-->

18 Nov 2012

RevieW MaHaRaJa LaWaK MeGa 2012 First Week~JOZAN TerBaik


Assalammualaikum..
rasanya semua dh tahu pasal Maharaja Lawak Mega 2012 telah pun bermula semalam..n pastinya ramai yg menunggu-nunggu akan kemunculan Duo popular terhebat ni JOZAN..ternyata untuk minggu pertama ini mereka telah pun membuat dan memberikan prsembahan yang terbaik yg telah menggegar MLM2012 semalam..lebih menarik mereka juga mendapat undian yang tertinggi setelah undian ditutup dan undian mereka jauh meninggalkan peserta lain..syabas untuk JOZAN..pengalaman mereka di Maharaja Lawak 2011 yang lalu telah banyak mengajar mereka dan kini mereka kembali dengan semangat yang baru untuk menggapai kejayaan semoga terus sukses hendaknya untuk JOZAN..Apapun jom tengok review aku untuk Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu Pertama..
Pembukaan MLM2012 nampak gah dgn muziknya serta cara peserta diperkenalkan..Juri MLM2012 juga diperkenalkan iaitu Awie, WuLan, Najieb Ali dan Lisa Surihani..aku agak trkejut juga Lisa jadi juri hehehe Awie dan Najieb tuh aku okey jer..Wulan tuh aku x brp kenal apapun Lisa dan Wulan mmg comel jer hehehe..peserta Hot Seat yang trpilih adalah Kumpulan Balas,secara jujurnya aku lbih suka seandainya Kumpulan MaMu terpilih, x suka r kump BaLas x habis2 buat lawak Double meaning..x lawak pun..huhuhu berikut adalah kedudukan peserta mengikut pilihan aku..cewaahh aku jadi juri jap oh yeahh muahaha..
1)Pilihan Pertama Aku semestinya JOZAN..Sangat menarik okey..promo diorang masa sblum buat persembahan pun dh sweet..haha JOZAN buat muka sweet tau haha..
JoHaN muncul dulu di atas stage,,selepas itu dia pun menyanyi lagu Awie dan cuba tiru gaya Awie..part paling best bila Johan hayun2 kan rambut die gitu..Awie masa ni dh gelak2 dah tgk gelagat JoHaN. Selepas itu ZiZaN masuk dgn gaya ala2 budak2 gitu yg agak skema dan x berapa betul hahaha ada gak kadangkala nampak JOZAN tergelak juga tengok aksi masing2..Zizan mmg hyper habis..antara part kelakar pasal protoge n mentor tu haha diorang tukar jadi promtege n mental pastu lagu tunjuk ajar ku sifu jadi tunjuk ajarku siput sedut hahaha..aduhai mmg tersengih jer tgk gelagat diorang..idea trbaik..part diorang nyanyi tuh pun lawak..lagi satu part maksud nama A.W.I.E tuh..Aku Warrior Idaman Erra/Ehem Ehem..haha adeh, dah la ada Awie n Lisa kt situ kahkah aku x pasti part yg Zizan sebut nama Erra tuh dh dirancang or spontan..tpi nmpk cam spontan jer..apapun mmg terbaik laa..part yg Lisa suruh Awie komen tuh pun best JOZAN dah menyorok takut dikomen oleh Awie..comel jer...Awie pun dh gelak2 sampai kuar airmata sebab JOZAN dan die sendiri pun puji persembahan JOZAN beSt.

