun habis,ada juga yg mantap dgn pengisian cerita masing2..aku nih lak mmg jenis kalau org follow blog aku insyaallah aku akan usaha untuk follow balik org tuh..x kisahla blogger yg newbie ke yg otai ke..insyaallah mmg akan difollow kembali oleh aku..cuma yg x best tuh kan..bila BlogwaLking ke blog2 mereka atau blog2 lain mmg pening bila x jumpa link ke blog mereka..dh pergi ke profile tapi linknyer xde..aiyaaa sile lah letak linknyer..kmudian ada juga sstgh blog tuh sbb terlampau kreatif sgt diorang edit blog masing2, aku sampai x jumpa butang/widget untuk follow blog mereka..pusing punya pusing tapi x jumpa..cmne tuh?
Selain itu Blogwalking juga jadi x best bila masuk blog2 yg memilih warna2 x berapa terang sbg background colour dan warna perkataan juga x nmpk jelas..naik silau membaca entry..kalau boleh cuba lah pilih warna yg terang untuk perkataan2..jadi senang untuk blogger2 membacanya..

Selain itu blog2 yg loading agak lambat mmg tension menunggunya..dah refresh berpuluh kali still mcm tuh..,manakala blog2 ada lagu plak aku xde masalah sgt sbb blog aku sendiri pun berlagu gak haha..cuma pastikan ada butang pause/stop jela..Yang paling aku x puas hati bila ada blog2 yg letak iklan nuffnang atau iklan apa2 yg lain di bawah dan berada dikedudukan tengah2 sekali..yakni menutup sebahagian perkataan dalam entry tuh..jenuh nak baca..kalau leh letak la kat sidebar or kat atas sekali ker..bukan ditengah2..sbb menggangu pembacaan..kadang2 sampai 2 iklan dalam kedudukan ditgh2 blog..mmg x nmpk langsung perkataan2 yg diorang tulis..mungkin tuh adalah strategi untuk kita klik iklan tuh semua..tapi sgt x sesuai la letak iklan kt tgh2 blog sampai menutup sebahagian perkataan..huhuhu..selain tuh bila nk letak komen ada plak word verification..emm nmpk tuh je trus alamak!.haha..kalau leh jgn guna word verification tuh yer..sbb menyusahkan blogger2 lain utk komen...

emmm apa lagi ek..setakat tuh jela kot yg aku ingat..sorry sgt2 ye bukan nak kutuk sape2 or mana2 blog cuma nak bagitahu pendapat aku jer n sama2 kita memperbaiki apa yg kurang kan..Blog aku pun banyak kekurangannya..sana sini situ there mcm2 kurangnya..so sama2 la kita menegur utk memperbaikinya supaya jadi lebih baik...jangan ambik hati yer sekadar pendapat dan cadangan aku jer.. peace2 uols...

p/s-Dah nak masuk bulan April..bulan april adalah bulan aku haha sbb my besday la(23 ApRiL)ingat nak uat segmen sempena my besday tpi x tau nk buat segmen ttg apa..sape2 ada cadangan x?yela bukan senang nak suruk org masuk join segmen kita kan.tmbh2 xde hadiah plak huhu..xde bajet nk bagi hadiah la..huhu..

24 ulasan:

  1. sokong miss banu.nk tny blog ms velentine terglong ke?

    BalasPadam
  2. Stuju setuju..,.
    Ehehehheehee...
    Tp, adakah blog sy jua seperti itu..
    Cer komen blog AA pulak..;)

    BalasPadam
  3. yup . betul betul betul . kekdanag nak follow some blog tak jmpe . mane lah die nyorokkan . nak komen kekdanag pun pusing pusing cursor tu mncri . kalo ade word tu pun . haiyaaa . hihi . eh . tru masuk blog sye . kot kot ade ape ape yg boleh biperbaiki ? huhu :)

    BalasPadam
  4. yup..betul tu kak.. hope blog sy ok.. amin..;p

    BalasPadam
  5. heh....tergolong ke blog saye ek..hee

    BalasPadam
  6. kalo tak jumpe butang follow, miss banu bole klik 'JOIN THIS SITE' kat widget follower tu..lagi senang n tak pening..(^_^)

    BalasPadam
  7. miss banu klik je 'JOIN THIS SITE' kat widget follower blog tuh..lagi senang n takyah pening2 kepala..(^_^)

    BalasPadam
  8. saya dh gi melawat blog2 korang yg telah komen entry nih..semuanya okey2 belaka..dont worry..blog korang semua xde masalah pun..dn saya suke blogwalking ke blog korang semua ^_^

    BalasPadam
  9. selalu terjadi macam tu... harap2 blog sy tak macam tu...

    BalasPadam
  10. hihihi..blog saya camna?apa komen?hihi

    BalasPadam
  11. Kenapalah apa yang akak fikirkan tu Ms Banu dah tulis...hahahahhaha. Sama sejibik pendapat kita... Tambah lagi akak BW sambil bekerja...so kalau loading lambat, terpaksa pangkah...

    Anyway, nak buat segmen yer.. Jom join nak? Birthday akak pun dekat2 jer dgn birthday awak tu.. heheheheh

    BalasPadam
  12. masuk blog ayu loading lambat x..hehehe

    BalasPadam
  13. cik banu. yang paling tak best ada iklan tengah-tengah dan mengikut cursor. aku pernah jugak complaint as anon. tapi takde perubahan pun

    BalasPadam
  14. betul tu, setuju sgt2..di sebabkan pkara2 tu, boleh terputus terus nafsu nak BW..huhu

    miss banu, cee komen blog cik nur jap..de masalah2 seperti di atas kah..?huhuhuhu

    BalasPadam
  15. alamakkkk....deqla ada x kategori blog yg tak best tu??? hihi

    BalasPadam
  16. Betul..lagi2 blogger baru mcm i..dah la tengah belajar berblog nie..kdg2 nak follow ssh..ade yg xblh diberi komen..
    org nak kwn dgn ikhlas pun..kdg2 xde yg sudi..pilih kasih kah or blog xinterestin?..I baru belajar..tlg la beri tunjuk ajar..

    BalasPadam
  17. dh mcm pengkritik blog plak saye ni hehe..by the way..saya dh blogwalking semua blog yg komen kt entry nih..semuanya perfect..xde masalah..so be happy.. =)

    BalasPadam
  18. blog nyue cnmer??huhuhu....
    kita dpt gak doodle begitu..comel :)

    BalasPadam
  19. blog dya loading tak??hihi

    BalasPadam
  20. sy pun setuju dgn komen banu. perkara2 mcm tu la yg membantutkan rasa utk nak baca blog org tu. terutamanya ada iklan kat tengah2 entri.tu yg tensen tu. klu terjmpa sy terus pangkah. x nak baca lagi. huhuhuh

    BalasPadam
  21. Asalam..miss B.
    Pada saya, dah biasa blog ditegur, untuk kenbaikan sendiri dn keselesaan pengunjung saya dah buang banyak alat , mudah capaian. Dgn cara itu mestilah ada jg pengunjung yang akan suka jika blog kita mudah capaian..

    BalasPadam
  22. cantik doodle tuh. buatlah contest ke ;)

    BalasPadam
  23. saya willy, saya ikutan blog walking ya di sini :) salam kenal

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017