24 Nov 2016

Program Mudah Kurus Bersama Dr. Malinda

Program Mudah Kurus Bersama Dr. Malinda

Assalammualaikum..
Kalau tanya pada semua wanita mahupun lelaki pastinya semua nak kurus dan kelihatan cantik, handsome, sedap mata memandang. Pendek katanya sape tak nak kuruskan, kalau tanya pada mereka yang sememangnya sudah langsing pun pasti akan rasa diri masih lagi tidak kurus. Namun untuk kurus bukanlah sesuatu yang mudah kerana perlukan disiplin yang tinggi serta kekuatan mental dan fizikal. Ada sesetengahnya sudah pun menyerah kalah dan berputus asa untuk kurus. Walaubagaimanapun korang semua tak perlu risau lagi kerana Dr Malinda telah menjalankan satu Program yang dinamakan Program Mudah Kurus. Dengan menyertai program ini korang akan dibantu oleh Dr Malinda dan teamnya untuk menurunkan berat badan korang dalam masa 23 hari. Wowww best tu kan, rugi kalau tak join program ini, lepas tu barulah boleh keluar dari tergolong dalam kategori mereka yang menghidap Obesiti. Jom Kenali apa itu Obesiti? OBESITI adalah sejenis ‘penyakit’.Obesiti adalah masalah dunia moden. Ia hampir tidak wujud 50 tahun dahulu. Antara penyebab yang menyebabkan fenomena ‘Obesogenic’ adalah – Pemakanan yang tinggi karbohidrat terproses, makanan tinggi gula, nutrisi yang rendah dan kurang aktiviti fizikalMetabolisme kacau. Hormon tak seimbang. All haywire. Pengurangkan kalori sahaja pun kadang-kadang tidak dapat membantu menurunkan berat badan yang terus meningkat naik. Peperangan Alaf Baru!
ANDA BERISIKO TINGGI JIKA :
BMI > 23

Ukuran Lilitan Pinggang Melebihi

> 102 cm (40 inch) – Lelaki
>  80 cm (35 inch) - Wanita

Obesiti adalah peratusan lemak badan yang berlebihan dalam badan seseorang individu.

Anda dikatakan obese apabila :
Wanita : Peratusan lemak badan >32%
Lelaki : Peratusan lemak badan >25%

Bahayanya Obesiti

OBESITI berkait rapat dengan pelbagai jenis penyakit seperti :-
  • Diabetes (Kencing Manis)
  • Hipertensi (Darah Tinggi)
  • Kolestrol Tinggi
  • Penyakit Jantung Koronari
  • Stroke (Angin Ahmar)
  • Batu Hempedu
  • Kanser Payudara
  • Kanser Prostat
  • Kanser Kolon (Usus Besar)
  • Masalah Pernafasan (Respiratori)
  • Masalah Muskuloskeletal
  • Vena Varikos
  • Masalah Kulit
  • Osteoarthritis
  • Penyakit Alzheimer's
  • Gout
  • Sleep Apnea
  • Infertility (Ketidaksuburan)
  • Masalah Psikologi (Kurang keyakinan diri)
  • Depressi
Jenis - Jenis Lemak Yang Korang Kena Tahu