Nombor ke-2 pilihan aku adalah Kumpulan JaMBu..Diorang muncul peserta paling akhir buat persembahan..Ternyata sorakan dan sokongan yg diorang terima juga sama hebat mcm JOZAN..Persembahan diorang juga best..tahniah untuk JamBu kerana mendapat undian kedua tertinggi..
Nombor ke-3 pilihan aku adalah~BoBoi suke tengok Afdlin ckp pelat tuh hehehe tati die tene taca hahaha..terharu dengan Afdlin die cakap x undi Boboi pun xpe tapi sumbangkan untuk Gaza..
Nombor 4-ShiRo~diorang ni kelakar dlm cara yang tersendiri..kadang2 punch line yg diorang buat org x gelak, terus diorang tegur n kritik diri sendiri n pastu jadi kelakar lak benda tuh..haha
Num 5~ Saywho~agak kagum dgn diorang sebab diorang buat research benda apa paling hot di Malaysia skrg ni apa lagi kalau bukan drama Adam dan Hawa terus diorang ambik2 watak2 drama tuh Adam,Ain Hawani hehehe..n diorang juga cuba cakap KL gitu..usaha diorang ni wajar dipuji..
Num 6~ Kump BaLas..emm bagi aku diorang ni kelakar la jugak cuma bila masuk jer part double meaning aku terus jadi x berapa gemar..diorang ni masih x boleh nak lari dari lawak double meaning..walaupun dh ditegur byk kali still macam tuh lagi. Perserta lain mcm JOZAN boleh jer buat lawak terbaik tanpa perlu ada double meaning..
Num 7~The Bandung JoKer..kumpulan ni unik juga sebab ada dua kembar..mula2 masa diorang keluar berdua aku tercari jugak mana sorang lagi xkan berdua jer..rupanya sorang lagi brsembunyi dibahagian belakang..haha diorang buat lawak silap mata la kononnya.. tpi okey Laa gak
Num 8~Kump SaBoN~Nampak mcm kurang menyengat la gandingan sathiya dgn Abon..kurang lawak walaupun ada la sikit2..tapi ni baru minggu pertama kan tmbh2 xde penyingkiran la plak kan..
Num 9~Kumpulan R2 pun kurang best..mcm byk bercakap dari berlawak...
Num 10~Kump PiMai~diorang pun sama mcm bercakap jer banyak..penonton x berapa nak gelak pon..huhuhu
Num 11~Kump DaDiDu~emm diorang ni plak buat lawak yg aku dh biasa baca kat internet hahaha..pasal lif rosak naik tangga n lupa nk ambik kunci rumah..rasanya mcm xde org gelak lngsung..mungkin sbb xde penyingkiran diorang pun jadi x kisah sgt..Kump R2, PiMai dan DaDiDu mendapat undian paling rendah..
Gambar JOZAN sehari sebelum MLM2012 minggu pertama,diorang sempat main bola sama2 uolls kredit untuk instagram Zizan..apa pun gambar2 kat atas ni kredit untuk kak Nurul,Farahin,Buah Mulut.com dan lain2..terima kasih..

P/s~JOZAN gak yg best kan..apa lagi jom singgah n follow BLOG RasMi JOZANFC--> http://jozanrajalawakfc.blogspot.com

24 ulasan:

  1. bestnya...xsabar nak tgk..hehehehhee...biasa la umah xde astro..huhuhu

    BalasPadam
  2. Jozan Terbaik,Terhebat dan buat semua terhibur..harap sokongan kami semua secara berterusan dapat buatjozan juara

    BalasPadam
  3. JOZAN memang BESTTTTTTTTT....

    BalasPadam
  4. sakit perut nur gelak tgk jozan ni semalam..!

    mmg lawaklah...awie meleleh2 air mata.!hahahaha...

    BalasPadam
  5. diorang mmg comel giler la malam tadi. awie tetiba tukar jd awas. haha.. mmg sepanjang persembahan diorg tak berhenti gelak. huhu..

    BalasPadam
  6. jozan mmg gempaq mlm tadi...mcm nk pecah pewot gelak...terbaeekkk!!!

    BalasPadam
  7. meh aku nak jadi tukang komen jugak (walaupun aku dah komen kat entry cik nur..kehkeh)
    tapi komen ni berdasarkan pilihan aku la..

    1. jozan - takmo ulas pjg lebar dah..terbukti tahap diorang kat mana..dari awal sampai akhir diorang buat penonton gelak..kira macam penyelamat la utk malam semalam..

    2. boboi - gandingan afdlin dgn harun salim bachik memang dah sedia kuat..kemasukan nabil mungkin perlukan sedikit masa utk blend boboi jadi lagi mantap..kot..agaknya..starting diorang slow..tapi bila dah hujung2 baru nampak diorang nak catch up..

