8 Nov 2012

ARANG AND THE MAGISTRATE~KoReaN DraMa RevieW

Assalammualaikum..
beberapa minggu yang sudah aku baru sahaja habis menonton kesemua episod drama Korea yang bertajuk Arang And The Magistrate ni..drama ni mempunyai 20 episod. Tarikan utama drama ni bagi aku adalah pelakon utamanya..hehe aku suka gandingan diorang ni sebab dua2 sama qiut and comel gitu..hero cite ni adalah Lee Jun Ki,die ni adalah hero ke-2 drama My Girl dulu ingat x?and heroin cite ni adalah Shin Min Ah yang sebelum ni jadi heroin dlm drama My Girlfriend is A Gumiho..so bila keduanya digandingkan dlm 1 drama yg sama..so semestinya sgt sweet la kan..
Comelkan Shin Min Ah ni hehe seterusnya drama ni menarik sebab ianya ala2 kisah misteri+seram fantasy gitu..bermula dgn Shin Min Ah iaitu Arang yang menjadi Roh yang tidak tenteram serta hilang ingatan yang cuba merungkai sebab kematiannya..Dia bertemu Lee Jun Ki iaitu Eun Oh yang boleh melihat roh serta dlm misi mencari  mencari ibunya yang telah hilang..akhirnya Eun Oh mendapat petunjuk bahawa Arang dan Ibunya mempunyai saling kaitan maka Eun Oh membantu Arang dalam menyelesaikan Misteri kematian Arang dan kehilangan ibunya.
Walaubagaimanapun Arang akhirnya menjadi manusia kembali utk menyiasat dan mencari sebab kematiannya dan dibantu oleh Eun Oh yang menjadi Magistrate disitu..dalam x sedar Eun Oh akhirnya telah jatuh cinta pada Arang..namun Arang telah menolak cintanya dengan alasan die tidak dapat hidup lama di alam manusia kerana perjanjian telah dibuat dan bila tempoh masa dah cukup die terpaksa kembali ke tempat asalnya..Arang juga sebenarnya sangat menyayangi Eun Oh..
Drama ni ala-ala fantasy sikit sebab ada wujud watak2 seperti tuhan syurga tuhan neraka..watak2 ni mmg agak kelakar bagi aku sangat x logik haha..tapi nama pun drama kan layankan jerla..Dari segi watak2 jahat dalam drama ni mmg menjadi..nampak sangat kejahatannya..menyampah je tgk tau hehe..Eun Oh memang sering bimbang akan keselamatan Arang die akan sedaya upaya melindungi Arang dari segala ancaman..
Bagi aku drama ni best sebab mcm2 ada, kelakar ada,Misteri ada,seram ada,fantasy pun ada sweet pun ada haha..ending cerita ni mmg agak dramatik sikit bagi aku sebab Arang terpaksa kembali ke tempat asalnya dan terpaksa tinggalkan Eun Oh sndiri..namun Eun Oh mengorbankan dirinya lalu hilang mcm tuh sahaja..huhuhu sedih plak jadinya..Misteri kematian Arang juga terjawab di episod akhir drama ni..namun begitu Arang dan Eun Oh mcm dilahirkan semula tapi masih mengingati apa yang telah berlaku kpd mereka begitulaa ending die haha walupun mcm konfuse sikit waktu ending tuh masa diorang dilahirkan semula tuh..
 
WaTak PerWatakkaN

1-AranG

2~Eun Oh/Magistrate
3~Ju Wal
Gambar dibwh ni adalah ketika di Majlis Pelancaran Drama Arang And The Magistrate..qiut kan Shin Min Ah tuh Lee Jun Ki pun sama nampak sepadan la diorang ni sama qiut sama sweet..Shin Min Ah nampak sgt cantik bila tersenyum dan ketawa =)
 
Hehehe pendek kata mmg berbaloi tengok drama ni =) sekarang ni tgh layan drama To The Beautiful You & The Innocent MaN..best gak..hehehe

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

18 ulasan:

Mrs Velentine berkata...

wah tengok pelakon pun dah tertarik

Deqla manjew berkata...

mmg comel momel la pelakon2nya..

are_lin@yu berkata...

suka as\ktres ni..comey..hihi

Nyue berkata...

hurm..tgk pelakon pun da tertarik..hehehe...miss banu tgk x cite hr sabtu pkl7 xsilap tv8..best gak..nyue xigt tajuk..ehhee

Deqla manjew berkata...

amboii..excited sgt ka smpai lupa nk close akaun jozan fc..hihi..deqla dah follow sana tau..hihi..tahniah.. :)

Che Rosliza Che mat berkata...

To The Beautiful You akak tengok...yg lain tak..

Cik Nur berkata...

lama tak layan korea dah..
tapi nape ek..molek beno pelakon korea ni..

MarliaMarble berkata...

macam best je tengok ni..! pelaon pun best-best semua..=D

Cik Aini berkata...

lbest ke..tp ala2 seram la plak kan,rs mcm x bapa nk berani la plak...
apasal la si heroin tu dpt watak roh hantu plak..dh la dulu jd gumiho..hehehehe

nadia berkata...

Wah dah lama tak tgk drama yang jun ki berlakon.
Nak tengok r drma ni nanti bila cuti sem...

TiranaAduka berkata...

salam miss banu.
Adoi ni yg lemah ni bab drama.x berkesempatan nak tgok.hehehe.

fieda berkata...

alhai...kak fieda ni tak pernah layan drama korea..

Cinta Misteri berkata...

Arang best kannnñ..hehe

Si Matatajam berkata...

Teringin nak tengok Tp iPad ni susah skit la..kak M tak tau nk tgk camna..

dya bunga berkata...

dya suka gle tgk pmpuan ni berlakon..comel sgt.

kinara kinatara berkata...

comellll..suke tengok dua2 cerita 2..terutama my girlfriend is go minho...yang dia cakap waktu nak tukar ekor 2...:)

Tanpa Nama berkata...

alamak...sad ending ker..huhu

Bahrain Ramlan berkata...

aku kalo tgk drama korea masa ending mesti sakit hati...macam tak capai apa yang aku nak.hahaha..gerammm..

Related Posts with Thumbnails