16 Nov 2012

Corat-Coret Anugerah SkRiN 2012 & ZizaN

Assalammualaikum..
rasanya topik hangat yg diperkatakan adalah berkaitan Anugerah Skrin 2012..aku juga tidak ketinggalan menonton ASK ni tapi aku menonton secara streaming online n sambil2 tuh dapatlah berborak kat Twitter n FB kan..Kalau tengok kat tv aku mmg malas bukak laptop dh haha..dipendekkan cerita Anugerah Skrin 2012 memang membosankan..hambar,meleret-leret..masa aku tgk ASK tuh sempat la aku meninjau di twitter, komen2 pengguna twitter semuanya mmg tidak suka dan bersependapat bahawa ASK tahun ni tak best..bosan dan mcm2 lagi kritikan..

Apa yang Best di Anugerah Skrin 2012
~Usaha membuat kelainan untuk Anugerah Skrin wajar dipuji sebab ada semangat untuk menghasilkan pembaharuan
~Penyampai anugerah naik ke pentas dengan memegang watak2 tertentu.menarik..
~Suka tengok Neelofa dan Rita Rudaini dgn baju masing2 mcm princess sangat2 dah..
~Teater yg dilakonkan oleh Rita,Adi Putra & Fizz Fairuz agak best juga
~Suasana dipentas dan Props sangat cantik dan gah
~Ada Zizan di pentas yg memecahkan kebosanan dan mampu membuatkan penonton ketawa walaupun hanya beberapa minit diatas pentas..
~Suka dengan ucapan Pierre Andre diatas pentas sempat berdakwah lagi bagus2 itulah ucapan yg terbaik.. =)


Apa yang TIDAK BEST dalam Anugerah Skrin 2012
~Pengacara tidak sesuai,terlampau ramai di pentas,kadang2 ternampak pengacara lupa skrip dan merapu rapu,cermin ajaib tuh lagilah memeningkan kepala, menyampuk je kerjanyer..
~Lagu latar dipentas sangat tidak best rasa mcm suruh penonton tidur cpt2 jer hahaha
~Pengacara bercakap terlampau meleret-leret sampai penonton bosan tiada unsur lawak jenaka yg diselitkan dalam pengacaraan mereka..x habis2 bercakap2 yg ntah apa2..kalau ambik pengacara dikalangan pelawak mcm Zizan,Johan dan lain2 pasti lebih meriah dan kelakar..
~Lagu2 yg disampaikan diatas pentas semua lagu2 lama emmm bosan
~Kontroversi tercipta dari kata2 Rosyam Nor diatas pentas
~Harun Salim Bachik yg asyik kuar masuk pentas..huhu pening tgk..
~Awal dan Neelofa sangat tenggelam di pentas..kalau xde diorang pun xpe..
~Teater yang menampilkan Rita Rudaini dan Adi Putra walaupun agak best, tapi terlampau panjang sikit2 sudahla kan..
~Dapat diperhatikan ada beberapa penyampai anugerah yang keluar lambat ke pentas..contohnya 3 dah ada dipentas yg sorang lagi x muncul2 bila nak umumkan calon2 baru nampak muka haha
~Terdapat juga beberapa penyampai anugerah yg agak over atas pentas
~Tak berapa gemar tengok adegan dukung mendukung tuh antara Aqasha dan Fauziah Gous tuh errr agak2 laa kan..haha nasib Zizan x dukung si Fauziah tuh haha kalau x nanti ramai la yg merajuk ;P
itu jela yg aku dpt pikir setakat ini..pendek kata sangat bosan ASK ni..
 Zizan Penyelamat Anugerah Skrin 2012?
Di Twitter rata-ratanya menunggu kelibat ZizaN Di Pentas..agak lama juga menunggu tapi demi Zizan ramai juga yg sabar menanti..Namun walaupun Zizan muncul hanya sekejap di ASK tuh tapi impaknya sangat kuat sehingga namanya jadi trending di Twitter woww!! haha itulah buktinya betapa popularnya beliau..Selepas itu namanya terus jadi sebutan di Twitter..banyak pujian yg diberikan peminat berikutan aksi selambanya dipentas yang sangat melucukan..die sempat mengusik Aqasha dan Fauziah Gous tuh hahaha..Dapat dilihat bila Zizan muncul je di ASK barulah terdengar gelak ketawa penonton..kamera masa tuh pun sempat fokus pada muka penonton yang masing2 ketawa dan tersenyum melihat gelagat Zizan di pentas. Rasanya TV3 selepas ini harus membuat pilihan yang tepat dlm memilih pengacara yang sesuai..Apa lah salahnyer gandingkan ZizaN dan Juga JoHaN sbg pengacara di pentas ASK..kalau ada diorang pastinya lebih kelakar dan tak bosan..lagipun JOZAN ni spontan diorang boleh meriahkan keadaan yg bosan dgn aksi spontan diorang yang sangat best tuh nama pun Juara dan Naib juara Super Spontan betul tak...

Kredit pada semua pemilik Picture diatas nih yer...maaf kalau ada salah ckp ,sekadar pandangan..jumaat depan dh boleh tengok Maharaja Lawak Mega dah yeayyyy...nk tengok JOZAN uolls..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

23 ulasan:

Cinta Misteri berkata...

Amboi miss banu. Sumer Zizan yep...

Mmg boring la ASK mlm tu, tp pd CiM hanyalah aksi ank branak tu yg ntah apa2 je. Adik abang tk sesuai langsung, bknkh patutnya brbahasa kanda dinda & ayhnda. Bg CiM, artis penyampai trofi semuanya oke. Part masuk lewat tu myb dah skrip begitu. Lawak2 mereka pun kbyknnya mnjadi. Hurmm bgusla rosyam kata begitu, sbb artis2 kita skang ni dh melampau sgt. Pakaian jgn ckpla...

Cinta Misteri berkata...

Amboi miss banu. Sumer Zizan yep...

Mmg boring la ASK mlm tu, tp pd CiM hanyalah aksi ank branak tu yg ntah apa2 je. Adik abang tk sesuai langsung, bknkh patutnya brbahasa kanda dinda & ayhnda. Bg CiM, artis penyampai trofi semuanya oke. Part masuk lewat tu myb dah skrip begitu. Lawak2 mereka pun kbyknnya mnjadi. Hurmm bgusla rosyam kata begitu, sbb artis2 kita skang ni dh melampau sgt. Pakaian jgn ckpla...

Chic Na berkata...

betul2. setuju sgt dengan semua yg miss banu nyatakan kat atas tu. kesimpulannya bosannnn kecuali part zizan. :)

I love Sleep berkata...

pminat zizan ni ea hehe.. ni yg nk gi tgk gk part zizan.. xtgk pn ASK tp mmg rmi yg kata ASK bosn dn hambar.. suka tema fairy tale tu

ena shana berkata...

memang azab nk tggu zizan keluar.. bygkn kitaowg bertahan dalam kebosanan sementara nak tggu zizan keluar... zizan memang penyelamat.. kalau takder zizan malam tu den memang dah tutup tv awal-awal lagi..!!

Cik Nur berkata...

rasanya ucapan Pierre terkesan di hati semua org kan.. :)

zizan mmg sempilah mlam tu..dia keluar lambat...kalau keluar seklai dengan badang n ikan duyung msti lagi sakan org gelak..hhi

hananhadila berkata...

hanan sukee entry ni , hanan sokong ;) tapi hanan tengok kejap je ASK then masok tido . hihik

Karukord Jagau's berkata...

ramai yg cakap anugerah skrin mlm tu sgt2 membosankan. hehehee

prog muten berkata...

nak kongsi sikit, jemput tengok blog saya,thankz
http://tester-kesuburan-pregnancy-murah.blogspot.com/

kinara kinatara berkata...

kina baru tengok sekejup xd,..kat youtube..x berkeempatan nak tengok secara lansung..huhu:)


dan yes..stuju sangat2 bosan..:)

Deqla manjew berkata...

huhh.. betol2.. bosan amat!! deqla x suka bile rosyam ckp kat tv3 boleh cuit2.. kat tv hijrah xleh cuit2..ehh..dia xtau ke agama melarang smua tu, bknnye kena tgk stesen tv mana! haihh.. cetek agama hape!! sedeh!! tang aqasya dukung si foziah tu pun sama arr..mcm pndg rendah pada islam je caranya tuh! wat malu org luar je yg tgk ask ni kan?! nyesal tengok smpai habis.. ingatkan ada la penyelamat lain slain zizan..ehh tp ada zizan sebut kemaluan kan? x elok jugak tu...huhu

Deqla manjew berkata...

lg 1 lupe nk bgtau, hihi.. deqla cuma suka pierre jek...dia contoh terbaik ask malam tu!

Mrs Velentine berkata...

memang bosan & mengaibkan org..terutamanya bila part padang bola & perceraian..mmg zizan adalah penyelamat

Noraini ismail berkata...

hihihi..mmg tak rugilah klu sy tak tgk anugerah yg mbosankn ini..sbb Part Zizan sikit tp terbaiklah antara semua

N.Aima K berkata...

betol lah kusut jiwa dan perasaan ai hahahaha

dya bunga berkata...

mmg bosan pun lebih2 lgi part pengacara.mengatuk

Cik Aini berkata...

ai lagi lah..x sempat tgk pun anugerah scrin mlm tu..tp bl ramai yg cakap x best..then ok lah.hihihi

Miss BaNu berkata...

sy setuju dgn pendapat semua..thanks sbb sudi komen

9n0L4 berkata...

zizan kuar atas pentas, baru segar rasenye kan. hehe.

Solehah Shamsuddin berkata...

dress rita rudaini cantik kan :)

wan nurul hezrina berkata...

nurul tak tgk arr tapi dr review miss banu nie mmg nampak hampeh dan hambar..ramaikan yang komen cenggitu..aah kalau bab pengacaraan bagilah yang pelawak..kalau si neelofatuh nona bolehlahkan..kalau anugerah yng cenggini bg yang teror...nasib tak tgk

Tanpa Nama berkata...

An impressive share! I've just forwarded this onto a co-worker who was conducting a little research on this. And he in fact ordered me lunch due to the fact that I stumbled upon it for him... lol. So let me reword this.... Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending the time to discuss this matter here on your internet site.
My blog post :: english premier league transfer news manchester united

Tanpa Nama berkata...

I seriously love your site.. Pleasant colors & theme.
Did you create this amazing site yourself? Please reply back as I'm attempting to create my very own site and would like to find out where you got this from or what the theme is called. Thanks!
My web page > manchester united transfer rumours for january 2013

Related Posts with Thumbnails