9 Nov 2015

Senarai Pemenang Anugerah Skrin 2015 ( #ASK2015 )

Assalammualaikum..
Akhirnya selesai sudah Anugerah Skrin 2015, bagi aku gandingan Fara Fauzana dengan Awie sebagai hos ASK2015 ni biase2 jer, takde yang menarik pun. Tambahan lagi Anugerah Skrin dan Gegar Vaganza musim kedua bersiaran serentak hahaha. Dah kena tukar2 channel plak, asal iklan disini tukar channel di sana pula begitulah sebaliknya hehehe. Kan susah buat dua event besar yang rating tinggi dalam masa yg sama. Apapun aku suka pembukaan ASK2015 ni, seronok tengok pelakon menyanyi dan menari gitu. Persembahan ala2 teater Mak Cun tu pun menarik hahaha, popular sungguh Mak Cun ni siap ada teater lagi pasni sebelum disambung ke drama dan mungkin juga filem nanti. Apapun jom tengok Senarai Penuh Pemenang ASK2015 kat bawah ni k.
Senarai Penuh Pemenang Anugerah Skrin 2015

Drama Terbaik – Lorong Kecil Ke Syurga
Lakon TV Terbaik – Lorong Kecil Ke Syurga
Pengarah Drama Terbaik – Raja Mukhriz (Lorong Kecil Ke Syurga)
Penyunting Drama Terbaik – Akashdepp Singh; Lorong Kecil Ke Syurga
Videografi Drama Terbaik – Jamaludin Yaacob, Penyabong
Pelakon Lelaki Terbaik – Amar Asyraf
Pelakon Wanita Terbaik – Sara Ali
Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik – Izuan Fitri
Pelakon Pembantu Wanita Terbaik – Raja Illya
Drama Rantaian Komedi Terbaik – Rubberband
Drama Rantaian Terbaik – Hidayahmu Ramadhan
Drama Rantaian Popular Media Sosial – Rindu Awak 200%Filem Terbaik – Lelaki Harapan Dunia

Lakon Layar Terbaik – Lelaki Harapan Dunia
Pengarah Filem Terbaik – Liew Seng Tat (Lelaki Harapan Dunia)
Pelakon Lelaki Terbaik – Beto Kusyairi
Pelakon Wanita Terbaik – Lisa Surihani
Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik – Sharnaaz Ahmad
Pelakon Pembantu Wanita Terbaik – Ayu Raudhah

Rancangan Bual Bicara Terbaik – Wanita Hari Ini
Rancangan Dokumentari/Majalah Terbaik – Welcome To The Real World
Laporan Khas Berita Terbaik – Berita Nasional 5
Rancangan Hiburan Terbaik – The Gagabout Barber
Rancangan Anugerah Terbaik – Anugerah Juara Lagu 29
Rancangan Realiti Terbaik – Mentor Legend Akhir



♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

1 ulasan:

Salina Johari berkata...

tq sharing....ngantok malam tadi tak sempat nak tunggu habis...

Related Posts with Thumbnails