1)Lemak Untuk Struktur  ( Structural Fat ) --'Lemak baik' ini penting untuk protect organ-organ dalaman, sendi dan membentuk rupa bentuk muka. Lemak ini biasanya tidak digunakan sebagai sumber tenaga.
2) Lemak Normal (Normal Fat Reserve) --'Lemak baik' ini ada di sekitar tubuh kita dan akan digunakan dan dibakar sebagai sumber tenaga bila diperlukan. Fungsi seperti 'Tangki Tenaga'
3) Lemak Abnormal ( Abnormal Stored Fat) --'Lemak tak berapa nak baik' ni di kenali sebagai 'tisu adipose'. Ia adalah lemak yang tidak diperlukan oleh tubuh dan akan disimpan di bawah kulit, sekitar organ dalaman yang berfungsi sebagai 'Tangki Spare'. Lemak ini akan kelihatan 'membuncit' dan 'berlipat-lipat' di tubuh anda!. Ia sangat AKTIF mengeluarkan toksik chemical dan hormon 'estrone' yang akan menggangu sistem tubuh anda. Lemak ini TIDAK digunakan sebagai sumber tenaga utama. Hanya dalam keadaan tubuh yang hampir 'kebuluran' sahaja, lemak ini akan dibakar & mula digunakan sebagai tenaga! Jadi, anda nampakkan di sini - Bila anda ber'diet' 1-2 bulan pertama, lemak Jenis 2 yang mula dibakar tetapi Lemak Jenis 3 akan kekal di situ! Ia hanya dibakar dalam keadaan ‘kebuluran’ sahaja.
Tak sangka Lemak Abnormal tu degil sangat kan, Jadi macam mana nak menggerakkan Lemak jenis 3 yang degil tu?? HCG adalah transformasi perubatan terbaru untuk 'menggerakkan' Lemak Abnormal yang DEGIL itu. 
APA ITU hCG?
hCG adalah Human Chorionic Gonadothrophin, sejenis hormon yang dihasilkan di dalam badan manusia (lelaki dan wanita) dan ia dihasilkan dalam kadar yang tinggi ketika wanita hamil, ia memastikan perkembangan bayi yang sihat dimana ia membantu hypothalamus memberi ransangan untuk mengeluarkan lemak-lemak tersimpan digunakan sebagai sumber tenaga. hCG juga akan berfungsi sekiranya tubuh berada di dalam keadaan ‘kebuluran’ dimana hCG akan menggunakan lemak tersimpan dalam badan sebagai sumber pembakaran tenaga dan ia memberikan 1,500 – 4,000 kalori sehari sebagai tenaga. Ia bukanlah ‘sex hormon’. Ia mempunyai tindakan yang sama pada lelaki dan wanita. Ia bertindak sebagai ‘Kunci’ untuk menggerakkan lemak yang  tersimpan dalam badan.
BAGAIMANA hCG BERFUNGSI UNTUK RAWATAN OBESITI?
Rawatan hCG untuk Obesiti ini telah dimulakan oleh Dr. Simeons, seorang doktor perubatan British. HCG memainkan peranan penting  dalam mengurangkan lemak badan melalui tindakannya kepada satu bahagian otak yang dipanggil Hipothalamus. Hipothalamus berfungsi untuk keseimbangan badan (homeostasis). Ia bolah mengawal semua kelenjar endokrin dalam badan dan ia juga akan membantu untuk mengawal tekanan darah, suhu badan, keseimbangan cecair badan, selera makan dan berat badan. Obesiti berlaku apabila berlaku hypothalamus gagal  berfungsi dengan baik dan menyebabkan gangguan metabolism, ketidakseimbangan hormon, nafsu makan yang tidak terkawal, pembakaran lemak yang tidak effektif dan pengumpulan lemak yang berlebihan di bahagian perut, peha, punggung dan lengan. Kerosakan hypothalamus biasanya berlaku disebabkan oleh stress, trauma, toksin, electromagnetic field dan tabiat buruk pemakanan yg mengandungi banyak lemak trans, gula dan bahan pengawet. hCG akan memberi signal kepada hypothalamus untuk mengerakkan lemak-lemak degil yang tersimpan lama di dalam badan – lemak yang berkumpul di perut, punggung, peha dan lengan. Lemak jenis ini sangat susah untuk dibuang kerana badan akan menyimpannya sebagai ‘survival stratergy’. Apabila kita berdiet biasa, apa yang pertama akan hilang dari badan adalah air, otot dan ‘subcutanoeus fats’ iaitu lemak yg memberi bentuk muka dan payudara. Kerana itu kebanyakkan diet boleh menyebabkan kulit menjadi kendur.
APAKAH KEBAIKAN LAIN PROGRAM INI?
Selain dari penurunan lemak badan, anda juga akan dapat memperbaiki tahap kesihatan keseluruhan :
- Tahap gula dan tekanan darah lebih stabil
- Penurunan tahap kolestrol
- Tiada lagi masalah sakit sendi dan lutut
- Tidur lebih baik
- Tenaga meningkat
- Complexion dan tone kulit yang lebih cantik 
- Tiada lagi ‘food craving’ terhadap karbohidrat dan gula atau nafsu makan yang hodoh. 
hCG akan membantu untuk seimbangkan sistem endokrin, menghasilkan endorphin yang akan membantu untuk emosi yang lebih baik, fokus dan bertenaga. Apabila lemak ditukarkan kepada tenaga – ini akan mengurangkan radang didalam badan. Obesiti dan penyakit kronik sangat berkait rapat dengan tahap radang yang tinggi dan pengurangan lemak badan akan memperbaiki tahap radang dan banyak masalah metabolisma lain. Tidak hairan jika ramai yang dapat menurunkan tekanan darah, kolestrol, gula dalam darah, sakit sendi, jerawat, tiada lagi masalah sakit kepala, allergic, dan banyak masalah sistem imun yang lain. Rawatan hCG adalah transformasi baru dalam dunia pelangsingan!

Testimoni Mereka Yang Berjaya

Jom tengok testimoni mereka yang telah berjaya menurunkan berat badan dengan menyertai program ini.
Cikgu Azlizah
Pn Amy
Puan Salwa
Puan Ruslina

Untuk lihat lebih banyak lagi Testimoni mereka yang berjaya bolehla klik link dibawah k..

Bagaimana nak join Program Mudah Kurus Bersama Dr.Malinda???
Untuk Keterangan dan Maklumat Lanjut bolehla Rujuk dibawah ni k:-

➔ Nombor Telefon : +60 17 508 4430
➔ Email : drmalinda@gmail.com

#DrMalinda #MudahKurus20 #JomKurusCepat

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails