9 Nov 2012

Corat Coret DraMa & OST JuLia TV3

Assalammualaikum..
Sape kat sini suka menonton drama JULIA kat tv3 dalam slot Akasia tuh.?hehe aku suka..jalan cite die best..n shooting kat Korea lak tuh..actually aku perasan yg tempat diorang shooting kat kawasan Universiti di Korea tuh sangat familiar bagi aku..macam pernah tengok tau sebelum ni..pikir punya pikir kat mana aku pernah tgk rupanya kalau x silap aku tempat diorang shooting tu sama dengan drama Korea yg aku dah tengok sebelum ni..patutlah cam kenal haaha..drama korea yg bertajuk Heartstring kalau x silap lah..sebab kawasan tuh mmg sama sgt sebijik..haha..berbalik pada cerita Julia ni semalam last episod dah..wah rindu laa pasni..dh habis dah 28 episod semuanya..untuk ending die aku harap Julia dengan Amir laa kan haha..tapi lain endingnya sebab Julia akhirnya bawa diri merantau ke luar negara bersama dgn anaknya..sebab die x mahu meruntuhkan rumahtangga orang lain..itu yang terbaik sebenarnya kan..

Selain jalan cerita die yg best,pelakon2 die pun semuanya hebat2 belaka..Nabila Huda,Fizo Omar,Izreen Azminda,Azlee Khairi,Fauziah Gous lakonan mmg mantap mcm real jer..selain tuh dlm drama ni turut diselitkan lagu2 best..ada lagu2 Korea masa awal2 episod pastu ada lagu berhantu Sudah cukup Sudah betul ke tak tajuk die tuh haha lupa lak tetiba..pastu ada satu lagu yg aku suka yg mana lagu tuh akan muncul tiap kali ada babak sedih..cari punya cari baru tau tajuk lagu tu Tiada Rasa nyanyian Ika Nabila (AF6) die ni kerap berlakon baru nmpk die nyanyi berduet dgn Aliff Razali x kenal lak aku dgn Aliff Razali ni..artis baru kot..aku dh download pun lagu tuh dah hehe..jom tgk lirik lagunya...

Tiada Rasa ~Ika Nabila &Aliff Razali
Tiada rasa di antara kita
Kau dan aku bersama bahagia
mencuba tuk merasakan cinta
tapi tak kurasa..

Tak percaya kau tak rasa cinta
dan kau biar hati ku tertanya
getar rasa seakan sengsara
nafas tak terhela..


c/o Bila rasa tanpa ada cinta
Hanya kita tanpa kata kata
Biarlah cerita tentang kita
teman saja..

Kita mungkin tak harus bersama
dalam rasa yang berada cinta
kuncilah sayang tak bermakna
teman saja..


Tak percaya kau tak rasa cinta
dan kau biar hatiku tertanya
getar rasa seakan sengsara
nafas tak terhela..


Oh tiada rasa..oh tiada rasa..
ulang c/o
nak dengar lagunya leh tgk video kat bawah ni yer..


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

18 ulasan:

Mrs Velentine berkata...

nak tengok kat tonton lah...terlepas ending semalam

Wana Owen berkata...

Saya pun f0llower tegar drama ni tapi endingnya semalam x dapat tengok.:(

Lelaki Ini berkata...

tak pernah tgk pun cerita ini..
hahaha
ketinggalan betul!

Tanpa Nama berkata...

x follow sgt citer nie...tpi sempat gak tgk episd semalam..:))

Aliff Razali tu pun artis AF mcm ika...
dua2 org penang...hehe..

suara ika best dlm lagu tu!!!

Chic Na berkata...

tak tgk. slalu tak sempat nk tengok kalau citer ptg2. huhu..

nadia berkata...

x dpt nak tgk .. huhu

Si Matatajam berkata...

Memang best...layan abihhhh

Cik Aini berkata...

kdg2 tgk jugak tp x selalu dpt ikut..plg sedih last pnya episod x sempat tgk..huhu

Cik Nur berkata...

suka tau nabila huda ni belakon..

miss banu, tadi tgk zizan x..?
ala-ala robin hood tu.. :)

heeeee

Arina Shamsul berkata...

akak sekali pun tak pernah tengok cerita ni dik..hahaha.

buta drama maksudnya..hahaha.

Puan Siti berkata...

tak sempat nak tonton...huhu..
p/s: sowi tak BW coz computer ofis rosak...nanti ok sy terjah semua...

Deq's Qienz berkata...

sedap lagu nihh..tmpt kt korea tuh byk jugakk tmpt winter sonata kan??part dekat tasek tuhh..kt hotel ada jugak rasanya..

dya bunga berkata...

dya tgk eps akhir tu..hihi..kesian julia

Cinta Misteri berkata...

Habis sudaaa...eh, ada rasa mcm nk sambung tk erk?

Deqla manjew berkata...

deqla kenal ika nabila ni..kalo x silap dia ada berlakon citer darjat kat tv9..dlm ape celop tv3 dulu pun dia ada berlakon kan? citer julia deqla x tgk la last episod...huhu...

Che Rosliza Che mat berkata...

sis tak tengok sangat hihihi

kinara kinatara berkata...

alamak kina ketinggalan lah..x taw pom pasal ceritanyh..

wan nurul hezrina berkata...

pun dok tgk citernie..huhu katanya mmg sedap ek?

Related Posts with Thumbnails