9 Dis 2012

Review MaHaRaJa LaWak MeGa 2012 MiNggu ke-4

Assalammualaikum..
Macam biasa hari ni nk buat reviewlah..ada yg tertunggu-tunggu ker haha..xde kan...baiklah terus ke review k..minggu ke-4 temanya adalah "Mengayat" rata2 kumpulan agak kurang menyerlah mungkin sebab temanya agak susah..Paling mengejutkan adalah 3 kumpulan disingkirkan untuk minggu ke-4 ni iaitu DaDiDu,PMai dan BaLaS..Jadi untuk minggu ke-5 hanya 8 kumpulan yang akan beraksi..

JOZAN
JoHan tampil sebagai seorang cikgu berbangsa India dan Zizan sebagai anak murid,.Jozan cuba membuat sketsa yg lain dri yg lain..Agak lucu mendengar dan melihat Johan bercakap tamil..Zizan potong rambut haha mmg sesuai sgt dengan karakternye jadi pelajar sekolah sygnyer Zizan kurang bercakap rupenyer die sakit tekak masa tuh...macam kata awie lakonan diorang bagus nampak real gitu tp awie ckp die kurang ketawa..tapi sorakan penonton di MBSA mmg meriah dan lebih happening untuk JOZAN berbanding minggu2 sebelumnya..apa2 pun undian JOZAN tetap paling tertinggi selepas undian ditutup..Minggu ke-5 pastinya JOZAN lebih GEMPAQ.
R2
R2 membuat kejutan minggu ni dengan menampilkan persembahan yg lebih baik dri minggu2 sebelumnya serta mendapat pujian juri..mereka mambuat sketsa ttg 2 org gila yg sedang bersembang..penuh lucu, part translate ke bahasa inggeris tuh mmg lawak hahaha...
SHIRO
Shiro juga menyerlah minggu ni bila diorang buat sketsa ttg YB dan Pengemis tuh hehe..memang lawak tgk gelagat YB dan Pengemis tu mcm siri sambungan pulak sketsa YB nih kan haha..
JAMBU
Najib Ali komen yg persmbahan Jambu kurang menyengat minggu ni..tapi aku rase best jer show Jambu haha maybe show diorang simple n direct to the point kot..Yus jadi budak2, sape2 yg pernah tgk Raja Lawak 1 mesti dh pernah tgk dah karakter Yus camne jadi budak2 haha..Tauke jadi pemuda yang  ingin mengorat kakak Yus..jadi sblum mgorat kakak yus kena bodek yus dulu hahaha..ada gak part minta kiss hahaha..
BOBOI
Boboi pun kurang menyerlah minggu ni..disebabkan Afdlin masih di Gaza jadi hanya ada Harun Salim Bachik ngan Nabil,,diorang buat sketsa Polis dan Pencuri..idea diorang kreatif n diorang betul2 ikut tema siap describe lagi Bodek cmne, Ayat2 Manis camne sygnye maybe kurang lawak skit kot..
gmbr credit to Kak Long ZTF
The Bandung Joker
Mereka membuat sketsa ttg Debat Pilihanraya Calon Ketua Kampung kalau x silap haha..oklaa boleh tahan sederhana...kdg2 lawak gak..
SAYWHO
Kump ni bijak bermain dgn situasi semasa yg berlaku di Malaysia haha skrg semua sibuk pasal BOLA kan..so diorang pun mbuat sketsa mgenai pemain bola iaitu Wan Zack Haikal ngan Jurulatih K.Rajagobal yg tgh merebut sorang awek..haha lawak gak tpi stil ada merapu-rapu skit..
SABON
Kump ni membuat sketsa ttg pengawal penjara dan banduan..persembahan mereka lebih baik dri minggu sebelumnya..tapi masih kurang lawaknya..
BALAS
Aku x sangka diorang tersingkir minggu ni..tp dh rezeki takat tuh jer kan..rasanya diorang dh tersingkir so x pyh la aku nk komen kan..
DADIDU
Memang dh agak dh diorang tersingkir minggu ni..kesian plak bila tgk A.R Badul tuh menangis dan sebak masa bagi ucapan selepas kumpulannya tersingkir..
PMAI
Tersingkir...

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

16 ulasan:

LYAfrina berkata...

owhh.. 3 skali kena singkir ye??? jambu best gak.. jozan ttp best.. cuma minggu ni kurang sikit

LYAfrina berkata...

owhh.. 3 skali kena singkir ye??? jambu best gak.. jozan ttp best.. cuma minggu ni kurang sikit

Chic Na berkata...

yg tersingkir tu mmg patut kot. huhu.. tp minggu ni tak best sgt kan.

Si Matatajam berkata...

Pada mulanya ingatkan dua yg nk tersingkir tp last2 smp 3.. Sian depa.

Masz Sidek berkata...

tak de channel ni... huhu... mesti best...

Nyue berkata...

yg jozan je nyue tgk..memang kelakar la part johan ckp tamil..ehehee

Solehah Shamsuddin berkata...

antara semua2 ni,solehah suka jozan je.yg len,xbpe minat

lelamaisara berkata...

oh dah tersingkir ek kumpulan balas...tak de rezeki..tula kecian sebenarnye kat kump dadidu tu,,tapi nak buat mcm ne lawak tak menjadi....

Mrs Velentine berkata...

wah mcm best...nak tengok online..tolong download boleh??

deq's qienz berkata...

lorr siang ka kena singkir

Cik Nur berkata...

kejutan juga minggu ni kan... 3 kena singkir...
nur ingtkan dua je..

Diana aka Dee (Jozannerz) berkata...

http://www.tvsiri.net/2012/12/maharaja-lawak-mega-episod-4.html

link untuk sape yang blom tgk..:)

Cinta Misteri berkata...

eloklah yg dah kena keluar tue, tak berapa best sgt...

Rajin Banu buat review pasal MLM nie, kalau lah astro tau nie, mesti diorg akan panggil utk special guess. percayalah :)

dya bunga berkata...

dya suka tgk r2..sakit perut gelak..tpi mggu tu mmg ramai kump kurg menyerlah

Dayana Bahar berkata...

Hehe mcm tu je review untuk kumpulan pimai hehe kesian nampak sangat tak best sampai tak dapat nak ulas hehe

Yana Libra berkata...

3 sekali terluar kan? huhu..tp balas mmg tak brp berkenan sgtlah lawak dia..

Related Posts with Thumbnails