Apr 20, 2012

DeBat Ustazah PiliHan dgn Imam Muda dalam Liga iLMu(Astro.Oasis)

Assalammualaikum...
Sape tengok Liga iLmu kat Astro Oasis..seronok juga tengok..rupanya Liga ilmu nih dah masuk musim ke-3 laa..Musim ke-3 Liga Ilmu bakal menampilkan Imam-Imam Muda dan Ustazah-Ustazah Pilihan bersama Moderator, Dr Mohd Ridhuan Tee Abdullah..mereka akan berdebat mengenai isu2 tertentu..mantap tgk diorang berdebat..Antara topik yg dibincangkan seperti Tampuk Pemimpinan Hak Mutlak Lelaki atau Perempuan,Menjaga Ibu Bapa Tanggungjawab Lelaki atau Perempuan..tajuk yg didebatkan juga bukan calang2 kan..ada yg aku tgk ada gak yg terlepas..aku try cari kat you tube tapi x jumpa la..jumpa promo jer..n jumpe bbrp episod liga ilmu musim pertama nyer je..emm ada sape2 tahu kat mana leh tgk ek?byk manfaat yg dapat bila tgk program2 mcm ni kan..dalam asyik tgk program hiburan kena la seimbangkan juga dgn tgk program2 kerohanian nih kan..ye tak..skrg tgh google mencari video2 liga ilmu musim ke-3 sbb episod awal terlepas sudah..tpi x jumpe..la tapi jumpe blog2 yg ada gak buat entry pasal program nih...tapi kalau layan musim pertama pun boleh juga kan..jadi layan je mana2 yg ada...
kt bwh ni promo liga ilmu yg menampilkan Ustazah pilihan dan Imam Muda...


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

11 comments:

~Sweet Honesty~ said...

bagus tgk program2 mcm ne..dpt menjana minda kita juga..bt review lagi ek..almaklum,tv itam putih saja(^_^)

CikNana said...

a,ah..betul tu.sy pun suka tgk program2 mcm nie.hari tu ada tengok.memang hebat perdebatan mereka.:)

Cik Nur said...

best...kdg2 mcm nk gaduh pun de..hehehe

etuza said...

bagus rancangan ni ya..

9n0L4 said...

tv al hijrah pun terbaik jugak. ;)

Anonymous said...

memang bagus dan baik...banyak perkongsian ilmu di situ..tp, mungkin topik pertama iaitu "Tampuk Pemimpinan Hak Mutlak Lelaki atau Perempuan " pd saya mungkin kurang sesuai sikit didebatkan...just pandangan peribadi bagi hamba yang kurang arif dalam ilmu allah ni :)

Girang Arirang said...

pit stOp Girang seterusnya adalah disini!

Girang dtg jelajah blog awk :D

http://girangdottaeminmuch.blogspot.com/2012/04/review-blog-4-segmen-siri-jelajah-blog.html

Dieyna said...

tengok baru ni.. hujah ustazah pilihan agak kurang kemas.....

ain dzaya said...

bgus program nie...dlm tukar pndapat glongan laki dan perempuan. sangat membina.

"Jadi draftsman cita cita sejak azali.".

Adi Alida said...

dari satu sudut..program ini baik..tapi dari pandangan sy..program ni sedikit sbyk mnjatuhkn kredibiliti seorang ustazah dan ustaz..perdebatan yang akhirnya lebih kepada pertelingkahan pendapat. Contoh topik pertama iaitu "Tampuk Pemimpinan Hak Mutlak Lelaki atau Perempuan." sedaya upaya pihak lawan akan mempertahankn hujan masing-masing yg akhirnya membuatkan perdebatan ini tak relevan dalam konteks islam..maaf kalau pandangan ni menyinggung sesiapa. cuma saya melihat, ustazah yg berdebat tak pandai menstabilkan emosi..dan kurangnya sifat rasional di situ. sekian.

linda said...

setuju dgn adi alida... ada certain2 tajuk yg tak sesuai diperdebatkan contohnya tajuk2 yg melibatkan hukum... bila diperdebatkan dan masing2 mempertahankan hujah yg bertentangan dengan hukum, agak tak rasional

Related Posts with Thumbnails