24 Dis 2012

REVIEW MAHARAJA LAWAK MEGA 2012 MINGGU KE-6

Assalammualaikum...
macam biasa hari ni nak buat review untuk MaharaJa Lawak Minggu ke-6 yang bertemakan Rancangan/Program Tv..8 peserta/kumpulan membuat persembahan..dan kumpulan yang tersingkir minggu ni adalah The Bandung Joker..

JOZAN
JoZaN membuat sketsa mengenai rancangan tv Propaganza dan ditukar namanya kpd PropaGanjil haha..ada tv besar dan dua2 dlm tv..antara part best masa diorang kelam kabut nak tukar baju dan tukar rambut palsu haha last2 x sempat kata Johan..haha masa JoHaN jadi AA(Azwan Ali) tuh mmg kecoh sekejap laa siap turun pentas uolls kelas kau jemah hehe..rasanya AA tuh pun sronok JOZAN buat dan tiru gaya die..siap tulis kat twitter lagi serta beri pujian dan nasihat pada JOZAN lagi di twitternyer..part paling buat org ketawa semestinya masa lagu Apo Kona Eh Jang yg masa Zizan pakai shawl tuh kononnya jadi fieda tuh haha pastu goyang2 badan tu x leh blah tengok muka zizan masa ni haha comel gak muka die pakai tudung/shawl ni muahaha..Undian Jozan masih yang tertinggi tapi diikuti rapat dengan kumpulan JaMbu dan Shiro dibelakang JoZaN..

JaMBu
Kump JamBu memang tidak pernah menghampakan dan sentiasa konsisten..diorang mmg sangat menyerlah minggu ni..Jambu membuat sketsa ttg Program tv-MahaRaja Lawak Tauke sempat jadi Ac Mizal semua haha..Yus plak sempat meniru gaya2 juri Awie, Wulan, Najib dan Lisa haha..mmg meletup JamBu minggu ni..
SHIRO
Kump Shiro juga tidak kurang hebatnya..mereka membuat sketsa ttg Program TV Bersamamu (tv3) hehehe Ajak jadi pengacara perempuan tuh n Shahrol jadi orang tua yang diinterview, lawak disamping dalam masa yg sama ada jugak mesej positif yg cuba disampaikan..paling best ada gak iklan2 tv yang diorang buat cthnya iklan susu kot n iklan harpic yg ada Afdlin Shauki tuh sempat lgi diorang ni haha..best2..
SAYWHO
Minggu ni diorang meniru gaya Azwan Ali, Chef Jo(Masterchef) dan Che Lah (Master Chef season 2) sketsa diorang adalah program tv Masterchef..lawak gak siap tnjuk masak2 lgi hahaha..Kump ni mmg bijak mencuri perhatian rakyat Msia..dgn sketsa2 diorang haha rasanya x mustahil kump ni boleh masuk final sekali lagi tapi nak jadi juara tuh mmg x mungkin lah kan..haha..
 BOBOI
Kump BoBoi agak slow minggu ni..kurang best rasanya diorang mcm dh salah pilih rancangan tv..diorang pilih rancang tv kanak2 nyer, kartun ke ape ntah..aku mmg x layan kartun dh skrg ni haha Nabil siap pakai costume buaya lagi haha..yg best tu nabil siap guna muncung buaya di kepalanya die utk ketuk2 orang hahaha tpi BoBoi mmg x brp best minggu ni..
R2
Kump R2 membuat sketsa ttg seorang pengacara menemubual pengemis..pengacara tanya soalan demi soalan..pengemis pula memberikan jawapan2 yg kelakar..gitulah sketsa diorang..lawak la jugak..tpi nampak biase jer la xde yang menarik sgt ttg sketsa diorang ni..
SABON
Kump SaBoN menunjukkan sedikit peningkatan minggu ni..lawak pun okey sikit..Seperti kump R2,diorang buat sketsa ttg seorang pengacara yang menemubual seorang pngemis..nampaknya kali ni Abon lebih banyak bercakap dari Sathiya..Sathiya lebih kepada body language dari bercakap maybe ni strategi diorang kot..
THE BANDUNG JOKER
Kump ini membuat sketsa ttg program tv yg tgh meletup skrg ni Betul ke Bohong ..haha program tv yg dipilih mmg dh best dh..tapi sayangnya kurang lawak..lawak mmg x menjadi rasanya x dengar orang ketawa pun..dan akhirnya membuat kump ini tersingkir...dh hilang upin dan ipin dalam MLM2012 hehehe...

hope tema minggu depan lebih meletup...
Jom join my segmen~ SeGMen TaMBah FolloweR Di HujuNg TaHuN due date pada 29/12/2012

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

17 ulasan:

Chic Na berkata...

err minggu ni jambu the best lah, then shiro pastu jozan. hihi..

kinara kinatara berkata...

johan terbaik:)

Cik Tia berkata...

saya dekat asrama. jarang dapat tengok hiburan macam ni :D

Nadia Johari berkata...

mmg suka lgi opo kono eh jang...

cik violet berkata...

Sokong JOZAN + JAMBU :)

Bandung joker mmg patut keluar sebab xlawak pon. huhu

Cik Syida berkata...

tak dapat tgk, kne download dulu, huhuhu

Cik Gee berkata...

saya suke kumpulan boboi dari awal lagi. malangnya prestasi dan jenaka yg ditampilkan boboi seringkali mengecewakan saya.

saya rase afdlin shauki bukan calang2 org, dia produser filem dan filem2 yg dihasilkannya juga semua best2. except misteri jalan lame tu kan..

dan nabil pulak juara raja lawak 2. pernah bergelar bintang popular lagi.

dan HSB (harun salim bachik). he's a veteran. he should know (or at least know) ape yg penonton inginkan dari suatu persembahan. HSB sendiri pon pernah menjadi juri program mcm ni.

tapi kenapa persembahan dorang suam2 kuku je? mcm bukan prestasi sebenar yg dorang tunjukkan? kenape?

adoyaii..

awak tahu, kalaulah dorang masih berada di bawah tahap beku pada minggu depan, saya terharus jimatkan kredit dari terus mengundi kumpulan yg tidak bersungguh2 utk berada di atas pentas.

sekian.

oh ye, salam kenal dari cik gee a.k.a alumni Universiti Malaya.

hehe.. ~~

Deqla manjew berkata...

dah byk minggu deqla tertinggal...huhu

9n0L4 berkata...

tak dan nk tgk minggu. youtube ajelah nmpk gayenye. ;)

lelamaisara berkata...

minggu yang ni sya tak tgok lagi...huhuu

dya bunga berkata...

jambu mmg pling menyerlah..yg jozan xtahan zizan jdi fida.ahahah

Dikbi Kamaruddin berkata...

Saingan sengit la tp ttp sokong jozan....

wan nurul hezrina berkata...

nurul suka ngan jozan n jambu..double j..hehehehehe

Si Matatajam berkata...

JOZAN paling best minggu ni..hi hi..kreatif sgt

Cik Aini berkata...

hahaaha
mmg nk tegelak..tp jambu paling lawak lah rasanya :)

N.Aima K berkata...

lucu haha

Karukord Jagau's berkata...

jambu paling kelakar :D

Related Posts with Thumbnails