2 Dis 2012

Review MaHaRaJa LaWak MeGa 2012 Minggu ketiGa

Assalammualaikum..
mcm biasa hari ni nak buat review ttg MLM2012 minggu ke-3 haha..tema minggu ke-3 adalah parody jom tgk pandangan aku..
1)BOBOI
kump BOBOI menyerlah minggu ini,lawak mereka ada mesej yang tersirat..mereka membincangkan perlwanan Bola Sepak antara Israel dan Palestin..Afdlin jadi Hasbullah Awang, Harun Salim Bachik jadi Nordin Ahmad kot..adeh lupa lak..manakala Nabil jadi detektif Conan haha..rasanya Nabil x sempat nak cakap banyak..sbb loceng dh berbunyi haha..die sempat menyelit 2-3 kali jer..rasanya kalau Nabil lebih byk cakap pasti lebih lawak lagi..
2)JOZAN
JOZAN keluar pada saat last sekali..so harapan peminat pada mereka mmg tinggi..kesian pula pada mereka bila buat show best punyalah dipuji bila show diorang santai terus dikritik..apapun yang penting undian mereka tetap tertinggi..byk pendapat yg ada..ada yg ckp JOZAN x best minggu ni ada gak yg cakap JOZAN kelakar jer..Minggu ni diorang buat ttg bola n maybe ni strategi diorang untuk santai je minggu ni..walaupun santai masih  kelakar pe..aku suka tengok aksi2 spontan diorang yg sweet gitu..terutama part diorang tergelak tuh haha..first time Johan nampak Zizan kuar terus Johan sebut nama "Aaron" automatik dua2 tergelak haha..part Zizan salam tangan Johan smbil tunduk tuh pun sweet jer nampak cam adik dan abang jer..sempat lagi Johan gelak2 masa Zizan salam die..haha comel..part Johan keluarkan Jajan/keropok tuh pun mcm spontan jer..Zizan dh gelak masa ni..slumber jer diorang mkn jajan atas pentas..pastu Zizan kutip n makan jajan tuh pun lawak haha slumber jer..part dua2 tergelak tuh mmg sweet..part paling mahal sekali bila JOHAN pakai rambut palsu..alololo comelnyer Johan hahaha..Zizan pula nampak muda gitu..pendek kata dua2 comel n sweet..Siap terselit gak tarian gangnam style hehe lawak JOZAN minggu ni santai jer,still kelakar tpi mungkin kurang pengisian sikit..
(gambar diatas kredit to Nurul Jozan)
3)JAMBU
Jambu minggu ni membuat parody Anakku Sazali...byk tul kumpulan amik babak dri filem Anakku Sazali kan..tapi yg bezanya kump JAMBU tuh siap buat alih bahasa haha bahasa mexico,english,Jepun semua ada..lawak juga bila tgk diorang merapu jer bahasa tuh semua haha janji ada bunyi sikit tu jadilah..Ramai penyokong JAMBU datang stadium MBSA kot sbb bukan main lagi bersorak habis..meriah gitu..
4)The BANDUNG JOKER
Ada peningkatan untuk kumpulan ini bila diorang bijak membuat parody mengenai Upin dan Ipin..tambahan lagi ahli kumpulan ini juga ada kembar seiras haha jdi mmg sesuai sgt dgn karakter Upin dan Ipin hahaha
5)SHIRO
Kump SHIRO membuat Parody Evolusi KL DRIFT siap ada buat kereta dari kereta roda hahaha..kreatif tapi entahlaa rasanya persembahan kump SHIRO minggu ke-2 lebih best dari minggu ni..tapi still boleh tahan laa show diorang..
6)SAYWHO
Rasanya minggu ni kump Saywho kurang menyengat seperti minggu sebelumnya..diorang membuat parody ttg MTV Awards..ckp org putih gitu..x berapa best laa dri sebelum2 ni..
7)SABON
Diorang membuat parody mengenai cite Batu Belah Batu Bertangkup..rasanya persembahan diorang lebih baik dri minggu sebelumnya tapi masih belum cukup kuat lgi untuk bersaing dgn kumpulan2 diatas ini...
8)PIMAI
Diorang juga meningkat dri minggu sebelumnya tapi rasanya kump PMAI ni agak old school gitu sebab sentiasa guna cerita2 lama untuk brlawak minggu ini pun diorang masih mnggunakan filem lama untuk dibuat parody iaitu filem Semerah Padi..tpi still lawak skit dekat hjung2 tuh bila diorang mula meniru gaya2 artis yg lain...
9)BALAS
Kump BALAS mmg agak mengarut minggu ni..haha tak lawak plak minggu ni..diorang membuat parody ttg Gerak Khas The Movie ada Castello semua..bila tengok props diorang nmpk menarik tapi sayangnya x lawak...
10)DADIDU
Kump ini juga cuba bangkit bila diorang membuat parody ttg rancangan Money Drop..pastu masa nk hujung tuh sempat lagi bergangnam Style lgi..haha masih kurang lawak juga tpi ada peningkatan sikit dri minggu2 sebelumnya..
11)R2
Diorang membuat Parody filem Hang Tuah..sygnye mmg kurang lawaknyer..orang pun byk x gelak..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

14 ulasan:

Chic Na berkata...

minggu ni cikna paling suka jambu. pastu jozan & shiro. huhu..

Karukord Jagau's berkata...

saya suka lawak abon hehehee

Si Matatajam berkata...

JOZAN ngan jambu tu mmg best la minggu ni..

Deqla manjew berkata...

bgs la miss ni... tiap2 minggu la eh citer pasal maharaja lawak ni..hihii..terbaikkk =)

Nyue berkata...

mmg minggu ke-3 Jozan sangat santaii...huhuhu....better camtu..simpn idea...nty last kasi gempak...

tgk mse maharaja lawak..setiap minggu best tp final xbest..syng sgt2...

vote jozan

are_lin@yu berkata...

mnggu ni jambu mnyerlah..konsisten..hehe

Cik Nur berkata...

jozan kureng sikitkan...huhuhh

Mrs Velentine berkata...

ada link utk video tak.hehe

MarliaMarble berkata...

boboi mmg bes sebab dia selitkan jugak pasal palestin kan..thumbs up lah..! tapi mar kalau tengok MLM ni mmg tunggu jambu,jozan,boboi dgn shiro je..=D

Cinta Misteri berkata...

hahaha lawak sgt diorg ni.
next week afdlin takda, gi gaza

dya bunga berkata...

minggu tu dya xtgk..waa..sedih sgt

kinara kinatara berkata...

jozan tetap terbaik...

lelamaisara berkata...

jambu kelakar sangat minggu ni...hehehe

9n0L4 berkata...

minggu ni jozan kureng sket. hehe. but still aura die ttp power. :)

Related Posts with Thumbnails