    3. jambu - diorang ni memang lawak, tak dinafikan..tapi kdg2 lawak diorang ni bersepah sangat..bersepah in term of jalan cerita..macam banyak mengarut pun ada..tapi mengarut diorang tu menjadi la..

    4. shiro - aku suka sebenarnya dgn kumpulan ni..lawak diorang, terutama shahrol, nampak bersahaja..muka macam tak buat lawak, tapi bila dgr, kita boleh gelak..aku rasa part punchline xsampai tu shahrol sengaja buat la..selamba jer muka dia..hahaha..ajak tu rasanya memang betul lupa dialog..

    5. sabon - nampak x aku macam bias? top 5 semua peserta malaysia..kehkeh..sathia ni lawak dia menjerit2 la..sakit telinga..beza berbanding gandingan osbon, nampak macam lagi sengit kalau osbon yg masuk, instead of sabon..

    6. saywho - idea utk guna Adam & Hawa dalam persembahan tu memang best..lawak jugak diorang ni..cuma mungkin konsep lawak diorang still sama macam dulu..

    7. r2 - aku letak r2 atas drpd balas, sebab rahim..hehehe..rahim ni sebenarnya lawak..muka dia tu lawak..and maybe sebab dia sebab dia pernah join super spontan, so dia ada pengalaman utk buat lawak yg lebih baik..kot..

    8. balas - kalau ikutkan persembahan hot seat, rasa macam mamu lebih layak..hehe..lawak balas ni drpd dulu tak berubah..lawak double meaning, lawak lucah..aku syak diorang takde idea nak buat lawak yg lebih berhemah..grrrrr

    9. bandung joker - sakit telinga la dengar kembar tu berlawak..rasa nak lempang pun ada..sendiri cakap, sendiri gelak..apa yg lawak pun xtau..gelak menyakitkan telinga pulak tu..grrrrr lagi

    10. pimai - kalau dulu, mungkin pimai ni mampu tarik kelompok peminat yg ramai..sebab aku sendiri cukup suka tengok pimai2 tangtu..tapi itu dulu la..sekarang ni, maybe diorang xdpt nak compete dgn pelawak2 generasi baru..

    11. dadidu - rasa macam hopeless jer bila tengok persembahan diorang..idea pun asal boleh..malas la nak komen..kahkah

    BalasPadam
  8. Mmg terbaik la Jozan..my hubby mmg dok tunggu giliran depa perform..hi hi..

    BalasPadam
  9. memang terbaik Jozan.. rasanya kalau Abg Awie naik atas pentas tu, lagi gempak.. best!!

    BalasPadam
  10. wlu siapa pun saingannya.. jozan tetap yg terbaik...wahh pjgnye komen encik H tu.. hihi

    BalasPadam
  11. wah...mesti sangat2 best kan kak:)

    BalasPadam
  12. tu bukan komen..tu kira entry tambahan..kehkehkeh

    BalasPadam
  13. Jozan terbaik...akak terlepas tengok..

    BalasPadam
  14. harap2 Jozan maintain di atas sentiasa.goodluck Jozan

    BalasPadam
  15. tgk cite ni memg nk tggu jozan jek n jozan memg terbaikk,,heheh n agak tak best bile sepah tak ade,=)

    yg balas tu memg byk double meaninglah, tak suke,,ingatkan dieorg dhde pgalaman blakon kt lua dh matang, rupenye tetap lucah2

    BalasPadam
  16. mlm tu jozan mmg terbaik..sakit perut ketawa,hihi

    BalasPadam
  17. suker suker.tgklah sampai menangis awie ketawa.acaner2?hehe

    BalasPadam
  18. ms tengok ni ai gelak keras perut2 tau Misz Banu..terbaek :)

    BalasPadam
  19. Greetings from Los angeles! I'm bored to death at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. I really like the information you provide here and can't
    wait to take a look when I get home. I'm surprised at how quick your blog loaded on my cell phone .. I'm
    not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, good blog!
    Also visit my site ; latest epl transfer news 2008

    BalasPadam
  20. Appreciate this post. Will try it out.
    Here is my web page :: football transfer news 2012

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017